Προς το περιεχόμενο

Icy Box +

neXTgen

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1) το γνωστό μας κουτάκι ICYBOX που "εξωτερικεύει" 3.5'' δίσκους SATA (τεσπα αυτό που έχω το πήρα πριν 2 περίπου χρόνια) θα τροφοδοτήσει με ρεύμα σωστά έναν δίσκο 2 TB (μάλλον τον hitachi, 3.5'' εννοείται) ? ρωτώ γιατί θυμάμαι τα παλιά τα χρόνια που τα εξωτερικά κουτιά είχαν περιορισμό στην χωρητικότητα του εσωτερικού που δέχονταν.

ποιό είναι το πιο βολικό και αξιόπιστο τέτοιο κουτάκι (αν δεν είναι αυτό που έχω) που έχετε τελευταία δουλέψει με τιμή γύρω στα €30 (αν φθηνότερα->ακόμα καλύτερα!) εννοώ αθόρυβο, σταθερή λειτουργία για ώρες (μην πω μέρες) α και αν παίρνει και το απλό 12V τροφοδοτικό με το στρογγυλό φις και όχι το άλλο με τα pin που παίρνει το ICYBOX even better!..

merci.

p.s. δεν υπάρχει 2) !

Δημοσ.

καλημερα φιλε μου. εχω 6 διαφορετικα κουτια και μπορω με ασφαλεια να σου πω ποια ειναι τα καλυτερα απο αυτα που εχω. ξεκιναμε: 2 κουτια της akasa (1 των 2.5'' , 1 των 3,5'', 1 sharkoon 3.5'', 1 muse thermaltake 2,5'' και 1 icybox 5.25'' και icybox 3.5'')

επειδη σε βλεπω για 3.5'' θα παραθεσω μονο τις 3.5''

η akasa ειναι αυτη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805807

η icybox ειναι αυτη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801663

εχει συνδεθει το dvd writer.

η αλλη icybox 3.5'' μαυρη πολυ κομψη(δε θυμαμαι το μοντελο. ειναι λεπτη με χοντρη αλουμινενια επενδυση και μια προσοψη μαυρη σκετη με τρυπιτσες για εξαερισμο.)

ξεκιναω με την 3.5'' icybox. ειναι παρα πολυ ομορφη ,δε δινει την αποψη θηκης αλλα εργοστασιακου εξωτερικου δισκου. στα μειoν βαζω τη χαλαρη αισθηση του διακοπτη του ρευματος και ενα παρα πολυ εντονο μπλε led που τυφλωνει κανονικα και ειναι σα φακος.επισης ο σκελετος που γινεται η τοποθετηση του δισκου δεν εχει πατο με αποτελεσμα να πρεπει να εισαι σε τραπεζι για να τον βαλεις και να τον βιδωσεις.

η sharkoon rapid case black ειναι μια εκπληκτικη θηκη σχεδον σε ολα της. πολυ διακριτικο μπλε και κοκκινο φως μπροστα στην προσοψη, σκελετος με πατο. το μοναδικο μειον της ειναι το σχεδιο της προσοψης που χτυπαει απο μακρια πως ειναι θηκη και οχι ενας ετοιμος εξωτερικος. αλλα μικρο το κακο.

τελευταια και καλυτερη η akasa η οποια ειναι και η πιο χλυδατη απο ολες. σκληρο αλουμινιο, ωραιο χρωμα σε μπλε, led φωτισμος στη φιρμα μπροστα ,οποιος την επιλεξει σιγουρα θα πει πως ειναι ετοιμος εξωτερικος.

το eshop λεει πως δεχεται μεχρι 400 gb σκληρο,(που το ειδαν αυτο ,μονο αυτοι ξερουν),εχω συνδεσει σκληρο 1,5 tb και παιζει κανονικα.τα μειον της ομως ειναι αρκετα.

λοιπον το πρωτο μεγαλο μειονεκτημα ειναι το ελεϊνως μεγαλο της μεγεθος. σε μηκος φτανει την icybox ,σε πλατος την ξεπερναει και σε υψος επισης χωρίς ωστόσο ειναι τοσο μεγαλυτερη. επισης εχει και τη δυσκολοτερη τοποθετηση απο ολες.

ο εσωτερικος σκελετος δεν ειναι ολοκληρος αλλα μισος απο τον σκληρο σε μεγεθος και δε συνδεεται συρταρωτα αλλα με καλωδια σχετικα δυσκαμπτα αλλα που κατα την τοποθετηση του σκληρου στη θηκη πρεπει να τα καμψεις. επισης οταν βγαζεις τον εσωσκελετο πρεπει να βγαλεις το <<μπριζακι>> του μπροστινου φωτισμου ,να βγαλεις το παραλληλο καλωδιο(η θηκη δεχεται και ide) ,να βγαλεις το φις του καλωδιου τροφοδοσιας και να τοποθετησεις το φις της τροφοδοσιας των συγχρονων sata στη θεση του παλιου τετραπινου.

το μεγαλο μεγεθος της θηκης ομως σε αποζημιωνει οσον αφορα την απαγωγη θερμοτητας και ειναι τοσο ωραια που μπορει να κατσεις μια στιγμη να τη χαζεψεις.

επισης πολυ σημαντικο ειναι το χαλαρο κουμπωμα(μα πολυ χαλαρο ομως) της e-sata θυρας.

με διαφορα η πιο κακη κατασκευη σε θηκη ηταν αυτη εδω http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650528 την οποια την κρατησα ενα βραδυ και το επομενο πρωι την αλλαξα με την akasa. πολυ μεγαλη,ενα πλαινο προστατευτικο που σου σπαει τα νευρα για να το ξαναβαλεις και ενα πολυ λεπτο αλουμινιο που νομιζεις πως αν το κρατησεις στα χερια σου θα στραβωσει. επισης δεν εχει ποδαρακια για να την τοποθετησεις οριζοντια πραγμα που σε περιοριζει να την χρησιμοποιησεις μονο με τη βαση του. δυσκολη τοποθετηση του σκληρου επισης.

καμια μα καμια από ολες η θηκες που ανεφερα παραπανω δεν ειναι χωρις κατσαβιδι για την τοποθετηση. αυτο για μενα δεν ειναι μειον. για αλλους μπορει να ειναι. αυτα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...