Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ερώτηση μου είναι η εξής.

Όταν κάποιος δίνει αίμα για κάποιον συνάνθρωπο του εκτός από χαρτί για το εάν έχει κάποια ασθένεια γίνονται εξετάσεις εάν όντως υπάρχει κάποια ασθένεια;

Εάν γίνονται (που είναι και το πιο λογικό) ενημερώνουν αυτόν που έδωσε το αίμα σε περίπτωση που βρεθεί ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα;

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι σε όλα, μέχρι και AIDS να σου βρουν μπορουν και θα πάρουν να σε πουν. Οποτε και το καλο κανεις δινοντας και τσεκαπ ταυτοχρονα αλλα ΜΟΝΟ αν βρουν κατι σοβαρο θα σε παρουν.

Δημοσ.

Ακριβώς. Κανονικά πρέπει να σε ενημερώσουν αν έχεις κάτι. Μπορείς βέβαια και ο ίδιος να ζητήσεις ένα τηλέφωνο και να τους καλέσεις μετά απο 1-2 μερές και αν ρωτήσεις.

Δημοσ.

Ναι, και ναι.

Φυσικά και το ελέγχουν και όντως σε παίρνουν να σε ειδοποιήσουν αν

βρουν κάτι το ανησυχητικό.

Δημοσ.
Ναι σε όλα, μέχρι και AIDS να σου βρουν μπορουν και θα πάρουν να σε πουν. Οποτε και το καλο κανεις δινοντας και τσεκαπ ταυτοχρονα αλλα ΜΟΝΟ αν βρουν κατι σοβαρο θα σε παρουν.

Ε ναι λογικό.

Δεν θα σε πάρουν εάν βρουν ανεβασμένα τριγλυκερίδια προφανώς. :P

Thanks ;)

---------- Προσθήκη στις 14:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:37 ----------

Εγώ δεν έχω θέμα γιατί είμαι εθελοντής και μόνο φέτος έχω δώσει 3 φορές.

Οπότε του πούστη εάν υπήρχε θέμα θα μου το λέγανε...

• Moderators
Δημοσ.

Στον τοπικό μου σύλλογο, και υποθέτω πως μπορεί να ισχύει γενικότερα, δικαιούσαι *(μια φορά το χρόνο σε εμάς) δωρεάν βιοχημικές εξετάσεις (whatever that is) -εφόσον δεν έχεις ιατροφαρμακευτική ασφάλεια.

Δημοσ.

Και τοτε πως υπαρχουν αρκετες περιπτωσεις που εχει δωθει μολυσμενο αιμα σε ασθενεις;

• Super Moderators
Δημοσ.
Και τοτε πως υπαρχουν αρκετες περιπτωσεις που εχει δωθει μολυσμενο αιμα σε ασθενεις;

human error or "error" :P

Δημοσ.
Γι'αυτό Παπαχλαμίδα άστο καλύτερα. Η άγνοια είναι ευτυχία.

Ignorance is bliss/ Matrix ftw.

Εφόσον κάνουν ούτως η άλλως εξετάσεις δεν θα έπρεπε να σου λένε τα αποτελέσματα σε κάθε περίπτωση; Γιατί όχι;

Δημοσ.

Γιατί λογικά δεν είναι υποχρεωμένοι.Αν πάρουμε για παράδειγμα τη σοβαρότητα του περισσότερου κομματιού του δημοσίου νοσηλευτικού προσωπικού,δεν είναι έκπληξη η μετάγγιση μολυσμένου αίματος...Οι άνθρωποι δε κάνουν απλά πράγματα όπως να κόψουν κανα ράμα ή να αλλάξουν καμια γάζα "αν δεν είναι εκεί ο υπεύθυνος",στο αίμα θα είναι σοβαροί; Έτσι κι αλλιώς τις σχολές τους με σκονάκια τις βγάζει το μεγαλύτερο ποσοστό.Μιλάω για τους νοσοκόμους-μες έτσι;

Δημοσ.

Για κάτι απλό γενικά, όχι, για χαμηλό σίδηρο θα στο έλεγαν όμως.

Εμένα μου το λέγανε έστω και έπρεπε να τους πείσω να μου πάρουν αίμα.

Αλλά μετά με φροντίζανε όλες οι νοσοκόμες.

• Like 1
Δημοσ.

δεν γίνονται οι ίδιες εξετάσεις σε όλες τις αιμοδοσίες απ΄όσο ξέρω, οι εξετάσεις που γίνονται υποχρεωτικά είναι για 4-5 μεταδοτικές ασθένειες (δηλ. HIV, HBV, HCV, Syphilis και σε κάποιες αιμοδοσίες HTLV) και γίνονται με δυο διαφορετικές μεθόδους (πχ ELISA στην αιμοδοσία και NAT δηλ. μοριακή τεχνική στα αρμόδια κέντρα αιμοδοσίας). κανονικά σε 2-3 μέρες έχουν βγει όλα τα αποτελέσματα και αποδεσμεύεται η μονάδα αίματος οπότε μπορεί και να χορηγηθεί.

ο λόγος που δεν ενημερώνονται όλοι οι αιμοδότες είναι καθαρά θέμα οργάνωσης και χρόνου. σίγουρα όμως έχουν δικαίωμα να μάθουν αν όλες οι εξετάσεις τους ήταν οκ.

ο λόγος που συμβαίνει ακόμα (και θα συμβαίνει πάντα, ευτυχώς όλο και λιγότερο συχνά) να μεταγγίζεται μολυσμένο αίμα είναι η περίοδοι-''παράθυρο'' που έχουν όλες οι εξετάσεις όσο τελευταίας τεχνολογίας και αν είναι. δηλ. αν κάποιος έχει κολλήσει τον ιο χτες και δώσει αίμα σήμερα, μπορεί να τον μεταδώσει χωρίς να μπορεί αυτό να φανεί σε καμιά εξέταση. επίσης πολύ σημαντικό είναι να συμπληρώνουν οι υποψήφιοι αιμοδότες το ερωτηματολόγιο με ειλικρίνεια και ευθύνη, το ίδιο και στις απαντήσεις τους στη συνέντευξη με τον γιατρό. και όπως όλοι γνωρίζουμε δε ζούμε σε έναν τέλειο κόσμο :rolleyes:

• Like 2
Δημοσ.
Εγώ δεν έχω θέμα γιατί είμαι εθελοντής και μόνο φέτος έχω δώσει 3 φορές.

Οπότε του πούστη εάν υπήρχε θέμα θα μου το λέγανε...

Ρε συ πολλές δεν είναι 3 φορές το χρόνο για εθελοντής? Εμένα ο γιατρός μου λέει κάθε 6 μήνες είναι μια χαρά.

Βιοχημικές εξετάσεις δικαιούσαι 1 φορά το χρόνο σαν εθελοντής, αλλά επειδή ούτε το γράφουν πουθενά ότι έκανες βιοχημικές ( τουλάχιστον στο ρίο ), ε ούτε το θυμούνται, μπορείς να κάνεις όσες φορές θές. :P

Επίσης όταν δίνεις αίμα, μπορείς να ζητήσεις να σου σταλούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για ΣΜΝ και τα σχετικά, με το ταχυδρομείο στο σπίτι.

B)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...