Προς το περιεχόμενο

φοιτητικες παραταξεις.απο ποτε και γιατι υπαρχουν?

clockwork

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο τιτλος τα λεει ολα. Απο που και ωσπου δηλαδη στεινουν τα τραπεζακια τους,τα πανο τους, τις αφισες τους και οτι αλλο φανταστει κανεις στο δημοσιο πανεπιστημιο/τει? Μου φαινεται πολυ ακυρο το ολο σκηνικο.

> εντακει, ας υπαρχουν σαν φοιτητικη παραταξη αλλα να ειναι ανεξαρτητη απο το πανεπιστημιο (δοιηκητικα και φυσικα)

σημ. δεν κρινω τις αντιληψεις,ιδεολογιες της καθε παραταξης αλλα τον τροπο και τον τοπο που επιλεγουν να εκφραζονται.

για πειτε...

Δημοσ.
Ο τιτλος τα λεει ολα. Απο που και ωσπου δηλαδη στεινουν τα τραπεζακια τους,τα πανο τους, τις αφισες τους και οτι αλλο φανταστει κανεις στο δημοσιο πανεπιστημιο/τει? Μου φαινεται πολυ ακυρο το ολο σκηνικο.

> εντακει, ας υπαρχουν σαν φοιτητικη παραταξη αλλα να ειναι ανεξαρτητη απο το πανεπιστημιο (δοιηκητικα και φυσικα)

σημ. δεν κρινω τις αντιληψεις,ιδεολογιες της καθε παραταξης αλλα τον τροπο και τον τοπο που επιλεγουν να εκφραζονται.

για πειτε...

6.40 το πρωί σου ήρθε???εφιάλτες έβλεπες???? :rolleyes:

btw.....το πράγμα σηκώνει στοίχημα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

1.το θέμα μέχρι τις 11.00 θα έχει γίνει πολιτικό και θα κλειδωθεί ΑΠΟΔΟΣΗ :1,15

2.το θέμα θα κινηθεί σε κόσμια και μη πολιτικά πλαίσια ΑΠΟΔΟΣΗ: 150,00

ΥΓ άκυρο δεν είναι...απλά σαν φοιτητές έχουμε / είχαμε τις παραταξεις που μας αξίζουν απο τη στιγμή που η μεγαλύτερη πλειοψηφιά των φοιτητών τις στιρίζει όσες στηρίζει.......

ΥΓ2 Υποθέτω στο ερώτημα γιατι να υπάρχουν πως η πιο αντιπροσωπευτική απάντηση πλέον είναι "για να κάνουν πάρτυ"....ή..."εκδρομές στη Μύκονο"...ααα..και όλα πάντα μα πάντα ...δίχως κανένα προσωπικό κέρδος.... :P

Δημοσ.

για πειτε...

Δεν είναι τόσο ανεξάρτητες από το Πανεπιστήμιο, συμμετέχουν για την ψήφιση του προϋπολογισμό κάθε έτους του Πανεπιστημίου, για την εκλογή πρύτανη κτλ.

Δημοσ.
6.40 το πρωί σου ήρθε???εφιάλτες έβλεπες???? :rolleyes:

ελα ρε...καψιμο ολοβραδις!

στο θεμα: ολα καλα σε αυτα που λες, αλλα δεν μπορω να καταλαβω ποια ειναι η επισημη δικαιολογια του κρατους για τις παραταξεις; το σκοπο που εξυπηρετουν τον ξερουμε ολοι μας αλλα ΤΥΠΙΚΑ τι προσφορα εχουν στην ανωτατη εκπαιδευση?

---------- Προσθήκη στις 09:35 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:32 ----------

Δεν είναι τόσο ανεξάρτητες από το Πανεπιστήμιο, συμμετέχουν για την ψήφιση του προϋπολογισμό κάθε έτους του Πανεπιστημίου, για την εκλογή πρύτανη κτλ.

ναι, αυτο λεω και εγω και απορω! γιατι πρεπει να ψηφιζουμε για τον προυπολογισμο/πρυτανεις κτλ μεσω των παραταξεων;

Δημοσ.

Μην ασχολείστε μαζί τους. Αν σταματήσετε να ασχολείστε θα σταματήσουν να υπάρχουν. Το γιατί υπάρχουν κόμματα είναι γνωστό.

Δημοσ.

Λοιπόν έτσι για πλάκα βρήκα το καταστατικο των δύο γνωστών παρατάξεων....u know..

εεε...λοιπόν ορισμένα απο αυτα που γράφουν έχουν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ γελιο....

τι?????Links???εεεε....γκουγκλαρετε λίγο και εσείς..... :-D

Δημοσ.
Λοιπόν έτσι για πλάκα βρήκα το καταστατικο των δύο γνωστών παρατάξεων....u know..

εεε...λοιπόν ορισμένα απο αυτα που γράφουν έχουν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ γελιο....

τι?????Links???εεεε....γκουγκλαρετε λίγο και εσείς..... :-D

Δώσε Φαϊ στο λάό ρε...!!!!

Και η άλλη μεριά

Σαν γνωστά να τα ακούω αυτά που λέει στα link...:P μύραζαν κάτι φιλάδια χθές..!

Δεν τα κατακρίνω γιατί όλο και κάποιο καλό μπορεί να έχουν κάνει και ίσως να παίζουν συντονιστικό ρόλο σε καμιά κατάληψη που είναι για καλό σκοπό και το καλό όλων μας αλλά τουλάχιστον τα τρία σχεδόν χρόνια που τους βλέπω καθημερινά στη σχολή μόνο για πάρτια και αφίσες και και αυτοκολλητάκια και στιλούς και ξύλο στις εκλογές(ούτε ο θεός δεν μπορεί να τις κάνει) και για να δίνουν σημειώσεις(Η ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΗ ΜΛΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ) και να βάζουν μουσική τέρμα στο διάδρομο ενώ 10 μέτρα παραδίπλα είναι αίθουσα που γίνονται "κανονικά" μαθήματα.

Τώρα δεν ξέρω αν σαν μέσο για να περάσεις κανά μάθημα είναι καλές(γιατί ακούω πολλά και όλοι μας) αλλά δεν έχω σκοπό να είναι το ονομά μου σε καμία πρόταση μαζί με τη λέξη παράταξη λιγότερο από 5000 λέξεις μακρυά και για κανένα λόγο....

Δημοσ.
btw.....το πράγμα σηκώνει στοίχημα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

1.το θέμα μέχρι τις 11.00 θα έχει γίνει πολιτικό και θα κλειδωθεί ΑΠΟΔΟΣΗ :1,15

2.το θέμα θα κινηθεί σε κόσμια και μη πολιτικά πλαίσια ΑΠΟΔΟΣΗ: 150,00

Τα λεφτά μου στο 1. Σιγουράκι. Όσο για το 2, απορώ και πως το σκέφτηκες. Ίσα ίσα που πρόλαβα πριν τις 11 :-)

Δημοσ.

Κοίτα, αν γινόταν να αποποιηθούν τον πολιτικό τους υπόστρωμα, κάτι που φυσικά δε γίνεται να το κάνουν όλες, αλλά τουλάχιστον οι δυο μεγάλες, που είναι και τα party animals, κάλλιστα τότε θα μπορούσαν να κρατήσουν το ρόλο που έχουν οι αδερφότητες και που βλέπουμε σε κάθε αμερικανιά με θέμα πανεπιστημιακές καταστάσεις, λειτουργώντας αποκλειστικά ως θεσμοί που προωθούν την "κοινωνικοποίηση" του ατόμου. (κραιπάλες, κραιπάλες, κραιπάλες). Υπάρχουν και οι πιο σοβαρές, αλλά μ' αυτές που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε, μας έχουν μείνει οι γιούχου.

Σαφέστατα όμως είναι ανάγκη να υπάρχουν, από την άλλη μεριά, και οι πιο ευαίσθητες σε πολιτικά - κοινωνικά θέματα, οι οποίες φυσικά έχουν τις δικές τους εκδηλώσεις - διαμαρτυρίες κτλ κτλ κτλ.

Απλά εδώ έχουν μπερδέψει την βούρτσα με την ξες τώρα.

Τώρα στα δικά μας πανεπιστήμια αρχικά νομίζω ότι ξεκίνησαν με σκοπό να εκποσωπούν τους φοιτητές σε θέματα που αφορούν τη ζωή και εύρυθμη λειτουργία του πανεπιστημίου σε πρώτο ρόλο, και κατά δεύτερο ρόλο σε θέματα που ξεπερνούν τα στενά όρια του πανεπιστημίου και αφορούν την κοινωνία.

Μαζί μ' αυτά, προσέθεσαν κάθε μια, ανάλογα το πρεστίζ της και το ύφος της, τα πάρτυ και τις διάφορες εκδηλώσεις.

Trendy καταστάσεις οι δυο μεγάλες,

Rock-metal-εντεχνο οι μικρότερες.

όσον αφορά τη μουσική αυτό. στις διακοπές επιλέγουν συνήθως κοινούς προορισμούς (αράχωβα - μύκονος...)

Τώρα γιατί έχουν τραπεζάκια και πανό όξω από τις αίθουσες;

Για να γίνεται τζέρτζελο και βαβούρα και να ρίχνουν και κανένα πλάκωμα που και που, για να ενημερώνουν τους φοιτητές, κάθε μια για τις δικές της ανησυχίες (οι μεγάλες για το πάρτυ την επόμενη βδομάδα, οι μικρές για το συλλαλητήριο την πέμπτη), και για να συνεχίζουν έναν άτυπο θεσμό χρήσης των κοινόχρηστων χώρων του πανεπιστημίου για την ελεύθερη έκφραση των φοιτητών, όπως αυτοί νομίζουν, χωρίς να προσβάλλουν.

Δημοσ.

Φοιτητικες παραταξεις = συνδεσμοι ποδοσφαιρικων ομαδων.

Αν περναγε απ' το χερι μου θα τις ειχα απαγορεψει δια ροπαλου.

Υποτιθεται οτι παει κανεις να μορφωθει, δεν παει για

κομματοσκυλο.... που σε μερικα χρονακια θα μας κατσει

στο σβερκο.

Δημοσ.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΙΜΙΑΚΟ ασυλο με το προσχημα '' ελευθερη ανταλλαγη ιδεων γνωσεων'' φαινεται στις συνελευσεις τους οταν ανταλλασουν καρεκλοποδαρα και σφαλιαρες υπαρχει ελευθερη διακινηση. δεν ειναι τπτ αλλο απο μελλοντικους συνεχιστες του ρουσφετολογικου αντιελληνικου συστηματος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...