franki Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Παιδια ενδιαφερομαι να μαθω καποια βασικα περι λογιστικης .Πως καταρτιζονται τα ισοζυγια του καθε μηνα ,πως βγαινει ο ισολογισμος και καποια αλλα θεματα απλα φανταζομαι για τους λογιστες.Μηπως εχετε να προτεινεται κανενα βιβλιο ή καποιο ebook?Ευχαριστω
Praetorianos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Εισαγωγή στη Χρηματοοικονομική Λογιστική του Α. ΠΑΠΑ κάναμε στην ΑΣΟΕΕ και σε μερικές άλλες σχολές και είναι καλό βιβλίο με τον δεύτερο τόμο να έχει μόνο παραδείγματα και ασκήσεις για επίλυση με αποσπασματική θεωρία. Αν δεν θέλεις να πάρεις και τα δύο πάρε τον δεύτερο τόμο και σε συνδυασμό με σημειώσεις θα βγάλεις άκρη. Δεν έχω δει πολλά άλλα βιβλία Λογιστικής οπότε ίσως υπάρχουν και καλύτερα. Για ποιο πράγμα τα χρειάζεσαι?
franki Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Θελω να μαθω τα βασικα για καταρτιση ισοζυγιων και ισολογισμων σε ΕΠΕ για δικια μου χρηση .
Praetorianos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Εφόσον είναι για δική σου χρήση πέρνα μια βόλτα από εδώ: http://annxyd.wordpress.com/ Είναι το blog της black_widow και έχει σημειώσεις από διάφορες οικονομικές σχολές, μπορεί να βρεις αυτό που χρειάζεσαι. Αν θέλεις περισσότερες λεπτομέρειες ή το θέλεις και για άλλο πράγμα εκτός εγκυκλοπαιδικών γνώσεων (μάλλον η ΕΠΕ είναι δική σου), πιστεύω το βιβλίο που σου έγραψα θα σε καλύψει. Εκτός αν σου προτείνουν κάτι άλλο ή βρεις στο βιβλιοπωλείο κάποιο πιο στα μέτρα σου.
black_widow Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Εκτός από ένα βιβλίο που θα μάθεις τις βασικές αρχές περί χρέωσης-πίστωσης ,ΕΓΛΣ , καθολικά , ημερολόγια, ισοζύγια, ισολογισμοί κ.λ.π. που είναι το εισαγωγικό μάθημα σε κάθε σχολή Λογιστικής- Οικονομικών- Διοίκησης Επιχειρήσεων θα χρειαστείς κάποιο βιβλίο ειδικά για Ε.Π.Ε. Για δες εδώ http://www.taxheaven.gr/eshop/books.php#, Aπό το blog κατέβασε το αρχείο του συνδέσμου " Σημειώσεις λογιστικής από Ε.Κ.Π.Α.".
random Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Aπό το blog κατέβασε το αρχείο του συνδέσμου " Σημειώσεις λογιστικής από Ε.Κ.Π.Α.". Θέλω να διαβασω μερικά θέματα λογιστικής για αρχάριους. Εχω κάνει 2 εξάμηνα principles of accounting, αλλα 1ον) πάνε 10 χρόνια, και 2) ηταν στα αγγλικά και δυσκολευομαι να συνδέσω οτι θυμαμαι με την ελληνική ορολογία. πρέπει να συνεργαστώ για ενα έργο με λογιστές, και απλά δεν θέλω να κοιτάω σαν χάνος καθε φορά που αναφέρουν εναν όρο (τουλαχιστον αυτούς που ξέρουν ακομα και τα "πρωτάκια" της λογιστικής ) απο πηγές online , προτίνετε κάτι άλλο ;
DrLo Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Ψιλοofftopic σε συνέχεια του προηγούμενου topic μου Εισαγωγή στη Χρηματοοικονομική Λογιστική του Α. ΠΑΠΑ κάναμε στην ΑΣΟΕΕ και σε μερικές άλλες σχολές και είναι καλό βιβλίο με τον δεύτερο τόμο να έχει μόνο παραδείγματα και ασκήσεις για επίλυση με αποσπασματική θεωρία. Αν δεν θέλεις να πάρεις και τα δύο πάρε τον δεύτερο τόμο και σε συνδυασμό με σημειώσεις θα βγάλεις άκρη. Ρίχνοντας μια ματιά στο κατάλογο προτεινόμενων συγγραμματων του τμήματος ΛΟΓ.ΧΡΗ βλέπω το μάθημα ΑΡΧΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ με προτεινόμενα τα ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ, ΤΕΥΧΟΣ Β ΚΑΙ ΤΕΥΧΟΣ Γ (βασιλατου-θανοπουλου ε.) και 2ο το ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Γ ΕΚΔΟΣΗ (δ. γκικασ). Μιλάς για το μάθημα αυτό και το πρώτο σύγγραμμα ? Τις διάφορες "Πανεπιστημιακές σημειώσεις" που αναφέρονται στο κατάλογο αυτό που μπορώ να τις βρώ ?
Praetorianos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Θέλω να διαβασω μερικά θέματα λογιστικής για αρχάριους. Εχω κάνει 2 εξάμηνα principles of accounting, αλλα 1ον) πάνε 10 χρόνια, και 2) ηταν στα αγγλικά και δυσκολευομαι να συνδέσω οτι θυμαμαι με την ελληνική ορολογία. πρέπει να συνεργαστώ για ενα έργο με λογιστές, και απλά δεν θέλω να κοιτάω σαν χάνος καθε φορά που αναφέρουν εναν όρο (τουλαχιστον αυτούς που ξέρουν ακομα και τα "πρωτάκια" της λογιστικής ) απο πηγές online , προτίνετε κάτι άλλο ; Οι σημειώσεις της black_widow και οι σημειώσεις λογιστικής που υπάρχουν στα e-class των πανεπιστημίων θα σε βάλουν στο κλίμα για να καταλάβεις μερικούς όρους που λες. Επίσης μπορείς να μπεις κι εδώ για να δεις λίγο πιο συγκεντρωμένα διάφορες έννοιες. Ακόμα είναι under construction βέβαια και δεν έχει γίνει τσεκάρισμα 2η φορά για ορθογραφικά και συντακτικά, γιατί ξεκίνησα πριν από μια εβδομάδα αλλά έχει μερικούς βασικούς όρους για να σε βάλει στο κλίμα και θα εμπλουτίζεται συνέχεια. Ρίχνοντας μια ματιά στο κατάλογο προτεινόμενων συγγραμματων του τμήματος ΛΟΓ.ΧΡΗ βλέπω το μάθημα ΑΡΧΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ με προτεινόμενα τα ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ, ΤΕΥΧΟΣ Β ΚΑΙ ΤΕΥΧΟΣ Γ (βασιλατου-θανοπουλου ε.) και 2ο το ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Γ ΕΚΔΟΣΗ (δ. γκικασ). Μιλάς για το μάθημα αυτό και το πρώτο σύγγραμμα ? Τις διάφορες "Πανεπιστημιακές σημειώσεις" που αναφέρονται στο κατάλογο αυτό που μπορώ να τις βρώ ? Όχι εγώ μιλάω για του Αντώνη Παπά το βιβλίο, αλλά πόση διαφορά να έχουν δύο εισαγωγικά βιβλία στη Λογιστική Τις διάφορες πανεπιστημιακές σημειώσεις μπορείς να τις βρεις στα e-class των πανεπιστημίων, αλλά μόνο αυτές που είναι ανοιχτές και δεν χρειάζονται κωδικό για να τις δεις. Αν μέχρι το απόγευμα δεν έχεις βγάλει άκρη, πες μου να σου στείλω πιο συγκεκριμένα links γιατί αυτή τη στιγμή δεν προλαβαίνω να ψάξω.
DrLo Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Όχι εγώ μιλάω για του Αντώνη Παπά το βιβλίο, αλλά πόση διαφορά να έχουν δύο εισαγωγικά βιβλία στη Λογιστική Τις διάφορες πανεπιστημιακές σημειώσεις μπορείς να τις βρεις στα e-class των πανεπιστημίων, αλλά μόνο αυτές που είναι ανοιχτές και δεν χρειάζονται κωδικό για να τις δεις. Αν μέχρι το απόγευμα δεν έχεις βγάλει άκρη, πες μου να σου στείλω πιο συγκεκριμένα links γιατί αυτή τη στιγμή δεν προλαβαίνω να ψάξω. Οταν μιλάμε για "πανεπιστημιακές σημειώσεις" μιλάμε για τις συνοπτικές "διαφάνειες" των μαθημάτων σαν αυτές που έχω δει (αναφορές σε βασικές έννοιες σε στυλ παρουσίασης / powerpoint->.pdf) ή για "πραγματικά βιβλία" που απλά δίδονται σε φοιτητές από το aueb σε τύπο φωτοτυπιών/εκτυπώσεων και όχι κανονικής έκδοσης ?
Rabican Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 ως φοιτητης του ΛοΧρη εχω διαβασει αυτα που λες.. αν σε ενδιαφερει κυριως για ισοζυγια, εγγραφες, εγγραφες προσαρμογης και ισολογισμους, το βιβλιο που λες ειναι ΟΚ!
Praetorianos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Οταν μιλάμε για "πανεπιστημιακές σημειώσεις" μιλάμε για τις συνοπτικές "διαφάνειες" των μαθημάτων σαν αυτές που έχω δει (αναφορές σε βασικές έννοιες σε στυλ παρουσίασης / powerpoint->.pdf) ή για "πραγματικά βιβλία" που απλά δίδονται σε φοιτητές από το aueb σε τύπο φωτοτυπιών/εκτυπώσεων και όχι κανονικής έκδοσης ? Εξαρτάται, έχω συναντήσει και τα δύο είδη σε e-class. Μερικά μαθήματα ας πούμε έχουν μόνο πανεπιστημιακές σημειώσεις ως σύγγραμα οπότε καταλαβαίνεις ότι είναι κανονικό βιβλίο. Οι περισσότερες όμως είναι σε μορφή powerpoint.
random Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2010 Επίσης μπορείς να μπεις κι εδώ _|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_ ευχαριστώ!
black_widow Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Επίσης μπορείς να μπεις κι εδώ για να δεις λίγο πιο συγκεντρωμένα διάφορες έννοιες. Ακόμα είναι under construction βέβαια και δεν έχει γίνει τσεκάρισμα 2η φορά για ορθογραφικά και συντακτικά, γιατί ξεκίνησα πριν από μια εβδομάδα αλλά έχει μερικούς βασικούς όρους για να σε βάλει στο κλίμα και θα εμπλουτίζεται συνέχεια. Πολύ καλό, θα το βάλω ως σύνδεσμό στο blog μου. Από βδομάδα που θα έχω χρόνο θα το τσεκάρω , αν εντοπίσω κανα συντακτικό ή ορθογραφικό λάθος θα σου πω
Praetorianos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2010 _|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_ ευχαριστώ! Πολύ καλό, θα το βάλω ως σύνδεσμό στο blog μου. Από βδομάδα που θα έχω χρόνο θα το τσεκάρω , αν εντοπίσω κανα συντακτικό ή ορθογραφικό λάθος θα σου πω Να 'στε καλά :o:-D Δεν ήθελα να το βγάλω ακόμα γιατί θα προσθέσω πάρα πολλούς όρους από διάφορα μαθήματα και θα το φτιάξω λίγο καλύτερα, απλά επειδή αυτές τις μέρες ασχολούμαι με τη λογιστική μπορεί να χρησιμεύσει κάπου έστω και σε ημιτελή μορφή. Στο τέλος στόχος είναι να βάλω links σε κάθε οικονομική λέξη σε κάθε άρθρο του blog αλα wikipedia (cross-reading), γιατί 3 χρόνια στο google έχω πιάσει άπειρες φορές τον εαυτό μου να προσπαθώ να θυμηθώ έναν όρο ή μια αρχή και το google να βγάζει άσχετα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.