Physics_Rulez Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Ένα κατατοπιστικό άρθρο http://www.dental-blog.gr/arthra/77-listerine.html
Dakonblackblade Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Νήμα οπωσδήποτε . Το στοματικό διάλυμα είναι κάτι περιττό.
katerina_a_86 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Plak Out Daily μονο!! Μπα ...
cyber_katsarida Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 εγώ χρησιμοποιώ το dentalux (Lidl) το οποίο δεν έχει αλκοόλ. το χρησιμοιποιεί κανείς;
Tenshi Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Βούρτσισμα 3 φορές την μέρα και καθαρισμός με νήμα και μεσοδόντια μετά το φαί.Απλά ξεχνάς τι εστί στοματικό διάλυμα. Κρίμα, γιατι μέχρι να το πάρω χαμπάρι μέτρησα δύο απονευρώσεις και αρκετά σφραγίσματα...
Luxx Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Αυτα εξαιτιας του στοματικου διαλυματος ή επειδη δε επλυνες συχνα τα δοντια σου;
Tenshi Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 nope...κανονικό το πλύσιμο μετά απο κάθε γεύμα+στοματικό διάλυμα,άλλα χωρίς να δίνω την πρέπουσα σημασία στο βούρτσισμα.Αυτά τα +2' σωστού τριψίματος πραγματικά μπορούν να σώσουν τα δόντια μας.Το βλέπω πλέον καια πο την ίδια την οδοντόβουρτσα,που είναι για πέταμα μετά απο 2 μήνες χρήσης.Νήμα δέν χρησιμοποιούσα γιατι απλά δέν το μπορούσα (θές γιατι βαριόμουνα,θές γιατί ανατρίχιαζα).Παθαίνεις και μαθαίνεις ... Το στοματικό διάλυμα σκοτώνει και την στοματική μικροβιακή χλωρίδα,οπότε παρατεταμένη χρήση ενδέχεται να οδηγήσει σε λοιμώξεις (φαντάζομαι έχει αναφερθεί ήδη).
Luxx Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δε συνισταται ουτε για μια φορα την ημερα. Μιλαω για αυτα χωρις οινοπνευμα παντα.
Luxx Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Ρε παιδια εγω το ξεπλενω παντα με νερο πολλες φορες. Δε ξερω αν πρεπει να μενει στο στομα μου. Οι περισσοτεροι λενε οτι δε το ξεπλενουν καθολου!! Δλδ αμα καταπιω ή πιω νερο δε θα υπαρξει προβλημα;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Betadine mouthwash gargle αραιωμένο σε 2 μέρη νερού για καθημερινή χρήση!
The_Judas Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Βούρτσισμα 3 φορές την μέρα και καθαρισμός με νήμα και μεσοδόντια μετά το φαί.Απλά ξεχνάς τι εστί στοματικό διάλυμα.Κρίμα, γιατι μέχρι να το πάρω χαμπάρι μέτρησα δύο απονευρώσεις και αρκετά σφραγίσματα... Το πιο βασικό είναι το σωστό βούρτσισμα. Ολα τα υπόλοιπα είναι απλά συμπληρωματικά. Για μένα το στοματικό διάλυμα πιο πολύ κακό κάνει γιατί σου δίνει την εντύπωση ότι το στόμα σου είναι καθαρό επειδή μυρίζει ωραία Στην πράξη όμως μπορεί να είναι γεμάτα με τροφές τα μεσοδιαστήματα.
katerina_a_86 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Σαν το νήμα δεν υπάρχει. Το διάλυμα έρχεται τελευταίο. Προτείνω το unisept mouthwash, ελαφρύ και καλό.
sofistis09 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Είμαι νέος στο forum, και βλέπω ότι πάει καιρός που το θέμα αυτό δεν έχει απάντηση, απλά λόγω του ότι το έχω ψάξει αρκετά με το στοματικό διάλυμα, είπα να πω δυο πράγματα αλλά και να ζητήσω τη συνδρομή όποιου γνωρίζει περισσότερα. Προσωπικά πιστεύω ότι το βούρτσισμα με το νήμα είναι ότι χρειάζεται για υγιή δόντια και ούλα. Υπάρχει βέβαια και η διαφορά της ποιότητας του σμάλτου από άτομο σε άτομο. Για παράδειγμα, μια φίλη μου δεν έχει και το καλύτερο σμάλτο και επειδή έχει και ευαίσθητα ούλα, ο οδοντίατρός της έχει συστήσει να μην χρησιμοποιεί νήμα. Χρησιμοποιούσα στοματικό διάλυμα, και ειδικότερα το συγκεκριμένο της Listerine στοματικό διάλυμα. Κάτι το έντονο "κάψιμο," κάτι αυτά που διάβαζα περί των αρνητικών συνεπειών, σταμάτησα να το χρησιμοποιώ. Ρίχνωντας μια δεύτερη ματιά και επεκτείνοντας την έρευνά μου, είδα ότι οι έρευνες δεν έλεγαν σε καμία περίπτωση ότι υπάρχει κίνδυνος από το στοματικό διάλυμα, αλλά ότι η λάθος χρήση τους μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες. Όπως για παράδειγμα ότι αν το αφήνεις στο στόμα σου για παραπάνω από 30 δευτερόλεπτα, τότε μπορεί να κάψει ακόμα και τους αισθητήρες γεύσης και να προκαλέσει ένα είδους χημικού εγκαύματος. Επίσης, επειδή έχω διαβάσει και για τις αρνητικές συνέπειες του φθορίου στο ανθρώπινο σώμα, όπως το ότι επιδρά αρνητικά στα οστά αλλά και ότι ίσως επηρρεάζει και εγκεφαλικές λειτουργίες, έχω ελλατώσει το βούρτσισμα σε μια φορά την ημέρα και είμαι στο ψάξιμο για οδοντόκρεμα χωρίς φθόριο. Αν υπάρχει κάποιος που να έχει μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη για το βούρτσισμα ή το στοματικό διάλυμα, θα το εκτιμούσα, καθώς όλοι θέλουμε να έχουμε λαμπερό χαμόγελο, αλλά με τι κόστος; Την υγεία μου δεν τη διακινδυνεύω με τίποτα.
slygeo87 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Είμαι 24 και ευτυχώς έχω πάει σε οδοντίατρο μόνο μία φορά. Μου είχε πει να χρησιμοποιώ οδοντόβουρτσα νούμερο 35, (φαντάζομαι έχει να κάνει με το μέγεθος των δοντιών; ) και καθόλου στοματικό διάλυμα. Αυτά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα