Προς το περιεχόμενο

Γυμναστήριο & Διατροφή & Πρωτεΐνες


MXDaemon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα παιδιά,

Το τελευταίο καιρό έχω ξεκινήσει το γυμναστήριο και σκέπτομαι να το πάρω στα σοβαρά ξεκινώντας σοβαρή διατροφή και κατανάλωση πρωτεϊνών που πουλανε στα μαγαζιά Fitness.

 

Έχω ύψος 1.81, ζυγίζω 70 κιλά, έχω στο περίπου 25-30% λίπος (χωρίς να χω κάνει λυπομετρηση απλά εκεί το υπολογίζω στο περίπου) και είμαι 21.5 χρονών.

Πάω με στόχο να αποκτήσω ένα αθλητικό σώμα χωρίς υπερβολικό όγκο και να τα χω καταφέρει έως το καλοκαίρι.

 

Τα κακά είναι ότι δεν έχω καθόλου σωστή διατροφή και δεν ξέρω τι πρέπει να τρώω και κάθε ποτέ να τρώω. Ξυπναω στις 07:30 για την σχολή τα πρωινά δεν τρώω τίποτα απολύτως άντε κάνα sandwich που και που μετά κατά τις 12:00-12:30 τρώω μεσημεριανό και μετά ξανατρωω το απόγευμα στις 17:00 κάνα Sandwich ή καμία τυρόπιτα ή κάνα κρουασάν όπως είμαι στην δουλεία. Γυρνώ σπίτι στις 21:00 αφού έχοντας σχολάσει από την δουλεία και στις 22:00 πάω για gym και φεύγω στις 23:30 χωρίς έχοντας φάει τίποτα από τις 17:00 και κατά τις 00:00 πέφτω για ύπνο.

 

Βεβαία αυτά πρέπει να σταματήσουν αν θέλω να δω αποτελέσματα τρώγοντας πιο ισορροπημένα, πιο σωστά, πιο συχνά και πιο υγιές.

 

Θέλω να μου πει κάποιος αν μπορεί τι μπορώ να κάνω στην περίπτωση μου:

1) Υπάρχει καμία σελίδα που να προτείνει τι πρέπει να τρώω και τι δεν πρέπει?

2) Η πρωτεΐνη σε σκόνη μπορεί να προκαλέσει κάποιο κακό?

3) Ποσό συχνά να πηγαίνω gym? Κάθε μέρα, μέρα παρά μέρα?

4) Για να κάνω σώμα πρέπει πρώτα να κάνω πολύ τρέξιμο ώστε να κάψω το λίπος πρώτα και μετά να ξεκινήσω στα όργανα?

5) Kαθε πότε να τρώω?

Τι άλλο να προσέξω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2) Οχι, δεν θα σου κάνει κάποιο κακό, αν την παίρνεις με μετρο.

3) 4 -5 φορες την εβδομάδα ειναι μια χαρα

4) τωρα τον χειμώνα θα κάνεις ογκο και την άνοιξη θα αρχίσεις το πολυ τρέξιμο και την συστηματική διατροφή. (Στον όγκο για ζέσταμα θα κάνεις περίπου 20 λεπτά τρέξιμο)

5) καλό ειναι να τρως μικρές μερίδες καθε 2 ώρες. Στην γυμναστική 70% ειναι διατροφή και 30% άσκηση.

 

Με τον γυμναστή σου θα φτιάξεις ενα καλο πρόγραμμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπον, αρχικα πηγαινε λιπομετρησου. Μονος σου δεν μπορεις να ξερεις τι λιπος εχεις. 25-30% ειναι ΠΟΛΥ, με υψος 1,81 και βαρος 70 κιλα σχεδον αποκλειω να εχεις τοσο λιπος, θα σημαινε οτι εισαι ενα σακι λιπος χωρις μυς. Σιγουρα εχεις λιγοτερο. Για να καταλαβεις, ενας υγιης ενηλικας αντρας εχει περιπου 13,15,20 το πολυ λιπος και φυσικα αυτο φαινεται και στα κιλα.

 

Αποκει και περα πριν κανεις οτιδηποτε μιλα α) με ενα γιατρο, οποιαδηποτε συστηματικη προπονηση που θα σε κανει φετες και θα σε στειλει στο νοσοκομειο επειδη εχεις κανει κατι λαθος ή εχεις κανει κατι που δεν επρεπε δεν αξιζει β) με ενα γυμναστη για να βαλετε στοχους και σωστο προγραμμα, φροντισε να τα τηρεις αυτα, δεν ειμαστε ολοι ιδιοι να υπαρχει μπουσουλας ουτε θα γινεις Σταλονε σε 1 μηνα γ) με ενα διατροφολογο, ειδικα για την καυση λιπους. Υπαρχουν ανθρωποι με φετες και μυς που φαινονται απο το απεναντι πεζοδρομιο χωρις να κανουν εντατικη γυμναστικη. Ειδικα η μειωση του λιπους ειναι 70% διατροφη και 30% γεννετηικη προδιαθεση. Υπαρχουν ανθρωποι που ειναι γραμμωμενοι χωρις να εχουν κανει κοιλιακους και ανθρωποι που πρεπει να λιμοκτονησουν μπας και δουν υποψια

 

Οποτε μιλα με πραγματικους ανθρωπους που ξερουν την δουλεια τους για να σου πουν(δεν μπαινει και ο epote ρε γαμωτο που ειναι ειδικος). Ειδικα στο θεμα της διατροφης θελει ΠΟΛΥ προσοχη γιατι πολυς κοσμος κανει λαθη και υπερβολες.

 

Παμε στις ερωτησεις σου

 

1. Οχι, υπαρχουν διατροφολογοι και γυμναστες. Τωρα αν τους βρεις απο σελιδα ή στο γιατρειο τους ή το γυμναστηριο τους δεν εχει καμια διαφορα.

 

2. Η πρωτεινη σε σκονη ειναι ενα ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ διατροφης και πρεπει να χρησιμοποιειται ως ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ διατροφης. Και εξηγουμαι...οταν κανεις γυμναστηριο στην ουσια καταστρεφεις τους μυς σου οκ?Τους δινεις λοιπον ενα λογο να ξαναχτιστουν μεγαλυτεροι και καλυτεροι ωστε να αντεξουν το ερεθισμα που τους δινεις, δηλαδη την προπονηση αντιστασεων(βαρη). Βεβαια σπιτι δεν γινεται να χτισεις αν εχεις μονο τους εργατες και τον αρχιτεκτονα, θες και τα καταλληλα υλικα. Οποτε οι μυς σου χρειαζονται πρωτες υλες. Δηλαδη πρωτεινες. Τι παιζει τωρα...κανονικα τις πρωτεινες τις παιρνεις απο την διατροφη σου. Μια καλη αναλογια ειναι 30% λιπη,30% υδατανθρακες και κανα 25%αρι ή και λιγοτερο πρωτεινες. Για να μην λεμε οτι ναναι παρε ενα μπουκαλι πληρες γαλα και δες τι αναλογιες εχει. Ναι, το γαλα ειναι ΤΟΣΟ γαματη τροφη. Εχεις ζησει περιπου 6 μηνες με 1 χρονο λαμβανωντας γαλα ως νεογεννητο οποτε γαλα ατελειωτο respec'.

Οταν ομως θες να χτισεις μυς ή να καψεις λιπος πρεπει να δωσεις προτεραιοτητα στις πρωτεινες έναντι των υδατανθρακων και εννοειται των λιπων. Οι υδατανθρακες ΠΡΕΠΕΙ να ειναι μερος τις διατροφης σου γιατι ειναι και γαμω τις ενεργειακες πηγες οπως και τα λιπη ειναι και γαμω τις ενεργειακες πηγες, σιγουρα καλυτερα των πρωτεινων. Το προβλημα ειναι οτι το σωμα μας ΧΕΣΤΗΚΕ για το καλοκαιρι που θες να ριξεις γκομενες με τα μουσκλια σου, το σωμα σου θελει να εχει ενεργεια. Οποτε ζηταει πρωτεινες, ζηταει λιπη που τα αποθηκευει για τους δυσκολους καιρους με τη μορφη ΚΟΙΛΟΥΜΠΑΣ στους αντρες:-)

Τι κανεις λοιπον?Μειωνει υδατανθρακες(ψωμι, μακαρονια, ζυμαρικα, πατατες και οτι εχει αμυλο γενικα) αρκετα αλλα ΟΧΙ τελειως, μειωνεις οσο μπορεις λιπη(λαδια κορεσμενα, δηλαδη τηγανιτα, το ξυγκι απο το κρεας, ξηρους καρπους με λιπη οπως τα κασιους) ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΕΛΕΙΩΣ και δινεις βαση σε πρωτεινες(αυγο ασπραδι αλλα οχι κροκος που εχει λιπαρα, κρεας απαχο, ψαρι, οσπρια, ξηρους καρπους με πολλες πρωτεινες αλλα οχι λιπη οπως τα φουντουκια και τα αμυγδαλα).

 

Και ερχομαστε στο ερωτημα...συμπληρωματα διατροφης. Γιατι ρε φιλε αφου μπορω να παρω απο την διατροφη μου πρωτεινες θελω τις σκονες?Γιατι καποιοι ανθρωποι ΔΕΝ μπορουν να παρουν αρκετες για αυτο που θελουν. Πχ εγω κανω μια προσπαθεια ογκου. Δεν μπορω ομως να φαω μισο κοτοπουλο και 2 κονσερβες τονο την ημερα γιατι ειμαι αδυναμος χαρακτηρας και θα βαλω πατατες με το κοτοπουλο και σαλτσα στον τονο. Οποτε παιρνω ως συμπληρωμα σκονη που ειναι καθαρη πρωτεινη χωρις τα μπιχλιμπιδια. Οποιος μπορει να τρωει κοτοπουλο ασπριλα και ψητο ψαρι και να μην παρασυρετε ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ πρωτεινη γιατι ειναι απλα ΕΞΤΡΑ ΘΕΡΜΙΔΕΣ. Και αν παιρνεις εξτρα θερμιδες απο αυτες που πρεπει γινεσαι χοντρος γιατι το σωμα σου τις αποθηκευει.

Οποτε αν η διατροφη σου καλυπτει τις πρωτεινικες αναγκες σου Ή αν δεν εχεις τοσο μεγαλες αναγκες(αν πχ ΔΕΝ θες να χτισεις ογκο) δεν παιρνεις συμπληρωμα. Το οποιο δεν ειναι ειναι κακο και μπορεις να παρεις-αν εχει εγκριση και ειναι ελεγμενο-σε περιπτωση που οντως το χρειαζεσαι. Απλα να ξερεις οτι εχει αρκετο θερμιδικο περιοχομενο και απευθυνεται σε ανθρωπους που η ασκηση τους ειναι εντονη και αρα θα καψουν τις θερμιδες ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ χρειαζονται αμεσα πρωτεινες που δεν μπορουν να παρουν ευκολα απο την κανονικη διατροφη τους.

 

3. Ενα σημαντικοτατο μερος της προπονησης ειναι η αποθεραπεια, η ξεκουραση, οισ τιγμες για το χτισιμο. Στο γυμναστηριο δεν χτιζεις, καταστρεφεις. Ο μυς σου μεγαλωνει οταν παρει πρωτεινες και ξεκουραστει, δηλαδη στο σπιτι σου. Ενα καλο διαστημα ειναι 48 περιπου ωρες. Δηλαδη αν σκοπευεις το προγραμμα σου στην προπονηση να ειναι γεματο με 3 και 4 μυικες ομαδες, τοτε ΜΗΝ κανεις 4 και 5 μερες την εβδομαδα αλλα 3 μαξιμουμ. Δωσε στο μυ σου χρονο να ξεκουραστει. Αν παλι κανεις 1-2 μυικες ομαδες την φορα τοτε πηγαινε 4-5 φορες γυμναστηριο γιατι για να δεις αποτελεσμα σε καποιο μυ πχ δικεφαλο ή πλατη πρεπει να εχει τουλαχιστον μια προπονηση ανα 3 μερες στην χειροτερη.

 

Επισης, λαβε υπόψη σου οτι η προπονηση αντιστασεων με την αεροβια ασκηση(τζογκινγ, κολυμπι, ποδηλατο) εχουν στην ουσια αντικρουομενα αποτελεσματα. Αν προσπαθεις να τα χωρεσεις ολα μαζι δεν κανεις τιποτα. Αν πλακωνεσαι στο τρεξιμο μαζι με τα βαρη και δυναμεις θα στερησαι απο το τρεξιμο αρα δεν θα καις πολυ και το τρεξιμο εχει μηδενικη προσφορα στην αυξηση ογκου.

 

Η καλυτερη λυση ειναι να τρεχεις κανα 10λεπτο για αποθεραπεια στο τελος. Για μενα προσωπικα το τρεξιμο στην αρχη δεν εχει κανενα αποτελσμα, μου κοβει ενεργεια απο την προπονηση αντιστασεων και ζεσταμα κανεις ανετα με κοιλιακους, ραγχιαιους και κυριως διατατικες ασκησεις. Αεροβια ασκηση εχω μια εξτρα μερα με 1,5 ωρα τρεξιματος ή ποδηλατου ή ακομα και καποιου αθληματος αν προτιμας.

 

 

4. Τι σημαινει ¨να κανω σωμα"?Για αλλον σωμα ειναι το 6pack, για αλλον ειναι ο δικεφαλος 90 ποντοι και για αλλον ειναι το να κανει 130 κιλα παγκο. Βρες τι θες εσυ για να σου πουμε. Μπορεις να λυωσεις στο τρεξιμο και το κολυμπι, να στεγνωσεις και μετα να αρχισεις βαρη. Μπορεις να αρχισεις βαρη(ναι, καις θερμιδες, δεν τα κανεις για πλακα, δεν ειναι μονο φουσκωμα) και μετα να δοκιμασεις να κοψεις τα λιπη. Μπορεις να κανεις και βαρη και αεροβια ασκηση και κυριως ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ και με πολυ υπομονη θα φτιαξεις σωμα. Με υπομονη ομως!!!ΥΠΟΜΟΝΗ, κανεις δεν εγινε σωματαρας και παρεμεινε υγιεις σε 6 μηνες.

 

Και παμε σε αυτο που ηθελα να σου πω απο την αρχη...μας λες οτι θες να αποκτησεις αθλητικο σωμα ως το καλοκαιρι. Μας λες επισης οτι εχεις αρκετο λιπος. Δεν ξερω ποσο γυμνασμενος εισαι.

Φιλε μου, αυτα δεν γινονται ολα μαζι και κυριως δεν γινονται "στα γρηγορα".

Πρεπει να πονεσεις, να πονεσεις και μολις δεν μπορεις αλλο πονο, να πονεσεις λιγο παραπανω.

Αν εισαι αγυμναστος γενικα-οχι, 1 μερα μπαλα την βδοαμδα δεν ειναι γυμανστικη-μπορει να παθεις ζημια και να χασεις μετα 4-5 μηνες προπονησης

Αν εχεις πολυ λιπος σκεψου οτι δεν υπαρχει τοπικη καυση, δηλαδη δεν μπορεις να εχεις φετες σε 1 εξαμηνο "καιγωντας μονο την κοιλια"

Αν δεν εχεις μυς δεν μπορεις να φτιαξεις σε 5 μηνες

 

Δεν υπαρχει τροπος σωστος και προσεγμενος ενας ανθρωπος μη γυμασμενος(ΟΧΙ ΧΟΝΤΡΟΣ, δεν μιλαω για χοντρους, μπορει καποιος αδυνατος να ειναι αγυμναστος) να φτιαξει αθλητικο κορμι στους επομενους 6 μηνες. Να δει σημαδια βελτιωσης μπορει φυσικα αλλα οσο περισσοτερο "δενεις" τοσο πιο δυσκολο ειναι να δεσεις περισσοτερο(σαν τις διαιτες, ενας που θελει να χασει 15 κιλα χανει τα πρωτα 6-7 για πλακα και μετα του βγαινει η Παναγια για τα τελευταια 2)

 

Αν θες οντως να ασοχληθεις εχε ΠΟΛΥ ΥΠΟΜΟΝΗ, μην βιαζεσαι, ας εισαι ετοιμος το επομενο καλοκαιρι δεν χαθηκε ο κοσμος, ΤΗΡΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΟΥ, ειτε αυτο ειναι γυμανστικη είτε διατροφη και μην λες "ελα ρε, ενα παγωτακι παραπανω τι πειραζει" και μην χανεις προπονησεις ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΣΤΟΧΟΥΣ, βαλε μικρους στοχους που να μπορεις να τους πιασεις. Αντι να πεις "Να γινω αθληταρας" που θα σου παρει 2 χρονια και μπορεις να βαρεθεις πες "να χασω 4 κιλα" που θα σου παρει 2 μηνες ή "να μπορω να κανω +15 κιλα μπαρα" που θα σου παρει 3 μηνες. Αυτο καθαρα ψυχολογικα, γιατι τεραστια αλλαγη θα δεις σε 2 χρονια και αν, και μπορει να βαρεθεις

 

Σορρυ για το σεντονι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεδομένου οτι:

Πάω με στόχο να αποκτήσω ένα αθλητικό σώμα χωρίς υπερβολικό όγκο και να τα χω καταφέρει έως το καλοκαίρι.

Δεν ξέρω τι έχεις στο μυαλό σου λέγοντας "αθλητικό σώμα" , αλλά μέχρι το καλοκαίρι και νωρίτερα μπορείς εύκολα να αλλάξεις ελαφρώς την εμφανισή σου ενώ θα βελτιώσεις περισσότερο την φυσική σου κατάσταση.

 

Πιο συγκεκριμένα έχω να σου προτείνω το εξής:

1) Υπάρχει καμία σελίδα που να προτείνει τι πρέπει να τρώω και τι δεν πρέπει?

Γενικώς για θέματα διατροφής μπορείς να βρεις πάρα πολλά πράγματα στο δικτυo. Σε κανένα όμως σοβαρό portal δεν θα βρείς έτοιμα προγράμματα τα οποία προορίζονται είτε για σένα , είτε για οποιονδήποτε άλλο. Σκοπός μέσα από την αναζήτηση στο νετ είναι να ενημερωθείς εσύ εγκυκλοπαιδικά για το ρόλο της διατροφής γενικότερα. Με το θέμα αυτό εξοικοιώνεσαι σιγά-σιγά.

 

2) Η πρωτεΐνη σε σκόνη μπορεί να προκαλέσει κάποιο κακό?

Σε αυτήν την φάση δεν χρειάζεται να μπλέξεις με συμπλήρωμα πρωτείνης.

Ο ρόλος του διατροφικού συμπληρώματος θα σου γίνει κατανοητός διαβάζοντας για την διατροφή, εκεί θα καταλάβεις οτι η πρωτείνη σε σκόνη δεν έχει καμία απολύτως διαφορά από την πρωτείνη των τροφών μεμονομένα. Η διαφορά είναι στην λεγόμενη αφομοίωση. Καλύτερη αφομοίωση πρωτείνης και λοιπων ουσιών γίνεται μέσω της ισορροπημένης διατροφής. Αν δεν έχεις σαν βάση την ισορροπημένη διατροφή το συμπληρωμα είναι άχρηστο.

 

3) Ποσό συχνά να πηγαίνω gym? Κάθε μέρα, μέρα παρά μέρα?
Για να μπορέσει ένα ερέθισμα , μιλώντας χονδρικά , να φέρει αλλαγές στο σώμα θα πρέπει αυτό να παίζει 3 φορές τουλάχιστον την εβδομάδα με ενδοιάμεσα ΡΕΠΟ.

 

4) Για να κάνω σώμα πρέπει πρώτα να κάνω πολύ τρέξιμο ώστε να κάψω το λίπος πρώτα και μετά να ξεκινήσω στα όργανα?
Υπάρχουν πολλοί δρόμοι για την ρώμη που λένε. Αυτό όμως που δουλεύει καλύτερα είναι να δώσεις περισσότερη βάση στα όργανα ή τα ελεύθερα βάρη , χρησιμοποιώντας όμως ΚΑΙ την αεροβική σε μέτριο βαθμο.

 

5) Kαθε πότε να τρώω?
Χονδρικά θέλει πολλά γεύματα την ημέρα, πρωινο , δεκατιανό, μεσημεριανό , πριν το gym σου, μετά το gym σου, και βραδυνό. Βέβαια το θέμα διατροφή στην αναζητησή σου περιλμβάνει και τον τρόπο.

 

Τι άλλο να προσέξω?
το ποστ του kaizersoze

 

:-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να μπορέσει ένα ερέθισμα , μιλώντας χονδρικά , να φέρει αλλαγές στο σώμα θα πρέπει αυτό να παίζει 3 φορές τουλάχιστον την εβδομάδα με ενδοιάμεσα ΡΕΠΟ.

 

Εννοείς 3 φορές τη βδομάδα την ίδια μυική ομάδα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, αυτο εννοει, γενικα σκεψου το πιο απλα

-Καθε μυικη ομαδα θελει περιπου 48 ωρες αποθεραπεια

-Καθε μυικη ομαδα πρεπει να την γυμναζεις τουλαχιστον 2 φορες τη βδομαδα-και 3 καλες ειναι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

......

Πάω με στόχο να αποκτήσω ένα αθλητικό σώμα χωρίς υπερβολικό όγκο και να τα χω καταφέρει έως το καλοκαίρι.

 

\

 

Αθλητικο σωμα δεν θα αποκτησεις,θα αποκτησεις ενα γυμνασμενο σωμα με κατα τοπους γυμνασμενες μυικες ομαδες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βασικά στο νου μου είχα τις full body ρουτίνες , όχι τις μυικές ομάδες. Για την μυική ομάδα ισχύει αυτό που λέει ο kaizer, για 48 ώρες. Είναι ένας τρόπος να απομονώνεις μυικές ομάδες (το λεγόμενο split) αλλά δουλεύει πιο ποιοτικά το full body workout χ3 φορές την βδομάδα.

 

Μπαίνεις πιο επιθετικά με αυτόν τον τρόπο γιατί "χτυπάς" το ορμονικό σύστημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω θα ελεγα πως το γυμναστηριο δεν προσφερει τοσα πολλα οσο ενα αθλημα!!!Και το λεω εγω που παιζω τεννις 11 χρονια και κανω και gym περιστασιακα.

 

Οσο προσεκτικη γυμναστικη και να κανεις το αποτελεσμα που θα πετυχεις κανοντας ενα αθλημα δεν θα το πετυχεις για κανενα λογο.Ωραιο σωμα,οκ,μπορει να φτιαξεις αλλα ολοληρωμενα γυμνασμενο και αθλητικο σωμα δεν θα φτιαξεις.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

linkinp αν και είμαι του outdoor τύπος πολύ μιας και το αθλημά μου γίνεται εκεί έξω.. παρόλα αυτά ΚΑΙ στο γυμναστήριο γίνεται δουλειά, και πολύ καλή μάλιστα. Εφόσον ο στόχος σου μοιάζει με του topic starter.

 

Σε κάθε περίπτωση , δεν υπάρχει ένα δόγμα ούτε εδώ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

linkinp αν και είμαι του outdoor τύπος πολύ μιας και το αθλημά μου γίνεται εκεί έξω.. παρόλα αυτά ΚΑΙ στο γυμναστήριο γίνεται δουλειά, και πολύ καλή μάλιστα. Εφόσον ο στόχος σου μοιάζει με του topic starter.

 

Σε κάθε περίπτωση , δεν υπάρχει ένα δόγμα ούτε εδώ...

 

Tι αθλημα κανεις φιλε μου???Δουλεια εννοειται πως μπορει να γινει στο γυμναστηριο αλλα θελει πολυ περισσοτερη υπομονη και προσοχη.πχ παιζοντας τεννις/βολλευ/χαντμπολ/κολυμβηση(δεν σου λεω για ποδοσφαιρο/μπασκετ) το σωμα γυμναζεται ισοποσα και αρμονικα.Γι αυτο και οι πιο πανω αθλητες εχουν τα πιο ωραια σωματα!!!Στο τεννις πχ γυμναζεις τα παντα!Κυριολεκτικα ομως!

 

Απο την αλλη στο γυμναστηριο αμα δωσεις παραπανω σημασια σε ενα κομματι του σωματος την εκατσες!!!πχ φιλος που παει 4 χρονια γυμναστηριο συνεχως εχει φτιαξει ενα ωραιο σωμα αλλα οταν παμε για μπαλα πχ δεν στριβει για κανενα λογο!Ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχει σημασία στην παρούσα φάση ΤΙ άθλημα κάνω εγώ και ΤΙ στόχους έχω. Με την φιλοσοφία σου τάσσομαι μαζί σου , αλλά αυτό δεν σημαίνει και πολλά πράγματα.

 

Αν κάποιος την βρίσκει μόνο με το γυμναστήριο , μπορεί και εκεί να γυμναστεί αρμονικά και να φτιάξει την φυσική του κατάσταση , όπως και το σώμα του. Αυτό το έχω δει να συμβαίνει σε 100αδες ασκουμενους.

 

Γενικώς στον τρόπο άθλησης δεν υπάρχει τι είναι ποιό σωστό και τι είναι πιο καλό. Υπάρχει ο στόχος και η προπόνηση ως μέσο για να τον πετύχεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω θα ελεγα πως το γυμναστηριο δεν προσφερει τοσα πολλα οσο ενα αθλημα!!!Και το λεω εγω που παιζω τεννις 11 χρονια και κανω και gym περιστασιακα.

 

Οσο προσεκτικη γυμναστικη και να κανεις το αποτελεσμα που θα πετυχεις κανοντας ενα αθλημα δεν θα το πετυχεις για κανενα λογο.Ωραιο σωμα,οκ,μπορει να φτιαξεις αλλα ολοληρωμενα γυμνασμενο και αθλητικο σωμα δεν θα φτιαξεις.....

 

Tι αθλημα κανεις φιλε μου???Δουλεια εννοειται πως μπορει να γινει στο γυμναστηριο αλλα θελει πολυ περισσοτερη υπομονη και προσοχη.πχ παιζοντας τεννις/βολλευ/χαντμπολ/κολυμβηση(δεν σου λεω για ποδοσφαιρο/μπασκετ) το σωμα γυμναζεται ισοποσα και αρμονικα.

Καλά αυτό δεν ισχύει, μάλλον το αντίθετο θα έλεγα. Αν εξαιρέσεις τους ηλίθιους που κάνουν το κλασικό πορτοειδές κυκλικό πρόγραμμα χέρια-στήθος-χέρια-στήθος-πόδια/πλάτη-χέρια-στήθος-χέρια-στήθος, αν κάνεις κανονικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο φτιάχνεις πιο γρήγορα πιο αρμονικό και πιο γραμμωμένο σώμα από οποιοδήποτε άθλημα. Προσοχή τονίζω την σωστή και ισομετρική προπόνηση.

 

Γι αυτο και οι πιο πανω αθλητες εχουν τα πιο ωραια σωματα!!!

Χωρίς παρεξήγηση μάλλον δεν έχεις δει ισομετρικά προπονημένο γυμναστηριάκια.

 

Εσύ βλέπεις τους υπεραθλητές στην τηλεόραση και νομίζεις ότι αυτό το σώμα το φτιάχνει ο αθλητισμός. Για πες στον Roberto Carlos να σου δείξει τους πήχυς του ή για πες στο Κόμπι να σταματήσει το γυμναστήριο να δεις αποτελέσματα που θα κάνει ο αθλητισμός. Ακόμα και ο Φελπς θεωρείς ότι έχει αρμονικά γυμνασμένο σώμα με τις πλάτες 2 στρέμματα? Πέρα από αυτό αν κάποιος έκανε γυμναστήριο όσες ώρες ο Φελπς κάνει προπόνηση δεν θα χωρούσε να μπει από την πόρτα.

 

Στο τεννις πχ γυμναζεις τα παντα!Κυριολεκτικα ομως!

Θεωρείς αυτό το σώμα γυμνασμένο ας πούμε? Παγκόσμιας κλάσης υπεραθλητής του τέννις ο συγκεκριμένος.

 

.Είναι ένας τρόπος να απομονώνεις μυικές ομάδες (το λεγόμενο split) αλλά δουλεύει πιο ποιοτικά το full body workout χ3 φορές την βδομάδα.

 

Μπαίνεις πιο επιθετικά με αυτόν τον τρόπο γιατί "χτυπάς" το ορμονικό σύστημα.

Αυτό ισχύει? Γιατί νόμιζα ότι η εξειδίκευση χτίζει τις ομάδες κι αν δουλεύεις όλο το σώμα ουσιαστικά δεν σου φτάνουν 3 ώρες όταν το μέγιστο προτεινόμενο χρονικό διάστημα, υπο νορμαλ συνθήκες, στο γυμναστήριο θεωρούνται οι 2 νομίζω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάω με στόχο να αποκτήσω ένα αθλητικό σώμα χωρίς υπερβολικό όγκο και να τα χω καταφέρει έως το καλοκαίρι.

 

Άποψή μου, έχεις λάθος στόχο. Η σωστή τακτική είναι 'γυμνάζομαι χρόνια και θέλω να εντείνω λίγο την προσπάθεια το τελευταίο εξάμηνο'. Με τη λογική του θέλω να φτιάξω σώμα γρήγορα θα ζορίζεις τον ευατό σου και ενδεχομένως να έχεις και τραυματισμούς. Η γυμναστική μην ανησυχείς θα σε ανταμοίψει σίγουρα όσο ασχολείσαι και πολύ περισσότερο μακροχρόνια. Κάνε το κολύμπι σου, το γυμναστήριό πρόσεχε τί τρώς και σε μερικά χρονάκια θα είσαι και ωραίος και υγιέστατος έχοντας κάνει ως τρόπο ζωής τη γυμναστική και τη σωστή διατροφή. Εκτός αν έχεις να κατέβεις σε καλιστεία το καλοκαίρι :P

 

Και σαν κατακλείδα, αυτό που σου λέω είναι ότι έχεις καταλάβει λάθος τη φιλοσοφία της γυμναστικής για την απόκτηση ενός υγιούς, καλαίσθητου και καλογυμνασμένου σώματος. Είναι σαν να λες, θέλω το επόμενο εξάμηνο να κατέβω σε αγώνες f1 και να έχω μια καλή παρουσία! Θα κάνεις υπερβολές, η παρουσία σου θα είναι χάλια άντε μέτρια και έχεις πολλές πιθανότητες να στουκάρεις με κανα τοίχο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό ισχύει? Γιατί νόμιζα ότι η εξειδίκευση χτίζει τις ομάδες κι αν δουλεύεις όλο το σώμα ουσιαστικά δεν σου φτάνουν 3 ώρες όταν το μέγιστο προτεινόμενο χρονικό διάστημα, υπο νορμαλ συνθήκες, στο γυμναστήριο θεωρούνται οι 2 νομίζω.

 

Φταίει η διατύπωση η δική μου.

 

Λέγοντας 3ς φορές την εβδομάδα , εννοούσα αν χρησιμοποιήσει κάποιος την μέθοδο του full body work out. Δηλαδή να δουλεύει στις προπονήσεις του με τις λεγόμενες βασικές ασκήσεις που ενεργοποιούν πολλές μυικές ομάδες ταυτόχρονα και με προοπτική να φτάσει σε υψηλές εντάσεις μετά απο κάποιο χρονικό διάστημα. Χονδρικά.

 

Αυτή η μέθοδος δρα συστεμικά στον οργανισμό , δημιουργώντας συνολικό stress για αυτό και είναι τόσο αποτελεσματικό. Δρά δηλαδή κυρίως στο νευρικο/ορμονικό σύστημα. 3ς φορές είναι αρκετές , περισσότερες ΔΕΝ συνίσταται γιατί δεν προλαβαίνει το άτομο να αναρρώσει , καθότι από άποψη φυσιολογίας για να αναπληρωθούν οι νευρικοί πόροι χρειάζεται αρκετό χρόνικο διάστημα.

 

 

Αλλος όμως ένα λόγος που κάνει αυτήν την μέθοδο εξαιρετική είναι η μεταφορά μέγιστης δύναμης και σε αθλήματα. Αυτό συμβαίνει γιατί δίνεται μηχανικό ερέθισμα σε βασικές κινητικές αλυσίδες του ανθρώπινου σώματος. Πχ τα squats ενεργοποιούν οπίσθια, πρόσθια κινητική αλυσίδα (πλάτη, μέση , ισχύα, κάτω άκρα) μέσα από ένα κινητικό μοτίβο που ταιριάζει κινησιολογικά με το τρέξιμο, τα άλματα κτλ

 

 

Τώρα τα splits workouts δουλεύουν και αυτά. Εκεί ναι η μέθοδος βασίζεται στο διπλό ερέθισμα ανα βδομάδα , κάτι το οποίο προκύπτει από τον χρόνο ανάρωσης του μυός (48 ώρες) αλλά και του διαθέσιμου χρόνου (7 μέρες που είναι η βδομάδα). Εδώ όμως αγνοείται η επίδραση του συστεμικού στρες και αυτό γιατί η μέθοδος είναι πιο παλιά και τότε δεν ήξεραν και πολλά πράγματα για την συμετοχή του νευρικού συστήματος στην δύναμη. Δεν υπάρχει επομένως επαρκές νευρικό ερέθισμα σε σχέση με την αποπάνω μέθοδο. Ωστόσο υπάρχουν πολλοί ασκούμενοι που έχουν ικανοποιητικά αποτελέσματα. Πλεονεκτημα συμαντικό είναι οτι παίζουν λιγότεροι τραυματισμοί ,λόγω της φύσης των ασκήσεων. (ασκήσεις απομόνωσης.)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...