Προς το περιεχόμενο

c++ builder αγνοια στην αρχειοθετηση

tonizzz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας παιδια,

εχω ενα προβλημα που οφειλεται στην αγνοια μου σχετικα με την builder c++.. θελω να κανω ενα προγραμμα που θα κανει αρχειοθετηση εικονων βιντεο και μουσικης καθως και αναζητηση συγκεκριμενου κομματου η εικονας σε ενα φακελο..πχ. να παταω ενα button και να εμφανιζει μονο την μουσικη η μονο τις εικονες, κοκ. ξερει κανεις που μπορω να βρω τετοια παραδειγματα σε builder?γιατι οτι βρισκω ειναι η ασχετο η επι πληρωμη:X.η οτιδηποτε μπορει να μου σχετικα με αυτο.τελευταιο εργαστηριο.. thanx :o

Δημοσ.
γεια σας παιδια,

εχω ενα προβλημα που οφειλεται στην αγνοια μου σχετικα με την builder c++.. θελω να κανω ενα προγραμμα που θα κανει αρχειοθετηση εικονων βιντεο και μουσικης καθως και αναζητηση συγκεκριμενου κομματου η εικονας σε ενα φακελο..πχ. να παταω ενα button και να εμφανιζει μονο την μουσικη η μονο τις εικονες, κοκ. ξερει κανεις που μπορω να βρω τετοια παραδειγματα σε builder?γιατι οτι βρισκω ειναι η ασχετο η επι πληρωμη:X.η οτιδηποτε μπορει να μου σχετικα με αυτο.τελευταιο εργαστηριο.. thanx :o

Για να διαβάσεις τα περιεχόμενα ενός φακέλου δες τα FindFirst & FindNext που σου προσφέρει ο C++ Builder/VCL.

Για παράδειγμα μπορείς να διαβάσεις όλα τα αρχεία (ή κάποια από αυτά με την χρήση wildcards, πχ. "*.EXE") του τρέχοντος φακέλου σε ένα TListView control (ptrControl) ως εξής:

>
void GetDirFiles(TListView *ptrControl, AnsiString strMask)
{
/* Return directory list by strMask on a TListView. */
TSearchRec sRec;

ptrControl->Clear();

/* Find first file. */
if(!FindFirst(strMask, faAnyFile, sRec))
{
	/* Continue until last. */
	do{
		/* Add file on TListView as a TListItem. */
		TListItem *ptrItem = ListView1->Items->Add();
		ptrItem->Caption = sRec.Name;
	}while(!FindNext(sRec));
	/* Free TSearchRec. */
	FindClose(sRec);
}
}

>
GetDirFiles(ListView1, "*.*");

Καλή συνέχεια!!

Υ.Γ.

Αν δουλεύεις με C++ Builder 2009 καλό είναι να αλλάξεις τα AnsiString σε UnicodeString ώστε να έχεις Unicode συμβατότητα στην ανάγνωση του File System.

Δημοσ.

γεια σας παιδια,

ειμαι νεος στο forum αυτο, βλεπω οτι υπαρχει γνωση σε προγραμματισμο με C++....

ξερω και εγω C++ αλλα θελω να μαθω Builder υπαρχει κανενα βιβλιο? πως μπορω να μαθω?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...