digital_ilusion Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Γειά σας...πριν λίγες μέρες ολοκλήρωσα την αγορά του νέου συστήματος μου το οποίο αποτελείτε από τα εξής: κουτί : THERMALTAKE VC2000BNS MAMBO BLACK PSU : LAMTECH 700W PSU CPU : Intel Core i5 - 750 2,66 GHz VGA : ASUS EAH5750/2DIS/1GD5 1GB PCI-E RETAIL ΜΒ : GIGABYTE GA-P55-UD3L RAM : PNY XLR8 4GB DDR3-1600 Ram Kit HD : SEAGATE BARRACUDA ST3320613AS (Προσωρινά) BD-RE : LG GGW-H20L DVD-RW : SONY OPTIARC AD-7240S Λειτουργικό : WINDOWS 7 ULTIMATE 64bit Στο θέμα μας τώρα...Πρόβλημα με το όλο σεταρισμα στο BIOS CPU : ok αλλά όταν ενεργοποιώ την δυνατότητα του Turbo Boost σε οποιαδήποτε επιλογή τότε παντού δείχνει τον επεξεργαστή 2.8GHz και μου δημιουργεί πρόβλημα στο bootαρισμα των Windows...σημείωση πως το board έχει τον πολλαπλασιαστή στο x20 για να δείξει τα 2,66 και το maximum δείχνει χ21...(δηλαδή αν βάλεις τονI5-670 3.46 GHZ πως θα δείξει την ταχύτητα του αφού ο multiplier πάει μόνο μέχρι 21 που μου δείχνει 2.8 ghz ) RAM : Οι μνημούλες είναι στα 1600 MHz με 8-8-8-24 Cache Latency ... το board όμως μου τις δείχνει μόνο 1333 και χωρίς καμία δυνατότητα αλλαγής...όπως επίσης τα CL μου τα δείχνει στα 9-9-9-24...με πάρα πολλές προσπάθεις και ψάξιμο κατάφερα και τα έβαλα manual στα 8-8-8-24...χωρίς να καταφέρω να τις βάλω και στα 1600. σημείωση πως δεν έχω και εμπειρία στο overclocking και τα σχετικά...γιατι δεν με ενδιαφέρει κιόλας...απλά θέλω το σύστημα να πέζει όπως πρέπει να παίζει...αλλιώς τι το διαφημίζουν ότι πάει μέχρι τα 2200 η μνήμη έστω και με overclock... anyway αυτή τη στιγμή το pc παίζει με όλες τις επιλογές στο [AUTO] εκτός από την μνήμη που καταφερα και αλλαξα τα cl στα 8-8-8-24 ένα θέμα ακόμα είναι και η τάση των μνημών...γραφουν ότι είναι στα 1,65volt και το board τους δίνει 1,5volt προσπαθησα να τις ανεβάσω, διαλεξα από bios 1,64 αλλά κόλαγε το pc και χτύπαγε τα windows στο boot. δεν ξέρω αν όλες αυτές οι ιστοριες κάνουν και την κάρτα γραφικών να παίζει λάθος... με το CPU-Z απλά βλέπω τα εξής μόλις είδα οτι τελικά η CPU ανεβάζει μόνη της αρα μάλλον στο θέμα της είναι οκ. αρα μνήμες και γραφικά είναι το θέμα... σας παρακαλώ επειδή δεν έχω τόσο γνώση στο σετάρισμα των τελευταίων cpu-motherboard-ram ή στο O.C. όπως ήδη είπα ότι προτάσεις ή λύσεις κάνετε ας είστε λίγο περισότερο περιγραφικοί και εξηγήστε οσο το δυνατόν περισότερο τι πρέπει να κάνω για να διορθώσω τα λάθος σεταρίσματα ή προβλήματα που υπάρχουν, ξανατονίζω πως δεν θέλω OVERCLOCK απλά σωστά σεταρίσματα...ευχαριστώ πολύ
nikos903 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Αλλάζεις τον πολλαπλασιαστή και πάει όπου θες η μνήμη, απλά δώσε σωστά latency και το ανάλογο ρεύμα (1.65 νομίζω είδα) για να μην κρασάρει. Η κάρτα γραφικών έχει drivers??? Με το gpu-z δες την αλλά δεν κατάλαβα τι πρόβλημα σου δημιουργεί...
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 1600Mhz πάνε με overclocking, κανονικά είναι στα 1333Mhz. Εγώ τις δικές μου corsair τις εχω στα 1333Mhz με 7-7-7-21, δεν υπαρχει λογος να κανεις overclocking για να τις πας στα 1600.
digital_ilusion Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 οι μνήμες είναι αγορασμένες σαν 1600 με 8-8-8-24... ετσι γράφουν πάνω στο πακέτο. το board γράφει οτι με overclock φτάνει μέχρι τα 2200 ενώ χωρίς overclock λέει για 1600... το to bios δεν μου δίνει επιλογή παραπάνω στο multiplier για την μνήμη....ή auto ή manual μέχρι 1333 τις δείχνει...τάση ανέβασα αλλά κόλλαγε το pc και το έβαλα πάλι auto kai δίνει 1,5... το γαμότο της υπόθεσης είναι οτι μετά το κόλλημα σκάνε τα windows 7 και ζητάνε repair χωρίς να έχουν πάθει κάτι...2 μέρες τα έχω βάλει και αρχίσαμε τα repair... όσο για την κάρτα γραφικών...δεν έχω κάποιο πρόβλημα...απλά ρωτάω αν βλέπεται κάτι περίεργο στο cpu-z που να μην είναι σωστό για την 5750, γιατί δεν ξέρω τι θα έπρεπε να γράφει....εκεί στο core και στο memory γιατι με κάτι ξαφνικές εναλαγες παραθυρων βλέπω να αλλάζουν τα νούμερα...ανεβοκατεβένουν όταν δεν είναι φωρτομένο απο γραφικά το pc????????
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2010 Λοιπόν, ο επεξεργαστής καθορίζει την συχνότητα των μνημών. O i5 750 με fsb στα 133Μhz και με μέγιστο memory multiplier το 10, μπορεί να φτάσει τις μνήμες μεχρι 1333Mhz. Ο μονος τροπος να πανε στα 1600 ειναι το overclocking. Αν ειχες εναν i7 θα μπορούσες να πας default στα 1600.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.