Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
ΨΟΓΟΣ. Για το λογισμικό και την πώληση του έχεις δίκιο (λάθος διατύπωση) Εξάλλου δεν είμαι λογιστής (στα χαρτιά είμαι αλλά δεν ασκήσει ποτέ το επάγγελμα μπλιαχχ..)

Άλλα ερωτήματα:

Αυτοψία στο σπίτι?

Αν το σπίτι το νοικιάζεις? Ο ιδιοκτήτης?

Καταστατικό οικοδομής? αν δεν υπάρχει? πρέπει να πάρεις άδεια από τους υπόλοιπους ενοίκους?

Ειδικό ακυρωτικό για λιανική πώληση (επιστροφή)?

Μετά από πόσες μέρες από το δελτίο αποστολής πρέπει να κόψουμε το τιμολόγιο?

Αν το σπίτι είναι σε περιοχή κάτω από 2000 κατοίκους πληρώνεις τελικά και ΟΓΑ ή ΤΕΒΕ?

Κοίτα, άψογος δεν είμαι ... αλλά δουλεύω σαν μηχανογράφος, οπότε πρέπει να έχω και κάποια σχέση με την λογιστική...

Στα ερωτήματά σου:

1) Αυτοψία στο σπίτι - συνήθως η εφορία απλά σου δίνει ένα χαρτί υπογεγραμμένο, χωρίς να έρθει να σε ελέγξει, μιας και στην έναρξή σου προσκομίζεις προ-εγγραφή του Ο.Α.Ε.Ε ο οποίος σε έχει ελέγξει (υποτίθεται).

2) Αν νοικιάζεις σπίτι, θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να συνναινέσει και να αλλάξετε το Μισθωτήριο απο μισθωτήριο κατοικίας σε επαγγελματικής στέγης. Σχεδόν κανείς δεν νομίζω να το έκανε αυτό, μιας και αν θέλει να σε "βγάλει" είναι δυσκολότερο.

3) Το καταστατικό της οικοδομής δεν νομίζω πως παίζει κάποιο ρόλο, ούτε και οι ενοικοι αυτής, πάντως κάνε μια ερώτηση και σε έναν λογιστή.

4) Σχετικά με το ειδικό ακυρωτικό, εαν εκδίδεις μηχανογραφημένη λιανική απόδειξη, συνήθως κάνεις συμψηφισμό με μια Απόδειξη Επιστροφής Λιανικής Πώλησης. Εαν έχεις ταμειακή, τότε κάποιος λογιστής πρέπει να κάνει τα μαγικά του... (είναι η ίδια περίπτωση με αυτή που θα χτυπήσεις απόδειξη σε ταμειακή 1000€ αντί για 10€ και πατήσεις και μετρητά.)

5) Μετά απο 30 ημέρες νομίζω ημερολογιακές. (το αναφέρω και σε προηγούμενο post)

6) Εαν είσαι σε περιοχή-οικισμό με συνολικό αριθμό εγγεγραμμένων κατοίκων κάτω των χιλιων (1000), τότε έχεις το δικαίωμα να πάρεις εξαίρεση απο τον Ο.Α.Ε.Ε (δεν σημαίνει πως δεν περνάς απο τον Ο.Α.Ε.Ε, κάνεις φάκελο εκεί απλά δεν πληρώνεις) και επιλέγεις ταμείο που θα ασφαλιστείς, συνηθως ΟΓΑ γιατί είναι το φθηνότερο.

Η σύνηθης λογική είναι:

1) Βρίσκω ένα μικρό μαγαζάκι σε ένα χωριουδάκι όπου οι κάτοικοι δεν υπερβαίνουν τους 1000

2) παίρνω εξαίρεση απο τον Ο.Α.Ε.Ε

3) Εγγράφομαι στον ΟΓΑ (500-600 το χρόνο (€))

4) Κάνω την έναρξή μου και όλα τα σχετικά

5) Διατηρώ το μαγαζάκι στο χωριουδάκι και ανοίγω "μαγαζάρα"σε κεντρικό σημείο μεγάλης πόλης

Πλεονεκτήματα:

- Δεν πληρώνω Ο.Α.Ε.Ε (Κέρδος ~350*12= ~4200 το χρόνο

Μειονεκτήματα:

- Τσάμπα ενοίκιο στο μαγαζάκι, αλλά μικρό

- Η ασφάλεια του ΟΓΑ δεν αξίζει μία!!!

- (Για τους ρομαντικούς που νομίζουν πως θα πάρουν κάποια στιγμή σύνταξη) Συνταξη θα πάρεις ΨΙΧΟΥΛΑ σε σχέση με τα άλλα ταμεία (εαν υπάρχουν και αυτά τότε ή πάρουμε κι εμείς σύνταξη)

Το Γ@@@σα σήμερα με τα post...

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και μόνο που κάθισες και τα έγραψες όλα αυτά ένα μεγάλο THANKS. Για μερικά έχω διαφορετική άλλη γνώμη αλλά επειδή δεν είμαι και πολύ σχετικός αρκετά με το άθλημα :X

Δημοσ.

Το αν έχεις έδρα το σπίτι ή όχι, έχει να κάνει και με το ποσοστό λειτουργικών εξόδων τα οποία εκπίπτουν στα βιβλία σου.

Γενικά με διάβασμα και αν εμβαθύνεις με τα χρόνια μπορείς να γίνεις και λογιστής από πληροφορικάριος. Αν σε γράψουν, έλα στο forum να σε παρηγορήσουμε.

Δημοσ.

Για τον/την τοπικ σταρτερ και λοιπους wannabes λογισταραδες.

Πως θα φαινοταν αν καποιος σου ζητουσε να του "δειξεις" πως θα φτιαξει το προγραμματακι αντι να σε πληρωσει να του το φτιαξεις?

Το ιδιο ισχυει και για εκεινους που ζητουν συμβουλες απο γιατρους,κομμωτες,μελισοκομους κλπ.

Τον λογιστη τον πληρωνεις προληπτικα

το τεβε αυτοψια?απλα λολ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
το τεβε αυτοψια?απλα λολ

Αυτό κατάλαβες?:shock: Λογιστάρα μου εσύ. Με την ίδια λογική αν έχει πρόβλημα το pc μην γράψεις στο forum απλά πήγαινέ το στον τεχνικό να τα σκάσεις. Εδώ κολλάει και το ξαναλέω: κανείς λογιστής δεν θα σας μάθει την δουλειά χωρίς κέρδος (το μισό μου σόϊ λογιστές είναι και το ξέρω καλά). Το ότι μερικοί άνθρωποι προσπαθούνε να εξοικονομήσουν κάποια χρήματα τόσο πολύ σας χαλάει? Μήπως οι λογιστές δεν κάνουν λάθη? Απλά ποτέ δεν το μαθαίνει ποτέ ο πελάτης.

http://archive.enet.gr/online/online_text/c=114,id=2776056

Επεξ/σία από apd453
Δημοσ.
Για τον/την τοπικ σταρτερ και λοιπους wannabes λογισταραδες.

Πως θα φαινοταν αν καποιος σου ζητουσε να του "δειξεις" πως θα φτιαξει το προγραμματακι αντι να σε πληρωσει να του το φτιαξεις?

Το ιδιο ισχυει και για εκεινους που ζητουν συμβουλες απο γιατρους,κομμωτες,μελισοκομους κλπ.

Τον λογιστη τον πληρωνεις προληπτικα

το τεβε αυτοψια?απλα λολ

Αποφάσισα κι εγώ να τελειώνω με τις κατά τόπους συμβουλές. Όντως έτσι όπως το θέτεις έχει το πράγμα.

Ας κάνει ο καθένας ότι καταλαβαίνει.

Δημοσ.
Αποφάσισα κι εγώ να τελειώνω με τις κατά τόπους συμβουλές. Όντως έτσι όπως το θέτεις έχει το πράγμα.

Ας κάνει ο καθένας ότι καταλαβαίνει.

Τωρα που ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα τα κανουν ΟΛΑ οι λογιστες θα κλαψουνε μανουλες.

Δημοσ.
Τωρα που ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα τα κανουν ΟΛΑ οι λογιστες θα κλαψουνε μανουλες.

Μακάρι. Όταν γίνει στείλε μου pm μπορεί να ασχοληθώ και εγώ. Μπλιαχ μεν αλλά....

Δημοσ.

6) Εαν είσαι σε περιοχή-οικισμό με συνολικό αριθμό εγγεγραμμένων κατοίκων κάτω των χιλιων (1000), τότε έχεις το δικαίωμα να πάρεις εξαίρεση απο τον Ο.Α.Ε.Ε (δεν σημαίνει πως δεν περνάς απο τον Ο.Α.Ε.Ε, κάνεις φάκελο εκεί απλά δεν πληρώνεις) και επιλέγεις ταμείο που θα ασφαλιστείς, συνηθως ΟΓΑ γιατί είναι το φθηνότερο.

Η σύνηθης λογική είναι:

1) Βρίσκω ένα μικρό μαγαζάκι σε ένα χωριουδάκι όπου οι κάτοικοι δεν υπερβαίνουν τους 1000

2) παίρνω εξαίρεση απο τον Ο.Α.Ε.Ε

3) Εγγράφομαι στον ΟΓΑ (500-600 το χρόνο (€))

4) Κάνω την έναρξή μου και όλα τα σχετικά

5) Διατηρώ το μαγαζάκι στο χωριουδάκι και ανοίγω "μαγαζάρα"σε κεντρικό σημείο μεγάλης πόλης

Πλεονεκτήματα:

- Δεν πληρώνω Ο.Α.Ε.Ε (Κέρδος ~350*12= ~4200 το χρόνο

Μειονεκτήματα:

- Τσάμπα ενοίκιο στο μαγαζάκι, αλλά μικρό

- Η ασφάλεια του ΟΓΑ δεν αξίζει μία!!!

- (Για τους ρομαντικούς που νομίζουν πως θα πάρουν κάποια στιγμή σύνταξη) Συνταξη θα πάρεις ΨΙΧΟΥΛΑ σε σχέση με τα άλλα ταμεία (εαν υπάρχουν και αυτά τότε ή πάρουμε κι εμείς σύνταξη)

Το Γ@@@σα σήμερα με τα post...

Θα σε απογοητεύσω αλλά υπάρχει εγκύκλιος από τον ΟΑΕΕ για τις περιπτώσεις αυτών που έχουν δηλώσει οικισμό κάτω των 1000 κατοίκων και έχουν επαγγελματική δραστηριότητα αλλού ( π.χ. πολλοί ασφαλιστικοί σύμβουλοι το κάνουν αυτό και μπαίνουν ΟΓΑ αντί για ΟΑΕΕ, δηλώνουν το σπίτι τους στο χωριό ας πούμε και όλοι οι πελάτες τους είναι στην Αθήνα) θα τους έρθει χαρτί να ασφαλιστούν στον ΟΑΕΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, ψάξε στο taxheaven κάπου έχουν αναρτήσει την εγκύκλιο. Προσοχή με τις συμβουλές που δίνετε, τα φορολογικά συνεχώς αλλάζουνε...

Δημοσ.
Θα σε απογοητεύσω αλλά υπάρχει εγκύκλιος από τον ΟΑΕΕ για τις περιπτώσεις αυτών που έχουν δηλώσει οικισμό κάτω των 1000 κατοίκων και έχουν επαγγελματική δραστηριότητα αλλού ( π.χ. πολλοί ασφαλιστικοί σύμβουλοι το κάνουν αυτό και μπαίνουν ΟΓΑ αντί για ΟΑΕΕ, δηλώνουν το σπίτι τους στο χωριό ας πούμε και όλοι οι πελάτες τους είναι στην Αθήνα) θα τους έρθει χαρτί να ασφαλιστούν στον ΟΑΕΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, ψάξε στο taxheaven κάπου έχουν αναρτήσει την εγκύκλιο. Προσοχή με τις συμβουλές που δίνετε, τα φορολογικά συνεχώς αλλάζουνε...

Θα αυτο-διορθοθω και θα συμφωνήσω μαζί σου... όντως υπάρχει έλεγχος και κυρώσεις απο τον ΟΑΕΕ σε τέτοιες περιπτώσεις...

Δημοσ.

Τελικά ξέρει κανένας πότε είναι η καταληκτική ημερομηνία για την τριμηνιαία εκκαθάριση ΦΠΑ? Σόρυ που ρωτάω αλλά 1η φορά θα κάνω! :-) :-)

Επίσης το τρίμηνο που πέρασε απλά έκανα ένα banner και πήρα κάποια λίγα χρήματα. Μου ζήτησε τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών. Να του κόψω ή να του κόψω απόδειξη παροχής υπηρεσιών;

Είμαι ελεύθερη επαγγελματίας πληροφορικός.

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.
Τελικά ξέρει κανένας πότε είναι η καταληκτική ημερομηνία για την τριμηνιαία εκκαθάριση ΦΠΑ? Σόρυ που ρωτάω αλλά 1η φορά θα κάνω! :-) :-)

Επίσης το τρίμηνο που πέρασε απλά έκανα ένα banner και πήρα κάποια λίγα χρήματα. Μου ζήτησε τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών. Να του κόψω ή να του κόψω απόδειξη παροχής υπηρεσιών;

Είμαι ελεύθερη επαγγελματίας πληροφορικός.

Ευχαριστώ πολύ.

https://www.taxisnet.gr/web/default.html

Εδώ είσαι λογικά:

http://www.gsis.gr/prothesmies/proth_fpa_vies.html

Ο Κώδικας ορίζει με σαφήνεια πότε κόβεις απόδειξη και πότε κόβεις τιμολόγιο, δεν κόβεις ό,τι θες εσύ. Το ερώτημα έχει ήδη απαντηθεί σε προηγούμενο post του παρόντος topic.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Moderators
Δημοσ.

Από ό,τι διαβάζω στο σχετικό site του taxisnet η προθεσμία πήρε παράταση έως και σήμερα. (29 Ιανουαρίου 2010).

Επειδή έχει καιρό να την κάνω αυτή τη δουλειά -δήλωση ηλεκτρονικά και μετά πληρωμή μέσω web banking-, ξέρει κανείς αν είναι φυσιολογικό που η δήλωση έχει μείνει ακόμα στην κατάσταση "Αναμονή απο Τράπεζα" παρά το ότι έχουν κατατεθεί ήδη τα χρήματα ηλεκτρονικά από την Τρίτη σύμφωνα με την παλιά προθεσμία;

• Moderators
Δημοσ.

Απαντώ στην ερώτησή μου, μήπως και χρησιμεύσει και σε κανένα άλλο:

Τελικά φαίνεται πως ήταν φυσιολογικό να είναι σε κατάσταση "Αναμονή από τράπεζα" ακόμα και ενώ είχαν αφαιρεθεί τα λεφτά από το λογαριασμό.

Φαίνεται πως ο έλεγχος γίνεται την επόμενη μέρα (προς απόγευμα) αφότου λήξει η προθεσμία ή η παράταση της προθεσμίας.

Η κατάσταση της δήλωσης είναι πλέον :"Επιτυχής καταχώρηση"

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
από όσο ξέρω εγώ, όπως μου τα εξήγησε ο λογιστής μου: σε ιδιώτες κόβω απόδειξη. Σε όποιον όμως θέλει να περάσει την δαπάνη σαν επαγγελματικό έξοδο, θα πρέπει να κόψω τιμολόγιο. Παρομοίως, όταν αγοράζω κάτι για το σπίτι, ζητάω απόδειξη. Αν αυτό που αγοράσω το θέλω για την δουλειά μου και θέλω να το περάσω στα έξοδά μου, ζητάω τιμολόγιο (στο οποίο αναγράφονται το αφμ μου, έδρα κλπ κλπ).

Αν κάνω λάθος, διορθώστε με οι γνώστες...

Να προσεχεις ομως

Δεν μπορεις Πχ να αλλαξεις την μπανιερα η το ψυγειο του σπιτιου σου και να τα κοψεις τιμολογιο στην επιχειρηση σου.Σε ενα ελεγχο απο την Υπεε αν το προσεξουν που θα το προσεξουν θα ζητησουν να δουν που ειναι το ταδε ψυγειο?Αν τους πεις οτι ειναι Σπιτι θα πληρωσεις και 3 εως 5 ψυγεια στο κρατος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...