Super Moderators Snoob Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Επειδή τζάμπα βάζω links και αναφέρω συγκεκριμένες διατάξεις του νόμου στον οποίο ο ανώνυμος δικηγόρος ενός blog πατάει για να μεμφθεί τους συμπολίτες του οι οποίοι δεν τρέχουν ομαδικά στα δικαστήρια, ορίστε το κείμενο (τα bold δικά μου): Στα οχήματα των οποίων έχει εκδώσει την άδεια ένα κράτος μέλος μπορεί να επιβάλει τέλη χρήσης για τη χρήση ολόκληρου του οδικού δικτύου του.
linuxovios Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Λυπάμαι, ο φτηνός λαϊκισμός ποτέ δεν με εντυπωσίασε. Τι σχέση έχει η υποχρεωτική εισφορά στην ΕΡΤ (η οποία συζητιέται) με τους μισθούς των στελεχών της, μόνο οι τηλεοπτικοί αυτόκλητοι εισαγγελείς το γνωρίζουν. Από αυτή την υποχρεωτική εισφορά πληρώνονται. Κατά την ίδια λογική τι σχέση έχουν τα ΔΙΣ. που έφυγαν σε μίζες με τους φόρους? Τα ίδια χρήματα είναι - Να μην πληρώνω φόρους γιατί η Δημόσια Διοίκηση έχει συνάψει στρατηγική συμφωνία με την Μicrosoft - εγώ θέλω ανοιχτό λογισμικό.Αυτό πώς σου φαίνεται σαν αίτημα; Η στρατηγική συμφωνία με την ΜS είναι ΑΙΣΧΡΗ , δυστυχώς όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ. Έγινε από νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να διαφωνήσω. Τα διόδια ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ Περιέργως η εμβριθής νομική ανάλυση ξέχασε το άρθρο 7, στο οποίο παραπέμπουν πιο πάνω τόσο ο καρντάσης μπαοκτσής kosmasgr όσο και ο Snoob.Αυτό το άρθρο, περιέργως, δεν φαίνεται σε καμία "νομική ανάλυση" των κινηματιών... Βλέπε παραπάνω απαντήσεις
Mika Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 linuxovios να ρωτησω κατι; γιατι λες οτι πληρωνεις πχ στην Αττικη οδο αλλα δεν πληρωνεις στην Αθηνων Κορινθου; μια χαρα πληροι τις προυποθεσεις και η δευτερη.
kosmasgr Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Επειδή τζάμπα βάζω links και αναφέρω συγκεκριμένες διατάξεις του νόμου στον οποίο ο ανώνυμος δικηγόρος ενός blog πατάει για να μεμφθεί τους συμπολίτες του οι οποίοι δεν τρέχουν ομαδικά στα δικαστήρια, ορίστε το κείμενο (τα bold δικά μου): Στα οχήματα των οποίων έχει εκδώσει την άδεια ένα κράτος μέλος μπορεί να επιβάλει τέλη χρήσης για τη χρήση ολόκληρου του οδικού δικτύου του. Εγώ το βάλα με κόκκινο και δεν το είδαν περιμένεις να δούν τα bold ? βασικά αυτό με την άδεια και τα τέλη χρήσης ίσως δεν θα πρεπε να συγχέονται. Εννοώ δηλαδή οτι σε υποτιθέμενη αντιπαράθεση με την εταιρεία δεν θα πρέπει να πούμε ότι υπάρχει και αυτή η περίπτωση, άρα πληρώστε όπως και να χει. Μιλάμε αποκλειστικά για διόδια.
linuxovios Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Γιατί η Αττική Οδός είναι σύμφωνη με τις προδιαγραφές που ορίζει η ΕΕ και είναι ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΜΕΝΗ και ΑΣΦΑΛΗΣ κτλ. Σε ό,τι αφορά πού θα πληρώνω και πού δε θα πληρώνω από εδώ και στο εξής : Σε όποιο εθνικό δρόμο έχει μονές λωρίδες χωρίς νησίδες, δε θα πληρώνω.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Άρα, την παράγραφο 6, άρθρο 7, του 1992/62/ΕΚ, απλά θα την αγνοείς;
kosmasgr Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Ρε φίλος σου εξηγούμε τρία άτομα ότι η πληρωμή διοδίων δεν εξαρτάται απο την κατασκευή και την ασφάλεια των δρόμων. Το ότι πληρώνουμε διόδια σε επαρχιακούς δρόμους είναι λάθος αλλά δεν έχουμε το νομικό δικαίωμα να μην πληρώσουμε. Το ότι κάτι δεν εφαρμόζεται σωστά δεν μας δίνει το δικαίωμα να το καταργήσουμε εμείς Υ.Γ. οδεύουμε προς flame
Super Moderators Snoob Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Άρα, την παράγραφο 6, άρθρο 7, του 1992/62/ΕΚ, απλά θα την αγνοείς; @kosmasgr: τέλος χρήσης, δηλαδή, εννοεί το σήμα τελών κυκλοφορίας; Και δεν είναι τέλος χρήσης τα διόδια; Ρωτάω, μιας και καθίσαμε να διαβάσουμε το νόμο.
Mika Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Γιατί η Αττική Οδός είναι σύμφωνη με τις προδιαγραφές που ορίζει η ΕΕ και είναι ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΜΕΝΗ και ΑΣΦΑΛΗΣ κτλ. δε μου απαντησες ομως. ποια απο αυτα τα στανταρ δεν πληροι η Αθηνων - Κορινθου;
kosmasgr Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Διόδια εννοεί προφανώς. Τέλη Χρήσης = χρήση των οδών .Τέλη κυκλοφορίας πληρώνουμε και σε περίπτωση που έχουμε στην κατοχή μας ένα όχημα , ακόμα και ακινητοποιημένο μόνιμα σε κάποιο γκαράζ για οποιοδήποτε λόγο. Αλλωστε τα τέλη κυκλοφορίας καθορίζονται απο το κάθε κράτος ανεξαρτήτως κοινωτικής οδηγίας στην συγκεκριμένη που μιλάμε δεν αφορά κιόλας. Ετσι νομίζω.
panagos Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Ο νομοθέτης δεν είναι τέλειος. Ούτε το νόμιμο είναι απαραίτητα ηθικό, λογικό και σωστό. Ο νομοθέτης όμως, από ότι φαίνεται, ξέρει να καλύπτει να νώτα του. Ας ξέρουν τουλάχιστον όσοι διαμαρτύρονται, για ποιο λόγο να διαμαρτύρονται. Και εγώ φωνάζω για τους άθλιους Ελληνικούς δρόμους (ειδικά ως biker) αλλά δεν έχει κενά ο νόμος περί διοδίων - "δυστυχώς".
midnighthowl Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Στο άρθρο 2 παράγραφος β, γ διαφοροποιεί τα τέλη χρήσης σε σχέση με τα διόδια. Λέει δηλαδή ότι διόδια είναι το προκαθορισμένο χρηματικό ποσό για τη διέλευση από το ένα σημείο του οδικού δικτύου στο άλλο, ενώ τέλη χρήσης είναι το ποσό για την απόκτηση του δικαιώματος χρήσης του δρόμου για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Σωστή η παρατήρηση του midnightowl. Το θέμα είναι πως τα τέλη κυκλοφορίας στη χώρα μας τα εμφανίζει στην κατηγορία vehicle taxation (Αγγλικός όρος, "Φόροι επί των οχημάτων" στο Ελληνικό κείμενο) άρα ίσως έχουν κατά νου περίπτωση άλλης χώρας. Το ότι το κείμενο είναι γραμμένο έχοντας κατά νου συγκεκριμένες χώρες είναι προφανές (η Αυστρία, λ.χ., αναφέρεται ονομαστικά στο κεφ. 3, άρθρο 7, παρ. 2 βΙΙΙ). Για να είμαι ξεκάθαρος, δεν υπερασπίζομαι την ποιότητα των "εθνικών οδών" (τις οποίες δυστυχώς καλούμαι να χρησιμοποιώ συχνά), ούτε αμφισβητώ το δικαίωμα του καθενός να εξοργίζεται και να αναζητά τρόπους αντίδρασης. Αυτό που με ενοχλεί, επειδή είναι εν δυνάμει επικίνδυνο, είναι να προτρέπονται οι άνθρωποι σε δράσεις χωρίς να υπάρχει επαρκής κατανόηση του νομικού πλαισίου. Που σημαίνει ότι θα δω σοβαρά τα διάφορα βίντεο, μανιφέστα και ανοιχτές επιστολές προς τους υπουργούς όταν θα αναλύουν επαρκώς το σκεπτικό τους, καλύπτοντας και τις διατάξεις που δε συμφέρουν τη διαμαρτυρία τους, αντί να επικαλούνται επιλλεκτικά διατάξεις νόμων.
midnighthowl Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2010 Το καλύτερο, συμφωνώντας με Snoob, θα ήταν να υπάρχει από την πλευρά των ανθρώπων που αντιδρούν πλήρης κατανόηση του νομικού πλαισίου. Δυστυχώς όμως τις περισσότερες φορές οι διάφοροι νόμοι, κανονισμοί, διατάξεις κλπ δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αντίδρασης. Νομικός δεν είμαι και η ερμηνεία της κοινοτικής οδηγίας για μένα κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι. Η αλήθεια όμως είναι πως τόσα χρόνια υποχρεωνόμαστε να πληρώνουμε διόδια και βλέπουμε τα λεφτά μας να μην πιάνουν "τόπο", αφού καταλήγουν κατά μεγάλο ποσοστό στις τσέπες μεγαλοεργολάβων, κατασκευαστικών εταιριών και πολιτικών μέσω των υπερτιμιλογήσεων και σε πολύ μικρότερο ποσοστό σε έργα υποδομής και βελτίωση του οδικού δικτύου. Όχι ότι δεν έχει υπάρξει βελτίωση αλλά αυτή δεν είναι ανάλογη των χρημάτων που έχουν διατεθεί μέσω φορολογίας και διοδίων. (Sorry αν βγήκα off topic)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.