Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

φοβαμαι οτι κατι δεν παει καλα και δε μπορει να κανει raid. και σκεφτομαι να τους δωσω αν μου τον αντικαταστησουν και να παρω ενα καινουριο X18-M, 09 ευρω απο το ebay.

δηλαδη εστησες το raid(ctl+I, Create volume 128kb...) και εκανες ετσι απλα εγκατασταση των windows??

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

όχι. μόνο τους 2 Intel. αναλυτικά: ορίζω raid τη bios. ctl+I και στο μενού του Intel controller create raid volume, raid0, 128kb και το raid είναι έτοιμοι με το dvd των windows να τον βλέπει ώς 74gb κάνω είτε new volume και format είχε απευθείας next και install. στo στάδιο της ολοκλήρωσης μετά την επανεκκίνηση βγάζει το windows starting και κολλάει. δε νομίζω να εχω κάνει κάτι λάθος

Δημοσ.

τελικά το πρόβλημα ήταν η δεύτερη συνδεδεμένη οθόνη. έπρεπε να χαλάσει ο ένας σκληρός για να το καταλάβω!

Δημοσ.

Sorry για την καθυστερηση, αλλα ειχε φαει κολλημα η ειδοποιηση του νηματος...frown.png

Τι εχεις κανει? RAID με 2 διαφορετικους δισκους?

Δεν εχω κανει raid, απλα εκανα την επιλογη αυτη απο το bios

Ναι ρε ποιος σου είπε τη μέγα κοτσάνα να τον κάνεις raid?

Μπορείς πολύ απλά να τον βάλεις να δουλέψει και σαν απλός ide πάλι ποιο γρήγορος θα είναι δεν χρειάζεται να τον κάνεις raid ειδικά με δυο εντελώς διαφορετικούς δίσκους.

Απλα προσπαθω να βρω τροπο μηπως κ υποστηριζει η μητρικη μου ACHI αλλα ματαια

Δεν νομιζω πως τον εκανε raid οχι ως προς την εικονα που παρουσιαζει εστω απλα ενεργοποιησε τον raid controller που στην προκειμενη περιπτωση ειναι via και προφανως σερνονται ολα .Απλα απενεργοποιησε την επιλογη για raid και επελεξε ide mode . απο περιεργεια πια μητρικη εχεις ?

Εχω την 4CoreDualVista της Asrock

Δημοσ.

Μόλις μπήκα κι εγώ στο club των ssd. Νομίζω είναι η πιο αισθητή αναβάθμιση ενός pc part που έχω κάνει ποτέ.

Μια απορία σχετικά με το ακόλουθο σημείο των tips:

β. Απενεργοποίηση Indexing:

Computer -> Δεξί κλικ στον ssd -> properties -> Ξετσεκάρουμε το Allow files on this drive to have contents indexed in addition to file properties -> OK

Το indexing στους μηχανικούς δίσκους είναι πολύ καλό feature καθώς αυξάνει σημαντικά την ταχύτητα της αναζήτησης, αλλά στους ssd είναι περιττό γιατί έτσι κι αλλιώς έχουν πολύ καλά seek times, ενώ οι συνεχείς μικρές εγγραφές μάλλον θα φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Επέλεξα να κάνει apply σε όλους τους υποφακέλους και αρχεία, αλλά μου πέταξε μήνυμα ότι κάποια από αυτά χρησιμοποιούνται κι έτσι δεν μπορεί να αλλάξει η ρύθμιση γι' αυτά. Τι κάνατε εσείς με αυτά τα αρχεία? Τα αφήσατε έτσι ή τα βγάλατε κι αυτά από τα indexed contents με κάποιον τρόπο ?

Δημοσ.

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3240#sp

έχω την παραπάνω μητρική και ένα vertex 2 συνδεμένο σε 3gb/s. με ΑΤΤΟ benchmark δίνει σωστά νούμερα.

θα ήταν καλύτερο να τον συνδέσω σε 6gb/s.θα υπάρξει διαφορά ? και αν ναι θα πρέπει λογικά να κατεβάσω και Marvel drivers. σωστά?

Δημοσ.

Ειπα να κανω ενα bench μετα απο ενα μηνα χρησης του intel x-25M 80gb και τα αποτελεσματα ηταν αποκαρδιωτικά..Δειτε..Με ολα τα tweaks ενεργοποιημένα..

Τrim και π@π@ριες ή ειναι φυσιολογικο?

post-214204-0-08210000-1299880571_thumb.png

post-214204-0-72942500-1299880572_thumb.png

Δημοσ.

Τι εννοείς αποκαρδιωτικά;

Κάτι παίζει με το 4Κ, κατά τ' άλλα μια χαρά μου φαίνεται.

Σε πραγματική χρήση πώς είναι; Έχεις παρατηρήσει πτώση;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...