Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εντάξει σε καθημερινή χρήση δεν είναι τόσο ορατή η διαφορά. Τώρα αν κάνεις editing και άλλες βαριές εργασίες φαντάζομαι θα φαίνεται ακόμα περισσότερο.

Δημοσ.

Παίδες πείτε μου και εμένα.

Πριν κάμια ώρα έβαλα τον 850 evo 250gb, και τη τελευταία ώρα τη πέρασα περνώντας drivers και κάνοντας ρυθμίσεις.

Ακολούθησα τον οδηγό αυτόν, και έκανα το benchmark του Magician.

Τα αποτελέσματα είναι:

Sequential Read: 530

Sequential Write: 502

Random Read IOPS: 46904

Random Write IOPS: 45575

Ειναι καλοί οι αριθμοί ?

υ.γ. overprovisioning το άφησα στο 10%

υ.γ.2. το rapid να το βάλω ? τα άλλα specs είναι στην υπογραφή

Δημοσ.

Ναι ενεργοποίησε και το rapid mode. Πάντως να ξέρεις οι περισσότερες ρυθμίσεις γίνονται μέσω του Magician αυτόματα απ' το OS Optimization. Ελάχιστες είναι αυτές που πρέπει να κάνεις χειροκίνητα.

• Like 1
Δημοσ.

Ποιο rapid? Το IRST? Αυτό είναι για Intel cpu. Αν εννοείς το rapid mode όχι. Τρώει και μνήμη.

Άφησε τον default driver των win (mahci) ή βάλε τους amd drivers. Σε όποιο από τα 2 είσαι καλύτερα σε νούμερα κρατάς αυτό.

Τρέξε ένα as ssd benchmark και άσε το magician.

Δημοσ.

Ποιο rapid? Το IRST? Αυτό είναι για Intel cpu. Αν εννοείς το rapid mode όχι. Τρώει και μνήμη.

Άφησε τον default driver των win (mahci) ή βάλε τους amd drivers. Σε όποιο από τα 2 είσαι καλύτερα σε νούμερα κρατάς αυτό.

Τρέξε ένα as ssd benchmark και άσε το magician.

πέρασα amd driver, και το νέο benchmark μου έβγαλε:

read 529

write 503

iops read 47335

iops write 46788

Δημοσ.

Για amd σύστημα που έχεις καλά είσαι. Χρησιμοποιείς τον generic MS Driver Ahci. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τους amd sata drivers αλλά αν θα είσαι καλύτερα ή χειρότερα θα κάνεις ένα νέο τεστ με το as ssd. Για να δεις αν τρέχει με amd drivers πριν το τρέξεις πρέπει αντί για storahci να γραφει amd_sata.

Δημοσ.

Αν ειχε intel συστημα ποια θα ηταν η διαφοροποιηση?

Θα είχε υψηλότερα νούμερα στα 4κ που είναι και τα πιο σημαντικά κάνονοντας πιο γρήγορο τον ssd ειδικά σε απαιτητικές εφαρμογές.

Να ένα παράδειγμα πως θα μπορούσε να είναι.

Δημοσ.

Θα είχε υψηλότερα νούμερα στα 4κ που είναι και τα πιο σημαντικά κάνονοντας πιο γρήγορο τον ssd ειδικά σε απαιτητικές εφαρμογές.

Να ένα παράδειγμα πως θα μπορούσε να είναι.

Δηλαδη ισχυριζεσαι οτι o ssd ειναι γρηγοροτερος με επεξεγαστη intel, απ οτι με επεξεργαστη amd?

Δημοσ.

Δηλαδη ισχυριζεσαι οτι o ssd ειναι γρηγοροτερος με επεξεγαστη intel, απ οτι με επεξεργαστη amd?

Έτσι λέω. Έχω δει όμως και πολύ καλά νούμερα και με amd σύστημα. Αν έχεις αντίθετη άποψη μπορώ να την διαβάσω.

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν είναι θέμα επεξεργαστή αλλά SATA Controller, καλώς ή κακώς ο Intel SATA3 controller  είναι καλύτερος...

• Like 1
Δημοσ.

Σκληρος δισκος SSD μου εβγαλε στο HDSentinel 97% υγεια και το παρακατω μηνυμα :

Η λειτουργια trim του SSD υποστηριζεται, αλλα με ειδικες αναγκες. Συνισταται να αναβαθμισετε το λειτουργικο συστημα, τον ελεγκτη δισκου ή το προγραμμα οδηγησης για την βελτιωση των επιδοσεων.

Τι να κανω;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...