@@sos@@ Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Πως μπορώ να αποθηκεύσω κινητική ενέργεια για να την χρησιμοποιήσω για ηλεκτρισμό; (...γράφοντας κινητική εννοώ ενέργεια που προέρχεται από την χρήση τροχού..εντάξει το δυναμό το έχω και η λάμπα ανάβει, αλλά θα ήθελα να ήξερα και πως μπορώ να αποθηκεύσω ρεύμα...). Ελπίζω να το εξήγησα σωστά ...
Mvpgr Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Με κάποια συστοιχία μπαταριών. Η (αποδοτική) αποθήκευση του ηλεκτρικού ρεύματος είναι από τα μεγάλα προβλήματα της ενέργειας...
TheELF Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2009 Εκτος από τον κλασσικό τρόπο? Βάζοντας ένα βάρος σε κάποιο ύψος το οποιο αν το ρίξουμε θα κίνηση τον τροχό?
katerina_a_86 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Τρώγοντας αποθηκεύεις χημική ενέργεια και μετά κινώντας το δυναμό σε κάποιο ποδήλατο την μετατρέπεις σε κινητική και το δυναμό σε ηλεκτρική. Οπότε ξεκίνα να τρως χωρίς τύψεις.
clockwork Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Τρώγοντας αποθηκεύεις χημική ενέργεια και μετά κινώντας το δυναμό σε κάποιο ποδήλατο την μετατρέπεις σε κινητική και το δυναμό σε ηλεκτρική.Οπότε ξεκίνα να τρως χωρίς τύψεις. εχω την αδεια σου να το βαλω στην υπογραφη μου??? πληρωνω οσα οσα! εχω λιωσει...
Lucifer Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Η αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας παίζει να είναι το σημαντικότερο πρόβλημα των τελευταίων 2 αιώνων. Προφανώς και δεν γίνεται, όπως προανέφερε ο mvpgr. Οι μπαταρίες εμπεριέχουν στην ουσία χημική ενέργεια, όπως και το σώμα μας, ανεξαρτήτως του αν η διαφορά τάσης λόγω των στοιχείων προκαλεί δυνητικά την παραγωγή ηλεκτρισμού.
firewalker Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Ένας πυκνωτής αποθηκεύει ηλεκτρική ενέργεια.
Lucifer Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 μμμ, προσθήκη "αποδοτικά" και "σε βάθος χρόνου".
firewalker Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Εντελώς ενημερωτικά το έγραψα. Σαν συσκευή που αποθηκεύει ηλεκτρική ενέργεια (ηλεκτρικό πεδίο). Μην έχει καμιά ερώτηση του στυλ: Ποιο από τα παρακάτω αποθηκεύει ηλεκτρική ενέργεια: α) Μπαταρία β) Γεννήτρια γ) Πυκνωτής
user12 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2010 Η γεννητρια πως αποθηκευει ενεργεια ? μμμ, προσθήκη "αποδοτικά" και "σε βάθος χρόνου". Το ιδιο μπορω να μπω και για την μπαταρια.:-D
@@sos@@ Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Μάλλον δεν γίνεται από ότι κατάλαβα...
DarkOrion Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Αυτό δεν είναι ηλεκτρική ενέργεια, είναι κινητική ενέργεια. Το παιδί λέει να αποθηκεύσεις ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό είναι αρκετά δύσκολο χωρίς να γίνει κάποιου είδους μετατροπή, και ως γνωστόν, στις μετατροπές έχεις απώλειες...
washcloud Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2010 Σόρι, αλλά τί ακριβώς λες; Το ΚΕRS αποθηκεύει (χημική, aka μπαταρίες) ενέργεια, που προήλθε από κινητική. Ο δε παίδαρος αυτό που βασικά θέλει είναι να αξιοποιεί κινητική ενέργεια, για να αναπαράγει ηλεκτρική (σε τί μορφή θα αποθηκευτεί, δεν την νοιάζει). Με λίγα λόγια, "τζάμπα" ρεύμα θέλει να έχει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.