Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε μερικα που αναφερεις υπαρχει πιο ευκολη λυση...Δεν χρειαζεται να κανεις 20 χλμ για να αποφυγεις τα διοδια του Μακρυχωριου και ουτε φυσικα να βγεις στην εξοδο για Γοννους.

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε μερικα που αναφερεις υπαρχει πιο ευκολη λυση...Δεν χρειαζεται να κανεις 20 χλμ για να αποφυγεις τα διοδια του Μακρυχωριου και ουτε φυσικα να βγεις στην εξοδο για Γοννους.

Να βλέπω διορθώσεις λέμε,έχω χρόνια να "ανέβω πάνω" (αυτό το κειμενάκι που παραθέτω το έχει καταχωρήσει άλλος),μόνο Αθηνών - Πατρών πήγαινα και Κορίνθου Τριπόλεως,που τώρα πια δεν υπάρχει αποφυγή.

Δημοσ.

γιατί το άλλο το απειλητικό ; κάποια στιγμή θυμάστε όπου για πολλοστή φορά έγινε θέμα με τα διόδια ; μετά απο καμιά εβδομάδα σταμάτησαν λεέι τα έργα διότι δεν έβγαζαν επαρκή χρηματοδότηση για να το συνεχισουν. από τα 45.000 αυτοκίνητα που περνούσαν ημερησιώς τα διόδια στον αγιο στέφανο δεν πλήρωσαν οι 2.000 και αμέσως σταμάτησαν το έργο. δηλαδή εάν όλοι στην αθήνα κάποτε σταματούσαν να ταξιδεύουν τότε τί θα έκαναν ; θα τους ανάγκαζαν όλους να πάνε διακοπές; το θέατρο στό όλο του το παράλογο. εργολάβοι, τραπεζίτες κολλήτοί με τους πολιτικούς.

υ.σ. : που είναι ο μπουμπούκος να μπεί εδώ μέσα να μιλάει πάλι για τους κακούς πολίτες και για τον λαϊκισμό τους όπως κάνει στο in.gr;

Δημοσ.

όταν οι διελεύσεις μειωθούν τόσο δραστικά, είτε γιατί ο κόσμος δεν ταξιδεύει είτε γιατί ταξιδεύει κάνοντας ζιγκ-ζαγκ για να γλυτώνει τα διόδια, οι εργολάβοι θα τα πάρουν από τον κρατικό προϋπολογισμό. Έχει παίξει ήδη μια τέτοια κουβέντα.

• Like 1
Δημοσ.

Είμαστε ευρωπαϊκή χώρα και πληρώνουμε. Εύχομαι ο λαός να βλέπει τι κόμματα κυβερνάνε αυτη την χώρα και να μην τα ξαναψηφίσει . Ο ένας χειρότερος απο τον άλλον είναι . Πάλι καλά που δεν βλέπω και τηλ. Έτυχε προχτές να δω λίγο τηλ και έπεσα πάνω στο τσοντοκάναλο μέγκα στην εκπομπή πρετεντέρη για την ακρίβεια και με το που είδα αυτά τα ποσοστά σε σύριζα και νδ λέω οκ, η εγώ είμαι τρελός ή μήπως έχουμε κομματικοποιημένα κανάλια ? Όπως και με τα διόδια τώρα.

Δημοσ.

όταν οι διελεύσεις μειωθούν τόσο δραστικά, είτε γιατί ο κόσμος δεν ταξιδεύει είτε γιατί ταξιδεύει κάνοντας ζιγκ-ζαγκ για να γλυτώνει τα διόδια, οι εργολάβοι θα τα πάρουν από τον κρατικό προϋπολογισμό. Έχει παίξει ήδη μια τέτοια κουβέντα.

Τον οποίο προϋπολογισμό ποιός είπαμε ότι τον "στηρίζει";:P

Και με τον χωροφύλακα αλλά και με τον αστυφύλακα.

Θα φτάσουμε στις ταινίες με τον Αυλωνίτη,όπου μια έκδρομή στις Κουκουβάουνες ήταν εκ των ουκ άνευ της διασκέδασης.

• Like 1
Δημοσ.

Είμαστε ευρωπαϊκή χώρα και πληρώνουμε. Εύχομαι ο λαός να βλέπει τι κόμματα κυβερνάνε αυτη την χώρα και να μην τα ξαναψηφίσει . Ο ένας χειρότερος απο τον άλλον είναι . Πάλι καλά που δεν βλέπω και τηλ. Έτυχε προχτές να δω λίγο τηλ και έπεσα πάνω στο τσοντοκάναλο μέγκα στην εκπομπή πρετεντέρη για την ακρίβεια και με το που είδα αυτά τα ποσοστά σε σύριζα και νδ λέω οκ, η εγώ είμαι τρελός ή μήπως έχουμε κομματικοποιημένα κανάλια ? Όπως και με τα διόδια τώρα.

και φτιαχτές είναι οι δημοσκοπήσεις , που μόνο σκοπό έχουν να δημαγωγήσουν και να δημιουργήδουν εντυπώσεις και οι εκλογές είναι διαβλητές στην Ελλάδα. όλα τα χρόνια από όλους και όλες ακούω να τους βρίζουν και να λένε πως δε θα τους ξαναψηφίσουν, επίσης όλα τα παιδιά εδω μέσα στο ίδιο περίπου χώρο είμαστε, εννοώ στο κύμα του δεν τους ψηφίζω αλλά στα κανάλια βλέπουμε πάλι τα ίδια μαφιοζοκόμματα πρώτα και στις εκλογές πάλι τα ίδια. ε δε μπορεί, κάτι δεν είναι αξιοκρατικό.

και κάτι ακόμα και όποιος θέλει μπορεί να με διορθώσει, αλλά θεωρώ πως όσον αφορά τα κόμματα ποτέ δεν πρέπει να ρίχνει κάποιος ψήφο με οπαδικά κίνητρα. ή είναι συνειδητοποιημένος ή όχι. δε μπορεί να ψηφίζεις κάτι τέτοιο με τη λογική είμαι ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ή Άλλο. αυτό είναι η οπαδική ψήφος και όχι πολιτική ψήφος.

Δημοσ.

Παντως απο τα νεα κομματα που εχουν αναδειχθει,ο Τσιπρας πιο πολυ σε ´´Ανδρεα Παπανδρεου´´μοιαζει και προσεξτε μην ερθει και διαλυσει οτι εχει απομεινει στην χωρα,ενω για το αλλο κομμα που εχει αναδειχθει η Χ.Α δεν θελω καν να γραψω τιποτα.

Χιλιες φορες καλυτερα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Οι Ελληνες ηταν και ειναι τραγικοι στις επιλογες τους.

Καπου διαβασα οτι ο Μπεος κατεβαινει δημαρχος!!!

Ελεος δηλαδη....

Για τα διοδια,ειχα ξαναγραψει εδω,οτι στην Ελλαδα ειναι παφθηνα.Νομιζω πριν που δεν υπηρχαν καλοι δρομοι και ηταν τσαμπα,πολλοι το συνηθισαν και τωρα που γινονται δρομοι πρεπει ομως να τους πληρωσεις.

Στην Ιταλια για να κανω 225 χιλ σε δυο ωρες και να ξαναγυρισω,πληρωνω 64 ευρω.

Και καλα.....η Ιταλια ειναι Ιταλια....αλλα ακομα και στην Κροατια που εχει μισθους 500 ευρω,για να παω απο Αυστρια στο Ζαγκρεπ που ειναι μολις 135 χλμ,πληρωνω 15 ευρω τα διοδια της Σλοβενιας για 60 χλμ και τα 76 χιλ της Κροατιας 13 ευρω πηγαινε ελα!!!

Εχει μαθει στο τσαμπα ο Ελληνας,αλλα ετσι δεν προκειτε να ξεχρεωσει η χωρα.Ριξτε και μια ματια εδω http://www.theaa.com/allaboutcars/overseas/european_tolls_select.jsp οι τιμες διοδιων σε ολη την Ευρωπη.

Δημοσ.

Ελα τωρα, μην τρελαθουμε δηλαδη...

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=175399&cid=4

Με 50 ευρω το χρονο, κυκλοφορεις 1 ολοκληρο χρονο, απεριοριστα, σε αυτοκινητοδρομους, οχι μλκιες Πατρων Κορινθου κλπ

50 ετησιως, και τελος. Με μισθους ελβετιας.

Πειτε τωρα.

Δημοσ.
[...]

Πες όμως πόσο πάνε και τα τέλη κυκλοφορίας σ αυτές τις χώρες γιατί μόνο απ τα διόδια δε μπορεί να γίνει σύγκριση.

Βρήκα τούτο αλλά δεν ξέρω πόσο αξιόπιστο είναι.

edit: + ό,τι είπε ο αποπάνω

Δημοσ.

Είμαι απίστευτα θυμωμένος με αυτή την τεράστια κοροιδία http://www.skai.gr/news/greece/article/251793/kamia-auxisi-sta-diodia-afidnon-gia-tous-monimous-katoikous-oropou-/

Δηλαδή ως κάτοικος Ωρωπού που είμαι , η "πάνσοφη" κυβέρνηση σε συννενόηση με την εταιρία , μου κάνει την χάρη να πληρώνω "μόνο" 2.10€ την διελευση μόνο και μόνο για να πάω στην δουλειά μου στην Αθήνα. 

Δηλαδή αν υπολογίσω 27χλμ που είναι από την είσοδό μου στην Μαλακάσα μέχρι την δικαιδοσία της "Νέας Οδός" που είναι στον κόμβο της Μεταμόρφωσης , είναι στα 0,078€/χιλιόμετρο!!! Εξωφρενική τιμή δηλαδή.

Το δίκαιο θα ήταν να πλήρωνα τα χιλιόμετρά μου δηλαδη αν ισχύσει αυτό http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=403138

θα έπρεπε να πλήρωνα 27Χ0,04=1,08€ . 

Οπότε η "έκπτωση" των 2,10€ είναι τουλάχιστον κοροιδία. 

Τώρα δηλαδή μηνιαίως κάποιος στην θέση μου θα έδινε 2,10Χ2Χ25=105€ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΙΟΔΙΑ. Που να βάλω το καύσιμο δηλαδή (τότε ακόμα και στην περίπτωση ενός οικονομικού diesel με κατανάλωση 5ltr/100km και δουλειά στο κέντρο δηλαδή 100χλμ ημερησίως τότε πάμε στα 160€ για καύσιμο δηλαδή επιβάρυνση 265€ τον μήνα). 

Ακόμα και άλλο σενάριο : κάτοικος Ωρωπού εργάζεται στον Αγ. Στέφανο. 

Τότε για μια διαδρομή που χρησιμοποιεί μόνο 18χλμ "Νέας οδού" θα πληρώσει προνομιακή , εκπτωτική τιμή , 2,10€ ανά διέλευση δηλαδή  0,117€/χιλιόμετρο...προνομιακή πραγματικά....

Δημοσ.

Σχετικά μ'αυτούς που σηκώνουν τις μπάρες και περνάνε χωρίς να πληρώσουν, γνωρίζεται τίποτα για πρόστιμα? Σου έρχεται κλίση όπως με τα ρανταρ πχ με φωτο απο τις κάμερες? ή υπάρχει περίπτωση να σε σταματήσει η αστυνομία?

Δημοσ.

Φυσικά και υπάρχει πρόβλημα. Σύμφωνα με την προστασία που παρέχει ο Αντώνης Σ , ο βορίδης έβαλε νόμο μέσο αστυνομίας και όποιος σηκώσει μπάρα ή φύγει θα καταγράφετε απο καμερα και στην συνέχεια θα έρχεται το μαλλί αλλά και 1 μήνα χωρίς δίπλωμα νομίζω.

Δημοσ.

Ελα τωρα, μην τρελαθουμε δηλαδη...

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=175399&cid=4

Με 50 ευρω το χρονο, κυκλοφορεις 1 ολοκληρο χρονο, απεριοριστα, σε αυτοκινητοδρομους, οχι μλκιες Πατρων Κορινθου κλπ

50 ετησιως, και τελος. Με μισθους ελβετιας.

Πειτε τωρα.

Ο Ελβετος πληρωνει 30 ευρω τον χρονο,οσο και ο τουριστας κατι που ειναι αδικο.Ο Αυστριακος πληρωνει 90 τον χρονο και ο Σλοβενος με μισθους οπως Ελλαδα 110 τον χρονο!!!

Αν ταξιδευεις καθε μηνα συμφαιρει,αλλα αν ταξιδευεις 2/3 φορες τον χρονο οχι.

Δημοσ.

Φυσικά και υπάρχει πρόβλημα. Σύμφωνα με την προστασία που παρέχει ο Αντώνης Σ , ο βορίδης έβαλε νόμο μέσο αστυνομίας και όποιος σηκώσει μπάρα ή φύγει θα καταγράφετε απο καμερα και στην συνέχεια θα έρχεται το μαλλί αλλά και 1 μήνα χωρίς δίπλωμα νομίζω.

Δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει αυτό. 

Εδω http://gnto.gov.gr/sites/default/files/N_4070_2012.pdf

διαβάζουμε (άρθρο 143) :

«Η βεβαίωση της παράβασης γίνεται από τα αρμόδια
αστυνομικά όργανα που τη διαπιστώνουν είτε αυτοπρο-
σώπως είτε μέσω τεχνικών ή ηλεκτρονικών μέσων, σύμ-
φωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 4 του άρθρου
104 του παρόντος.»

Οι κάμερες αυτές δεν ανήκουν στα αρμόδια αστυνομικά όργανα αλλά είναι ενός ιδιώτη έτσι δεν είναι?
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...