z@xos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Καλησπερα, πριν λιγο εδεσα καποια parts ( mobo:DFI Lanparty LT UT 790FX-M2R cpuAthlon64 X2 4800 AM2 2.5 GHz ram:2x2gb muskin PSU: corsair 550W....) Το προβλημα μου ειναι οτι μολης ανοιξα το pc για να κανω φορματ παρατηρισα το funακι της ψυκτρας της cpu να ριχνει κατακορυφα και πολυ αποτομα τις στροφες του.... Η συγκεκριμενη μητρικη εμφανιζει ,στο κατω μερος της, δυο ψηφια, τα οποια θεωρισα οτι ειναι η θερμοκρασια του επεεργαστη (με λιγο ψαξιμο δεν μπορεσα να βρω manual της μητρικης). Aυτα τα νουμερα με το που ανοιγει το PC δειχνουν 25 και με το που πευτουν οι στροφες απο το ανεμιστιρακι ανεβενουν (λογικο) σαν τρελα! μεχρι 74 ειδα....και το εκλεισα κατευθειαν απο το τροφοδοτικο. Aποπυραθικα να ανοιξω το PC και δευτερη φορα βγαζοντας και ξαναβαζωντας το κλιψακι του ανεμιστηρα πανω στην μητρικη...ξανα τα ιδια!!! Τρεμω να ξαναδοκιμασω γιατι δεν εχει ουτε μια βδομαδα που πειρα τα πραγματα (μεταχειρισμενα απο αγγελεια που βρηκα εδω μεσα και εδωσα και ενα διολου ευκαταφρονητο ποσο για τα δεδομενα μου(ειμαι φοιτητης)). Oποιος ξερει κατι ή του εχει τυχει κατι παρομοιο plz help me!!!!!.....
z@xos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Manual εδώ Bρηκες σε αυτην την σελιδα το manual της μητρικης μου??? Eγω επιλεγω στο "select series" το "LANPARTY LT" και οταν παω να επιλεξω το μοντελο ακριβως απο κατω δεν το βρησκω...δεν ειμαι και κανενας σχετικος για αυτο εαν μπορεσες να βρεις την μητρικη μου, και δεν σου κανει κοπο μπορεις να μου στειλεις το ακριβες link??? Ευχαριστω για το ενδιαφερον σου...
djcat Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Bρηκες σε αυτην την σελιδα το manual της μητρικης μου???Eγω επιλεγω στο "select series" το "LANPARTY LT" και οταν παω να επιλεξω το μοντελο ακριβως απο κατω δεν το βρησκω...δεν ειμαι και κανενας σχετικος για αυτο εαν μπορεσες να βρεις την μητρικη μου, και δεν σου κανει κοπο μπορεις να μου στειλεις το ακριβες link??? Ευχαριστω για το ενδιαφερον σου... http://www.dfi.com.tw/portal/CM/cmproduct/XX_cmproddetail/XX_WbProdsWindow?action=e&windowstate=normal&mode=view
stm00192 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Lanparty UT διάλεξε και θα την βρεις.... Παντως αν κατάλαβα καλα τα δύο ψηφια που λες δεν ειναι ένδειξη θερμοκρασία αλλά η οθονη του post error checking της μητρικής.... οπότε μπες και δες θερμοκρασίες κατευθείαν μέσα απο το bios ή με το everest μεσα απο τα windows. Ακόμη και να ανεβάζει θερμοκρασίες το μηχάνημα ... που δεν το νομιζω .... να καει δεν πρόκειται .... απλα αν ανέβει πολύ θα σβήσει το pc απο μόνο του!!
z@xos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 http://www.dfi.com.tw/portal/CM/cmproduct/XX_cmproddetail/XX_WbProdsWindow?action=e&windowstate=normal&mode=view Aυτο το λινκ φιλε με παραπεμεπει σε μητρικη με s775, εμενα δεν ειναι καν INTEL!... Δεν εχει σημασια αυτο???
Xristaras12 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 φιλος εχει την dfi DK P45 συμφωνα με το εγχειριδιο ειναι post error checking της μητρικής.Μην σε ανησυχει.Εμεις πχ βλεπουμε 00 η FF συνηθως
z@xos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Lanparty UT διάλεξε και θα την βρεις....Παντως αν κατάλαβα καλα τα δύο ψηφια που λες δεν ειναι ένδειξη θερμοκρασία αλλά η οθονη του post error checking της μητρικής.... οπότε μπες και δες θερμοκρασίες κατευθείαν μέσα απο το bios ή με το everest μεσα απο τα windows. Ακόμη και να ανεβάζει θερμοκρασίες το μηχάνημα ... που δεν το νομιζω .... να καει δεν πρόκειται .... απλα αν ανέβει πολύ θα σβήσει το pc απο μόνο του!! Οταν λες "post error checking" τι ακριβως εννοεις??? Με αλλα λογια τι μου δειχνει??? Δεν "προλαβαινω" να μπω στο BIOS με την ενοια οτι λυπαμαι το μηχανιμα!!! Δεν ειμαι σιγουρος οτι εχει προβλημα με τις θερμοκρασιες, αλλα πρωτη φορα ειδα να γυρναει τοσο αργα και ταυτοχρονα σταθερα το ανεμηστηρακι της CPU....και σε συνδιαζμο με αυτα τα "τρομακτικα" κατα τα αλλα ψηφιακα νουμερα με κανουν να διλιαζω να ξανανοιξω το μηχανημα...περιμενω τηλ./pm απο αυτον που τα πειρα για περισσοτερες διευκρινησεις...
djcat Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Aυτο το λινκ φιλε με παραπεμεπει σε μητρικη με s775, εμενα δεν ειναι καν INTEL!...Δεν εχει σημασια αυτο??? Σορρυ δε δουλεύει το Link, αν και στην αρχή με πήγαινε σωστα. Το site τους είναι περίεργο. Αν διαλέξεις platform AMD και socket AM2+ θα σου την εμφανίσει. Εδώ είναι το manual http://img.lanparty.tw/Upload/Manual/CM/lp%20ut%20790fx-m2r%20english%201.pdf, αν είσαι τυχερός και δουλέψει! Και το αρχικό link δείχνει να δουλεύει κάποιες φορές, άλλες πάλι με βγάζει στην κεντρική της dfi....
stm00192 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Αυτή η οθόνη βγάζει κάποιους κωδικούς. Κατά την εκκίνηση του υπολογιστή εμφανίζει κάπους αριθμούς οι οποίοι ουσιαστηκά αντιστοιχουν σε συγκεκριμένους ελέγχους που κάνει η μητρική για να δει οτι ολα ειναι οκ...... ΔΕΝ δείχνει θερμοκρασία!!!! Μην φοβάσαι και άνοιξε το pc κανονικά.. Μπες BIOS τσέκαρε θερμοκρασίες και πες μας... Απότι κατάλαβα εσύ δεν αφήνεις των υπολογιστή ούτε post να κανει.. ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να προλαβαίνει να ανεβάσει τόσο θερμοκρασια!! Αυτό που γίνεται με το ανεμηστιράκι είναι απολύτως λογικό.... και στο ξαναλέω ακόμη και να ανε΄βαζει θερμοκρασίες ΔΕΝ παθαίνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΠΤ... το πολύ πολύ να σβήσει από μόνος του ο υπολογιστής!!!
z@xos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Διαβασες αυτά που εγραψα ή μπαααα!!!???? Nαι φιλε μου, τα διαβαζω οτι γραφεις κατα λεξη και ευχαριστω για τον χρονο σου.... το post το οποιο μαλλον σε εθηξε δεν ηταν για σενα!!! ---------- Προσθήκη στις 20:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:38 ---------- Αυτή η οθόνη βγάζει κάποιους κωδικούς. Κατά την εκκίνηση του υπολογιστή εμφανίζει κάπους αριθμούς οι οποίοι ουσιαστηκά αντιστοιχουν σε συγκεκριμένους ελέγχους που κάνει η μητρική για να δει οτι ολα ειναι οκ...... ΔΕΝ δείχνει θερμοκρασία!!!!Μην φοβάσαι και άνοιξε το pc κανονικά.. Μπες BIOS τσέκαρε θερμοκρασίες και πες μας... Απότι κατάλαβα εσύ δεν αφήνεις των υπολογιστή ούτε post να κανει.. ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να προλαβαίνει να ανεβάσει τόσο θερμοκρασια!! Αυτό που γίνεται με το ανεμηστιράκι είναι απολύτως λογικό.... και στο ξαναλέω ακόμη και να ανε΄βαζει θερμοκρασίες ΔΕΝ παθαίνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΠΤ... το πολύ πολύ να σβήσει από μόνος του ο υπολογιστής!!! Εχεται απολυτο δικιο.....δεν δειχνει temp!!! Ναι, δεν τον αφηνα να κανει ουτε ποστ!! Η θερμοκρασια της CPU (μεσα απο το BIOS) ειναι 30+ αλλα δεν δειχνει τις στροφες απο το ανεμηστιρακι!! Οταν λες δεν παθενει τπτ, εισαι σιγουρος?? εαν το οριο που κλεινει τον υπολογιστη μεσα απο τις ρυθμισεις του BIOS ειναι πολυ μεγαλο ή δεν εχει οριστει(εαν γινεται αυτο)??
Xristaras12 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 μην σε ανυσηχει τπτ.εχω αφησει μηχανημα κλοκαρισμενο να τρεχει linpack 6-7 ωρες..Δεν παθαινει τπτ..ειχα 65 βαθμους επεξεργαστη και 54 μητρικης
stm00192 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Οραία αφού είναι στους 30+ δεν έχεις κανένα πρόβλημα... ανοιξε κανονικά το νεο σου μηχάνημα και ευχαριστήσου το... Το μηχάνημα σβήνει έτσι και αλλιώς αν ο επεξεργαστής φτάσει το max temp του!!!
z@xos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Οραία αφού είναι στους 30+ δεν έχεις κανένα πρόβλημα... ανοιξε κανονικά το νεο σου μηχάνημα και ευχαριστήσου το...Το μηχάνημα σβήνει έτσι και αλλιώς αν ο επεξεργαστής φτάσει το max temp του!!! thnks guys!!!.....εφυγε ενα βαρος απο πανω μου...τι βαρος δλδ??? φορτιο ολοκληρο!!! Το φορμαρω και ειμαι οκ!!! και παλυ ευχαριστω!!! Τελικα καλα λενε οτι η αγνοια ειναι ο χειροτερος εχθρος σου... Y.Γ.: Mαλλον το μοντελο της μητρικης που παρεθεσα στην αρχη δεν υπαρχει καν!!! ειναι UT και οχι LT οπως ειπες!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.