Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με εξωτερικό σκληρό δίσκο (και επικείμενη αγορά νέου)

ravend

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα,

πήγα σήμερα να χρησιμοποιήσω τον εξωτερικό μου δίσκο στο macbook και απο το πουθενά μου έβγαλε το παρακάτω πρόβλημα.ο δίσκος δεν έχει χτυπηθεί ποτέ η κακομεταχειρισθεί.

τον έβαλα και στον φορητό της αδελφής μου με τα 7 και δεν τον διαβάζουν καν εκει.

επανεγκατέστησα στο macfuse και το ntfs 3g αλλα και πάλι το ίδιο.

Picture1fb.jpg

καμιά ιδέα?

Δημοσ.

δεν κανει μαουντ..μου βγαζει παλι το ιδιο μυνημα..

απο τερμιναλ μπορω?

ο δισκος δειχνει να τρεχει κανονικα που λογικα οδηγει σε προβλημα λογισμικου.

Δημοσ.

Αφού λες πως δεν τον διαβάζει ούτε στα windows, μάλλον δεν είναι θέμα λογισμικού. :-(

Δημοσ.

στα windows τον αναγνωριζει σαν δισκο αλλα δεν μπορει να τον ανοιξει..κανει loading για πολυ ωρα μεχρι που τρωει σκαλωμα ο explorer.

Δημοσ.
δεν κανει μαουντ..μου βγαζει παλι το ιδιο μυνημα..

απο τερμιναλ μπορω?

Δηλαδή κανεις uninstall το 3G-NTFS με το uninstaller του και συνεχίζει το ίδιο μύνημα?Μακάρι να γλιτώσεις το format γιατι σε terminal δεν ξέρω...

Δημοσ.

Ο δίσκος μάλλον μας άφησε ή μας αφήνει χρόνους...

Σταμάτησε τις δοκιμές, κάνε σύνδεση σε Windows και προσπάθησε να σώσεις τα αρχεία σου.....

Δημοσ.

και είναι καινούριος,δυο μηνών μόνο.

αργότερα θα δοκιμάσω να τον βαλω σε mandriva μπας και κανουν το θαύμα τους παλι οι πιγκουίνοι.

ναι ακομη και με unistall το ntfs 3g δεν τον ανοίγει,βγάζει με θολά γράμματα το όνομά του στο disk utility.αυτο που μου κάνει εντύπωση ειναι πως αναβοσβήνει κανονικά και δείχνει να τρέχει.

Δημοσ.
και είναι καινούριος,δυο μηνών μόνο.

αργότερα θα δοκιμάσω να τον βαλω σε mandriva μπας και κανουν το θαύμα τους παλι οι πιγκουίνοι.

ναι ακομη και με unistall το ntfs 3g δεν τον ανοίγει,βγάζει με θολά γράμματα το όνομά του στο disk utility.αυτο που μου κάνει εντύπωση ειναι πως αναβοσβήνει κανονικά και δείχνει να τρέχει.

Κλικαρισε τον και πάτα mount στο disk utlity μπας και τον σώσεις με κανενα repair disk ή restore και mew image

Δημοσ.

Περιέχει αρχεία που σε ενδιαφέρει να μην χάσεις;;;;

Αν ναι, άσε τις δοκιμές διότι επιβαρύνεις την κατάσταση, βάλε τον σε Windows και προσπάθησε να ανακτήσεις τα αρχεία σου....

Και μετά βέβαια τον επιστρέφεις για αλλαγή.

Εμένα μου έχει τύχει ολοκαίνουργιος WD passport μετά από 2 ημέρες να μου βγάλει πρόβλημα...

Σίγουρα όσο πιο καινούργιος είναι, τόσο χαμηλότερη είναι η πιθανότητα να βγάλει πρόβλημα, όμως μπορεί να συμβεί....

Δημοσ.
Περιέχει αρχεία που σε ενδιαφέρει να μην χάσεις;;;;

Αν ναι, άσε τις δοκιμές διότι επιβαρύνεις την κατάσταση, βάλε τον σε Windows και προσπάθησε να ανακτήσεις τα αρχεία σου....

Και μετά βέβαια τον επιστρέφεις για αλλαγή.

Εμένα μου έχει τύχει ολοκαίνουργιος WD passport μετά από 2 ημέρες να μου βγάλει πρόβλημα...

Σίγουρα όσο πιο καινούργιος είναι, τόσο χαμηλότερη είναι η πιθανότητα να βγάλει πρόβλημα, όμως μπορεί να συμβεί....

η βλακεία είναι πως έχω την απόδειξη στο πατρικό μου και ειναι λίγο δύσκολο να τη βρω.πως μπορώ να τη κανω τη δουλειά?είναι και απο  e-shop.

έχουν γενικά προβλήματα οι συγκεκριμένοι δίσκοι?

στο mandriva της κοπέλας μου πάντως άνοιξε το ματζαφλάρι,πήρα τα βασικά και κρίσιμα και αύριο λέω να τον φορμάρω στο mac φορμά μπας και δω καμιά αλλαγή.

Δημοσ.

Καλημέρα,επαναφέρω το θέμα αλλα για άλλο λόγο..

μετά απο την περιπέτεια αυτή άρχισα να σκέφτομαι για την αγορά ενός firewire δίσκου,δεν ξέρω πως μου έκατσε.βρήκα μόνο στο e shop στα χρήματα που διαθέτω

θα φορμαριστεί σε mac και θα είναι μόνο για backup και αντε να κάνω κανένα μικρό παρτίσιον σε ntfs για καμία μεταφορά.

τι λέτε?αξίζει η να περιμένω να βάλω κανα φράγκο παραπάνω και να πάω για το time capsule της apple?

βασική μου απορία είναι κατα πόσο η firewire οδός είναι καλή και αν είναι καλύτερη απο την usb.

• Super Moderators
Δημοσ.
Καλημέρα,επαναφέρω το θέμα αλλα για άλλο λόγο..

μετά απο την περιπέτεια αυτή άρχισα να σκέφτομαι για την αγορά ενός firewire δίσκου,δεν ξέρω πως μου έκατσε.βρήκα μόνο στο e shop στα χρήματα που διαθέτω

θα φορμαριστεί σε mac και θα είναι μόνο για backup και αντε να κάνω κανένα μικρό παρτίσιον σε ntfs για καμία μεταφορά.

τι λέτε?αξίζει η να περιμένω να βάλω κανα φράγκο παραπάνω και να πάω για το time capsule της apple?

βασική μου απορία είναι κατα πόσο η firewire οδός είναι καλή και αν είναι καλύτερη απο την usb.

Η Firewire 400 είναι ΠΟΛΥ καλύτερη και ταχύτερη από την USB 2.0.

Προσωπικά πήγα κατευθείαν στο Time Capsule και ξένοιασα...

Δημοσ.

αξίζουν δηλαδή τα 250 ευρά που κοστίζει το time capsule?

η επιλογή που έχω απο το e shop είναι καλή?τι θα προτείνατε?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...