Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Τι ριφιφι; Δε νομιζω να θελει να πληρωσεις.

εγώ πλάκα έκανα, αλλά εσύ πραγματικά θες να ανοίξεις μια δική σου τράπεζα αίματος; :fear:

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι, γιατι οχι; Πολλα ατομα το κανουν; Ωστε αν χρειαστω καποτε εγω ή καποιος γνωστος μου αιμα να το εχω αμεσως.

Δημοσ.

Ρε λουξ πλάκα μας κάνεις νυχτιάτικα;

Αυτό που εννοείς, λέγεται εθελοντική αιμοδοσία που γίνεται και από συλλόγους (ΗΣΑΠ, Harley,διάφορους δήμους κλπ) ώστε αν κάποιο από τα μέλη χρειαστεί αίμα, να υπάρξει προτεραιότητα-δικαίωμα στη χρήση μονάδων.

Εννοείται πως το αίμα φυλάσσεται στα κρατικά νοσοκομεία (γύρω στις 40 μέρες κρατάει)

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τι να πω, ισως λαθος να καταλαβα. Αλλα και ο πατερας μου το κανει αυτο.

κατι αλλο, αν θελω να δωσω αιμα για την Ελλας, που παιρνω 4 ημερες αδεια τι ακριβως θα πω στον ιατρο; Γιατι για πολιτη παιρνεις μονο 2 ημερες.

• Like 1
  • 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Όταν δίνεις αίμα για να πάει σε συγκεκριμένο άτομο φαίνετε ο αιμοδοτης ή πάει ανώνυμα , ξερει κανείς να μου πει;

• Like 1
Δημοσ.

Φαίνεται. Πριν ένα χρόνο πήγα να δώσω αίμα για συγκεκριμένο ασθενή, αλλά είπα ότι δεν ήξερα αν έχουν συμπληρωθεί ή όχι οι φιάλες που ζήτησαν. Μπήκαν στο σύστημα και είδαν ότι είχαν μπει, και μάλιστα μου ανέφεραν ονοματεπώνυμα.

• Like 1
Δημοσ.

Όταν δίνεις αίμα....δεν πρέπει να είσαι γκέι άνδρας.Διότι ως γνωστό gay=hiv.

Ναι έτσι πάει.Εαν είσαι άνδρας κ έχεις κάνεις σεξ έστω κ μια φορά με άνδρα στη ζωή σου αποκλείεσαι δια βίου από την αιμοδοσία.Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε

• Like 1
Δημοσ.

Όταν δίνεις αίμα....δεν πρέπει να είσαι γκέι άνδρας.Διότι ως γνωστό gay=hiv.

Ναι έτσι πάει.Εαν είσαι άνδρας κ έχεις κάνεις σεξ έστω κ μια φορά με άνδρα στη ζωή σου αποκλείεσαι δια βίου από την αιμοδοσία.Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε

Πάλι καλά που δεν το λέει και "GRID" να γελάνε και οι πέτρες στην Ολλανδία..;ρ

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Υπάρχει ακόμα αυτός ο όρος, στα ''μικρά'' γράμματα, λίγο πριν το σημείο που υπογράφει ο αιμοδότης το χαρτί που συμπληρώνεται κάθε φορά και που στην ουσία είναι υπεύθυνη δήλωση ότι όλα όσα απάντησε στο ιατρικό ιστορικό του είναι αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι όλοι αυτοί οι περιορισμοί στο ποιος και πότε μπορεί να δώσει αίμα εξετάζονται και αλλάζουν κάθε χρόνο, ανάλογα με τις τελευταίες ευρωπαϊκές οδηγίες. Μακάρι ν΄αλλάξει κάτι σύντομα.

Όσο για τους εθελοντές αιμοδότες, δεν είναι σε κανένα κίνδυνο λόγω του ότι δίνουν αίμα. Αλλά όσο είναι άρρωστοι και ένα δεκαήμερο μετά, δεν επιτρέπεται να αιμοδοτήσουν. Οπότε θα προκύψει πρόβλημα με το διαθέσιμο αίμα. Υπάρχουν άνθρωποι που μεταγγίζονται στάνταρ 2 και 3 φορές κάθε μήνα για όλοι τους τη ζωή! Ξέρετε πόσες φορές πάει πίσω χρονικά η σειρά τους να πάρουν αίμα λόγω έλλειψης; Η κάθε μονάδα (φιάλη) μετράει!

Τώρα για τα ονόματα όσων έχουν δώσει αίμα για κάποιον, κανονικά δεν θα έπρεπε να ανακοινώνονται. Υπάρχει προστασία του απορρήτου! Τώρα το πόσο μπορεί να τηρηθεί κάτι τέτοιο, είναι δύσκολο. Αλλά προσπαθούμε. 

Δημοσ.

Επειδή το θέμα της αιμοδοσίας είναι πάρα πολυ σημαντικό και πραγματικά σώζει ζωές έχω να πω το εξής. Επειδή πολλοί άνθρωποι φοβούνται ή ντρέπονται να κάνουν κάποιες ειδικές εξετάσεις για κάποια αφροδίσια, δίνουν άιμα με την ἑλπίδα῾ εάν βρεθεί κάτι να το μάθουν έτσι. Απλά για μερικούς είναι ¨το τερπνόν μετα του ωφελίμου¨. Και νιώθουν καλά που βοήθησαν έναν συνάνθρωπο και το ωφέλιμο ¨εξεταστήκαμε κιόλας¨.

Σε καμία περίπτωση δε πρέπει να σκέφτεται κάποιος έτσι καθώς λάθη γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται πάντα. Λίγο προσοχή παρακαλώ, παραλίγο να έιχαμε πρόβλημα στην οικογένεια λόγω τέτοιου σφάλματος (όχι με αφροδίσιο αλλά θα μπορούσε κάλλιστα).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...