Hal9000 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται σύντομα σχετικά με τη παρουσία της Google στη Κίνα. Συγκεκριμένα μέσα από ένα μακροσκελές μήνυμα, η Google μέσω του David Drummond αναφέρει ότι στα μέσα Δεκεμβρίου δέχθηκε σοβαρή επίθεση η εταιρική της υποδομή και η οποία προερχόταν από τη Κίνα με αποτέλεσμα τη κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, η Google ανακάλυψε ότι αυτές οι επιθέσεις είχαν στόχο όχι μόνο την ίδια αλλά τουλάχιστον είκοσι ακόμα εταιρείες μέσα από ένα μεγάλο φάσμα επιχειρήσεων που ασχολούνται με το Internet, την οικονομία, την τεχνολογία κ.α. Επιπλέον η Google ανακοινώνει ότι έχει αποδείξεις που δείχνουν ότι πρωταρχικός σκοπός της επίθεσης ήταν λογαριασμοί Gmail Κινέζων ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η εταίρεια πιστεύει ότι οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες εκτός από δύο λογαριασμούς που έγιναν hacked εξαιτίας τακτικών phising, malware. Παράλληλα ανακαλύφθηκε παράνομη πρόσβαση σε δεκάδες λογαριασμούς Gmail χρηστών από τη Κίνα, την Ευρώπη και την Αμερική οι οποίοι υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Κίνα. H Google κάνει σαφές ότι οι επιθέσεις αυτές δεν σχετίζονται με πιθανή αδυναμία του συστήματος ασφάλειας του Gmail αφού οι έρευνες δεν έδειξαν κάτι τέτοιο. Οι καταστάσεις αυτές όπως και διάφορες προσπάθειες το τελευταίο καιρό για περιορισμό της ελευθερίας έκφρασης στο Διαδίκτυο, οδήγησαν τη Google στην αναθεώρηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της στη Κίνα. Στις κινήσεις αυτές περιλαμβάνεται και ο τερματισμός στη λογοκρισία των αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης google.cn. Τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν συζητήσεις με τη Κινεζική κυβέρνηση σχετικά με το θέμα ενώ αν δεν υπάρξει συμφωνία τότε η Google είναι διατεθιμένη να κλείσει το google.cn και τα γραφεία της στη χώρα. Site: Google Blog
Hetfield Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Το εχει παρακανει η Κινα λιγακι ή μου φαινεται;
lykoulos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 offtopic: Παντως insomnia ονομα και πραμα, γιατι δεν κοιμαστε τετοια ωρα πως θα πατε στις δουλειες σας? Τσκ τσκ τσκ...
papahlamidas Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Βασικά δεν χρειάζεται να το συζητήσουν με καμία κυβέρνηση ας τους ρίξουν πόρτα αφού έτσι και αλλιώς κάθε λίγο και λιγάκι ζητάνε αλλαγές στα αποτελέσματα που βγάζει... Είναι για λύπηση πραγματικά αυτοί οι Κινέζοι ώρες ώρες.
NoD Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Αν ξυπνήσει κάποια στιγμή αυτό το 1 δις τσούρμο, δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει.
iriasu Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Το θέμα είναι ότι για να ξυπνήσει πρέπει να υπάρχουν και ενδείξεις ότι κάτι συμβαίνει. Στην κινά που ζει μια φίλη(λόγο δουλειάς), μου είχε πει ότι εάν διαβάσεις ειδήσεις για την κινά διάμεσου της κινάς νομίζεις ότι είσαι στον παράδεισο. Τώρα σκέψου ότι εμείς 10 εκατομμύρια με τόση ελευθερία στα χεριά μας τι κάνουμε; Κάθε χρόνο βγαίνουν στην φορά 2-3 σκάνδαλα και απλά ξέρεις ότι στης επόμενες εκλογές θα είναι ο Γ. η Κ. Αυτά φιλικά.
freeworld Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Ο έλεγχος της πληροφόρησης είναι το κυριότερο, δεν νομίζω τώρα ότι θα τους νοιάζει τους κινέζους άμα δεν μπορούν να αναζητήσουν μέσω του google. Το θέμα είναι να μπορούσε να αφυπνιστεί ο κινέζικος λαός.
papahlamidas Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Να ξυπνήσουν;;; Δεν νομίζω να τους αφήσουν!
Erwdios Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Τελικά αποχωρεί από την Κίνα η Google. Στο μαύρο σκοτάδι πάλι τα κινεζάκια, αλλά και τι να κάνει ένας λαός προσκολλημένος τυφλά στις παραδόσεις του...
evabb Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 παραθετω ενα ακομα αρθρο επι του θεματος. το ενδιαφερον εδω ειναι οτι η αμερικανικη κυβερνηση υποστιριζει την google http://www.cosmo.gr/Internet/China/260360.html και με το δικιο τους θα ελεγα εχω.... το εχουν παραξηλωσει οι κινεζοι. καθαρος φασισμος
21century Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Μαλλον προσπαθουν να μαιμουδιασουν τον Γουγλη και να φτιαξουν δικη τους μηχανη αναζητησης,εκτος αν οντως νομιζουν οτι επειδη εκει ειναι ολα τα εργοστασια μπορουν να κυβερνησουν κιολας στο κυβερνοχωρο..
jimarass Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 (επεξεργασμένο) Βασικά δεν χρειάζεται να το συζητήσουν με καμία κυβέρνηση ας τους ρίξουν πόρτα αφού έτσι και αλλιώς κάθε λίγο και λιγάκι ζητάνε αλλαγές στα αποτελέσματα που βγάζει... Είναι για λύπηση πραγματικά αυτοί οι Κινέζοι ώρες ώρες. Πριν λυπηθείς κάποιον, καλύτερα μάθε και άλλα πράγματα για τον πολιτισμό του.......ίσως μετά λυπηθείς τον εαυτό σου!! (γενικά μιλάω!!) Φαντάσου την Κίνα σαν μια χώρα μεγέθους πολιτισμού όπως η Ελλάδα, αλλά με 1,5 δισ Έλληνες , σε συνδυασμό με ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ + ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ισχύ (όχι όπως USA που έχει μόνο οικονομική ισχύ) Αυτοί πραγματικά ζουν στον δικό τους κόσμο, η κυβέρνησή τους τους παρέχει περισσότερα από ότι η δικιά μας, οπότε ποιος ο λόγος να επαναστατήσουν? Αυτό θα το κάνουν όταν ισορροπίσει η ανάπτυξη και αρχίσει ο πιο αυστηρός διαμοιρασμός της πίττας. Το έχουν ξανακάνει και στο παρελθόν....... Μην τους κλαις λοιπόν. Αναφορικά με την κίνηση της Google, σωστά έπραξε, απλά τα δικά μας ιδανικά ίσως στην παρούσα κατάσταση δεν μπορούν να εφαρμοστουν στην Κίνα. Μια χώρα με 1,5 Δισ πληθυσμό και ένα χαοτικό νομικό-διοικητικό σύστημα απλά θα διαλυόταν αν πατούσες ένα κουμπί προς την απόλυτη ελευθερία........ Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2010 από jimarass
jimarass Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 (επεξεργασμένο) Το θέμα είναι ότι για να ξυπνήσει πρέπει να υπάρχουν και ενδείξεις ότι κάτι συμβαίνει. Στην κινά που ζει μια φίλη(λόγο δουλειάς), μου είχε πει ότι εάν διαβάσεις ειδήσεις για την κινά διάμεσου της κινάς νομίζεις ότι είσαι στον παράδεισο.Τώρα σκέψου ότι εμείς 10 εκατομμύρια με τόση ελευθερία στα χεριά μας τι κάνουμε; Κάθε χρόνο βγαίνουν στην φορά 2-3 σκάνδαλα και απλά ξέρεις ότι στης επόμενες εκλογές θα είναι ο Γ. η Κ. Αυτά φιλικά. Σωστά!! Εδώ είσαι ελεύθερος να απολαμβάνεις την αδυναμία σου. Εκεί απλά σου λένε: Είσαι αδύναμος!!!Βέβαια, το σωστό είναι το πρώτο ,απλά το Κινεζικό σύστημα είναι προς το παρόν άξιο παρατήρησης για το που θα του βγάλει αυτό.........(δες πχ Ρωσία τι έπαθε που απελευθερώθηκε άμεσα, και ήταν μόνο 150 εκατ) Επίσης, οι ειδήσεις εκεί μπορεί να τα εμφανίζουν όλα καλά, αλλά δεν κρύβουν όλα τα κακά, όπως φανταζόμαστε. Θάνατοι σε ορυχεία, καταδικαστικές αποφάσεις για διαφθορά τα εμφανίζουν όλα στην τηλεόραση. Βασικά βρίσκονται σε μια φάση όπως πχ Η Ρωμαική Αυτοκρατορία στα καλύτερά της: Όλα καλά, είμαστε ικανοί να φτιάξουμε κάποτε και τα κακά και στα αυτά μας οι άλλοι. ΑΛλά ο σεβασμός υπάρχει. Στο αεροδρόμιο κάποιος εξιωματούχος ήθελε να ελέγξει την τσάντα μου τι έχει μέσα, και την πήρε και πήγε να την ανοίξει και του είπα " μην την αγγίζεις, θα την ανοίξω εγώ" . Έκανε πίσω και μόνο συγνώμη δε ζήτησε. Σύμφωνα με όσα μας, λένε, τώρα θα έπρεπε να ήμουν σε κανένα μπουντρούμι!! Μην ακούτε όσα λένε άκριτα, η αλήθεια πάντα είναι κάπου στη μέση!! Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2010 από jimarass
jimarass Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 (επεξεργασμένο) Μαλλον προσπαθουν να μαιμουδιασουν τον Γουγλη και να φτιαξουν δικη τους μηχανη αναζητησης,εκτος αν οντως νομιζουν οτι επειδη εκει ειναι ολα τα εργοστασια μπορουν να κυβερνησουν κιολας στο κυβερνοχωρο.. Μάλλον εκεί πάει το πράγμα, ώστε κάποιοι εκεί να φάνε λεφτά!!!! Όχι διότι κάποιοι θέλουν τόσο πολύ να ελέγξουν συνειδήσεις. Τα λεφτά είναι το πράγμα........ Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2010 από jimarass
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα