Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το pagefile το είχα κι εγώ κλειστό για 5-6 μήνες περίπου χωρίς καθόλου προβλήματα. Απλά έχει αναφερθεί οτι υπάρχουν κάποιες μυστήριες εφαρμογές με ιδιαίτερη προτίμηση στο pagefile. Μπορεί να είναι και μύθος... :huh: 

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

λοιπόν λύθηκε το πρόβλημα με το hibernate και ξαναγύρισα στα 25 gb. τελικώς πολύς χώρος δεσμευμένος από αυτό. 13 gb ελευθερώθηκαν. σε ευχαριστώ.

για το pagefile δεν το έχω ψάξει περισσότερο΄, μόνο για το πόσο αχρέιαστο είναι με πολλή μνήμη. κάποτε ένα παιδί μου είπε να αλλάξω και μία ρύθμιση όπου να ανακετευθύνω τους πόρους του συστήματος στα backround services και όχι στα programms γιατί έτσι και αλλιώς τα προγ΄ραμματα χρησμοποιούν τα backround services για να λειτουργήσουν. όμως όταν το έκανα αυτό ξεκίνησαν πολλά κολλήματα και περίεργες καθυστερήσεις. έτσι το ξαναγυρισα στα προγράμματα και όλα καλά.(προς το παρόν).

Δημοσ.

Το pagefile το είχα κι εγώ κλειστό για 5-6 μήνες περίπου χωρίς καθόλου προβλήματα. Απλά έχει αναφερθεί οτι υπάρχουν κάποιες μυστήριες εφαρμογές με ιδιαίτερη προτίμηση στο pagefile. Μπορεί να είναι και μύθος... :huh:

Τέτοια εφαρμογή που μου έρχεται στο μυαλό ως παράδειγμα είναι το photoshop (τουλάχιστον μέχρι κάποια έκδοση που το παρακολουθούσα) και το Doom 3. Παλιές περιπτώσεις κυρίως...

• Like 1
Δημοσ.

(...) κάποτε ένα παιδί μου είπε να αλλάξω και μία ρύθμιση όπου να ανακετευθύνω τους πόρους του συστήματος στα backround services και όχι στα programms γιατί έτσι και αλλιώς τα προγ΄ραμματα χρησμοποιούν τα backround services για να λειτουργήσουν.

Mόνο σε web server pc έχει νόημα αυτό και δεν ξέρω αν υπάρχει πραγματικό όφελος τώρα με τις 2-4-8πύρηνες cpu :huh:

Δημοσ.

Πλεον ολοι οι ssd δισκοι εχουν trim ετσι δεν ειναι?

Και ποια μαρκα ssd δισκου θα προτεινατε?

Σκεφτομαι να αγορασω εναν samsung 840 evo ειναι καλοι?

Δημοσ.

Πλεον ολοι οι ssd δισκοι εχουν trim ετσι δεν ειναι?

Και ποια μαρκα ssd δισκου θα προτεινατε?

Σκεφτομαι να αγορασω εναν samsung 840 evo ειναι καλοι?

Βασικα δεν ξέρω καποιον που να μην το υποστηρίζει και ο δικός μου intel πριν απο 4 χρόνια αγορά εχει trim , ο samsung που λες ειναι πολυ καλη επιλογή τσίμπα τον

Δημοσ.

παιδες παράγλειλα ενα pc το οποιο αρχικα θα ερθει μονο με ssd μεσα, το samsung evo 120gb, αργοτερα θα του βάλω μηχανικους..

θέλω να ρωτησω τον δίσκο τον βλέπει η μητρικη? απλα θα ανοίξω το pc και θα περασω τα windows οπως ακριβώς και σε μηχανικό δίσκο? η θα πρεπει να αλλάξω κατι στην μηρική? προσπαθησα να διαβασω το thread αλλα εχει απειρες σελιδες..

Δημοσ.

παιδες παράγλειλα ενα pc το οποιο αρχικα θα ερθει μονο με ssd μεσα, το samsung evo 120gb, αργοτερα θα του βάλω μηχανικους..

θέλω να ρωτησω τον δίσκο τον βλέπει η μητρικη? απλα θα ανοίξω το pc και θα περασω τα windows οπως ακριβώς και σε μηχανικό δίσκο? η θα πρεπει να αλλάξω κατι στην μηρική? προσπαθησα να διαβασω το thread αλλα εχει απειρες σελιδες..

πρίν κάνεις την εγκατάσταση στο bios κάνε enable to ahci κ μετά κάνε την εγκατάσταση κ θα είσαι κομπλέ. μετά κοίτα στην πρώτη σελίδα για το αν έχεις ενεργοποιημένο το trim.

Δημοσ.

και οταν θα προσθεσω τους μηχανικους??? το ahci ειναι μια ενοιέα επιλογή για όλους τους δίσκους, η στους μηχανικους πρεπει να το ξαναγυρισω?

Δημοσ.

Αν εχεις καποιο θέμα με την εγκατάσταση των windows δεν σου βρίσκει δηλαδη τον δίσκο στην εγκατάσταση γύρνα τους δίσκους στο bios σε ide και αφου κανεις την εγκατάσταση μερα κατεβάζεις drivers κτλπ και το βάζεις σε ahci , δες και την υπογραφή μου το οδηγό αν μπερδευτείς

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...