Προς το περιεχόμενο

Προσθήκη εικόνων στα εικονίδια των mp3

dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, κάποια τραγούδια που κατεβάζω έχουν με κάποιο τρόπο περασμένο το album artwork στα εικονίδιά τους στον explorer. Πώς γίνεται να βάλω χειροκίνητα και σε αυτά που δεν έχουν; ευχαριστώ

Δημοσ.

Γεια σου φίλε μου.

Κατ αρχιν να σου πω λογικά δεν πρέπει να υπάρχει άλλος τοσο κολλημενος σαν εμένα με το να έχει tags φτιαγμενα στην εντελεια [αφορώντας ινφο αλλά και το album art]

Λοιπόν από όσω ξέρω υπάρχουν προγραμματα που κάνούν αυτή τη δουλειά μόνα τους - δλδ μπαινουν στο νετ και ψάχνουν - δεν ξέρω όμως να σου προτείνω πιο μπορεί να είναι καλό απο δαύτα. Και θα σου εξηγησω εγώ τι κάνω

Με το winamp σιγουρα πατώντας δεξί-κλικ πάνω στο κομματι [όσο αυτο βρίσκεται μεσα στην playlist] view file info και πηγαίνοντας στο tab artwork μπορείς να κάνεις load καποιο cover apo album. Γίνεται μονο track-by-track [αρα είναι πολυ αργη διαδικασία]. Ενδεικνυται ίσως μόνο για αλλαγές σε μονά τραγούδια.

εγω επιμένοντας να θέλω να κάνω ολοκληρvτικό tagging [απο όταν εμπλεξα με i-pod - και πριν είχα το μικροβιο αλλά σε ελαφρως μικρότερο βαθμό] θελοντας να ξεφυγω απο το itunes [που είναι η 2η μοθ πρόταση σε αυτό που ψάχνεις] κατελήξα κατ ευθείαν μετα απο παρότρυνση φίλου στο:

Media Monkey [δεν είναι freeware]. Είναι εύχρηστο και σου δίνει τη δυνατότητα να αλλάξεις τα πάντα πανω στο mp3 σου και να το κάνει και κατευθείαν synchronizing με το Mp3-device σου. Πιο ειδικά στην περιπτωση σου μπορεί να του φορτώσεις όσες φωτος θες [μπροστινο,πισινο εξώφυλο, CD, booklet pages]. Εγώ αυτά όλα τα κάνω χειροκίνητα εμπιστεύμενος κυρίως τη βάση δεδομένων του discogs.com [έχει και τα cover-art που ζητας], αλλά το ίδιο το προγραμμα μπορεί να συνδεθει με διαφορες βασεις δεδομένων και να κάνει μόνο του Update τα mp3-tags.

αυτά για αρχή - είπα πολλά, αλλά δε μου αρέσει να μεταφέρω μόνο προτάσεις. θέλω να μεταδίδω την εμπειρία μου και για πιο λόγο οδηγουμαι στην προταση αυτή.

Δημοσ.

mp3tag και τους βάζεις ό,τι εξώφυλλο θες, μπροστά, πίσω, δεξιά, ενδιάμεσο. Είτε σε μεμονωμένα τραγούδια, είτε σε άλμπουμ, είτε σε φακέλους ολόκληρους.

Με βοήθησε πολύ να οργανώσω την συλλογή μου, με μαζικές μετονομασίες, έτοιμες φόρμες και γενικά πολλές ευκολίες.

Δημοσ.

Κατεβάζεις το itunes και την ώρα που ακούς ένα κομμάτι, μπορείς από τη λίστα του itunes με δεξί κλικ να διαχειριστείς τα πάντα! Είτε αυτό σημαίνει να μετονομάσεις το αρχείο και τις λεπτομέρειες, είτε να προσθέσεις artwork. Aλλάζοντας το κομμάτι μέσα από το itunes, αλλάζει αυτομάτως και στο pc σου.

Αυτή η δυνατότητα είναι βέβαια εφικτή μόνο σε Windows Vista & Windows 7!

Αν έχεις τα απολυθωμένα, ξέχνα το...

Δημοσ.

Το Media Player 12 (δεν ξέρω για τα προηγούμενα) βρίσκει αυτόματα το artwork από τα CD και το περνάει στα mp3. Απλά φορτώνεις τα mp3 σου στην library και σιγά σιγά θα τα κάνει όλα. Βέβαια σίγουρα δεν θα βρει artwork όχι για όλα τα album αλλά νομίζω ότι για την πλειοψηφία θα έχει. Για αυτά που δεν έχει χρησιμοποίησε ένα από τα προγράμματα που ανέφεραν παραπάνω.

Δημοσ.

το mp3tag το χρησιμοποιούσα πριν χρόνια και το είχα ξεχάσει. Είναι πολύ καλό πρόγραμμα! Θα δοκιμάσω και το media monkey γιατί όπως αναφέρθηκε έχει τη δυνατότητα να τα βρίσκει μόνο του.

Όσο για το media player φίλε macabre_sunsets δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω καθόλου (δεν μου αρέσει και πολύ σαν πρόγραμμα :-) ).

Δημοσ.
Κατ αρχιν να σου πω λογικά δεν πρέπει να υπάρχει άλλος τοσο κολλημενος σαν εμένα με το να έχει tags φτιαγμενα στην εντελεια [αφορώντας ινφο αλλά και το album art]

Κι όμως, υπάρχω εγώ... :-) Ώρες επί ωρών έχω αφιερώσει -και αφιερώνω- στο να φτιάχνω άψογα tags στα αρχεία ήχου μου. Το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ και συνιστώ είναι το Tag&Rename.

Δημοσ.

Καλά αφού τις μετράμε να πω κι εγώ το κατόρθωμα μου. Πριν ανακαλύψω το mp3tag έκανα όλα τα rename και την συμπλήρωση των tags 1-1 με δεξί κλικ. 1-1. Το ποντιακό σύστημα.

Τη μέρα που μου υπέδειξε ένας χρήστης το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχα ανάμικτα συναισθήματα, να πέσω από το μπαλκόνι ή να γιορτάσω? Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι κάποια στιγμή έσβησα κάμποσες εκατοντάδες αρχεία που είχαν φτιαχτεί χειροκίνητα λόγω έλλεψης χώρου (πριν βγουν οι τερατώδεις σκληροί).

Δημοσ.
Κι όμως, υπάρχω εγώ... :-) Ώρες επί ωρών έχω αφιερώσει -και αφιερώνω- στο να φτιάχνω άψογα tags στα αρχεία ήχου μου.

Επί ωρών όμως!!!!:lol::lol::lol:

Σε σημείο που αναρωτιέμαι "Είμαι psycho ή είναι όντως τόσο απολαυστικό"???:lol:

Δημοσ.

Musicbrain Picard με το Album-art script, και ολα γινονται αυτοματα. Ενα πραγμα που δεν μου αρεσει στο Mp3 tag ειναι οτι το ιnterface του δεν επιτρεπει μια σωστη ροη εργασιας στην ταξινομιση αρχειων. πχ: Πρωτα Tagging, μετα renaming, μετα ταξινομιση σε φακελους. Επισης, πολλες επιλογες δεν ειναι ξεκαθαρα ονοματισμενες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...