atssssss Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Καλησπέρα... Άλλαξα πρόσφατα μητρική σε ένα από τα pc μου και είδα ότι το τροφοδοτικό δεν υποστήριζε την motherboard.... Εννοώ το καλώδιο που κουμπώνει πάνω στην μητρική ήτανε μικρότερο κατα 4 pinάκια.... Τον έβαλα σε λειτουργία το pc από περιέργια κυρίως, λειτούργησε άλλα όταν πάει να μπει στα windows (ΧP) πετάει στιγμιαία μια μπλέ οθόνη και κάνει restart... Όντως χωρίς τα 4 πινάκια λειτουργεί κανονικά ο υπολογιστής; Το πρόβλημα που σας είπα το κάνει η τροφοδοσία; Ευχαριστώ
DioNiSis_000 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 μερικες μητρικες δουλευουν και χωρις τα 4 πινακια. θα το γραφει στο manual. αν δεν το υποστηριζει τοτε περνεις αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805454
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Η μπλε οθονη ειναι φυσιολογικη οταν αλλαζεις μητρικη. Θελει φορματ, δε φταιει η τροφοδοσια. Α και τσαμπα αλλαξες τροφοδοτικο, το 99% των μητρικων δουλευει και με 20pin (και το 100% με το ανταπτοράκι).
nikos903 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Άλλαξες μητρική ε; Μετά format έκανες; Μπορεί χτυπάει καμία ασυμβατότητα με κανένα driver που έμεινε.... Δούλεψε το λειτουργικό που είχες απο πριν με αυτήν την mb?? Άμα όχι δοκίμασε αυτό: Αλλαγή mb χωρίς φορμάτ Δεν το έχω δοκιμάσει εγώ αλλά μπορεί να δουλέψει . Στο θέμα με το τροφοδοτικό, αφού δουλεύει δεν πρέπει να φταίει αυτό, μάλλον σε software κάτι γίνεται (με τους υπολογιστές όμως ποτέ δεν ξέρεις :Ρ). Αλλά άμα το τροφοδοτικό του είναι του 1821 και είναι και ΟΕΜ και θέλει να πάει σε 24pin ντε και καλλά καλύτερα δεν θα είναι να πάρει ένα καινούργιο; Τουλάχιστον innovator μα 13Ε κάνει σε 450w (έτσι λέει τουλάχιστον :Ρ).
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 To Innovator "450" δινει 18Α στη μια 12ρα γραμμη που εχει και ειναι τιμιοτατο για τα... 13 ευρω που ζηταει. Αλλα τιποτα παραπανω... ενα 350ρι Enermax δινει πολυ περισσοτερα (νομιζω 27Α combined) Αν η μητρικη εχει άλλο chipset απο αυτο της προηγουμενης, τοτε δεν το γλυτωνεις το φορματ. Οσο για το "αλλαγη mb χωρις φορματ", θα το απεφευγα για 2 λογους. 1) Δεν μου αρεσει να πειραζω κλειδια χωρις να ξερω τι ειναι το καθενα αναλυτικα. 2) Και παλι θα ειχα ενα φορτωμενο συστημα, που πιθανον καποια στιγμη να μην ηταν αξιοπιστο αν conflictαρε καποιος παλιος ξεχασμενος driver ή ρυθμιση. Τωρα απο την αποψη οτι καλα εκανε και το αλλαξε αν ηταν κανενα του 1821 και no-name, θα συμφωνησω. Χωρις αυτο να σημαινει οτι το τροφοδοτικο ηταν το προβλημα ε.
Tenshi Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Θα συμφωνήσω με τον GeorgeMan. Τα επιπλέον 4 pin, αν θυμάμαι καλά, έχουν να κάνουν με την σταθερότητα του συστήματος και την σωστή τροφοδοσία της pci-e,που δίνει περι τα ~75watt. Οσο για την αλλαγή χωρίς φορμάτ...big no-no,αν θέλεις να έχεις και σώας τας φρένας σε βάθος χρόνου...
nikos903 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Σωστά καλό είναι για τα λεφτά του (το έχω σε ένα pc) αλλά μόνο άμα έχει noname τώρα. Διαφορετικά καλύτερο θα είναι αυτό που έχει τώρα. Όσο για την αλλαγή 90%++ δεν φταίει αυτό αλλά λέω για την περίπτωση που ήθελε να πάει σε 24... Δικό του είναι το pc Μετά αυτό με την registry όντως ισχύει οτι εκεί δεν πειράζουμε, κάνει τζίζζζζ (ή ο μπιλάρας παρεξηγεί, δες το όπως θες) :Ρ Αλλά αμα θέλει να μπει χωρίς να φορμάρει μπορεί να το δοκιμάσει. Δεν το προτείνω και εγώ, καλύτερα θα είναι να βάλει κανένα live cd να πάρει οτι θέλει και μετά φορμάτ αλλά άμα θέλει αυτός να (προσπαθήσει να) μπει έτσι... Περι γούστου κολοκυθόπιτα :Ρ Υπάρχουν πολλοί δρόμοι για να μπείς στο λειτουργικό αλλά ένας είναι ο σίγουρος (ναι για το φορμάτ λέω), οι άλλοι μπορεί να έχουν αγκάθια...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.