Προς το περιεχόμενο

Kick Ass (2010)

Freakster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Υπάρχει πιο βαρετός και ανάλατος ηθοποιός στην ιστορία του κινηματογράφου από τον Κέιτζ;

Kevin Costner

• Απαντ. 150
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
....................Συγκεκριμενα η πιο σημαντικη αλλαγη ηταν οτι ενω στην ταιναι ο Big Daddy ειναι ενας τραγικος ηρωας αφου οι ενεργειες του καθοριζονταν απο την κατανουμενη του επιθυμια για εκδικηση και δικαισουνη,στο κομιξ δεν ειναι τιποτα αλλο παρα ενας ψυχοπαθης πατερας που απηγαγε την κορη του και της εκανε πλυση εγκεφαλου καταστρεφοντας ετσι την ζωη της.

φιλε ανταποδιδω συγχαρητηρια εις διπλουν διοτι εκανες ενα καταπληκτικο και τεκμηριομενο ποστ. Και αυτο να γινει παραδειγμα σε οποιους λενε συνεχεια σε αλλους οτι μουρμουριζουν μονο. Συνηθως αυτοι που ποσταρουνε μια αρνητικη κριτηκη το κοιτανε λιγο ποιο βαθια το πραγμα και δινουν και 5 λογους γιατι δεν τους αρεσε. Ενω οι περισοτεροι με καλα σχολια περιοριζονται στο στυλ,... πωω γαμησε το χιτ γκιρλ, τα σπασε, κορυφη, ταινια της 10ετιας λοοολ....(φυσικα οι μπηχτες πανε και στις συζητησεις που γινονται στα τοπικ των διαφορων σειρων).

Τα σημαντικοτερα τα αναλυσες και ευτυχως που ξερεις και την ιστορια του κομικ. Την περιγραφεις οπως την φανταζομαι. Αυτο που με χαλασε και μενα στην ταινια ειναι η ελλειψη τυψεων του μπιγκ νταντι για τον τροπο με τον οποιο μεγαλωνει την κορη του, ναι μπορει να ειναι κουλ αλλα δεν μπορω να φανταστο σοβαρο κομικ που δεν θα περιεγραφε καποιους προβλήματισμους και τυψεις για το πως ηρθαν τα πραγματα. Απορω παντος πως αφησανε την σκηνη που πυροβολαει την κορη του εστω και με αλεξισφαιρο, για μενα ηταν η ποιο σοκαριστικη σκηνη στην ταινια και ξερω οτι στο αμερικα κοβουν σκηνες για πολυ λιγοτερο σοκ βαλιου.

Δημοσ.
ο κέητζ είναι καλός στο wild at heart του lynch, άσχετο αλλά κάποιος ρώτησε αν έχει κάποια καλή ταινία στο ενεργητικό του.

δεν εχετει δει το birdy?

Δημοσ.
ο κέητζ είναι καλός στο wild at heart του lynch, άσχετο αλλά κάποιος ρώτησε αν έχει κάποια καλή ταινία στο ενεργητικό του.

δεν εχετει δει το birdy?

Δημοσ.

και στο leaving las vegas, καλός ήταν....

Δημοσ.

και στο leaving las vegas, καλός ήταν....

Δημοσ.

Να πω και εγώ δυο λόγια που την είδα χθες:

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το release της ταινίας και βγήκε το trailer μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρουσα ιδέα και το έψαξα. Είδα ότι βασισμένη σε comic και έτσι το διάβασα για να έχω μια ιδέα. Από Millar είχα διαβάσει και το Wanted το οποίο όπως και το Kick Ass, δεν μου προκάλεσε καμιά ιδιαίτερη εντύπωση, ωμή βία χωρίς ουσία όπως είπε κάποιος πιο πάνω. Απλά το Kick Ass μου άρεσε λιγάκι περισσότερο.

Τέλος πάντων, ήξερα τι έπρεπε να περιμένω από την ταινία η οποία δε με απογοήτευσε μπορώ να πω. Αναφορές στη ποπ κουλτούρα, ατάκες, αίμα, ευρηματικοί τρόποι θανάτωσης, όλα όσα είχε και το comic.

Κάποιος ανέφερε ότι ο κόσμος της ταινία είναι μη ρεαλιστικός. Πράγματι έτσι είναι, υπάρχουν όμως και στοιχεία ρεαλισμού, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι:

Κανένας "super ήρωας" δεν είναι άτρωτος. Μία ο τρελός Αρμένιος, μία ο άλλος που το έπαιζε Kick Ass, μία ο Big Daddy. Και η Hit Girl αν δεν είχε αλεξίσφαιρο θα λέγαμε RIP

Κάποιος έγραψε επίσης ότι η ταινία δεν ήταν σε καμιά περίπτωση μαύρη κωμωδία και δεν περιείχε στοιχεία σάτιρας. Εγώ το ακριβώς αντίθετο κατάλαβα, τόσο βλέποντας την ταινία όσο διαβάζοντας και έργα του Millar. Σε αυτά που κοίταξα τουλάχιστον, ο τύπος μου έδωσε την εντύπωση ότι χλευάζει γενικότερα το όλο στοιχείο που έχουν τα comics με super heroes. Στο Wanted για παράδειγμα έπαιζε με το στερεότυπο του καλού και δίκαιου super ήρωα. Στο Kick Ass, με τις super δυνάμεις του κλπ.

Επίσης,

προσωπικά διέκρινα έναν παραλληλισμό του Kick Ass με τον Peter Parker. Geek/nerd, δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τις κοπέλες, γουστάρει μία αλλά αυτή ούτε να τον κλάσει, μετά γίνεται super hero και όλα φτιάχνουν.

Να αναφέρω και συγκεκριμένες σκηνές:

-Εκεί που αγόρασε τη στολή του, έκανε σχέδια στο τετράδιο, στεκόταν μπροστά στον καθρέφτη και έπαιρνε πόζες. Πάνω κάτω τα ίδια έκανε και ο Parker, απλά έφτιαξε τη στολή μόνος του. :P

-Όταν ανέβηκε στην ταράτσα και προσπάθησε να πηδήξει κάνοντας προπόνηση πριν. Κάτι παρόμοιο δεν είχε κάνει και ο Peter Parker -επιτυχώς όμως- στην ταινία;

-Στο σημείο που μπήκε στο δωμάτιο της άλλης, τα ξέρασε όλα κλπ. Μου θύμισε τη σκηνή με τον Spiderman και τη Mary Jane στη βροχή. Νομίζω ότι όταν πήγαινε να μπει στο δωμάτιο της πέταξε και μια ατάκα με αναφορά στη σκηνή αυτή ή τον Spiderman γενικότερα.

-Μέχρι και το σπίτι του Kick Ass μου έμοιαζε με το σπίτι του Peter Parker.

Όσον αφορά το στοιχείο της μαύρης κωμωδίας, θυμηθείτε πχ τη σκηνή στην οποία πέθανε η μάνα του όταν τρώγανε δημητριακά και τη συνέχεια της. Ένα παράδειγμα αυτό.

Στο τελευταίο μισάωρο περίπου δεν έδωσα και τόση προσοχή, η ώρα είχε περάσει και είχαμε κλάσει λίγο. Ήξερα ότι η ταινία δεν ήταν πιστή στο comic αλλά κάποια πράγματα με χάλασαν.

Πώς πέθανε έτσι ο Big Daddy; Θα προτιμούσα να είχε πεθάνει όπως στο comic. Πολύ fail και fake μου φάνηκε στην ταινία.

Επίσης, τι έγινε στην τελική μάχη, πολύ χαμός για το τίποτα. Εκεί που πήρε τη bazooka μου φάνηκε σα να ήθελαν να κάνουν ένα μεγάλο φινάλε αλλά δεν τους βγήκε.

Η Hit Girl καλύτερη με περούκα παρά χωρίς. Ο Red Mist πώς κατάφερε να είναι πιο φλώρος από τον McLovin; Αγαπημένη σκηνή, εκείνη που έπαιξε Omen από Prodigy.

Sequel είναι γνωστό ότι θα υπάρξει στο comic και το τέλος της ταινίας μας προϊδέασε και για κινηματογραφική συνέχεια. Θα είχε ένα ενδιαφέρον ανάλογα και το τι θα λέει το comic αν και τώρα μπορούν να γυρίσουν ταινία τελείως άκυρη αφού έχουν ήδη την 1η.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ερωτηση, εκει που βλεπουν το βιντεο

με τον Μπιγκ Νταντι να σφαζει τους μαφιοζους στην αποθηκη

πιο κομματακι παιζει και κυριως σπαω το κεφαλι μου σε ποια αλλη σειρα/ταινια το εχω ξανακουσει

Δημοσ.

Ω ναι, μολις το ειχα βρει καιγω στο YT και μπηκα να το ποσταρω. θενξ για τον κοπο παντως

ΥΓ. Με επιασε μανια να ξαναδω το 28 μερες μετα τωρα...

Δημοσ.

Δεν μου άρεσε. άλλες φορές το έπαιρνε στο χαβαλέ άλλες στα σοβαρά, δεν κατάλαβα τελικά που το πήγαινε!

5/10 από μένα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...