Προς το περιεχόμενο

Lost - The Final Season (Spoilers Free Up To Season 5)

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και κάτι άλλο που διάβασα στο official forum.

If Locke was supposed to take his vacation in October, meaning it's not yet October, why was Claire's ultrasound date wrong? I heard something about the date being both wrong and a clue...

WTF? :/ Ελπίζω να μην είναι blooper...

Χμ, blooper τλκ? (στα πρώτα λεπτά αναφέρει ότι οι παραγωγοί παραδέχτηκαν την μλκια)

Και κάτι άλλο που θυμήθηκα, στην 5η season θυμάμαι μία αναφορά στον Lipides για candidate ή κάνω λάθος?

Μία μικρή αναλαμπή

Μήπως ο Κώστας ήταν candidate που τον έφερε ο Jacob? Για αυτό τον μισεί τόσο πολύ. Wants to kill him. Wants to go home?

Οι candidates δεν μπορούν να σκοτώσουν ο ένας τον άλλο?

Χαχα, όσο το επεξεργάζομαι μου έρχονται διάφορα.

Μήπως π "Jacob" που ήταν στην καμπίνα ήταν κάποιος παλιότερος Candidate π είχε αναλάβει τον ρόλο και όχι απαραίτητα αυτός που γνωρίζουμε?

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Φοβερό επεισόδιο, έμεινα έκπληκτος με τα τελευταία λεπτά.

Απορία: Πως βγήκε το όνομα Κώστας και όλοι τον λέτε Κώστα τον τύπο που μεταμορφώνεται σε καπνό;

Δημοσ.
Φοβερό επεισόδιο, έμεινα έκπληκτος με τα τελευταία λεπτά.

Απορία: Πως βγήκε το όνομα Κώστας και όλοι τον λέτε Κώστα τον τύπο που μεταμορφώνεται σε καπνό;

αυτό ήταν μια μαεστρία του τόπικ στάρτερ και που μου έχει κολλήσει.σήμερα που βλέπαμε στη σχολή μου το επεισόδειο και το συζητάγαμε τον έλεγα κώστα και κώστα και οι άλλοι απορούσαν για ποιον κώστα λεω..οοοότι να'ναι!

Δημοσ.

Συνειρμοί:

Ο Τζακ είναι ο διάδοχος. Για να είπαν μόνο σε αυτόν το φινάλε, κάτι τέτοιο πρέπει να παίζει.

Εξηγεί γιατί η Σαν δεν γύρισε πίσω στο χρόνο. Δεν είναι candidate, ο Τζιν είναι.

H Κέητ δεν είναι υποψήφια; Αυτό αντιφάσκει με το από πάνω συμπέρασμα

Ο πιτσιρίκος είναι ο Jacob. Στανταρ, προδώθηκε από το πολύ καλό κάστινγκ.

Λευκή στάχτη, χμμ λέτε να δουμε και λευκό καπνό; The Battle of Smoke Monsters :lol::lol:

Μία μικρή αναλαμπή

Μήπως ο Κώστας ήταν candidate που τον έφερε ο Jacob? Για αυτό τον μισεί τόσο πολύ. Wants to kill him. Wants to go home?

Οι candidates δεν μπορούν να σκοτώσουν ο ένας τον άλλο?

Νομίζω,

για να παει σπίτι πρέπει να εξοντωθούν/φύγουν όλοι οι κάτοικοι του νησιού. Ο J έφερνε συνέχεια μουσαφιραίους οπότε τον τσάντιζε. Ο κανόνας είναι πως δεν μπορεί να σκοτώσει τον protector του νησιού ή ακόμη και τους candidates. Γι' αυτό δεν μπορούσε να σκοτώσει τον J, γι' αυτό στρατολογεί κόσμο. Σκοπός του imo είναι να απομονωθεί ο final candidate (Τζακ) ώστε να μανιπουλάρει τους άλλους να τον σκοτώσουν. Θα δούμε...

Φτιάχνει κι αυτό σιγά σιγά

βλέπουμε πάνω κάτω και ποιός είναι ο επερχόμενος πόλεμος στον οποίο θα παίξουν ρόλο, αλλά δεν έχουμε players. Όλοι με τον Τζέηκομπ είναι στην ουσία κι ο Μπεν μόνος και αναξιόπιστος σαν οπαδός είτε του Κώστα ή του Τζέηκομπ.

Ο Μπεν φαίνεται να μετανιώνει, ο Σώγιερ μάλλον πάει για team black, αντε να παίρνουν θέση τα πιόνια.

4 Λοκ

8 Χάρλει

15 Σώγιερ

16 Σαγίντ

23 Τζακ

42 Τζιν/Σαν

Δημοσ.

αδυνατω να δω τον λογο που μεινατε τοσο εκπληκτοι με το επεισοδειο!! Σιγουρα αποκαλυψε καποια πραγματα αλλα οι εξηγησεις ειναι τοσο απλες και αδιαφορες που για πορωτη φορα ευχομαι να ειναι ολα υπερφυσικα, να βγει ο διας με κεραυνους και ο μινωταυρος να τον κυνηγαει.... και απο μια παντα να πεταγεται ο σουπερμαν και να τους παιρνει στην αγκαλια του και μακρυα απο το νησι. Ασε που οπως λεο στο σποιλερ παιζει πολλα απο αυτα που μαθαινουμε να μην ειναι ετσι οπως μας τα λεει ο λοκ

Τωρα ειναι εξηγηση ανταξια του hype αυτη για τους αριθμους?? η ο λογος που ειναι στο νησι? τι σκατα ενα παιχνιδι μονοπολι ειναι, απλα καποιος να παρει την θεση μου?

διαλογος με ολο το ζουμι 6 σεζον

Και να προστατεύσεις το νησί.

- Από τι να το προστατεύσω;

393

00:40:16,517 --> 00:40:18,735

Από τίποτα, Τζέιμς!

394

00:40:18,855 --> 00:40:21,620

Αυτό είναι το αστείο. Δεν χρειάζεται

να το προστατεύσεις από τίποτα.

395

00:40:21,638 --> 00:40:23,633

Είναι ένα απλό κωλονήσι.

396

00:40:23,753 --> 00:40:27,088

Και θα είναι μια χαρά,

χωρίς το Τζέικομπ ή εσένα.

397

00:40:27,208 --> 00:40:29,735

Ή χωρίς κανένα από

όλους τους ανθρώπους,

398

00:40:29,855 --> 00:40:33,447

τις ζωές των οποίων χαράμισε. (εδω μαλλον λεει για τις δικες μας ζωες!!)

το μονο ελπιδοφορο ειναι οτι μαλλον ο λοκ λεει ψεματα και προσπαθει να φερει τον σογιερ με τα νερα του, να κανει οτι του ζητησει, τα παρουσιαζει οπψς θελει. Βεβαια εαν συμβενει αυτο, τοτε και σε αυτο το επεισοδειο δεν μας ειπαν τιποτα παρα ενα ψεμα.

Δημοσ.

πολυ καlο αυτο που ειπε ο cue. Μηπως ο κωστας ηταν candidate και θελει να παρει καποιος το ρολο αυτο γιατι βαρεθηκε; Και εχει αρχισει να επισπευδει τις διαδικασιες;

Ειχα φτιαξει μια θεωρια πριν μια βδομαδα οι οποια ομως μπαζει απο παντου αλλα θα την πω. Ειχα κανει την σκεψη οτι ολοι οσοι ειναι εκει εχουν συναντηθει στις ζωες τους (και αυτη τη στιγμη βλεπουμε τα πραγματικα γεγονοτα και ολη αυτη η ιστορια που διαδραματιζεται ειναι απλα ενα ονειρο καποιου ή καποιων ή κατι αλλο παρομοιο (στυλ existenz). Ειναι η πρωτη σκεψη που μου δημιουργειται με την προυποθεση οτι ολα εξηγουνται επιστημονικα γιατι ο αλλος τροπος ειναι οι υπερχορδες και η θεωρια των παντων :-D

Δημοσ.

Τωρα ειναι εξηγηση ανταξια του hype αυτη για τους αριθμους??

Εμένα πάλι αυτό ακριβώς με καλύπτει γιατί είναι ΤΟΣΟ απλό!

Αν ήταν κάτι από το υπερπέραν, υπερφυσικό ή μαγικό προσωπικά δε θα έκανα relate τόσο πολύ με αυτό.

Και το ότι κατάφεραν να σε παρασύρουν σε αυτή την δίνη σχετικά με το τι μπορεί να είναι και από που προέρχονται είναι εφυές από "οποιαδήποτε εξήγηση" θα μπορούσαν να δώσουν. It's just writings on a damn island!

Τώρα για να το νησί, μπορεί να έχει το κάτι special, μπορεί και όχι. Δεν είμαι σίγουρος για την απάντηση μιας και δεν έχουμε ακούσει ακόμα το τι έχει να πει ο Jacob.

Εντωμεταξύ στην ΕΤ1 διαφημίζουν το ολοκαίνουριο 6ο επεισόδιο... Από τον πέμπτο κύκλο :P

• Moderators
Δημοσ.

Κι εμένα μου φάνηκε πολύ καλό το επεισόδιο, και ίσως έπαιξε ρόλο το ότι μετά το προηγούμενο οι προσδοκίες μου είχαν πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

αδυνατω να δω τον λογο που μεινατε τοσο εκπληκτοι με το επεισοδειο!! Σιγουρα αποκαλυψε καποια πραγματα αλλα οι εξηγησεις ειναι τοσο απλες και αδιαφορες που για πορωτη φορα ευχομαι να ειναι ολα υπερφυσικα, να βγει ο διας με κεραυνους και ο μινωταυρος να τον κυνηγαει.... και απο μια παντα να πεταγεται ο σουπερμαν και να τους παιρνει στην αγκαλια του και μακρυα απο το νησι.

:lol:

Ασε που οπως λεο στο σποιλερ παιζει πολλα απο αυτα που μαθαινουμε να μην ειναι ετσι οπως μας τα λεει ο λοκ

Τωρα ειναι εξηγηση ανταξια του hype αυτη για τους αριθμους?? η ο λογος που ειναι στο νησι? τι σκατα ενα παιχνιδι μονοπολι ειναι, απλα καποιος να παρει την θεση μου?

Δεν θεωρώ ότι πήραμε απάντηση για τους αριθμούς. (Αν πήραμε, είναι άθλια, αλλά δεν πήραμε, so) Είναι ένα ακόμα στοιχείο για αυτούς, και φαίνεται πως η εξήγηση σχετίζεται με τις ιδιότητες και τους στόχους του Jacob για τις οποίες όμως δεν έχουμε καμιά ιδέα (ή έστω τίποτα απτό γιατί από ιδέες άλλο τίποτα) ακόμα.

Ο MIB πρέπει να λέει μισές αλήθειες, αλλά νομίζω ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία μπορεί να βγει ένα πιθανό συμπέρασμα:

1. Ο MIB είναι παγιδευμένος στο νησί, και θέλει να φύγει. Ο Jacob δεν είναι, μπορεί και φεύγει.

2. Ο Jacob φέρνει άτομα στο νησί για να το "προστατέψουν". Ο ΜΙΒ υποστηρίζει ότι αυτό δεν έχει νόημα (δεν υπάρχει κάτι από το οποίο πρέπει να το "προστατέψουν").

3. Ο MIB και ο Jacob είναι θανάσιμοι αντίπαλοι (από την πλευρά του MIB τουλάχιστο),

Δικό μου γενικό συμπέρασμα: ο Jacob φέρνει άτομα για να προστατέψουν κάτι (ίσως το μέλλον της ανθρωπότητας lol) από τον MIB. Ίσως η "φορά" είναι από το νησί προς τα έξω και όχι το αντίστροφο. Δηλαδή η απειλή είναι προς τον έξω κόσμο και όχι από τον έξω κόσμο (γι'αυτό και ο MIB είναι παγιδευμένος).

Και για να μην επαναλαμβάνομαι, παραθέτω και τα σχόλια μου γενικά για το επεισόδιο από άλλο forum:

Βασικά σε σχέση με το προηγούμενο ήταν άριστο, αλλά δεν ήταν LOST-άριστο και εντόπισα πράγματα που δεν μου άρεσαν στο επεισόδιο. Το είδα όμως υπό χρονική πίεση και με όχι πολύ καθαρό μυαλό, οπότε ενδεχομένως κάπου να είμαι πολύ λάθος.

Ξεκινάμε με τα λίγα σχετικά αρνητικά:

-. Ο Sawyer είναι χάλια και ακολουθεί τον Locke που δεν είναι Locke (και το ξέρει πως δεν είναι Locke). Το σενάριο μπάζει, αλλά έστω ο Sawyer είναι σκνίπα και είναι και εκνευρισμένος με τα πάντα. Μετά βέβαια περιέργως ο Sawyer δεν είναι σκνίπα, αγνοει τις προειδοποιήσεις του Richard και κάνει και μια κατάβαση από γκρεμό.

-. Η αρχική σκηνή, με το "μάτι του καπνού". Κάτι σε αυτή τη σκηνοθετική ιδέα μου φάνηκε τουλάχιστο αστείο και αχρείαστο.

-. Γιατί να κρεμάσει από ένα δένδρο τον Richard ο Locke; Χάθηκαν πιο συμβατικές μέθοδοι; Και ποιο ήταν ακριβώς το σχέδιο του που τον απήγαγε; Να τον αφήσει να φύγει;

-. Ο Λιπίδης πρέπει να έχει όλη κι όλη μια ατάκα στο επεισόδιο και αυτή είναι χιουμοριστική. Συνεπώς, θα εκνευριστώ πολύ αν αυτός ο χαρακτήρας αποδειχθεί σημαντικός στην εξέλιξη παρακάτω.

-. Η ιστορία της Sun. Την "πάω" (ή πιο σωστά την "πήγαινα") σαν χαρακτήρα, αλλά την έχουν κάνει εντελώς βαρετή και χαμένη. Ελάχιστες έως καθόλου πρωτοβουλίες (πάλι καλά που κάνει και καμιά ερώτηση), και ένα παιδικό σενάριο του στυλ "ο Jin φεύγει από το Α και πάει στο σημείο Β να βρει την Sun και η Sun φεύγει από το Β και πάει στο Α για να βρει τον Jin. Θα τα καταφέρουν να βρεθούν;". (Ποιος, διάολε, νοιάζεται; )

Και τα θετικά:

+. Ο Μπεν λέει την αλήθεια (ότι σκότωσε τον Locke), αλλά κρατάει και ένα ψέμα (ότι σκότωσε τον Jacob). Μάλλον θέλει κάπου να τα πει να ξελαφρώσει, αλλά δεν τρελάθηκε κιόλας. Πάντως έδωσε ένα ευχάριστο λόγο να δούμε την κηδεία του Locke. Ξανά.

+. Η παράλληλη ιστορία του Locke ήταν πολύ καλή. Ήταν ωραίο που είδα την Έλεν ξανά, και αυτή τη φορά οι συνδέσεις με τους άλλους χαρακτήρες δόθηκαν σχεδόν αριστοτεχνικά. Ακόμα δεν κατάλαβα βέβαια από που και ως που ο Locke διορίζεται δάσκαλος. Επίσης νομίζω ξεκαθαρίζεται και αυτό που είχαν βγάλει με το στανιό ως απορία νωρίτερα ότι "ίσως και να θυμούνται ο ένας τον άλλο, από μια άλλη πραγματικότητα"/de ja vu . Όχι, δεν θυμούνται χριστό.

+. Νέα στοιχεία για τους αριθμούς (και για άλλα ερωτήματα). Γενικά, ενώ δεν παίρνουμε απαντήσεις, νομίζω ότι ο στόχος των δημιουργών είναι να δείξουν ότι "δεν ξεχάσαμε αυτά τα μυστήρια, τα έχουμε υπόψιν μας και θα απαντηθούν". Αυτό έχει αξία ειδικά για μυστήρια όπως οι αριθμοί και η αρρώστια για τα οποία είτε είχε βγει βρώμα ότι δεν θα πάρουμε ποτέ απάντηση, είτε υπήρχε η γενική αίσθηση ότι τα κάνανε τουμπεκί (αντίστοιχα).

+. Πολύ σημαντική η ατάκα του MIB ότι ήταν και αυτός κάποτε άνθρωπος. Το προτιμώ από το εναλλακτικό ότι ήταν από πάντα μια θεότητα. Αλλά πάλι δυσκολεύομαι να δω πως από την εξήγηση μπορεί να λείπει εντελώς ο παράγοντας θεότητα. O Terry O'Quinn έχει πολύ καλές στιγμές στο μεγαλύτερο μέρος του επεισοδίου.

+. Ο MIB φαίνεται γενικά να λέει αλήθειες αλλά όχι ολόκληρες. Στάνταρντ παίζει και αυτός παιχνίδι "manipulation", αλλά μάλλον πιστεύω ότι είναι παγιδευμένος στο νησί και θέλει να φύγει από αυτό. Ήταν και η αρχική μου θεωρία όταν είπε ότι "θέλει να πάει σπίτι του".

+. Αυτή η Ιλάνα δείχνει να ξέρει πάρα πολλά. Και για τον MIB (αφού ξέρει πως δεν μπορεί να πάρει άλλη μορφή από του Locke πλέον) και γενικά για τους κανόνες και το τι τρέχει με το νησί. Ίσως αργότερα να πάρουμε αρκετή πληροφορία από αυτή.

+. Το ξανθό παιδί. Ήταν, τουλάχιστο αρχικά, μια πολύ καλή wtf στιγμή. Μέχρι που συνειδητοποιείς ότι το έχεις ξαναδεί το σκηνικό. Αλλά το κρατώ ως θετικό, και ίσως έπαιξε ρόλο το ότι και ο MIB αντέδρασε ξαφνιασμένος και φάνηκε αδύναμος (πχ όταν σκοντάφτει).

+. Η σπηλιά. Ήταν ωραίο σκηνικό. Από τα στοιχεία καταλαβαίνω ότι εκεί ζούσαν και ο Jacob και o ΜΙΒ. Ή όχι;

Τέλος, δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν η εξήγηση: "ο Jacob άγγιζε ανθρώπους και αυτοί από τότε ήταν προορισμένοι να καταλήξουν στο νησί" μου αρέσει. Και γενικά έχει πολλές συνέπειες και στο free will (το αφαιρεί εντελώς από την εξίσωση δηλαδή) και στο όλο παιχνίδι του Jacob που υπό αυτό το φως φαίνεται αρκετά απάνθρωπο.

Δεν θα μπω καν στο τριπάκι πάντως να ψάξω ποιο όνομα είναι ή δεν είναι στον τοίχο και γιατί. Για κάποιο λόγο δεν με νοιάζει.

Δημοσ.

το να λεει την claire ή τον aaron σαν shephard το σκεφτηκε κανεις? το littleton το ειδα στον τοιχο, αλλα αν θυμαστε ο tom ειχε πει για τον jack οτι δεν ειναι στην λιστα του jacob

εδω κατι που βρηκα σε ενα αλλο site

Oceanic

Alive

• 8 – Reyes
  • 15 – Ford
  • 16 – Jarrah
  • 23 – Shephard
  • 42 – Kwon (Jin or Sun? Both?)
  • 313 – Littleton (Claire? Aaron?)

Dead

• 195 – Pace
  • 4 – Locke
  • 90 – Troup
  • 31 - Rutherford

Others

• 10 – Mattingley
  • 317 – Cunningham
  • 117 – Linus (Roger? Emily? Ben?)
  • 55 ? – Burke

Dharma

• ??? – Goodspeed (Horace? Olivia? Ethan?)
  • 134 ? – Chang

French Team

• ? – Lacombe

Freighter

• 171 ? – Straume
  • ??? - Faraday
  • 140 - Lewis

US Army

• 233 – Jones

Undetermined

• 115 - Bargas
  • 175 - Costa
  • 222 – O’Toole
  • 282 - Aguella
  • 291 – Domingo
  • 346 – Grant
  • 119 – Almeida

Partial

• 33 – XW?
  • 20 – Rouf…
  • 62 – …?
  • …? – …ersen
  • 285 – Jen…
  • 49 – …chan
  • 30 – …la
  • 195 – …?
  • ?? – Reyno(lds?)
  • 27? – …?
  • 1? – Sullivan
  • …? – …zki (Radzinsky?)
  • 337 – Martin…

• Based on the above, the numbers could correspond to an order of preference, with Locke unsurprisingly being very high up. The top 3 could include names such as Widmore, Alpert, Littleton or Lloyd.

In addition, I'd like to add that in traditional Chaldean numerology:

• 4 - represents Uranus, the father of Saturn. He disrupts and changes the status quo. He breaks down old belief systems and estabhes new ones.
  • 15 - represents the Magician. It symbolizes the power to rule, but more importantly, when appearing with the number 4 or 8, is symoblizes dark magic. In that case it represents the misuse of power through black magic, hypnosis, and mental suggestion to victimize others.lis
  • 16 - represents the Shattered Citadel or Falling Tower. The story represented by the number is that of a prince who goes to the top of the tower under false pretenses. There he is struck by lightning and falls to his death.
  • 23 - represents synchronicity. With 23 there are no coincidences. It is an extremely fortunate number in most cases because it represents how the universe uses interconnection to fulfill its purposes.
  • 42 - represents Love, Money, and Creativity. It is another fortunate number that promises prosperous gains in all three areas.

• The names and corresponding numbers in the cave are Jacob's list of variables in the Valenzetti equation. Jacob may be trying to change the equation in an effort to save mankind. But like Locke thought the button was real and Jack thought it was not, Jacob thinks the equation can be changed and MIB does not. Perhaps the Dharma Initiative was funded by Alvar Hanso because Hanso had somehow become part of the game and was trying to help the cause.

• Many of the "Undetermined" names are Spanish in origin... this connects to when Ilyana called Richard "Ricardo" when she first met him. Perhaps Richard changed his name from "Ricardo Almeida" (or something like that) to Richard Alpert.
      • She called Richard "Ricardus" - not "Ricardo". Sounds Latin to me - "Others 101".

Δημοσ.

όπως θα έχετε διαβάσει σε άρθρα που εξηγούν διάφορα στοιχεία του λοστ οι αριθμοί έχουν σχέση με μια Valenzetti Equation.

Αυτό τι ακριβώς είναι?Ξέρει κανείς η έχει καμία θεωρία?

Και γενικά υπάρχουν πολλά πράγματα περι Dharma που εγώ προσωπικά θα ήθελα να απαντηθούν..αν και κάτι μου λέει πως πρέπει να τα ξεχάσω..

Δημοσ.

Τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη

ο Jacob άγγιζε ανθρώπους και αυτοί από τότε ήταν προορισμένοι να καταλήξουν στο νησί

Είναι λίγο αφελώς διατυπωμένο. Δεν τους άγγιζε, παρενέβη στη ζωή τους με τον μικρότερο δυνατό τρόπο, αλλά παρενέβη. Όταν έδωσε το στυλό στον Σώγερ δεν ήταν το άγγιγμα που τον όρισε αλλά η συγγραφή του γράμματος. Ομοίως στην Κέητ, στον Σαγίντ, κάπως συμβολικά στον Τζακ, στον Χάρλει. Μόνο στοn Λοκ ήταν weird

• Moderators
Δημοσ.
[spoiler'] Μόνο στοn Λοκ ήταν weird

Το κοινό σε όλα τα flashback που ξαναείδαμε είναι ότι τους άγγιζε. Θα δεχόμουν την εξήγηση που δίνεις, -και είναι πιο φυσιολογική-, αλλά πάλι έχουμε τις περιπτώσεις του Locke και του ζεύγους Kwon.

Επίσης και με τον Jack όπως λες είναι far-fetched.

όπως θα έχετε διαβάσει σε άρθρα που εξηγούν διάφορα στοιχεία του λοστ οι αριθμοί έχουν σχέση με μια Valenzetti Equation.

Αυτό τι ακριβώς είναι?Ξέρει κανείς η έχει καμία θεωρία?

Αυτό έχει δοθεί ως μέρος ενός "παιχνιδιού" που λεγόταν ARG (alternative reality game). Αυτό που έλεγαν τότε, ήταν πως αυτή ήταν η εξήγηση για τους αριθμούς, αλλά δεν θα την έδιναν ποτέ μέσα στο show. (Βέβαια η εξήγηση μπάζει από διακόσια σημεία imho και δεν εξηγεί κάποιες "θαυματουργές" δράσεις των αριθμών, αλλά παραδέχομαι ότι ήταν πιο επιστημονικοφανής)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...