ducatirulez Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Eκοψες κανενα στην μεση να δουμε τι δωρο κρυβει μεσα?
apd453 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Eκοψες κανενα στην μεση να δουμε τι δωρο κρυβει μεσα? Τα έδωσα δρόμο. Έχω και μικρά παιδιά και δεν λέει. Από έξω που τα ζούληξα ήταν πάντως σκληρά.
klainmaingr Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Ποιός κρατάει καρπούζια κάτω απο το κρεββάτι;
μοσκίτω Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Ποιός κρατάει καρπούζια κάτω απο το κρεββάτι;Xαχα!Είχε τσουλήσει κατά λάθος.Τι θες και συ τώρα; =ρ
De@th L0rd Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Ποιός κρατάει καρπούζια κάτω απο το κρεββάτι; Τelemarketing style. Τα πάντα κάτω από το κρεβάτι μπαίνουν.Ακόμα και τροχόσπιτα.
xpapias Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Παλιότερα είχα διαβάσει κάπου για θαλάμους με συντηρητικά κλπ. Τώρα το μόνο που είδα είναι για την ωρίμανση των φρούτων με αιθυλένιο [βλ. quote] Πάντως αν δείτε αυτό μάλλον θα εκπλαγείτε με τη διάρκεια συντήρησης των φρούτων. Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ)ΘΕΜΑ: ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΙΘΥΛΕΝΙΟΥ ΣΤΑ ΦΡΟΥΤΑ Το αιθυλένιο είναι ένας απλός υδρογονάνθρακας με δύο άτομα άνθρακα και ένα διπλό δεσμό, παράγεται από τους φυτικούς οργανισμούς και ρυθμίζει διάφορες φυσιολογικές λειτουργίες γι΄αυτό θεωρείται σαν ορμόνη και καλείται «ορμόνη ωρίμανσης». Παίζει σημαντικό ρόλο στη μετασυλλεκτική μεταχείριση των οπωροκηπευτικών προιόντων, επιταχύνει την ωρίμανση και ως εκ τούτου τη γήρανση με αποτέλεσμα να μειώνει το χρόνο συντήρησης. Τα κλιμακτηριακά φρούτα ( μήλα, αχλάδια, μπανάνα, αβοκάντο...) παράγουν μικρές ποσότητες αιθυλενίου μετά τη συγκομιδή τους. Η ποσότητα αυτή είναι συνάρτηση του σταδίου ωριμότητας, της θερμοκρασίας συντήρησης και της σύνθεσης της ατμόσφαιρας. Η εξωγενής εφαρμογή αιθυλενίου επιταχύνει την ωρίμανση και την καθιστά ομοιόμορφη. Η συγκέντρωση αιθυλενίου που χρειάζεται για να ερεθιστεί ο μηχανισμός της ωρίμασης ποικίλλει ανάλογα με το είδος του καρπού αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις βρέθηκε ότι είναι απο 0,1 έως 1 ppm. Η απάντηση του φρούτου στο εξωτερικό αιθυλένιο εξαρτάται από το στάδιο ωριμότητας, τις συνθήκες θερμοκρασίας και σχετικής υγρασίας, τη συγκέντρωση του αιθυλενίου και τη διάρκεια έκθεσης των καρπών. Στην πράξη το αιθυλένιο χρησιμοποιείται για τον αποπρασινισμό των μπανανών και των εσπεριδοειδών. Οι μπανάνες για να μπορέσουν να μεταφερθούν σε ευρωπαικές αγορές κόβονται σε προκλιμακτηριακό στάδιο δηλ. κόβονται πράσινες. Για να εμπορευθούν όμως πρέπει να αποπρασινισθούν. Ο αποπρασινισμός συνδέεται με την ωρίμανση των φρούτων. Για να ξεκινίσει ο μηχανισμός της ωρίμανσης πρέπει η συγκέντρωση του αιθυλενίου στη σάρκα του φρούτου (μπανάνας) να ξεπεράσει την κριτική συγκέντρωση του 1 ppm περίπου. Εάν η παραγωγή αιθυλενίου στη σάρκα του φρούτου είναι ανεπαρκής ο μηχανισμός ωρίμανσης δεν ξεκινά. Η προσθήκη στο θάλαμο συντήρησης αιθυλενίου σε συγκέντρωση 0,1% κατ’όγκον έχει σαν αποτέλεσμα την έναρξη λειτουργείας του μηχανισμού της ωρίμανσης όλου του φρούτου ή μόνο των φρούτων που είχαν καθυστερήσει. Μετά την έναρξη λειτουργίας του μηχανισμού ωρίμανσης το αιθυλένιο δεν ασκεί καμία άλλη επίδραση. Τέλος εφιστάται η προσοχή στις υψηλές συγκεντρώσεις του αερίου αυτού διότι το αιθυλένιο σε συγκέντρωση 1% στον αέρα δημιουργεί εκρηκτικό μίγμα. Ο Δ/ντης α.α. Δρ.Κ. Κατσαμποξάκης από: http://surfersworld.capitalblogs.gr/listArticles.asp
DrLo Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Υπάρχουν μήλα κερομένα που έτσι κι αλλιώς αντέχουν πολύ περισσότερο. Αν η θερμοκρασία ήταν πολύ χαμηλή τότε θα άντεχαν ακόμα περισσότερο
Ethnikos14 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Υπάρχουν μήλα κερομένα που έτσι κι αλλιώς αντέχουν πολύ περισσότερο. Αν η θερμοκρασία ήταν πολύ χαμηλή τότε θα άντεχαν ακόμα περισσότερο Αυτό ακριβώς ήθελα να πω και έτσι δεν «αναπνέουν», αν τα κόψεις μέσα θα είναι τελείως σάπια, το ίδιο ακριβώς κάνουν και με τα λεμόνια Αργεντινής, από εκεί έχει βγει και η λέξη σκουπιδολέμονα, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το αντιλαμβάνονται!
greenmachine Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Εγώ πιστευω πως βάζοντας τα μήλα στην ντουλάπα, άνοιξες μια χωροχρονική τρύπα, έτσι λοιπόν τα μήλα σου έκαναν ένα ταξιδάκι μέχρι τον Milky Way με την ταχύτητα του φωτός (αφού πρώτα είχαν μετατραπεί σε φωτόνια). Τέλος, η διαδικασία αντιστραφηκε μερικα miliseconds πριν ανοίξεις την ντουλάπα και με εκπληξη διαπιστώσεις το φαινόμενο. Έτσι, 2 ανθρώπινοι μήνες = 2 μέρες στο χρονοντούλαπο σου..Είναι απλά τα πράγματα, μη ψάχνετε σενάρια συομωσίας περι "Τι σκατά τα ψεκάζουνε? " Που θα πάει, θα περάσει η εξεταστική
marina1ups Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δεν είναι παράξενο το γεγονός ότι άντεξαν δύο μήνες, το παράξενο είναι ότι ήταν έτσι όπως τα αγόρασα. Σταμάτησε ο χρόνος μέσα στην ντουλάπα. συγχαρητηρια, μολις ανακαλυψες πως να αποκτησεις την αιωνια ζωη... απλα θα κοιμασαι μεσα στη ντουλαπα σου... κ ο χαζος ο disney πληρωσε ενα σωρο για να μπει σε εκεινο το ψυγειο... μα καλα αυτος ο ανθρωπος δεν ετρωγε μηλα????????
nogoso Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δεν είναι καθόλου περίεργο αυτό που είδες. Ως γνωστόν τα μήλα κρατάνε για πάρα πολύ καιρό. Απλά εκτός ψυγείου εφόσον δεν έχουν χτυπήματα χάνουν την φρεσκάδα τους και "πατατιάζουν". Γι'αυτό όταν βλέπεις μήλα στην αγορά Ιούνιο-Ιούλιο δεν σημαίνει ότι είναι από χώρα του εξωτερικού. Και αυτή η καραμέλα πλέον τι τα ραντίζουν οι αγρότες δεν ισχύει. Υπάρχουν προδιαγραφές και γίνονται πάρα πολλοί έλεγχοι τουλάχιστον σε όσους παραγωγούς είναι σε κάποιο συνεταιρισμό. Με λίγα λόγια προσέχουμε από που ψωνίζουμε
DrLo Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 κ ο χαζος ο disney πληρωσε ενα σωρο για να μπει σε εκεινο το ψυγειο... μα καλα αυτος ο ανθρωπος δεν ετρωγε μηλα???????? Urban Legend http://www.snopes.com/disney/waltdisn/frozen.asp
apd453 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2010 Δεν ξέρω ρε παιδιά. Μια απλή ντουλάπα είναι που είχα πάρει μεταχειρισμένη σε τιμή ευκαιρία. Να και η φωτό από την αποθήκη όταν την αγόρασα. Μασίφ σίδερο και με βολικό παραθυράκι και φως για να βλέπω μέσα χωρίς να χρειάζεται να την ανοίγω. Στην τελική μου επιλογή όμως με επηρέασε ο ρετρό σχεδιασμός επηρεασμένος από την βιομηχανική επανάσταση. Επειδή πιάνουν και τα χέρια μου την έχω κάνει μπιμπελό. Βάψιμο, τρίψιμο, κλπ. Το μόνο που γράφει επάνω είναι σε μια γωνίτσα "tesla".
becausE Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2010 Τα φρούτα αλληλεπιδρούν με άλλες τροφές και χαλάνε μερικές φορές. Παράδειγμα η μπανάνα που αν τη βάλεις μαζί με μήλο χαλάει πολύ γρήγορα. Γενικά αυτό είναι ιδιότητα των μήλον. Δεν ξέρω πως και γιατί αλλά αν βάλεις άγουρο φρούτο δίπλα σε μήλο την άλλη μέρα θα έχει ωριμάσει. Time to exploit
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.