Προς το περιεχόμενο

Αποθήκευση ενέργειας...

@@sos@@

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πως μπορώ να αποθηκεύσω κινητική ενέργεια για να την χρησιμοποιήσω για ηλεκτρισμό;

(...γράφοντας κινητική εννοώ ενέργεια που προέρχεται από την χρήση τροχού..εντάξει το δυναμό το έχω και η λάμπα ανάβει, αλλά θα ήθελα να ήξερα και πως μπορώ να αποθηκεύσω ρεύμα...). Ελπίζω να το εξήγησα σωστά ...:o

Δημοσ.

Με κάποια συστοιχία μπαταριών. Η (αποδοτική) αποθήκευση του ηλεκτρικού ρεύματος είναι από τα μεγάλα προβλήματα της ενέργειας...

Δημοσ.

Τρώγοντας αποθηκεύεις χημική ενέργεια και μετά κινώντας το δυναμό σε κάποιο ποδήλατο την μετατρέπεις σε κινητική και το δυναμό σε ηλεκτρική.

Οπότε ξεκίνα να τρως χωρίς τύψεις.

Δημοσ.
Τρώγοντας αποθηκεύεις χημική ενέργεια και μετά κινώντας το δυναμό σε κάποιο ποδήλατο την μετατρέπεις σε κινητική και το δυναμό σε ηλεκτρική.

Οπότε ξεκίνα να τρως χωρίς τύψεις.

εχω την αδεια σου να το βαλω στην υπογραφη μου??? πληρωνω οσα οσα! εχω λιωσει...

Δημοσ.

Η αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας παίζει να είναι το σημαντικότερο πρόβλημα των τελευταίων 2 αιώνων.

Προφανώς και δεν γίνεται, όπως προανέφερε ο mvpgr. Οι μπαταρίες εμπεριέχουν στην ουσία χημική ενέργεια, όπως και το σώμα μας, ανεξαρτήτως του αν η διαφορά τάσης λόγω των στοιχείων προκαλεί δυνητικά την παραγωγή ηλεκτρισμού.

Δημοσ.

Εντελώς ενημερωτικά το έγραψα. Σαν συσκευή που αποθηκεύει ηλεκτρική ενέργεια (ηλεκτρικό πεδίο). Μην έχει καμιά ερώτηση του στυλ:

Ποιο από τα παρακάτω αποθηκεύει ηλεκτρική ενέργεια:

α) Μπαταρία

β) Γεννήτρια

γ) Πυκνωτής

Δημοσ.

Η γεννητρια πως αποθηκευει ενεργεια ?

μμμ, προσθήκη "αποδοτικά" και "σε βάθος χρόνου".

Το ιδιο μπορω να μπω και για την μπαταρια.:-D:-D

Δημοσ.

Αυτό δεν είναι ηλεκτρική ενέργεια, είναι κινητική ενέργεια. Το παιδί λέει να αποθηκεύσεις ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό είναι αρκετά δύσκολο χωρίς να γίνει κάποιου είδους μετατροπή, και ως γνωστόν, στις μετατροπές έχεις απώλειες...

Δημοσ.

Σόρι, αλλά τί ακριβώς λες;

Το ΚΕRS αποθηκεύει (χημική, aka μπαταρίες) ενέργεια, που προήλθε από κινητική.

Ο δε παίδαρος αυτό που βασικά θέλει είναι να αξιοποιεί κινητική ενέργεια, για να αναπαράγει ηλεκτρική (σε τί μορφή θα αποθηκευτεί, δεν την νοιάζει).

Με λίγα λόγια, "τζάμπα" ρεύμα θέλει να έχει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...