Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θελω να ρωτησω σχετικα με το trim , εχω τον vertex 2 και windows 7 καθε ποτε πρεπει να τον αφηνω idle για το τριμ ; επισης η διαδικασια του format σε εναν δισκο ssd επιβαρινει την αποδοση του ;

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

γ. Firefox - χρήση της μνήμης ως cache αντί του σκληρού:

Ανοίγουμε τον Firefox -> πληκτρολογούμε about:config στο address bar -> Enter -> διπλό κλικ στο browser.cache.disk.enable όπου ορίζουμε την τιμή ως False -> Right-Click οπουδήποτε-> New -> Integer -> Preference Name "disk.cache.memory.capacity" -> value memory size in KB. Βάζουμε π.χ 32768 για 32MB, 65536 for 64MB, 131072 for 128MB, κλπ. -> restart Firefox.

Με την παραπάνω διαδικασία γλιτώνουμε τα μικρά writes του firefox στον ssd, ενώ συγχρόνως αυξάνεται και η ταχύτητα.

Σύμφωνα με το mozillazine το σωστό string είναι Browser.cache.memory.capacity

Τελικά ποιο είναι το σωστό;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

θελω να ρωτησω σχετικα με το trim , εχω τον vertex 2 και windows 7 καθε ποτε πρεπει να τον αφηνω idle για το τριμ ; επισης η διαδικασια του format σε εναν δισκο ssd επιβαρινει την αποδοση του ;

Εσυ θα κανεις GarbageCollection μια φορα την εβδομαδα,αναλογα και με την χρηση βεβαια.Θα τον αφηνεις loged-off κανενα 5ωρο και ο controller θα κανει την δουλεια του.Αν δεν γραφεις-σβυνεις συχνα,μια φορα την εβδομαδα ειναι αρκετο.Τωρα για το format,πριν κανεις την εγκατασταση,θα του κανεις ενα secure erase να ερχεται στα ισια του ο δισκος και μετα κατευθειαν εγκατασταση,ουτε διαμορφωση δισκου ουτε τπτ.

Δημοσ.

Garbage collection-Trim κτλ θελει χειροκινητη επιμελεια, δεν γινονται αυτοματα? Εγω χρησιμοποιω το PC αυτο 3 φορες την εβδομαδα, αλλα κατεβαζω πολλα αρχεια στον κυριο δισκο, τα οποια επειτα τα μεταφερω σε αλλους αντιστοιχους μηχανικους δισκους, οποτε φαναταζομαι θα υπαρχουν καταλοιπα. Στην πειρπτωση μου τι κανω?

Δημοσ.

Σύμφωνα με το mozillazine το σωστό string είναι Browser.cache.memory.capacity

Τελικά ποιο είναι το σωστό;

Εδώ πάλι, λέει τα παρακάτω, τα οπόια είναι ίδια με αυτά που λέει ο Liopyr, απλά προσθέτει και μια εντολή ακόμα:

about:config, type browser.cache into the filter bar at the top. Find browser.cache.disk.enable and set it to false by double clicking on it. You'll then want to set browser.cache.memory.enable to true (mine seemed to already be set as such), and create a new preference by right clicking anywhere, hitting New, and choosing Integer. Call the preference browser.cache.memory.capacity and hit OK. In the next window, type in the number of kilobytes you want to assign to the cache (for example, typing 100000 would create a cache of 100,000 kilobytes or 100 megabytes). A value of -1 will tell Firefox to dynamically determine the cache size depending on how much RAM you have.

Δημοσ.

^^ το είχα δει και αυτό, απλά θεώρησα πιο έγκυρο το επίσημο site. Τελικά και οι 2 εντολές κάνουν το ίδιο.

Το εξτρά που λες ότι γράφει είναι η δυναμική δέσμευση μνήμης βάζοντας -1 στο browser.cache.memory.capacity;

Δημοσ.

Άντε, και εγώ στον χώρο των ssd. Ήρθε σήμερα ο m4. Χαίρομαι γιατί είχα να κάνω αναβάθμιση σε κομμάτι του υπολογιστή μου πάνω από 1,5 με 2 χρόνια... Χαράάάά!!! :)

Στο θέμα μου... Πείτε κανα τεστ που θα πρέπει να τρέξω στον δίσκο για να δω ότι είναι όπως πρέπει, αλλά και για να μπορώ να συγκρίνω μετά από καιρό για το αν τυχόν πέσαν οι επιδόσεις του. Τα βασικά παιδια, μην τον λυσσάξω ακόμα δεν τον πήρα...

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Ρε παιδιά, τι έγινε τώρα? Του έτρεξα ένα Crystal Disk Mark μόλις τον πρωτοέβαλα πάνω, με το 0002 revision. Του περνάω το 0009 και έχουν πέσει όλες οι τιμές...

post-74242-0-03870100-1316873158_thumb.jpg

post-74242-0-88425600-1316873158_thumb.jpg

Δημοσ.

Είναι ολόαδειος. Δεν έχω βάλει ούτε λειτουργικό ακόμα. Και δεν έκανε τίποτα. Τον σύνδεσα μόλις βγήκε από το κουτί του, έτρεξα το bench, έκανα update firmware και ξαναέτρεξα το bench....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...