Προς το περιεχόμενο

Πιστωτικές Κάρτες

kom

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί πληρώνοντας σε δόσεις, δέχεσαι ότι το προϊόν που θα πάρεις θα έχεις την ίδια τιμή μέχρι να το ξεχρεώσεις.

Ma giati na allaksei h timh?

An kati kanei twra 100 kai exw to dwsw se 10 dwseis apo 10, 100 den plhrwnw?

Kai malista to xairomai apo thn prwth stigmh kai den xreiazetai na perimenw na mazepsw ta 100.

Στο κάτω-κάτω της γραφής, αν κάτι που θέλεις να αγοράζεις είναι εκτός των ορίων της τσέπης σου, ποιος σε πιέζει να το αγοράσεις;

Oi epi8ymies moy.

Είναι καθαρά θέμα καταναλωτικής αγωγής, η οποία είναι διαφορετική σε κάθε άτομο. Δυστυχώς στην Ελλάδα, από ότι ξέρω, έχει σπάσει τρελά όρια!

Oi Amerikanoi na deis.

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παιδια για να καταλαβω.

Αν βγαλετε μια καρτα, αυτοματα

αυτο σας απαγορευει να ψωνησετε

με cash οποτε εσεις θεωρησετε οτι

σας συμφερει? Η επιλογη δεν παραμενει

δικια σας?

Δημοσ.
theobabis

said:

Παιδια για να καταλαβω.

Αν βγαλετε μια καρτα, αυτοματα

αυτο σας απαγορευει να ψωνησετε

με cash οποτε εσεις θεωρησετε οτι

σας συμφερει? Η επιλογη δεν παραμενει

δικια σας?

thobabis είναι δική μας η επιλογή... αλλά είμαστε άνθρωποι. Έχουμε ας πούμε αδύνατες στιγμές.

Παράδειγμα.

Θέλω να ελατώσω το τσιγάρο. Πιάνω το πακέτο με τα malboro και το πετάω στον υπόνομο.

Γιατί το κάνω αυτό; Μου λες άσε το πακέτο στο τραπεζάκι, και άμα δεν θες δεν καπνίζεις.

Αμ'έλα που δεν πάει έτσι !

Δημοσ.

krot

δε μπορω να δεχτω αυτη τη συγκριση.

Η καρτα δεν ειναι εθιστικη. Ειναι

απλα μια παραπανω επιλογη. Κανεις

τους υπολογισμους σου και κρινεις '

κατα ποσο σε συμφερει η χρησιμοποιηση

της σε μια συγκεκριμενη αγορα.

Δημοσ.

theobabis:

H pistwsh einai ethistikh. Eixe deiksei ena documantary sto NET me atoma ethismena stis agores poy htan kataxrewmenoi. Den ftaiei gia ayto h pistwsh, alla boh8aei ;) afoy apla to mono poy exeis na kaneis einai na mpeis kai na agoraseis kai na anhsuxhseis gia ta lefta argotera.

Δημοσ.

Lyman

αφου το λες τι να πω? Απλα

αναρωτιεμαι κατα ποσο μπορεις

να την αποκαλεσεις εθιστικη σαν

το τσιγαρο μιας και δεν ειναι

βιολογικος ο εθισμος αλλα ψυχολογικος.

Και σαν ψυχολογικος εθισμος δε θα

μπορουσαν τα παντα να ισχυουν?

Δημοσ.
theobabis

said:

krot

δε μπορω να δεχτω αυτη τη συγκριση.

Η καρτα δεν ειναι εθιστικη. Ειναι

απλα μια παραπανω επιλογη. Κανεις

τους υπολογισμους σου και κρινεις '

κατα ποσο σε συμφερει η χρησιμοποιηση

της σε μια συγκεκριμενη αγορα.

Βασικά συμβαίνει καμμιά φορά το εξής:

Παίρνεις μία απόφαση, αλλά δεν μπορείς να την τηρήσεις. Δεν είναι ακριβώς θέμα εθισμού, αλλά θέμα κατά πόσο μπορείς να παίρνεις αποφάσεις, και να τις πραγματαοποιείς.

Με το να πετάς τα τσιγάρα στον υπόνομο βάζεις ας'πούμε μία "ασφαλιστική δικλείδα". "Και να θέλω δεν θα καπνίσω". Το ίδιο και με το να μην έχεις πιστωτική κάρτα.

Οι τράπεζες τα ξέρουν αυτά και καμμιά φορά σε πιέζουν να βγάλεις πιστωτική κάρτα. Τους λες "μα εγώ δεν θέλω πιστωτική κάρτα, θέλω μόνο να τραβάω λεφτά από το μηχάνημα". Αυτοί σου λένε "ναι , αυτή η κάρτα που σου δίνουμε δεν είναι πιστωτική, αλλά με την πρώτη αγορά που θα κάνεις, μετατρέπετε αυτόματα σε πιστωτική". Βασίζοντε ακριβώς εκεί. Ότι άμα την έχεις πάνω σου, μπορεί κάποια στιγμή να την χρησιμοποιήσεις διότι "έτσι το σκέφτηκες εκείνη την στιγμή".

Λες: "Κανεις τους υπολογισμους σου και κρινεις κατα ποσο σε συμφερει η χρησιμοποιηση της σε μια συγκεκριμενη αγορα."

Μην νομίζεις ότι όσοι αγοράζουν κάτι σκέφτοντε έτσι. Καμμιά φορά οι καταναλωτές δρουν παρορμητικά, π.χ. βλέπω στην βιτρίνα κάτι ωραίο, λέω το θέλω, χωρίς να σκεφτώ πολλά πολλά μπαίνω και το παίρνω. ʼν έχω την κάρτα στην τσέπη είναι πιο εύκολο, από το να πρέπει να έχω μετρητά !

Δημοσ.

mia xara eine meso internet oi agores.. ego meso net psonizo kai apo ellinika katastimata... giati eine fthinotera apla!! deite tis times tou ram-shop px ... pigenete meta sto katastima kai an den sas poune 20-30e akrivotera na me ... :-p ase pou exeis kai epilogi infoshop kai e-shop pou aksizoun... kai den kouniese kai apo to spiti!!

to mono pou simfono einai oti einai ethistiko kai erethistiko na agorazis xoris na xeis xrimata :-))

ego kai anavathmisi ekana kai xbox pira kai psifiaki kai kai kai kai :-))

einai thema protereotiton :-p

Δημοσ.

Κι εγώ χρησιμοποιώ διάφορες κάρτες γιά αγορές μέσω internet εδώ και 5 χρόνια και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Απλά καλό είναι να προσέχεις σε ποιά sites δίνεις τα στοιχεία της κάρτας.

Βέβαια αν δε νοιώθεις ασφαλείς με τις on-line αγορές υπάρχουν και οι προπληρωμένες κάρτες των οποίων τα στοιχεία, ακόμη κι αν τα υποκλέψει κάποιος, είναι άχρηστα.

Δημοσ.

krot

δε θα διαφωνησω σε αυτα που λες, αλλα

ας αναλαβει ο καθενας τις ευθυνες του.

Γιατι η χρησιμοποιηση της καρτας ειναι

καθαρα δικια του επιλογη.

Δημοσ.

theobabis:

αφου το λες τι να πω?

Απλά την γνώμη μου λέω. :crazy: :crazy:

Νομίζω ότι ο ψυχολογικός εθισμός είναι πιο επικίνδυνος γιατί έχει ήδη διαπεράσει την αντιστάσεις του ατόμου και είναι πολύ δύσκολο να ανασυγκροτήσεις τον εαυτό σου.

Δημοσ.
Hellhound_LoveSick

said:

mia xara eine meso internet oi agores.. ego meso net psonizo kai apo ellinika katastimata... giati eine fthinotera apla!! deite tis times tou ram-shop px ... pigenete meta sto katastima kai an den sas poune 20-30e akrivotera na me ... :-p ase pou exeis kai epilogi infoshop kai e-shop pou aksizoun... kai den kouniese kai apo to spiti!!

Μηπως οι τιμες που λες ειναι απλα χωρις το Φ.Π.Α. γιατι δεν νομιζω να εχουν τοσο μεγαλη διαφορα μονο και μονο γιατι αγοραζεις απο το net.... :confused:

Δημοσ.
Absolut_D

said:

Hellhound_LoveSick

said:

Μηπως οι τιμες που λες ειναι απλα χωρις το Φ.Π.Α. γιατι δεν νομιζω να εχουν τοσο μεγαλη διαφορα μονο και μονο γιατι αγοραζεις απο το net.... :confused:

einai pio fthina ta proionta se ola ta eshop apo ta kanonika magazia mono kai mono dioti den exoun prosopiko glitonoun oi epixeiriseis xrimata kai merika apo ayta sta dinoun san "ekptosi"

oso gia tis pistotikes vgale paidi mou alla na ksereis oti exoun 10000drx oi VISA to xrono sindromi kati pou de to lene.....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...