DrLo Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Στην κατάσταση τιμολογίων πελάτών-προμηθευτών που πρέπει να υποβάλλουμε μέχρι 19/1 ηλεκτρονικά στο πεδίο "Έτος που αφορούν τα στοιχεία" βάζουμε 2008 έτσι ? λέω μπας και είναι σαν τις δηλώσεις όπου για τη χρήση του 2008 πχ κάνεις "φορολογική δήλωση 2009".
kfyros Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Αν το έχεις κάνει λάθος δεν θα το δεχτεί το site. Συνήθως είναι το οικονομικό έτος (το οικ. έτος 2009 ήταν για συναλλαγές του ημερολογιακού έτους 2008)
DrLo Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2010 Αν το έχεις κάνει λάθος δεν θα το δεχτεί το site.Συνήθως είναι το οικονομικό έτος (το οικ. έτος 2009 ήταν για συναλλαγές του ημερολογιακού έτους 2008) Όχι δεν το έχω υποβάλει ακόμα Την προηγούμενη φορά (στο τέλος του 2008 για τη χρήση του 2007) είχα βάλει 2007. Μέχρι τώρα δεν είχα κάποιο πρόβλημα-ενόχληση.
DrLo Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Και κάτι ακόμα, Στο πεδίο "Αξία συναλλαγών χωρίς υποχρέωση υποβολής στοιχείων στις αναλυτικές γραμμές" βάζουμε την αξία των τιμολογίων κάτω από 300 ευρώ ? Αν ακόμα κι αυτά τα βάλουμε στις αναλυτικές γραμμές το βάζουμε 0 ?
Physics_Rulez Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Άφησέ το κενό. Συμπλήρωσε έτος, δου, αφμ, επωνυμία, αντικείμενο, είδος εγκατάστασης βάλε και τα τιμολόγια πελατών προμηθευτών πάνω από 300 ευρά και τέλος. Μη συμπληρώνεις ούτε αξία λιανικών, ούτε αξία συναλλαγών χωρίς υποχρέωση...
DrLo Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Άφησέ το κενό. Συμπλήρωσε έτος, δου, αφμ, επωνυμία, αντικείμενο, είδος εγκατάστασης βάλε και τα τιμολόγια πελατών προμηθευτών πάνω από 300 ευρά και τέλος. Μη συμπληρώνεις ούτε αξία λιανικών, ούτε αξία συναλλαγών χωρίς υποχρέωση... ok thanks, έχω περάσει στη φορμα και αυτά κάτω από 300 Ευρώ. Πρέπει υποχρεωτικά να τα σβήσω ή δε παίζει ρόλο (δε φαντάζομαι)
Physics_Rulez Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Μιλάς για το "αξία λιανικών" και "αξία συναλλαγών χωρίς υποχρέωση.." Ε, αν τα συμπλήρωσες άφησέ τα. Για στατιστικούς λόγους είναι.
DrLo Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Μιλάς για το "αξία λιανικών" και "αξία συναλλαγών χωρίς υποχρέωση.."Ε, αν τα συμπλήρωσες άφησέ τα. Για στατιστικούς λόγους είναι. όχι, μιλάω για τα τιμολόγια κάτω από 300 ευρώ που τα έχω περάσει στις αναλυτικές γραμμές.
Physics_Rulez Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Όχι! Γιατί τα πέρασες; Delete! Έχεις 10 τιμολόγια ενός προμηθευτή. Τα 3 είναι πάνω από 300 ευρώ (καθαρή αξία). Θα εισάγεις Αριθμός τιμολογίων 3, (συνολική καθαρή) αξία: 1000 ευρώ ξερωγώ.
DrLo Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2010 Όχι! Γιατί τα πέρασες; Delete! Έχεις 10 τιμολόγια ενός προμηθευτή. Τα 3 είναι πάνω από 300 ευρώ (καθαρή αξία). Θα εισάγεις Αριθμός τιμολογίων 3, (συνολική καθαρή) αξία: 1000 ευρώ ξερωγώ. αχα, μάλιστα νόμιζα ότι απλά δεν είναι υποχρεωτικό όχι ότι δεν πρέπει ή ότι απαγορεύεται.
kfyros Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 το νου σου γιατί η ασυμφωνία έχει πρόστιμο (στην καλύτερη για λάθος καταχώριση).
DrLo Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2010 (επεξεργασμένο) Άρα θα τα σβήσω. Από πότε τελικά θα ισχύσει το να καταγράφονται όλα ? Να σημειώσω όμως ότι στο "help" της εφαρμογής έχει για βοήθεια "screenshot" (εικόνα 8) από την υποθετική συμπλήρωση μιας λίστας με δύο εγγραφές 123 και 123,68 ευρώ !!!! (<300) με την πρώτη μάλιστα να αντιστοιχεί σε 3 τιμολόγια ! edit: Ψάχνοντας λίγο την Συγκ. Κατάσταση του ημ. έτους 2006 που έχω υποβάλει βλέπω ότι συμπεριέλαβα τα ΜΟΝΑΔΙΚΑ 3 δελτία δαπανών μου ύψους μόλις 88,94 (προφανώς και καθένα ήταν κάτω από 300) αλλά μέχρι τώρα δεν είχα καμία "ενόχληση". Να περιμένω κάποτε "δωράκι" από την εφορία ? Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2010 από DrLo
kfyros Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 δε νομίζω . Αν τα έχεις περάσει αναλυτικά ένα προς ένα, θα τα αγνοήσει. Αλλιώς, μάλλον θα το δουν και θα το αγνοήσουν. Οι διαφορές στις καταστάσεις ΚΕΠΥΟ ελέγχονται μηχανικά. Οι λίστες με τις διαφορές μετά φεύγουν στις κατά τόπους εφορίες και στα ΠΕΠ και οι ελεγκτές αποφασίζουν ποιους θα ελέγξουν και ποιους όχι. Και δεν ασχολούνται με πενταροδεκάρες αλλά με χοντρά ποσά (πολλές χιλιάδες ευρώ).
DrLo Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2010 δε νομίζω . Αν τα έχεις περάσει αναλυτικά ένα προς ένα, θα τα αγνοήσει. Αλλιώς, μάλλον θα το δουν και θα το αγνοήσουν. Οι διαφορές στις καταστάσεις ΚΕΠΥΟ ελέγχονται μηχανικά. Οι λίστες με τις διαφορές μετά φεύγουν στις κατά τόπους εφορίες και στα ΠΕΠ και οι ελεγκτές αποφασίζουν ποιους θα ελέγξουν και ποιους όχι. Και δεν ασχολούνται με πενταροδεκάρες αλλά με χοντρά ποσά (πολλές χιλιάδες ευρώ). α, οκ όχι τα έχω περάσει και τα τρία (e-shop.gr) μαζί. Άλλωστε νομίζω ότι σύμφωνα με τις οδηγίες μόνο έτσι πρέπει να καταχωρηθούν. Αν τα έβαζες ξεχωριστά τότε μπορεί να σου έβγαζε λάθος. Βέβαια και τα τρία ΜΑΖΙ ήταν μόνο 88,94 άρα μπορεί να αγνωούν τις εγγραφες προς ένα ΑΦΜ με σύνολα <300 με τη λογική ότι έτσι κι αλλιώς το καθένα θα είναι <300
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα