Προς το περιεχόμενο

Lost - The Final Season (Spoilers Free Up To Season 5)

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου άρεσε πάρα πολύ το τελευταίο επεισόδιο...

Συγχαρητήρια στα παλικάρια που καταφέρνουν να με κρατάν μετά από τόσες σαιζόν...

• Απαντ. 3,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

orgio γιατί ακόμα πιστεύεις ότι έχουμε

παράλληλο σύμπαν?

εξάλλου έχουμε πει ότι whatever happened, happened. δεν έχουμε ακόμα απόδειξη του εναντίου.

Πολύ στο religion βλέπω το γυρίζεις συνέχεια. Man of Faith σε κόβω :P

Δημοσ.

Α) Μήπως δεν είναι όντως ο Τζείκομπ αυτός που εμφανίζεται στον Χέρλυ, αλλά ο Κώστας με μορφή Τζέικομπ;

Το θέμα είναι οτι όταν εμφανίζεται ο Κώστας μπορούν όλοι να τον δουν, ενώ όταν ο Τζέικομπ εμφανίζεται στον Χέρλυ τον βλέπει μόνο αυτός. Κι αφού ξέρουμε οτι ο Χέρλυ μιλάει με τους νεκρούς ίσως είναι κι αυτός ο λόγος που έπρεπε να γυρίζει στο νησί, για να μεταφέρει τα μηνύματα.

αλλο candidates αλλο διαχειριστης του Νησιου.Οι candidates ειναι για τον Τζεικομπ, ο Κωστας δεν εταξε κατι τετοιο στον Μπεν, το μονο που ειπε 'Μεινε να ελεγχεις το νησι'.

Όπως και να 'χει, αυτό μας δείχνει οτι ο Κώστας δε λέει την αλήθεια. Γιατί να θέλει τον Μπεν να μείνει στο νησί και να το ελέγχει από τη στιγμή που "is just an island"...;

Θέλω να επανέλθω λίγο στη θεωρία του Cue (αυτή που τόσον καιρό αμφισβητούσα) σε σχέση με αυτά που είπε ο Μπεν με τον πατέρα του για το νησί.

What if όλα αυτά που βλέπουμε στο νέο timeline είναι το πρώτο loop (έστω Α) και το νησί κάποια στιγμή (αφότου έφυγε ο Μπεν από αυτό) βούλιαξε, οπότε πρέπει να γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις ώστε να σωθεί.

Έτσι (με κάποιον τρόπο) έχουμε reset, πτώση της Oceanic (έστω Β loop) και πάμε στο season 1, όπου έχουμε το γνωστό σκηνικό με τον Μπεν να έχει πυροβοληθεί αλλά δεν έχουμε αποφύγει το incident.

Οπότε οδηγούμαστε στους μεν να φεύγουν και τους δε σε timetravels. Έχουμε λοιπόν λόγω timetravels ένα άλλο loop σε εξέλιξη (έστω Γ). Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να πυροβοληθεί ο Μπεν (άρα θέλουμε πίσω τον Σαγίντ - γι'αυτό ο Τζέικομπ τον συναντάει το 2007 και όχι πριν την Oceanic) και να μη συμβεί το incident, άρα θέλουμε να σκάσει η βόμβα.

Έχουμε λοιπόν σε τόσες σεζόν μια ιστορία που μας δείχνει το progress μέσω των loops και αυτό που βλέπουμε τώρα είναι το πραγματικό φινάλε μιας και "it only ends once".

Υ.Γ. Μπορεί να μπάζει από 1000 πλευρές αυτό που είπα απλώς μου ήρθε στο μυαλό μετά την κουβέντα του Μπεν με τον πατέρα του.

Δημοσ.

Σε γενικες γραμμες το επεισοδιο ηταν απο τα καλυτερα τις σεζον, γενικοτερα ο Μπεν ειναι ο αγαπημενος μου (ζωντανος) χαρακτηρας. Μου αρεσαν αρκετες σκηνες

τοσο στο νησι, οπως εκεινη με τον Ριτσαρντ και τον Τζακ στο Μπλακ Ροκ, η στιγμη της επανενωσης και φυσικα η στιγμη που σκαει μυτη ο Γουιντμορ, οσο και στην εναλλακτικη πραγματικοτητα, ειδικοτερα εκει που ο Μπεν επιλεγει την Αλεξ αντι της εξουσιας, το αντιθετο απο αυτο που επελεξε στο πρωτο συμπαν.

Αλλα οπως ειπαν και οι προηγουμενοι, δεν μπορω να καταλαβω πως αυτη η σεζον σχετιζεται με τις σεζον 2-5. Νομιζω πως οι σεναριογραφοι δεν ειχαν συγκεκριμενο πλανο και απλα εβαζαν στοιχεια απο διαφορες σειρες και ταινιες ετσι ωστε να κρατησουν τους φαν. Ετσι κι αλλιως ο J.J. Abrams που ειχε την ιδεα για την σειρα εχει να ασχοληθει με το LOST απο την πρωτη σεζον.

Δημοσ.

katergaris79 ναι, δεν είδα να σχολιάζει κανείς

την D bomb που έριξε ο πατέρας του Ben

Δημοσ.

Μόλις το είδα κι'εγώ.. Δεν μπορώ να πώ.. συγκινήθηκα..

(ενταξει, εντέξει με πήραν τα ζουμιά για να ακριβολογώ..!!)

Αλλά ρε παιδιά.. δεν με άρεσε το επεισόδιο.. :cry:

Πάω να διαβάσω σπόιλερ... πάντως νιώθεις πια ότι τα πράγματα οδεύουν κάπου, ότι μπαίνουμε σε τελική ευθεία..

Δημοσ.

Ουτε σε μενα αρεσε το επισοδειο σαν επισοδειο.

Θα προμοταρω την θεωρια του Cue οσο μπορω, οχι γιατι στεκει αλλα γιατι ειναι αυτη που μου αρεσει πιο πολυ αποσες εχω ακουσει

Δημοσ.

Ωχου μου φαίνεται θα αυτοπυρποληθούμε όλοι στο τέλος με τούτη τη σειρά...

Εγώ πάντως θεωρώ ότι πολύ στο θρησκευτικό το πάει...Ο Τζέικομπ αγγίζει(και γίνεται το θαύμα και ο Ρίτσαρντ μένει νέος), ο Μπεν είναι σαν τον Ιούδα...ο Χάρλευ είναι σαν τον Μωυσή λίγο...

Τεσπα, ας με διορθώσει και κανείς αν νομίζει ότι κάνω λάθος γιατί δεν είμαι δα και ο πιο θρήσκος άνθρωπος(βασικά δεν είμαι καθόλου) και αν ξέρει και άλλα θρησκευτικά να μας τα αναλύσει...

Δημοσ.
Τι σκατά, από το μυαλό μου τα βγάζω? :P Εδώ τα συζητάμε.

είχε πέσει και το σενάριο ότι κάνει time travelling ο Richard και για αυτό τον βλέπουμε ίδιο σε διαφορετικές χρονολογίες.

Το ότι ήταν από το Black Rock ναι και για τις αλυσίδες.

Εσύ δεν ήσουν? Που έλεγες

πέρασαν από τους πεθαμένους στην beach και ακόμα δεν έχουν βρει τα διαμάντια, κάτι θα παιχτεί με τα διαμάντια κτλ.

Λες να θυμάμαι λάθος. Όποιος είχε εμμονή ας το πει αλλιώς να σωπάσει για πάντα.

Ακόμα δεν είμαστε σίγουροι όμως που θα καταλήξει.

Στην 1η season πάλι θυμάμαι που υπήρχε η αίσθηση του sci-fi.

Ρε συ, το είχαμε πει πολλές φορές για τον Ρίτσαρντ! Θυμάμαι που είχα γράψει κι' εγώ ένα σεντόνι για το ότι ο Ρίτσαρντ είναι

κάτι σαν καθοδηγητής των αρχηγών του νησιού. Μα δεν το είχε πει και ο ίδιος ο Ρίτσααρντ ή ίσως και ο Μπεν στον προηγούμενο κύκλο?? Δεν θυμάμαι το επεισόδιο, κάθε βοήθεια δεκτή! :P

Το παραπάνω βέβαια με βάζει στην εξής σκέψη:

Για ποιό λόγο αυτό το νησί χρειάζεται αρψηγούς και καθοδηγητές? Έχουμε (είχαμε δηλ.) έναν Τζέικομπ σαν ... "διεθυντή" και έναν Μπεν σαν αρχηγό, ας τον πούμε προϊστάμενο. Και έναν Ρίτσαρντ, αγγελιοφόρο μεταξύ των δύο και καθοδηγητή του εκάστοτε αρχηγού.. Γιατί όμως? Δε μπορούσε να υπάρχει μονο ο Τζέικομπ και ο Κώστας (είτε φυλακισμένος, είτε όχι)? Τί τους ήθελαν τους υπόλοιπους? Απλά και μόνο για να "παίξουν" θα μου πείτε...

Εντάξει, συνεχίζει να είναι μια σπουδαία παραγωγή και μια τέλεια σεναριακή παπάρα.

Καλά, τον Μπεν, ρε, τον ΜΠΕΝ; Ο άνθρωπος ήταν ο απόλυτος manipulator, φερόταν στους ανθρώπους λες και ήταν είτε σκουπίδια είτε υποχείρια του, δε νοιαζόταν για κανένα παρά μόνο για την πάρτη του, χρησιμοποιούσε την εξουσία για να ικανοποιεί τις προσωπικές του επιθυμίες (Τζούλιετ...) και

μας τον γαμάτε τόσο εύκολα;

Καμιά συνέπεια δηλαδή; Μπουχουχου, "Θα σε δεχτώ εγώ;" και αφήνει την εξουσία που του προσφέρει ο Λοκ για να γίνει ένα απλό στρατιωτάκι; ο Μπεν μωρέ;

Ρε, δε μας πείθετε. Άι σιχτιρ, κι εσείς και οι παραγωγές σας. Μόνο αυτό τους έχει μείνει τελικά.

Καλά, αυτό με το άγγιγμα δεν αξίζει σχολιασμού... Σόου δίνουν τα άτομα!

Τελικά, έχει φάση η σειρά :-)

Αρνούμαι να το δεχτώ. Κι' άλλες φορές πήγαν να μας πασσάρουν τον Μπεν σαν καλό και γλυκούλη, αλλά πάντα μετά μας έδειχναν ότι έτσι εξυπηρετούσε κάποιο σκοπό. Νομίζω (ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ) ότι ο κακός μας Μπεν απλά "παιζει" την Ιλλάνα για να κερδίσει περισσότερο χρόνο και οτι σε λίγο θα επιστρέψει στον κακό του γλοιώδη εαυτό.

Δεν γκρινιάζω, γιατί θα βγει πάλι ο Κάιζερ να μου την πει :P, αλλά ρε παίδες, σοβαρά, ικανοποιείστε από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται 5 χρόνια φαγούρας; Σας ικανοποιεί πχ.

στην ερώτηση γιατί ο Ρίτσαρντ είναι αγέραστος, η απάντηση "επειδή με ακούμπησε ο jacob, και αυτό σημαίνει κάτι"; Αυτό μου θύμισε δύο πράγματα. 1ον, την απάντηση του Καλυβάτση στο "γιατί σπάτε τα αυτοκίνητα;" ("γιατί έχουν αθηναϊκές πινακίδες" - αν και αυτό είναι πιο ικανοποιητικό, και πιο ειλικρινές, σαν απάντηση), και 2ον, από το Vanilla Sky, το λογύδριο της Cameron Diaz πριν τη βουτιά: "You fucked me four times the other night. You've been inside me. I swallowed your cum. That means something!".

Εγώ πάλι σε αυτή τη σκηνή γελούσα γιατί ο Ρίτσαρντ μου θύμισε τους φαν της σειράς..!:lol: Που έχουμε αφιερώσει όλη μας τη ζωή και ουκ ολίγη κατανάλωση φαιάς ουσίας για το Λοστ και στο τέλος θα πάθουμε ότι και ο Ρίτσαρντ:

Θα πάρουμε τον πούλο! :lol:

Επίσης, δεν νιώθετε αυτό που λέει ο Κάιζερ με το παζλ; Απλά έχουν τραβήξει ένα τεράστιο DELETE σε 5 σεζόν που ο κόσμος λάτρεψε ως επί το πλείστον για να πουν μια απλοϊκή ιστορία βιβλικής ή εσχατολογικής (ελπίζω!) φαντασίας. Τη σεζόν αυτή άνετα τη βλέπει κάποιος χωρίς να έχει δει καμία από τις προηγούμενες - ανάθεμα και αν έχει σχέση! Ακόμα και όσα είχαν σχέση, έχουν αναιρεθεί, και μετά τα νέα συμπεράσματα έχουν ξανααναιρεθεί, και μετά πάλι το ίδιο, μέχρι να φτάσουμε στην αρχή! Ή εγώ έχω γίνει πολύ έξυπνος ή η σειρά έχει γίνει πολύ χαζή. Και δεν νομίζω ότι έχω γίνει πιο έξυπνος...

Θα συμφωνήσω απόλυτα.. Δεν είναι Λοστ αυτό που βλέπουμε.. :-(

αλλο candidates αλλο διαχειριστης του Νησιου.Οι candidates ειναι για τον Τζεικομπ, ο Κωστας δεν εταξε κατι τετοιο στον Μπεν, το μονο που ειπε 'Μεινε να ελεγχεις το νησι'.

Το ερωτημα ειναι, γιατι ο Κωστας μπαινει σε αλλους και ο Τζεικομπ οχι?

ΜΟΥ ΤΗΝ ΣΠΑΝΕ ΤΑ SUPERNATURAL ΣΕ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ SUPERNATURAL

Γιατί ο Τζέικομπ

είναι νεκρός, ενώ ο Κώστας όχι.. Αλλά για κάποιο άγνωστο λόγο, ο Κώστας δεν έχει πια σώμα και αναγκαστικά μπαίνει σε σώματα άλλων.

• Moderators
Δημοσ.

Πάντως είναι σχετικά εδραιωμένο στο σύμπαν του LOST ότι υπάρχουν άτομα με special δυνάμεις (που δεν είναι κοινές). Πχ Walt, Miles, Hurley.

Θα μπορούσε ο Jacob και ο Κώστας να έχουν προκύψει/εξελιχθεί από τέτοια κατάσταση;

Δημοσ.

ερώτηση : όταν στο τέλος του 5ου κύκλου ο Τζέικομπ και ο Κώστας συζητάνε στην παραλία... το Black Rock ερχόταν ή έφευγε??

Δημοσ.
ερώτηση : όταν στο τέλος του 5ου κύκλου ο Τζέικομπ και ο Κώστας συζητάνε στην παραλία... το Black Rock ερχόταν ή έφευγε??

Eρχόταν, σχολίασαν κι όλας οτι τους έφερνε ο Τζέικομπ.

• Members
Δημοσ.

Εγώ πάλι σε αυτή τη σκηνή γελούσα γιατί ο Ρίτσαρντ μου θύμισε τους φαν της σειράς..!:lol: Που έχουμε αφιερώσει όλη μας τη ζωή και ουκ ολίγη κατανάλωση φαιάς ουσίας για το Λοστ και στο τέλος θα πάθουμε ότι και ο Ρίτσαρντ:

Θα πάρουμε τον πούλο! :lol:

:lol::lol::lol:

κι εγώ το ίδιο ακριβώς σκέφτηκα σε αυτή τη σκηνή. Σαν να άκουγα έναν απογοητευμένο φαν :lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...