Προς το περιεχόμενο

αναρχία

xampa

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καμία "χάρη" δε θα σου κάνω: θα διαιωνίζω την άποψή μου, όπως διαιωνίζεις κι εσύ τη δική σου. Αυτό που μας χωρίζει από την ουτοπία είναι η φύση μας, κατά τη γνώμη μου.

Aυτή η ουσιοκρατική αντίληψη, σήμερα βιολογιστική, παλιότερα θρησκευτική, βρίσκεται στον πυρήνα της κοσμοαντίληψης του κομφορμιστικού χαρακτήρα και φαίνεται να μην εκλείπει εύκολα από τις κοινωνίες.

Ας είναι, η ιστορία έχει δείξει ποιες ιδέες την κινούν προς τα μπρος, και ποιες τη βαλτώνουν.

• Απαντ. 452
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Απορω πως τοισες χιλιαδες χρονια, τοσα τρισεκατομμυρια ανθρωποι που περασαν πανω στη γη, ειχαν διαφορετικη αποψη.

Χιλιάδες τώρα χρόνια φίλε pournaras, ο άνθρωπος φοβάται κάτι.

Φοβάται τον θεό, φοβάται τον αστυνομικό, φοβάται τον γείτονά του, τον εφοριακό του, φοβάται μην χάσει τον μισθό του,

φοβάται μην τον κλέψουν, μην τον σκοτώσουν, φοβάται τον κοινωνικό αποκλεισμό,

φοβάται γενικά το άγνωστο, τις νέες ιδέες, φοβάται..., φοβάται..., φοβάται...

Όταν λοιπόν καταφέρεις να διατηρήσεις αυτούς τους φόβους σε ένα πλήθος,

καταφέρνεις να διατηρείς τις ίδιες απόψεις για χιλιάδες χρόνια.;)

Δημοσ.
Φοβάται τον θεό, φοβάται τον αστυνομικό, φοβάται τον γείτονά του, τον εφοριακό του, φοβάται μην χάσει τον μισθό του,

καταφέρνεις να διατηρείς τις ίδιες απόψεις για χιλιάδες χρόνια

...καλύτερα τώρα...

btw,η εντατικοποίηση,η συνέχεια και η πολυδιάστατη εξάρτηση του φόβου είναι αγελαίο.

Ξέρανε οι σαμάνοι,εξαπανέκαθεν,προσπαθούν σήμερις τα μαριονετάκια,μπας και περισέψει κανα κοκκαλάκι απ' τ' αφεντικά.

Δημοσ.
Χιλιάδες τώρα χρόνια φίλε pournaras, ο άνθρωπος φοβάται κάτι.

καταφέρνεις να διατηρείς τις ίδιες απόψεις για χιλιάδες χρόνια.;)

Τα εχεις μπλεξει λιγο...

Τι σχεση μπορει να εχει ο φοβος που δημιουργειται και συντηρειται στο μυαλο ενος ανθρωπου, με τις βασικες του αναγκες.

Δηλαδη αν δεν φοβοταν ολα αυτα, θα επαυε η αναγκη του για φαγητο, για προσπαθεια ελξης του αντιθετου φυλου, και εν τελει η προσπαθεια κτισης αγαθων για την αποκτηση και συντηρηση των δυο παραπανω αναγκων;

Δημοσ.

Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω τι φταίει το κάθε παιδί, οι υπόλοιποι γύρω του και οι μετά από αυτό, ξεκινώντας τη διαπαιδαγώγηση: αυτός είναι ο κόσμος και θα σε κάνω survivor, αρκεί να τον συντηρήσεις.

Φανερά, το πρόβλημα είναι αυτός που προσφέρει τη διαπαιδαγώγηση (όποιος κι αν είναι) επειδή θέλει να χαλιναγωγήσει το μέλλον.

Κοιτάζω το συμφέρον μου διαβάζω εφημερίδα

και στο στρατό υπηρέτησα για τη μαμά πατρίδα

μα εκείνοι που να ακούσουνε τον στήσανε στον τοίχο

τα μάτια κάπως παίξανε στης τουφεκιάς τον ήχο

• Super Moderators
Δημοσ.
Οπως και άλλοι :lol:

Τοτε να εξηγησουμε στα παιδια μας το ανουσιο να τους μιλησουμε για ονειρα και για οραματα.

Μελισταλαχτα και αυτα.

Άνθρωπος που είχε δεδηλωμένο στόχο ζωής να τρουπώσει στο δημόσιο, καλό είναι να μην ειρωνεύεται, κάνοντας λόγο για όνειρα και οράματα.

Κατά τα λοιπά, εγώ δε γράφω πουθενά ότι δεν πρέπει να έχεις στόχους, όνειρα ή ό,τι άλλο. Αναφερόμενος σε μια συγκεκριμένη κατηγορία πολιτικών τοποθετήσεων, τις χαρακτήρισα ουτοπικές γιατί αντιβαίνουν τη φύση μας. Δε σημαίνει ότι δεν μπορώ να ελπίζω σε βελτιώσεις (ή, για όσους έχουν απορίες/ευαισθησίες/ανησυχίες να μάθω το παιδί μου να ελπίζει και να προσπαθεί να βελτιώσει τα πράγματα).

Από αυτού του σημείου, έως ότου να φαντασιώνομαι ότι θα ζήσω σε μια κοινωνία που θα αντιβαίνει βασικές συνισταμένες της φύσης μου, υπάρχει τεράστια διαφορά.

Αυτό και τίποτε άλλο.

Δημοσ.
Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω τι φταίει το κάθε παιδί, οι υπόλοιποι γύρω του και οι μετά από αυτό, ξεκινώντας τη διαπαιδαγώγηση: αυτός είναι ο κόσμος και θα σε κάνω survivor, αρκεί να τον συντηρήσεις.

Φανερά, το πρόβλημα είναι αυτός που προσφέρει τη διαπαιδαγώγηση (όποιος κι αν είναι) επειδή θέλει να χαλιναγωγήσει το μέλλον.

Κοιτάζω το συμφέρον μου διαβάζω εφημερίδα

και στο στρατό υπηρέτησα για τη μαμά πατρίδα

μα εκείνοι που να ακούσουνε τον στήσανε στον τοίχο

τα μάτια κάπως παίξανε στης τουφεκιάς τον ήχο

μαλιστα οποτε το σωστο θα ηταν να του μιλαει για πραγματα τα οποια δεν θα βλεπει ωστε να καταστει γραφικος

το καλυτερο ειναι να ενθαρρυνεις το καθε παιδι να βρει την δικη του θεση και οπτικη για τον κοσμο

παραλληλα ομως συζητας μαζι του και του δειχνεις οτι δεν υπαρχει μονο ενας τροπος και δρομος και το αφηνεις να αποφασισει αυτο τι του ταιριαζει

Δημοσ.
Τα εχεις μπλεξει λιγο...

Τι σχεση μπορει να εχει ο φοβος που δημιουργειται και συντηρειται στο μυαλο ενος ανθρωπου, με τις βασικες του αναγκες.

Δηλαδη αν δεν φοβοταν ολα αυτα, θα επαυε η αναγκη του για φαγητο, για προσπαθεια ελξης του αντιθετου φυλου, και εν τελει η προσπαθεια κτισης αγαθων για την αποκτηση και συντηρηση των δυο παραπανω αναγκων;

Ίσως όντως, να τα έχω μπερδέψει λίγο...

Όμως αυτές τις ανάγκες που αναφέρεις, εγώ τις θεωρώ βασικά δικαιώματα του ανθρώπου

ο οποίος εκμεταλλευόμενος την ευφυΐα του θα μπορούσε εδώ και πολλά χρόνια να είχε εξασφαλίσει.

Αντιθέτως, ακόμη και σήμερα ο περισσότερος κόσμος αναλώνεται καθημερινά στο τις αποκτήσει

αλλά και να τις συντηρήσει παθαίνοντας αυτό:

Άνθρωπος που είχε δεδηλωμένο στόχο ζωής να τρουπώσει στο δημόσιο, καλό είναι να μην ειρωνεύεται, κάνοντας λόγο για όνειρα και οράματα.

Δηλαδή κάνει αυτό που πρέπει και όχι αυτό που θέλει (το οποίο και θα έκανε καλά) αφήνοντας στην άκρη τα όνειρα και τα οράματά του θεωρώντας τελικά πως αυτή είναι και η κατάσταση που τον βολεύει.

Δημοσ.

Μπορεις να το αποδειξεις με καποιο απο τα γραφομενα μου;

Αλλιως χαρακτηρίζεσαι και οχι εν αδικω.

Και απο που καταλαβες πως ειρωνευομαι;Κυριολεκτικα μιλησα.

Νομιζω πως πεφτεις απο το ενα λαθος στο αλλο.

---------- Προσθήκη στις 12:55 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:54 ----------

Δηλαδή κάνει αυτό που πρέπει και όχι αυτό που θέλει (το οποίο και θα έκανε καλά) αφήνοντας στην άκρη τα όνειρα και τα οράματά του θεωρώντας τελικά πως αυτή είναι και η κατάσταση που τον βολεύει.

Απο το μυαλο του το εβγαλε,μην δινεις σημασια.
  • Super Moderators
Δημοσ.
Μπορεις να το αποδειξεις με καποιο απο τα γραφομενα μου;

Αλλιως χαρακτηρίζεσαι και οχι εν αδικω.

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2962651&postcount=41

Τα λόγια περιττεύουν. Τρούπωμα, και μάλιστα εκτός ΑΣΕΠ.

Το ποιος χαρακτηρίζεται...

Δημοσ.

Η απόδειξη ότι στα λόγια είμαστε ιδεαλιστές και ονειροπόλοι αλλά στην πράξη....(η φύση επικρατεί)

Πάντα.-

Δημοσ.
http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=2962651&postcount=41

Τα λόγια περιττεύουν. Τρούπωμα, και μάλιστα εκτός ΑΣΕΠ.

Το ποιος χαρακτηρίζεται...

Eσυ ξεκαθαρα,βλεπεις πουθενα να αναφερω πως ειναι στοχος ζωης για μενα;

Να το κοιτάξεις,σοβαρα.

Ανθρωπιστικα στο λεω.

edit Αλλαξα το ονειρο με τον στοχο.

Δημοσ.

Απο το μυαλο του το εβγαλε,μην δινεις σημασια.

Μην ανησυχείς, δεν υπονοούσα κάτι για εσένα και συγγνώμη που δεν το διευκρίνισα.

Απλά ταίριαξε καλά με αυτό που ήθελα να γράψω.:-)

Τέλος πάντως, αυτό που θέλω να πω σε σχέση με την αναρχία είναι πως προσωπικά

στο θέμα κοινωνία, προτιμάω τα ομότιμα συστήματα και όχι τα τύπου Client/Server.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...