A.S.P Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Καλησπέρα. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα ασύρματο δίκτυο με μεγάλη απόσταση μετάξι των Η/Υ μας και η μόνη ορατότητα είναι μέσο ταράτσας. Βάζοντας μια κεραία σε ένα ρουτερ και το ανέβασα στην ταράτσα μου μπόρεσα από τις άλλες ταράτσες που είναι οι υπόλοιποι Η/Υ να ανιχνεύω το ρουτερ μου χωρίς μεγάλες απόλυες .Αν οι υπόλοιποι Η/Υ προσπαθήσουν να συνδεθούν μαζί με το ρουτερ μου και ανεβάσουν μια ασύρματη κάρτα δικτύου με usb θα τα καταφέρουν να συνδεθούν? αν ναι μέχρι πόσα μετρα μπορεί να είναι το usb καλώδιο που θα πηγαίνει στην ταράτσα? Ευχαριστώ πολύ!
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Μέχρι 5 μετρά, βέβαια δεν είναι τρόπος αυτός...
takistmr Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Μια καλή πηγή πληροφοριών για υλοποίηση ασύρματων δικτύων είναι η ιστοσελίδα του AWMN. Και που ξέρεις, ίσως το ίδιο AWMN να είναι και η λύση του προβλήματός σου.
A.S.P Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2010 Μπορείτε να μου δώσεται καμιά αλλη λύση εκτος του awmn? ευχαριστώ
A.S.P Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Αν χρησιμοποιήσω κάποιο η/υ για ταρατσο pc τι άλλο θα χρειαστεί εκτός από το συγκεκριμένο ταρατσο pc και το λειτουργικό σύστημα του και τα υλικά... οι υπόλοιποι θα επικοινωνούν με το pc τι θα χρειάζονται?
haHa Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Καλυτερα να ανεβασεις ρουτερ(με κατευθυντικη κεραια) σε καθε ταρατσα. Το καθε router θα συνδεεται ενσυρματα(καλωδιο ethernet μεχρι και 50 μετρα) με τον καθε υπολογιστη που θελεις.Αν σε ενα κτιριο , θα υπαρχουν πανω απο 1 pc, τοτε μπορεις να βαλεις εσωτερικα ενα switch που θα συνδεεται ενσυρματα με το ρουτερ της ταρατσας και στο switch θα συνδεονται οσα pc θελεις.
takos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2010 Μπορεισ να βάλεις το access point πάνω στην ταράτσα και ανάλογη κεραία που πιάνει της άλλη μεριά. Η πλευρά Α θα είναι Access point* mode και η πλευρά Β client mode* (αυτο χριαζεται στην περιπτωση σου). Η οπτική επαφή είναι εντελώς απαραίτητη για μεγάλη απόσταση, σε τι απόσταση στο περίπου βρίσκετε η άλλη μεριά?. Μπορείς να μέσο καλωδίου ethernet να δίνεις και ρεύμα στο access point "Power Over Ethernet". To Ταρατσο PC χρειάζεται για να κάνει την δουλεία του ρουτερ σε περίπτωση πολλαπλών ασυρμάτων δικτύων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.