Προς το περιεχόμενο

Δεν πληρώνουμε διόδια!

linuxovios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια φίλη μου μίλησε πρόσφατα για ένα νέο κίνημα στο οποίο όσοι συμμετέχουν δεν πληρώνουν διόδια στην Εθνική Οδό (όχι στην Αττική Οδό), βασιζόμενοι στο ότι α) δεν μπορούν να μας ζητούν χρήματα κάποιες εταιρείες για δρόμους καρμανιόλες και υπό κατασκευή β) δεν μπορούν να μη μας αφήσουν να περάσουμε γιατί παρακωλύουν τη συγκοινωνία γ) Η τροχαία δεν έχει δικαίωμα να μας "γράψει" γιατί δεν κάνουμε καμία παράβαση.

Δεν έδωσα και πολύ σημασία , μέχρι που διάβασα αυτό.

Μάλλον αξίζει τον κόπο να συμμετέχουμε όλοι σε αυτό το κίνημα.

Σχόλια / απόψεις ευπρόσδεκτα!

• Απαντ. 552
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το ότι οι δρόμοι είναι καρμανιόλες δεν είναι δικαολογία για να μην υπάρχουν διόδια. Αλλο να διαδηλώσεις και να διαμαρτύρεσαι ότι πληρώνεις διόδια και δεν έχεις καλούς δρόμους και άλλο να απαιτείς να περνάς έτσι. Και στο εξωτερικό με 4 λωρίδες ανα κατεύθυνση μια χαρά διόδια υπάρχουν. Οπότε αξίζει να συμετάσχουμε σε κάτι που θα αφορά στο να φτιάξουν σωστούς δρόμους. Η τροχαία μπορεί πολύ εύκολα να πάρει τα στοιχεία σου και να τα δώσει στην εταιρεία αν το ζητήσει ο υπαλληλος των διοδίων και να σου κάνει αγωγή στα αστικά δικαστήρια. Σιγά μην το κάνει βέβαια.

Δημοσ.

Εσύ δοκίμασε το και όταν σε σταματήσουν πες τους αυτή την ιστορία να δούμε τι θα σου πουν και εάν θα σε γράψουν.

Για να έχουν βάλει εκεί διόδια δεν νομίζω ότι είναι για να πληρώνει όποιος θέλει.

Με την ίδια λογική πιστεύω ότι μπορούμε να αφήνουμε τα αυτοκίνητα μας στην μέση του δρόμου επειδή η πολιτεία που εμείς πληρώνουμε δεν μερίμνησε για να υπάρχουν χώροι στάθμευσης.

Όταν σου το σηκώσουν όμως άντε πες τους έψαχνα μία ώρα για πάρκινγκ δεν βρήκα και το άφησα εδώ.

Δημοσ.

Μάλλον δε γνωρίζετε ότι τα διόδια αυτά τα εκμεταλλεύονται εταιρείες οι οποίες αναλαμβάνουν και την κατασκευή και βελτίωση των δρόμων με χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων. Το να ζητούν χρήματα για 40-50 χλμ δρόμου στον οποίο υπάρχουν 10-20 σημάνσεις ότι κινδυνεύει η ζωή σου σε αυτόν και οπωσδήποτε είναι ζήτημα τύχης αν θα βγεις ζωντανός, είναι αντισυνταγματικό. Σε αυτά τα 40-50 χλμ δρόμου γίνονται εκατοντάδες παραβάσεις του ΚΟΚ από τις ίδιες τις εταιρείες. Δεν είναι θέμα "μαγκιάς" το να μην πληρώσεις. Είναι θέμα νομιμότητας, θα έλεγα.

Υ.Γ. Η μη αντίδραση στα πάντα μάς έφτασε εδώ που φτάσαμε. Να πληρώνουν οι μισθωτοί τις λαμογιές, τις μίζες και τις ρεμούλες των μεγάλων. Επιλέγω την αντίδραση στα πάντα.

Δημοσ.

Διοδια προβλεπονται μονο για αυτοκινητοδρομους.

Πραγμα που σημαινει οτι πχ πριν μπεις στα Τεμπη δε νοειται να πληρωνεις διοδια.

Στο Κιατο Κορινθιας δε νοειται να πληρωνεις διοδια.

Και αν το ψαξεις και λιγο παραπανω θα διαπιστωσεις οτι ακομα και διοδια που βρισκονται σε αυτοκινητοδρομους ειναι παρανομα με βαση τους νομους της ΕΕ.

Αυτα τα ολιγα κυριως προς τον kosmasgr. Eχει διαφορα το "δεν πληρωνω διοδια γιατι δε μαρεσουν οι δρομοι", με το "δεν πληρωνω παρανομα διοδια" και καλο ειναι να μην ταυτιζονται οι δυο περιπτωσεις, ειδικα στην Ελλαδα.

[ame]

[/ame]
  • Super Moderators
Δημοσ.

Συμφωνώ με το υπέροχο αυτό κίνημα.

Επίσης προτείνω:

- να μην πληρώσω ΕΡΤ γιατί δεν βάζει τις σειρές που εγώ θέλω.

- να μην πληρώνω τέλη κυκλοφορίας γιατί μερικά φανάρια και μερικές πινακίδες (ιδίως του STOP) στην περιοχή μου, μου τη σπάνε.

- να μην πληρώνω την αστυνομία γιατί προστατεύει τους βάζελους, εγώ είμαι γαύρος, τι με νοιάζει;

:-)

Δημοσ.
Διοδια προβλεπονται μονο για αυτοκινητοδρομους.

Πραγμα που σημαινει οτι πχ πριν μπεις στα Τεμπη δε νοειται να πληρωνεις διοδια.

Στο Κιατο Κορινθιας δε νοειται να πληρωνεις διοδια.

Και αν το ψαξεις και λιγο παραπανω θα διαπιστωσεις οτι ακομα και διοδια που βρισκονται σε αυτοκινητοδρομους ειναι παρανομα με βαση τους νομους της ΕΕ.

Αυτα τα ολιγα κυριως προς τον kosmasgr. Eχει διαφορα το "δεν πληρωνω διοδια γιατι δε μαρεσουν οι δρομοι", με το "δεν πληρωνω παρανομα διοδια" και καλο ειναι να μην ταυτιζονται οι δυο περιπτωσεις, ειδικα στην Ελλαδα.

Αν ψαχτείς λίγο θα δέις ότι η μη εκπλήρωση των όρων για την πληρωμή διοδίων από τους χρήστες των "αυτοκινητόδρομων" δεν σου δίνει την δυνατότητα μη πληρωμής αυτών.

1999/62/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 17ης Ιουνίου 1999

Αρθρο 7 Στα οχήματα των οποίων έχει εκδώσει την άδεια ένα κράτος μέλος μπορεί να επιβάλει τέλη χρήσης (δίοδια στην μάπα μας ) για τη χρήση ολόκληρου του οδικού δικτύου του. Συνήγορος διαβόλου ;)

Επίσης προτείνω:

- να μην πληρώνω τέλη κυκλοφορίας γιατί μερικά φανάρια και μερικές πινακίδες (ιδίως του STOP) στην περιοχή μου, μου τη σπάνε.

- να μην πληρώνω την αστυνομία γιατί προστατεύει τους βάζελους, εγώ είμαι γαύρος, τι με νοιάζει;

Εγώ που είμαι μπάουγκ και δεν μαφήνουν να πάω εκδρομές ? Τι να κάνω ?

Δημοσ.

Επίσης προτείνω:

Για την ΕΡΤ υπάρχει αντίστοιχο κίνημα , εκτός και αν συμφωνείς με τους ΥΠΕΡΟΓΚΟΥΣ μισθούς που παίρνουν τα στελέχη της, μέρος των οποίων πληρώνεις εσύ σε κάθε λογαριασμό ΔΕΗ. Αν αυτό δεν είναι φασισμός, τότε τι είναι?

Τα 2 τελευταία points του post σου, τα αφήνω ασχολίαστα.

---------- Προσθήκη στις 09:27 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:23 ----------

Νομική ανάλυση

Αντάρτικο στα διόδια

kosmasgr, σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία (πρώτο link που δίνω) τα εν λόγω διόδια είναι παράνομα. ΕΚΤΟΣ αν η πτωχευμένη Ελλάδα μας, έχει τη δυνατότητα να πληρώνει πρόστιμα στην ΕΕ για μη συμμόρφωση με το Ευρωπαϊκό δίκαιο.

Δημοσ.

Για την ΕΡΤ δεν εχω να πω τιποτα, καταλαβαινω την αναγκη κρατικης προπαγανδας.

Για την Εθνικη (μονο στο ονομα ) οδο Κορινθου-Πατρων συμφωνω 100% να μην πληρωνουμε διοδια. Ειναι απαραδεκτο να επιτρεπουμε να μας υποτιμανε τοσο πολυ για εναν τραγικα κακο δρομο. Τωρα σε αλλα σημεια πχ Αθηνων -Λαμιας κανουν συνεχως εργα, φτιαχνουν στα σημεια με προβλημα το οδοστρωμα, και μιλαμε για νεα ασφατοστρωση οχι τα παραδοσιακα-ελληνικα μπαλωματα, βαζουν διαχωριστικα, πληρωνουμε περισσοτερα αλλα βελτιωνονται οι δρομοι.

Δημοσ.

τότε και εγώ να μην δίνω 3.20€ εισητήριο λεωφορείο κάθε μέρα, στην ΠΑΛΙΑ Κορίνθου-Πατρών γιατί ο δρόμος είναι τρείς φορές χειρότερος απο τον καινούριο...oh wait εκεί δεν έχει διόδια...

Δημοσ.

paredwse δεν είναι το ίδιο...

Μιλάμε για δρόμους με μόνιμες λακκούβες, προειδοποιητικές σημάνσεις, που μαζεύουν λίμνες με νερά με την παραμικρή βροχή κτλ, και αυτό είναι χρόνια κατάσταση. Δεν είναι ότι δε μας αρέσουν αισθητικά, ούτε ιδεολογικό είναι το θέμα. Ξεκίνα να πας από Θεσσαλονίκη προς Κατερίνη να αντικρίσεις το μεγαλείο της λακκούβας και του νερού από το 1ο έως το τελευταίο χιλιόμετρο.

Για την ΕΡΤ δεν εχω να πω τιποτα, καταλαβαινω την αναγκη κρατικης προπαγανδας.

Την ΕΡΤ την πληρώνεις, ναι. Σχετικά με την προπαγάνδα όμως, το mega channel δεν το φτάνεις με τίποτα.

Δημοσ.

Επίσης προτείνω:

Θα σταθω στο 1ο point σου μονο περι ΕΡΤ, τα αλλα δυο δεν υπαρχει λογος να σχολιαστουν.

Καμια σχεση δεν εχει η ΕΡΤ και το οτι σου επιβαλεται να εισαι συνδρομητης σε αυτην, με το γεγονος οτι πληρωνεις για δρομους που δεν υπαρχουν. Η ΕΡΤ υπαρχει ειτε σαρεσει το προγραμμα της ειτε οχι. Οι δρομοι για τους οποιους πληρωνεις διοδια ΔΕΝ εχουν κατασκευαστει ακομα. Στη θεση τους υπαρχουν δρομοι που σε συνδυασμο με αλλους παραγοντες (πχ ελλειψη οδηγικης συνειδησης) οδηγουν σε θανατους. Αλλα διοδια πληρωνεις. Αυτη ειναι η διαφορα.

Η για να στο πω πολυ πιο απλα, την ΕΡΤ την πληρωνεις και δεν ειναι παρανομη, τα διοδια ομως ειναι παρανομα, βαση νομων της Ευρωπαικης Ενωσης.

τότε και εγώ να μην δίνω 3.20€ εισητήριο λεωφορείο κάθε μέρα, στην ΠΑΛΙΑ Κορίνθου-Πατρών γιατί ο δρόμος είναι τρείς φορές χειρότερος απο τον καινούριο...oh wait εκεί δεν έχει διόδια...

Ευφυολογηματα... Το ΚΤΕΛ

Α. Ειναι υπηρεσια που επιλεγεις να αγορασεις, αρα θα την πληρωσεις.

Β. Δεν ειναι υπηρεσια που ΔΕΝ σου προσφερεται αλλα υποχρεουσαι να την πληρωνεις παρ'ολα αυτα.

Δημοσ.

Ναι το ξέρω. Το έβαλα, επειδή το παιδί στην πρώτη σελίδα το πρόσθεσε εκ των υστέρων, ενώ το thread είχε φτάσει στη 2η σελίδα. Έτσι πολλοί δε θα το έβλεπαν. τα εύσημα για το video στον MiDi_MiLiZ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...