suser Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Λοιπόν, θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάποιος ποιο επιστημονικός τρόπος για την εύρεση της τετραγωνικής ρίζας εκτός από τις δοκιμές. ( Το λέω αυτό γιατί κάτι άκουσα τις προάλλες που έλεγαν σε μια ταβέρνα, ότι υπάρχει κάποιος τρόπος με διαιρέσεις, αλλά δεν κατάλαβα )
antonl Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δεν ξέρω αν είδες εδώ. Έχω την εντύπωση πως οι τρόποι που παρουσιάζονται είναι πάλι με συνεχείς προσεγγίσεις. Ταβέρνα & κρασάκι δε βοηθάνε και πολύ στις θετικές επιστήμες
suser Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει λίγο. Ας πούμε ότι θέλουμε να βρούμε τη ρίζα του 2. Ποιοι άλλοι τρόποι υπάρχουν εκτός από δοκιμές; Ας εξηγήσει κανείς.
Physics_Rulez Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 http://users.ira.sch.gr/fergadioti1/Theory/root/roots.pdf Πάλι κάτι σαν δοκιμές είναι. Παλιά θυμόμουν έναν τύπο με ένα λογάριθμο νομίζω.... αλλά και πάλι ήθελες υπολογιστή. Η χρησιμότητα αυτού που ψάχνεις ποια είναι αλήθεια; Ρωτάω γιατί ποτέ δε μου χρειάστηκε να την υπολογίσω με το χέρι.
DrLo Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Κάνε ότι κάνουν τα κομπιουτεράκια. Ανάλυση σε σειρά (αν μπορείς να την θυμάσαι). Δε κάνεις "επαναλήψεις" αλλά πάλι προχωράς βήμα-βήμα σε πιο καλή προσέγγιση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.