Lucifer Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 3 φορές το χρόνο είναι κάθε 4 μήνες, η περίοδος αναπλήρωσης είναι γύρω στον ένα μήνα, 2 στη χειρότερη. Μια χαρά είναι νομίζω.
Luxx Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Αιμοπεταλια εχω διαβασει μπορεις να δινει καθε 3 ημερες..! Βεβαια κανεις δε το κανει γιατι ειναι μεγαλη διαδικασια. Παιδια να ρωτησω. Πως μπορω να ανοιξω τραπεζα αιματος;
Lucifer Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Επιβεβαιώνω για αιμοπετάλια, το έκανα σχεδόν 2 φορές τη βδομάδα για κάνα δίμηνο. Ωραία διαδικασία.
tarantules Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δεν ξέρω εαν το παρατηρήσατε ή αν το περάσατε στο ντουκου αλλά με το νέο ιο Η1Ν1 στα κανάλια στην τηλεόραση ανέφεραν οτι στις ομάδες υψηλού κινδύνου βρίσκονται και όσοι είναι αιμοδότες.... Το άκουσα τουλάχιστον από 4 κανάλια
Moderators Praetorian Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Πάντως ήταν οι αιμοδότες σε προτεραιότητα στις αρχές του εμβολιασμού.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 my god! οι αιμοδότες είχαν δικαίωμα να εμβολιαστούν από τους πρώτους ώστε να μήν προκύψει πρόβλημα έλλειψης αίματος σε περίπτωση που έπεφταν κάτω με γρίππη μαζεμένοι. ΔΕΝ ήταν εκτεθειμένοι σε μεγαλύτερο κίνδυνο! ΔΕΝ θα ήταν όμως και η μοναδική μαλακία που ακούστηκε στα κανάλια
tarantules Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 my god! οι αιμοδότες είχαν δικαίωμα να εμβολιαστούν από τους πρώτους ώστε να μήν προκύψει πρόβλημα έλλειψης αίματος σε περίπτωση που έπεφταν κάτω με γρίππη μαζεμένοι. ΔΕΝ ήταν εκτεθειμένοι σε μεγαλύτερο κίνδυνο! ΔΕΝ θα ήταν όμως και η μοναδική μαλακία που ακούστηκε στα κανάλια Τι δουλειά έχει η έλληψη αίματος με τη γρίπη Η1Ν1 μόνο εσύ το γνωρίζεις.... Δηλαδή θες να μου πεις οτι ο έχων γρίπη Η1Ν1 χρειάζεται άμεσα να πάρει αίμα.... Είναι πολύ απλό γιατί οι αιμοδότες είναι στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Όταν δίνεις αίμα για να αναπληρώσει ο οργανισμός την ποσότητα που χάθηκε χρειάζεται κάποιο διάστημα.Οι άμυνες του οργανισμού (λόγω έλληψης της απαραίτητης ποσότητας αίματος) πέφτουν και έτσι είσαι πολύ πιο ευάλλωτος σε οποιεσδήποτε ασθένειες και όχι μόνο του ιού αυτού.
Freakster Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Παιδια να ρωτησω. Πως μπορω να ανοιξω τραπεζα αιματος; εχμ.. με ριφιφι;
Lucifer Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Τι δουλειά έχει η έλληψη αίματος με τη γρίπη Η1Ν1 μόνο εσύ το γνωρίζεις....Δηλαδή θες να μου πεις οτι ο έχων γρίπη Η1Ν1 χρειάζεται άμεσα να πάρει αίμα.... Είναι πολύ απλό γιατί οι αιμοδότες είναι στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Όταν δίνεις αίμα για να αναπληρώσει ο οργανισμός την ποσότητα που χάθηκε χρειάζεται κάποιο διάστημα.Οι άμυνες του οργανισμού (λόγω έλληψης της απαραίτητης ποσότητας αίματος) πέφτουν και έτσι είσαι πολύ πιο ευάλλωτος σε οποιεσδήποτε ασθένειες και όχι μόνο του ιού αυτού. 1) Η Φραντσέσκα είναι γιατρός. 2) Αυτό που λέει, είναι πως οι αιμοδότες είχαν προτεραιότητα στον εμβολιασμό ώστε να ΜΗΝ ΝΟΣΗΣΟΥΝ από τη γρίπη, με ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ να ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΙΜΑ αν αυτό χρειαζόταν. 1
leftermann Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 στέκει αυτό που λέει; Ότι μετά την αιμοδοσία πέφτουν οι άμυνες; Δεν γνωρίζω, αν και δεν μου φαίνεται να στέκει...
Lucifer Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Δηλαδή πως αν ένα παλικάρι ζυγίζει 80 κιλά και δώσει 500μλ από τα 8 λίτρα αίματος που έχει, γίνεται ευάλωτος; Δεν έχω ιδέα, θα έλεγα πως όχι. Προφανώς χάνει μέρος του αίματός του, αλλά τα λευκά γενικά δεν βοσκάνε χύμα στην κυκλοφορία, παράγονται όταν χρειαστεί, πόσο μάλλον σε ιογενείς λοιμώξεις που πρέπει να παίξει τραμπαρίφα με αντιγόνα και αντισώματα. 1
leftermann Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 σωστός ο παίχτης. για το παλικάρι που θέλει να ανοίξει τράπεζα αίματος: δεν γίνεται. Δεν μπορεί ο καθείς να ανοίξει από μιά τράπεζα αίματος. Όπως και με άλλα πράγματα: εγώ πχ από μικρός ήθελα να ανοίξω διόδια, αλλά δεν γίνεται με τίποτα Πλακίτσα. Προφανώς εννοείς ότι θες να γίνεις εθελοντής αιμοδότης. Πας στην υπηρεσία αιμοδοσίας κάποιου νοσοκομείου και ανοίγεις καρτέλα εθελοντή αιμοδότη. Έτσι απλά. Θεσσαλονίκη μπορείς να πας αχέπα, ιπποκράτειο, άγιο παύλο, δεν ξέρω αλλού. Εγώ πάω αχεπα. Όποτε δίνεις αίμα εθελοντικά (όχι δηλαδή για κάποιον φίλο/συγγενή που χρειάζεται) αυτή θα προστίθεται στον λογαριασμό σου.
Luxx Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 εχμ.. με ριφιφι;Τι ριφιφι; Δε νομιζω να θελει να πληρωσεις.
tarantules Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Εγώ πάντως έχω την εντύπωση οτι πέφτει η ικανότητα άμυνας του οργανισμού όταν προσπαθεί να αναπαράγει νέο αίμα για να αντικαταστήσει το χαμένο.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Τι ριφιφι; Δε νομιζω να θελει να πληρωσεις. Πρέπει να πληρώσεις τον εξοπλισμό (κρουστικό δράπανο, αξίνα κλπ) Όσο για το 3μηνο ή 6μηνο διάστημα μεταξύ αιμοδοσίας, ξέρω κοπέλα 35 κιλών που έδωσε 2 φορές αίμα σε μια βδομάδα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα