De@th L0rd Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 Εγώ λέω να κάνουμε μια ομαδική ΕΠΩΝΥΜΗ καταγγελία στους εμπόρους αλλά ΚΑΙ στα ΚΑΝΑΛΙΑ που το διαφημίζουν.
Tzimmys Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 Εγώ πάντως ειμαι μέσα. Αλλά αν δεν το αναλάβει κάποιος, δε θα γίνει τίποτα. Δεν το ξεκινάς που το είπες?
ata1983 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 Μέσα και εγώ, γεμίσαμε τσαρλατάνους που εκμεταλλεύονται τα θόρυβο για την κρίση και πάνε να φτιάξουνε περιουσίες πουλώντας αέρα
DrLo Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3497935&postcount=46
ata1983 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 lol, εμείς που νομίζουμε ότι θα κάνουμε κάτι με την καταγγελία τελικά είμαστε πιο αφελείς από αυτούς που πάνε και το αγοράζουνε!
PCharon Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2010 Άσχετα με το αν η συσκευή δεν επηρεάζει το μετρητή της ΔΕΗ που έχουμε στα σπίτια, ας κάνω μερικά σχόλια - και με τη βοήθεια των μετρήσεων και τον υπολογισμών του άρθρου του περιοδικού - για το κύκλωμα. - Το μέρος του κυκλώματος που υποτίθεται διορθώνει το συνημίτονο είναι ο πυκνωτής των 6,2μF. Ο πυκνωτής αυτός καταρχήν είναι ανεπαρκής για να κάνει κάποια σοβαρή διόρθωση φάσης (στο άρθρο του περιοδικού υπάρχουν απεικονίσεις παλμογράφου που το δείχνουν αυτό) και δεύτερον δε βλέπουμε κανένα κύκλωμα επιτήρησης του συνημιτόνου, δηλαδή πώς στο καλό θα αποφασιστεί πόση διόρθωση χρειάζεται; Αχμ... - Όλο το υπόλοιπο κύκλωμα (εκτός από τον ογκώδη πυκνωτή και το βαρίστορ) έχει σκοπό να... ανάψει τα δύο λεντάκια. Κατά συνέπεια καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια. Γκούχου γκουχ... Συμπερασματικά: Όχι μόνο δεν έχει εφαρμογή για τους μετρητές μας, όχι μόνο δεν είναι ικανό να κάνει αυτό που λέει (διόρθωση συνημιτόνου) αλλά αντιθέτως καταναλώνει επιπλέον ηλεκτρική ενέργεια όσο το έχουμε συνδεδεμένο. Από περιέργεια, για την ενέργεια που καταναλώνει χοντρικά έκανα έναν πρόχειρο υπολογισμό για την εμπέδηση του κυκλώματος και τέλος πάντων μου βγήκε κοντά στα 370mW κατανάλωση, που όπως βλέπω είναι πολύ κοντινό και στις πραγματικές μετρήσεις. Έστω πως καταναλώνει γύρω στα 350mW και θέλουμε να υπολογίσουμε τί τρώει για έναν λογαριασμό 4μήνου. Σε 4 μήνες θα μείνει συνολικά συνδεδεμένη η συσκευή για 4*30*24=2880 ώρες Καταναλώνει είπαμε περίπου 0,350 Watt την ώρα (βατώρες) οπότε θα κάψει 2880*0,350=1008 Wh (βατώρες) ή αλλιώς, θα πληρώνετε ΕΠΙΠΛΕΟΝ μία κιλοβατώρα το τετράμηνο αν έχετε αυτό το μαραφέτι συνδεδεμένο. Τα υπόλοιπα που γράφει ο Έλληνας μεταπωλητής στο φυλλάδιο, εκτός από το πρώτο περί οικονομίας που αναλύσαμε εκτενώς, θα τα σχολίαζα αλλά γελάω και μου φεύγουν τα δάχτυλα από το πληκτρολόγιο.
DrLo Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Το συκγέκριμένο προϊόν με έφτασε στο σημείο να κάνω καταγγελία στη σελίδα της Γραμματείας Καταναλωτή. Εγώ έστω ότι σκαμπάζω και δε ψαρώνω, πολλοί γύρω μας δεν έχουν τις τενικές γνώσεις να προστατευθούν. Μιλάμε για θράσος να ισχυρίζεται κάποιος αυτά που λέει ο τύπος στο site, και μάλιστα να - μιλά για "Γερμανική τεχνολογία" όταν τα ίδια τα "πιστοποιητικά" (που μια γραμμή τους είναι θολή και δεν διαβάζεται) έχουν εκδοθεί προς κινέζικη εταιρεία και να υπόσχεται - Αύξηση ορίου ζωής συσκευών - Αποτρέπει την βλάβη των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών από την απότομη διακοπή ρεύματος Επανέρχομαι στο θέμα καθώς μόλις είδα στο mailbox μου το ακόλουθο mail από την ΓΓΚ : Κατόπιν αποστολής της καταγγελίας σας, μαζί με τις καταγγελίες άλλων καταναλωτών, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προς διερεύνηση, παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε πλήρη στοιχεία δ/νσης και επικοινωνίας σας, καθώς αυτά μας ζητήθηκαν από την Ασφάλεια Αττικής προκειμένου να εξεταστεί το θέμα. Θα πρέπει να διευρκινήσω ότι η καταγγελία μου ήταν ανόνυμη, επιλογή που δίδεται καθαρά στον καταγγέλοντα στο site με το αντίστοιχο radio button Προς το παρόν απάντησα ... Παρακαλώ να με ενημερώσετε για το ποιά θα είναι η χρήση των προσωπικών μου δεδομένων. Οφείλω να σας υπενθυμίσω ότι από την Ιστοσελίδα της ΓΓΚ δίνεται η δυνατότητα ανώνυμης καταγγελίας. Εάν και εφ’ όσον στη πραγματικότητα απ αιτείται η αποστολή των στοιχείων του καταγγέλλοντα τότε είναι προφανές ότι η ιστοσελίδα της γραμματείας περιέχει λάθος πληροφορίες και υπηρεσίες στον καταναλωτή. Αντιλαμβάνομαι ότι οι υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει η γραμματεία (εφόσον το κάνει) δεν είναι προϊόν ούτε «εμπορεύσιμη» υπηρεσία αλλά αν για το ξεχάσω για λίγο θα πρέπει να αναγκαστώ να αναζητήσω κάποιον στον οποίο θα πρέπει να καταγγείλω την παραπληροφόρηση σχετικά με τις υπηρεσίες που μου παρέχονται ως καταναλωτή από την γραμματεία … ο οποίος όμως είναι πάλι η γραμματεία! Ο φαύλος κύκλος είναι προφανής. Προς αποφυγή παρεξηγήσεως δεν έχω κανένα πρόβλημα να σας αποστείλω τα στοιχεία μου εφόσον : · Αυτά δεν γίνουν γνωστά σε κανένα πλην των αρμόδιων δικαστικών αρχών · Δεν χρειαστεί να σπαταλήσω χρόνο (αυτή τη περίοδο σπουδάζω στο εξωτερικό) και κόπο να εξηγήσω στον οποιοδήποτε τα αυτονόητα και να μπλεχτώ σε γραφειοκρατικές και δικαστικές διαδικασίες (έχω πικρή εμπειρία από την ταλαιπωρία των δικαστηρίων). Με εκτίμηση, Ένας καταναλωτής Συμπεράσματα : - Έστω και αργα-αργά κάτι φαίνεται να λειτουργεί (βέβαια οι τύποι θα έχουν κλείσει ή θα έχουν αλλάξει επονθμία / νομικό πρόσωπο - Άλλη μια φορά οι κρατικές υπηρεσίες φαίνεται να τα έχουν χαμένα (τι σόι ανόνυμη καταγγελία δέχεσαι όταν ζητάς όνομα?)
PCharon Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Πού να δείτε και κάτι άλλες κινεζιές που υπάρχουν και κάνουν τάχα αυτό και τάχα εκείνο. Με τη χαλαρότητα που επικρατεί εδώ, είναι να έχει κάποιος όρεξη να τις κάνει εισαγωγή και να βγάλει τα άντερά του, όπως έκαναν αυτοί.
lary7 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Κατα ενα τυχαιο λογο, ο ιδιος "παπατζης" ( ο ορος ειναι δοκιμος γιατι αποδεδειγμενα πουλαει κατι που αλλα υποσχεται και αλλα κανει συμφωνα με ανακοινωση της ΔΕΗ (για να καλυψω τον paredwse)) τον ειδα να πουλαει τα μαγνητακια οικονομιας για τα καυσημα στα Ι.Χ χθες. Να πως βγαινουν τζαμπα λεφτα, τι στο διαολο, 10.000.000 ειμαστε, δεν θα υπαρχουν μερικες εκατονταδες χιλιαδες θυματα?
Timour21 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Να πως βγαινουν τζαμπα λεφτα, τι στο διαολο, 10.000.000 ειμαστε, δεν θα υπαρχουν μερικες εκατονταδες χιλιαδες θυματα? Υπο κανονικές συνθήκες θα έλεγα, αφού είναι γίδια καλά θα πάθουν όσοι το αγοράζουν.... Το συγκεκριμένο "προιόν" όμως, θα το πάρουν τίποτα γεροντάκια και γενικότερα άνθρωποι που θέλουν να εξοικονομήσουν και το τελευταίο σεντ, για να μην πληρώνουν την μισή τους σύνταξη/μισθό στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ μπας και συνεχίσουν και έχουν κανα ευρώ στην τσέπη τους απο τις 15 και μετά κάθε μήνα... Και αυτό είναι πολύ λυπηρό...
paylidis Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 μια που το ξεθαψατε ας πω και εγω τη γνώμη και την εμπειρια μου μου. ειχα πάρει ενα τετοιο κονομαιζερ (κυριολεκτικα) απο το ebay για ενα γνωστο με μαγαζι και είχε δεί μείωση της κατανάλωσης κάπου 10% ωστόσο μάλλον τελικά δεν οφειλόταν σε αυτό... πήρα και αλλά 2 για δοκιμη και επο εκεινα δεν είδα ιδιαίτερη μείωση. Αυξηση δεν είδα πάντως σε καμία περίπτωση. Πήρα και ένα κονομαίζερ για το αυτοκίνητο και εκει τις ίδιες μούφες ειδα (δυστυχώς δεν έχω trip computer για να βγάλω άκρη). Το συμπέρασα, εδωσα κάπου 20$ για μερικά όμορφα παπαρακια αμφιβολου (ίσως και καθόλου) λειτουργείας αλλα τουλάχιστον δεν έμεινα με την απορία... Α, ξαντεριασα και εγω ένα απο τα κονομαιζερ, περιπου σαν αυτά που ανέβηκαν ειναι... Ίσως κάπου να εχω pics αν ειναι απαραίτητες σε κανένα... Προς θεού πάντως, ούτε για πλάκα, μη δωσετε "70και κατι" στα λαμογια (δεν αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένο αλλα γενικά, στον αέρα κλπ (για τον Paredwse))...
PCharon Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 είχε δεί μείωση της κατανάλωσης κάπου 10% ωστόσο μάλλον τελικά δεν οφειλόταν σε αυτό... Αυτό που λες μπορεί να συνέβει όντως, αλλά οφείλεται πχ σε ψυχολογικούς λόγους. Για παράδειγμα βάζω εγώ τη μούφα στη πρίζα και μετά από φόβο "μη καταναλώσω παραπάνω από τον προηγούμενο λογαριασμό, για να μπορεί να γίνει η σύγκριση" κάνω κατά λάθος μεγαλύτερη οικονομία όσον αφορά στη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών! Το ίδιο και στο αυτοκίνητο μπορεί μόλις βάλεις το δήθεν επάνω να πατάς μετά λιγότερο γκάζι από φόβο τάχα μη ξεπεράσεις το τί έκανες πρώτα και δε μπορείς να συγκρίνεις το αποτέλεσμα. Όπως τα εικονικά χάπια ένα πράγμα, μπορεί να έχει παρόμοια επίδραση. Επίσης, η κατανάλωση ρεύματος και η χρήση του αυτοκινήτου δεν είναι σταθερές, ώστε να μπορείς να συγκρίνεις κάθε δίμηνο πχ τί έχεις κάψει. Γι ακριβώς είναι ό,τι πιο έξυπνο να πουλές μούφες γι αυτά τα θέματα, διότι δε μπορεί να υπάρξει για πρακτικούς λόγους ακριβής μέτρηση και απόδειξη του τί συμβαίνει. Υ.Γ. Έχουν ετοιμάσει κι άλλα οι Κινέζοι, πχ κάτι σα πώμα που το χώνεις στη πρίζα του αναπτήρα, με δήθεν ηλεκτρονικά μέσα που βελτιώνουν τάχα την ανάφλεξη και κάνουν οικονομία στη μπαταρία άρα στη βενζίνη και μπλαμπλα (αν είναι δυνατόν!). Κι αυτό μπορεί να το δούμε εδώ κάποια στιγμή και άλλα πολλά. Ας έχει λίγο μυαλό και κρίση ακόμα κι αυτός που δεν έχει κάποιο γνωστικό υπόβαθρο να καταλάβει πως δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Βέβαια πάντα κάποιοι θα την πατάνε, αυτό είναι το ωραίο με αυτού του είδους τις εικονικές συσκευές (και υπάρχουν πραγματικά ΑΠΕΙΡΑ προϊόντα στο εμπόριο που υποτίθεται κάνουν κάτι επειδή έτσι γράφουν πάνω).
paylidis Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2010 Αυτό που λες μπορεί να συνέβει όντως, αλλά οφείλεται πχ σε ψυχολογικούς λόγους. Για παράδειγμα βάζω εγώ τη μούφα στη πρίζα και μετά από φόβο "μη καταναλώσω παραπάνω από τον προηγούμενο λογαριασμό, για να μπορεί να γίνει η σύγκριση" κάνω κατά λάθος μεγαλύτερη οικονομία όσον αφορά στη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών! Το ίδιο και στο αυτοκίνητο μπορεί μόλις βάλεις το δήθεν επάνω να πατάς μετά λιγότερο γκάζι από φόβο τάχα μη ξεπεράσεις το τί έκανες πρώτα και δε μπορείς να συγκρίνεις το αποτέλεσμα. Όπως τα εικονικά χάπια ένα πράγμα, μπορεί να έχει παρόμοια επίδραση. Επίσης, η κατανάλωση ρεύματος και η χρήση του αυτοκινήτου δεν είναι σταθερές, ώστε να μπορείς να συγκρίνεις κάθε δίμηνο πχ τί έχεις κάψει. Γι ακριβώς είναι ό,τι πιο έξυπνο να πουλές μούφες γι αυτά τα θέματα, διότι δε μπορεί να υπάρξει για πρακτικούς λόγους ακριβής μέτρηση και απόδειξη του τί συμβαίνει. Υ.Γ. Έχουν ετοιμάσει κι άλλα οι Κινέζοι, πχ κάτι σα πώμα που το χώνεις στη πρίζα του αναπτήρα, με δήθεν ηλεκτρονικά μέσα που βελτιώνουν τάχα την ανάφλεξη και κάνουν οικονομία στη μπαταρία άρα στη βενζίνη και μπλαμπλα (αν είναι δυνατόν!). Κι αυτό μπορεί να το δούμε εδώ κάποια στιγμή και άλλα πολλά. Ας έχει λίγο μυαλό και κρίση ακόμα κι αυτός που δεν έχει κάποιο γνωστικό υπόβαθρο να καταλάβει πως δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Βέβαια πάντα κάποιοι θα την πατάνε, αυτό είναι το ωραίο με αυτού του είδους τις εικονικές συσκευές (και υπάρχουν πραγματικά ΑΠΕΙΡΑ προϊόντα στο εμπόριο που υποτίθεται κάνουν κάτι επειδή έτσι γράφουν πάνω). όντως πολυ σημαντικός ο ψυχολογικός παραγοντας, και εγω τότε την είχα βασίσει και εκει τη μείωση. Πάντως στο αυτοκίνητο μου που το εβαλα δεν είδα τιποτα, ουτε παραπάνω ιπποδύναμη, ουτε εξοικονόμηση ουτε φτερωτους τροχους και ηχο απο V12 turbo!
santana99 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 http://www.fueleconomy.gr/ γι αυτό ξέρουμε τίποτα;
PCharon Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 http://www.fueleconomy.gr/ γι αυτό ξέρουμε τίποτα; Το FuelEX® δημιουργεί μαγνητικό πεδίο τροφοδοτούμενο από 2 υπερμαγνήτες οι οποίοι είναι οι πιο ισχυροί και μόνιμοι μαγνήτες που υπάρχουν και άλλα 3 ειδικά υλικά που μόνο το FuelEX® έχει, κάνοντας το προϊόν μας να έχει δεκαπλάσια απόδοση από τις απομιμήσεις. Μόνο έτσι το μαγνητικό πεδίο είναι αρκετά δυνατό για να απελευθερωθούν οι υδρογονάνθρακες κάθε καυσίμου, διαλύοντας τα μόρια και ενισχύοντας έτσι την ενέργειά τους, όταν ενωθούν με οξυγόνο. τροφοδοτούμενο μαγνητικό πεδίο; υπερμαγνήτες; ειδικά υλικά; απελευθερωθούν οι υδρογονάνθρακες; διαλύοντας τα μόρια; ενισχύοντας την ενέργεια των μορίων; ΓΟΥΑΤΔΕΦΑΚ; Η παραπάνω περιγραφή μάλλον ταιριάζει μόνο ως λόγια του κυρ Γρανάζη σε μικιμάους. Επίσης οι Κινέζοι έχουν βγάλει και την εξέλιξη, δηλαδή το μαγικό που συνδέεις στον αναπτήρα του αυτοκινήτου και που χάρη στη θαυμαστή επιρροή του στα ηλεκτρικά αυξάνει την ιπποδύναμη και μειώνει τη κατανάλωση... http://www.dealextreme.com/p/neo-socket-fuel-economizer-for-car-save-fuel-gas-10-30-12v-52013 Φυσικά η νέα μόδα είναι ο οζονιστής, δηλαδή το μπουρμπουλιθρίνι που ουσιαστικά διαλύει πρόσθετα οξυγονωμένο αέρα σε νερό αξίας 15$ από το ebay που εδώ προσφέρεται στη "φανταστική υπερπροσφορά" των ~100€ (παλιά το έδιναν τα διπλά). Απάτη δε το λες, τς τς...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα