nurse Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2010 Πώς μπορώ να περιορίσω τη πρόσβαση από το ασύρματο δίκτυο μου; Τι εννοώ.. Διαθέτω το fritzbox και έχω δώσει ασύρματο δίκτυο σε ένα γείτονα και που θέλει για λίγο να σερφάρει. Μέχρι εδώ καλά. Το θέμα είναι ότι δυστυχώς το σερφάρισμα έχει γίνει κατέβασμα και πραγματικά με δυσκολεύει στο να σερφάρω ή να παίζω κανένα online παιχνιδάκι. Έκανα διευκόλυνση (άνεφ κόστους) και πραγματικά έχω βρεθεί σε δύσκολη θέση, γιατί δεν μπορώ να ζητώ συνέχεια .... να περιορίσει το κατέβασμα ... ούτε να του το κόψω γιατί οδηγούμαστε σε παρεξήγηση (αν και θα μπορούσα). Πως έμπλεξα έτσι... Το ερώτημά μου είναι εάν υπάρχει τρόπος στο να περιορίσω την ταχύτητα κατεβάσματος του και να απαγορεύσω την τυχών επίσκεψή του σε σελίδες επιλήψιμες. Όχι τίποτα άλλο μην βρεθώ μπλεγμένος. Υπάρχει κάποια ρύθμιση στο fritz box; ή κάποιο πρόγραμμα που να διαχειρίζεται το δίκτυο; (από τον δικό μου υπολογιστή). Ευχαριστώ.
smilefreeware Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Αν παρεμβάλεις κάποιο υλικό μεταξύ Fritz και pc του που μειώνει τη λήψη ? ή κάτι που γενικά να του μειώνει τη λήψη πχ. αλλαγή θέσης κεραίας, απομάκρυνση από παράθυρο κλπ.
WizeMan Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Αν παρεμβάλεις κάποιο υλικό μεταξύ Fritz και pc του που μειώνει τη λήψη ?ή κάτι που γενικά να του μειώνει τη λήψη πχ. αλλαγή θέσης κεραίας, απομάκρυνση από παράθυρο κλπ. Ή πολύ απλά αλλάζεις το όνομα και τον κωδικό στο ασύρματό σου χωρίς να πεις τίποτα και τελειώνει η ιστορία
poulinos Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 δεν νομιζω οτι μπροεις να ορισεις κατι μεσα απο το ρουτερ.το zyxel ειχε κατι τετοια μονο.απο εκει και περα αν δεν καταλαβαινει αυτος οτι ειναι για νορμαλ χρηση και οχι το σκιζω τοτε το κλεινεις η το απομακρυνεις και ηρεμεις.κοινως σου δινουμε κατι δωρεαν μην μας μαμησεις κιολας.
smilefreeware Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Δημοσ. 1 Απριλίου 2010 Ή πολύ απλά αλλάζεις το όνομα και τον κωδικό στο ασύρματό σου χωρίς να πεις τίποτα και τελειώνει η ιστορία Το θέμα δεν είναι να τον κλείσει αλλά να τον περιορίσει.
nurse Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Το θέμα δεν είναι να τον κλείσει αλλά να τον περιορίσει. Αυτό ακριβώς. Θέλω να αποφύγω τις δραστικές λύσεις του κλεισίματος ή της αλλαγής κωδικού. Που φυσικά αποτελούν λύσεις τελικού σταδίου....
antonl Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Όπως σου είπαν κι οι προλαλήσαντες κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν με το συγκεκριμένο router. Οπότε είτε του μιλάς (κι αν έχει ίχνος φιλότιμου θα ζητήσει και συγνώμη) είτε συμβιβάζεσαι είτε τον κόβεις. edit: Δεν ξέρω αν η αλλαγή του channel θα χε καμία διαφορά. Πιθανόν αν υπάρχουν κι άλλα wifi στην περιοχή να υπάρχει κάνα "conflict" και να τον ζορίζει. Βέβαια μπορεί να χεις κι εσύ αντίστοιχο πρόβλημα.
iced Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Το πιο απλο δεν σκευτηκες. Να βαλεις την ισχυ στο 12%. Λογικα θα του σπασει τα νευρα στην καλυτερη, δεν θα πιανει στην χειροτερη. Η πες οτι εσπασες την κεραια, δεν εισαι ο μονος το εχω καταφερει...
nurse Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Ενδιαφέρουσα η ιδέα να μειώσω την ισχύ. Θα το δοκιμάσω... Τι στο καλό. Αισθάνομαι πάντως λίγο άσχημα που θα προβώ σε τέτοιου είδους "μέσα" αλλά πραγματικά τι να κάνω... Φυσικά ούτε θα του δώσω περισσότερες εξηγήσεις.... Ευχαριστώ πάντως παιδιά... θα ποστάρω τα αποτελέσματα.
Merdock Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Μπορείς να τους πεις να περιορίσει το κατέβασμα αλλιώς θα αναγκαστείς να του κόψεις την πρόσβαση. Χάρη του κάνεις έτσι κι αλλιώς,σιγά μη σου βγει κι από πάνω.
poulinos Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 για να χαμηλωσεις την ισχυ πρεπει να το υποστηριζει ο ρουτερ.και ελαχιστοι το υποστηριζουν
_Anonymous_ Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Κοιτα τι θα εκανα εγω φιλε, a) Πρωτα θα τσεκαρα το fritz moy, διοτι νομιζω οτι υποστηριζει bw/mng θα εβρισκα και θα ετρεχα μια τετοιου ειδους εφαρμογη τυπου server και οχι client (επειδη χρειαζετε εγκ/ση στο client pc) c) θα εστηνα (μαλλον αυτο θα εκανα), εναν τετοιου ειδους ψιλογελοιου proxy server που εκτος των αλλων θα μου εδινε και τη δυνατοτητα να κανω αυτο που ζητας (5το αστερακι)
parsifal Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Σε οικιακά ADSL gateways, δε θα βρεις συνήθως ρυθμίσεις για να εισάγεις «καρφωτά» (αριθμητικά) όρια περιορισμού του bandwidth ανά client. Το πολύ πολύ να έχουν στα μενού τους κάποια ρύθμιση που ενεργοποιεί ένα υποτυπώδες QoS/Quality of Service. Αν θυμάμαι καλά από ένα απλό Fritz!Box Fon που χρησιμοποιούσα παλιότερα, στα Fritz! η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι περισσότερο προσανατολισμένη σε VoIP. Δηλαδή, όταν το Fritz! δρομολογεί VoIP κλήσεις, φροντίζει να κάνει throttle τα connections μέσω των οποίων διακινούνται άλλου τύπου πακέτα (π.χ. HTTP, P2P) ώστε να μην υποφέρει η ποιότητα των VoIP κλήσεων. Αυτό όμως δε δίνει λύση στο πρόβλημά σου. Δε γνωρίζω αν η πρόσβαση στο Fritz μέσω τερματικού/telnet δίνει περισσότερες δυνατότητες, δεν είχα ασχοληθεί δυστυχώς με κάτι τέτοιο. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι τα Fritz παίρνουν modded firmwares που δίνουν έξτρα δυνατότητες, αλλά πρόκειται για ανεπίσημα projects, χάνεις την εγγύησή σου και ρισκάρεις να πάει κάτι στραβά που θα μπορούσε να οδηγήσει σε "bricking" του router σου. Μία συχνή παρανόηση που γίνεται επίσης είναι ότι μπορούμε εγκαθιστώντας διάφορα προγράμματα στο PC μας να έχουμε έλεγχο του bandwidth που παίρνουν οι άλλοι clients. Αυτό δεν ισχύει. Γιατί; Γιατί οι άλλοι clients δεν χρησιμοποιούν το PC μας ως gateway, αλλά άμεσα τον router. Είναι δηλαδή ισότιμοι με το PC μας όσον αφορά την πρόσβαση στο router. Αν ίσχυε το αντίστροφο (οι άλλοι clients χρησιμοποιούσαν το PC μας ως gateway), τότε ναι, θα μπορούσαμε να κάνουμε διάφορα εγκαθιστώντας στο PC εφαρμογές για bandwidth management. Αυτή είναι ίσως και η πιο «απλή» λύση, αλλά προϋποθέτει την υπάρξη ενός έξτρα WiFi interface που θα είναι φυσικά (physically) προσαρτημένο στο PC σου και πάνω στο οποίο θα συνδέεται πλέον ο γείτονας αντί στον router για να πάρει Internet. Μιλάμε λοιπόν είτε για μία PCI καρτούλα WiFi είτε για ένα USB στικάκι WiFi που θα πρέπει να προμηθευτείς, να συνδέσεις και να ρυθμίσεις κατάλληλα. Μειονέκτημα της παραπάνω λύσης: Μόνιμα ανοικτό PC, καθώς αυτό θα παίζει πλέον το ρόλο του router (από την οπτική γωνία του γείτονα). Όπως καταλαβαίνεις, η πολλή καλωσύνη και το τακτ δεν ανταμοίβονται. Αντίθετα, θα πρέπει να βάλεις και το χέρι στην τσέπη, για να περιορίσεις με ελεγχόμενο τρόπο το bandwidth που δανείζεται ο γείτονας. Ή να λύσεις το θέμα με άλλον τρόπο.
_Anonymous_ Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 γινετε φιλε και κακως δε το ανεφερα πριν, αλλα ειναι η βασικη προυποθεση για να βγει στον "αερα" το ολο θεμα, δλδ να κανει το pc του gateway. βασικα το θεμα γινετε εξεζητημενο με αυτο το τροπο και ο φιλος ψαχνει ενα "απλο" κολπο για να τα καταφερει και δε νομιζω να θελει να μπλεξει με μπαγκλαβαδες.
nurse Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2010 Το fritzbox έχει τη δυνατότητα να μειώσω την ισχύ του. Από χθες κιόλας μείωσα την ισχύ στο 12% αλλά δεν βλέπω καμία σύνδεση σε αυτό... μάλλον την παραμείωσα ή δεν συνδέθηκε αφού υπήρξε πρόσφατη συζήτηση για τη χρήση του δικτύου με το γείτονα και πιο συγκεκριμένα με τον πολυαγαπημένο γιο του που μάλλον αυτός κάνει τη ζημιά. Η αλήθεια Parsifal, είναι ότι ψάχνομαι για μια απλή λύση του τύπου ως ρύθμιση στο ρούτερ ή τον υπολογιστή μου. Το fritz box έχει τόσες ρυθμίσεις που πίστευα ότι κάτι θα μπορούσε να γίνει..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.