Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

http://www.youtube.com/watch?v=8ZGUEQJSYCo

http://www.youtube.com/watch?v=QdFBMYn6RPw

ψηφιστε για να μεγαλωσουμε το rating.αν και δεν γυρνανε ετσι τα ελγινεια

http://www.theguardian.com/commentisfree/poll/2014/feb/12/george-clooney-elgin-marbles-monument-men-poll

http://www.star.gr/Pages/Media.aspx?art=214694&artTitle=afti_einai_i_ellinida_dimosiografos_pou_rotise_ton_george_clooney_gia_ta_marmara_tou_parthenona

συγχαρητηρια στην δημοσιογραφο που του κανε την ερωτηση σιγουρα χωρις οικονομικο οφελος

να πουμε οτι υπερ της μεταφορας δεν ηταν μονο ο clooney αλλα και ο matt damon και ο billy murray που μιλησαν και αυτοι στο conference room

http://www.onalert.gr/stories/to-germaniko-pliatsiko-arxaiotiton-stin-katoxi-o-lekakis-apokalyptei

το 2008 ο βενιζελος εστειλε λειψανα μακεδονομαχων για  ιστολογικη ερευνα σε usa εβραικο πανεπιστημιο.ενω μπορουσαν να στειλουν μονο δειγματα!

Επεξ/σία από kage
  • Like 1
  • Απαντ. 188
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

wow, υπάρχουν ακόμη ατομα τελικά που πιστευουν πως θα μας επιστρεψουν ποτε τα μάρμαρα.... νιχαχαχαχαχα!

Δημοσ.

Δωσε μου εσυ δανεικα οχι πολλα κανα χιλιαρικο και σου δινω το λογω μου οτι θα στα επιστρεψω :P

Δεν σου έχουν μάθει να μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια;

Σε απλά ελληνικά, σήμερα, όχι. Δυο αιώνες πριν, άμα δεν μου τα έδινες, έπαιρνα την μαχαίρα και στην έχωνα στο δόξα πατρί.

Όταν είχαμε κάποιο πρόβλημα με το δασαρχείο για ένα χωράφι που το θεωρούσαν δημόσιο και όχι ιδιωτικό, και τους προσκομίσαμε το συμβόλαιο (κανονικό, με υπογραφές σε συμβολαιογράφο) που είχε κάνει ο παππούς μου το '44, απόρησαν γιατί τότε όλες οι αγοραπωλησίες με τα λόγια γινόντουσαν μπροστά σε μάρτυρες. Πρώτη φορά έβλεπαν συμβόλαιο εποχής κατοχής. Και εσύ μου μιλάς για 19ο αιώνα και για τον λόγο του σουλτάνου στον άγγλο πρέσβη.

Δημοσ.

ψηφιστε και πειτε μου τα comments γιατι δεν τα βλεπουμε?θελει register?

http://www.theguardian.com/commentisfree/poll/2014/feb/12/george-clooney-elgin-marbles-monument-men-poll

http://www.star.gr/Pages/Media.aspx?art=214694&artTitle=afti_einai_i_ellinida_dimosiografos_pou_rotise_ton_george_clooney_gia_ta_marmara_tou_parthenona

συγχαρητηρια στην δημοσιογραφο που του κανε την ερωτηση σιγουρα χωρις οικονομικο οφελος

να πουμε οτι υπερ της μεταφορας δεν ηταν μονο ο clooney αλλα και ο matt damon και ο billy murray που μιλησαν και αυτοι στο conference room

http://www.onalert.gr/stories/to-germaniko-pliatsiko-arxaiotiton-stin-katoxi-o-lekakis-apokalyptei

το 2008 ο βενιζελος εστειλε λειψανα μακεδονομαχων για  ιστολογικη ερευνα σε usa εβραικο πανεπιστημιο.ενω μπορουσαν να στειλουν μονο δειγματα!

82% να γυρίσουν 12% να μείνουν Αγγλία

Δεν σου έχουν μάθει να μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια;

Σε απλά ελληνικά, σήμερα, όχι. Δυο αιώνες πριν, άμα δεν μου τα έδινες, έπαιρνα την μαχαίρα και στην έχωνα στο δόξα πατρί.

Όταν είχαμε κάποιο πρόβλημα με το δασαρχείο για ένα χωράφι που το θεωρούσαν δημόσιο και όχι ιδιωτικό, και τους προσκομίσαμε το συμβόλαιο (κανονικό, με υπογραφές σε συμβολαιογράφο) που είχε κάνει ο παππούς μου το '44, απόρησαν γιατί τότε όλες οι αγοραπωλησίες με τα λόγια γινόντουσαν μπροστά σε μάρτυρες. Πρώτη φορά έβλεπαν συμβόλαιο εποχής κατοχής. Και εσύ μου μιλάς για 19ο αιώνα και για τον λόγο του σουλτάνου στον άγγλο πρέσβη.

Εμενα παλι τον δικο μου παππου τπου ον ειχαν αποπαιδισει κοινος των αποκληρωσαν οι δικοι τους γονεις την ιδια εποχη μια χαρα περασε το χαρτι στο δικαστηριο  πο τοτε οταν η μανα  ηθελε μεριδιο απο μια κληρωνομια.

Τωρα για αυτο που λες ο λογος μπορει να στεκει σε ανθρωπο προς ανθρωπο αν και νομικα δεν εχει και μεγαλη αξια αλλα οταν μιλαμε για κρατος δεν νομιζω οτι πολυ στεκει.

Με την ιδια λογικη και οι Αγγλοι τοτε μας εταξαν πολλα μετα την απελευθερωσει αλλα δεν μας στα εδωσαν ποτε.

Δημοσ.

82% να γυρίσουν 12% να μείνουν Αγγλία

Εμενα παλι τον δικο μου παππου τπου ον ειχαν αποπαιδισει κοινος των αποκληρωσαν οι δικοι τους γονεις την ιδια εποχη μια χαρα περασε το χαρτι στο δικαστηριο  πο τοτε οταν η μανα  ηθελε μεριδιο απο μια κληρωνομια.

Τωρα για αυτο που λες ο λογος μπορει να στεκει σε ανθρωπο προς ανθρωπο αν και νομικα δεν εχει και μεγαλη αξια αλλα οταν μιλαμε για κρατος δεν νομιζω οτι πολυ στεκει.

Με την ιδια λογικη και οι Αγγλοι τοτε μας εταξαν πολλα μετα την απελευθερωσει αλλα δεν μας στα εδωσαν ποτε.

Ρε φίλε, κοινή λογική, έντεκα χρόνια ανενόχλητος δρούσε ο Έλγιν υπό το βλέμμα των οθωμανών ανενόχλητος και ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκαν για κλοπή οι ίδιοι, τι άλλο θέλεις; Τράβα κι εσύ να κάνεις το ίδιο αν μπορείς σε οποιοδήποτε κράτος.

Γιατί δεν έκαναν το ίδιο οι άγγλοι και στην Ιταλία, πχ;

Δημοσ.

Ρε φίλε, κοινή λογική, έντεκα χρόνια ανενόχλητος δρούσε ο Έλγιν υπό το βλέμμα των οθωμανών ανενόχλητος και ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκαν για κλοπή οι ίδιοι, τι άλλο θέλεις; Τράβα κι εσύ να κάνεις το ίδιο αν μπορείς σε οποιοδήποτε κράτος.

Γιατί δεν έκαναν το ίδιο οι άγγλοι και στην Ιταλία, πχ;

Καλα τα λες ....με την ιδια λογικη οσα εκλεψαν οι γερμανοι μετα την ληξη του Β παγκοσμιου επρεπε να μεινουν στην Γερμανια και οχι να γυρισουν πισω στους προκατοχους τους.

Δημοσ.

Καλα τα λες ....με την ιδια λογικη οσα εκλεψαν οι γερμανοι μετα την ληξη του Β παγκοσμιου επρεπε να μεινουν στην Γερμανια και οχι να γυρισουν πισω στους προκατοχους τους.

Γύρισαν πίσω γιατί οι Γερμανοί έχασαν τον πόλεμο. Τους τα πήραν με το έτσι θέλω, τιμωρία. Όπως και τους χώρισαν στα δυο το κράτος και τους διέσπασαν στα δυο την πρωτεύουσα. Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα, για δεύτερη φορά σε λίγη ώρα.

• Like 1
Δημοσ.

Γύρισαν πίσω γιατί οι Γερμανοί έχασαν τον πόλεμο. Τους τα πήραν με το έτσι θέλω, τιμωρία. Όπως και τους χώρισαν στα δυο το κράτος και τους διέσπασαν στα δυο την πρωτεύουσα. Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα, για δεύτερη φορά σε λίγη ώρα.

Και οι τουρκοι εχασαν αν ειχαμε τουρκοκρατια ας τα κραταγαν!

Δημοσ.

Και οι τουρκοι εχασαν αν ειχαμε τουρκοκρατια ας τα κραταγαν!

Είχαν αρχαία μας οι τούρκοι και μπήκαμε μέσα στο κράτος τους και το διαλύσαμε αλλά τους αφήσαμε να κρατήσουν τα αρχαία μας;

Έχω που έχω αυπνίες, ασχολιούμαι σαν μαλάκας να απαντώ σε ασυναρτησίες..τρίτη φορά συνεχόμενη που γράφεις και συγκρίνεις άλλα αντ'άλλων.

Δημοσ.

Είχαν αρχαία μας οι τούρκοι και μπήκαμε μέσα στο κράτος τους και το διαλύσαμε αλλά τους αφήσαμε να κρατήσουν τα αρχαία μας;

Έχω που έχω αυπνίες, ασχολιούμαι σαν μαλάκας να απαντώ σε ασυναρτησίες..τρίτη φορά συνεχόμενη που γράφεις και συγκρίνεις άλλα αντ'άλλων.

Δεν βγαζουμε ακρη οντως εσυ λες να μεινουν αγγλια εγω τα θελω εδω για τους χψ λογους 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η άδεια μόνο γραπτά δίνεται; Σώπα! Ο λόγος είναι και συμβόλαιο έλεγαν τον καιρό του παππού σου, μην πω μπαμπά σου, και εσύ θες και γραπτό των αρχών του 19ου αιώνα για να είναι νόμιμο; Μήπως έπρεπε να πληρώσουν και συμβολαιογράφο; Να το βάλουν και στο υποθηκοφυλάκειο;

Α καλα.

Υπάρχουν χιλιάδες άδειες για διάφορα ζητήματα εκείνης της εποχής με τη σφραγίδα του Σουλτανου. Μονο για τον Ελγιν δεν υπάρχει κάτι.

Μη προσπαθείς να βγεις απο πάνω. Και το site του υπουργείου πολιτισμού και η wiki δεν έχουν καμία σχέση με την ασυναρτησία που εγραψες. 

Ο Ελγιν δεν είχε αδεια. Δε θα αλλάξεις εσυ την ιστορια επειδη δε μπορείς να δεχτεις το αυτονόητο. Οκ δεχόμαστε τη γνώμη σου. Θες να μείνουν εκεί. Κανένα προβλημα. Εμείς έχουμε δεκάδες σοβαρούς λόγους να ζητάμε την επιστροφή τους.Αλλα την ιστορια δε θα την αλλάξεις.

Eδω και η απάντησή σου στο Gtr34, ποστ 127.

Μην λες ό,τι θέλεις. Ο τούρκος σουλτάνος του έδωσε την άδεια να πάρει ό,τι γούσταρε.

ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ. Δεν έδωσε καμία άδεια. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο έγγραφο. Ούτε ο ίδιος ο Ελγιν υποστήριξε ποτέ πως του δόθηκε προφορική άδεια. Για γραπτη έλεγε. Δεν υπάρχει τέτοια άδεια στα Τουρκικά αρχεία παρόλο που υπάρχουν δεκάδες διατάγματα εκεινης της εποχης.Οι Τουρκοι μάλιστα περηφανοι για την αρχειοθετήσή τους, υποστηρίζουν οτι τα έχουν όλα. 

Για την ιστορία σέβομαι οποιονδήποτε πει πως προτιμάει να μεινουν εκει τα μάρματα για οποιονδήποτε λόγο. Ακόμα και επειδή έτσι του γουστάρει. Θα υπάρξει αντίλογος αλλά οι απόψεις ειναι σεβαστές. 

Οι επαναλαμβανόμενες αναλήθειες στα πλαίσια του "την μπαίνω στο μάτι για να κερδίσω καναδυο like" όχι.

Επεξ/σία από Cossutius.
  • Like 2
Δημοσ.

αυτή τη στιγμή εκτός από την Ελλάδα υπάρχει κανένα άλλο έθνος που να απαιτεί αρχαία πίσω από άλλες χώρες;

το μουσείο του λονδίνου από πόσους άλλους έχει αιτήσεις για επιστροφή αρχαίων; ξέρουμε;

Δημοσ.

Νομιζω οι Αιγυπτιοι ειναι οι σίγουροι. Για άλλους δε ξέρω.

Αλλά ας μη κρυβόμαστε πισω απ το δάχτυλό μας. Το λένε ανοιχτά οι Αγγλοι εδω και χρόνια πως ο βασικότερος λογος που δε τα επιστρέφουν ειναι πως μετά όλοι θα τα ζητάνε πίσω οπότε το Βρετανικό μουσείο, θα γινει τοπικό μηδενικό αφου δε θα έχει παρά ελάχιστα να εκθέσει.

Πάνω σε αυτό θέλω να τονισω οτι περίπτωση επιστροφής μαρμάρων στην Ελλάδα, θα αύξανε και την επισκεψιμότητα στο μουσείο της Ακρόπολης και στον ευρύτερο χώρο.

Μιλάμε για ένα μουσείο (της Ακροπολης) που λειτουργει 6 χρόνια και δέχεται 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο που αυξάνονται συνεχώς.

Είναι πολύ μεγάλη η μαγκιά της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων (και ότι ακόμα σχεδιάζεται να γινει και να αναδειχθεί). Ευτυχως σε αυτό το κράτος υπάρχουν και μορφωμένοι άνθρωποι που ακούγονται ακομα και περνάει ο λόγος τους, ωστε να γινονται σωστά έργα που αναδεικνύουν τα πολιτιστικά στοιχεία.

Δημοσ.

ας γινουμε πρωτα σοβαρη κοινωνια και κρατος, και μετα βλεπουμε πως παιρνουμε πισω τα μαρμαρα.

η βάση για κάποιο έθνος να είναι σοβαρό ξεκινάει από το πόσο προστατεύει την ιστορική του ταυτότητα και από το πόσο σέβεται την πολιτισμική κληρονομιά του ,σε όποια μορφή και αν είναι αυτή . επομένως ...

Νομιζω οι Αιγυπτιοι ειναι οι σίγουροι. Για άλλους δε ξέρω.

Αλλά ας μη κρυβόμαστε πισω απ το δάχτυλό μας. Το λένε ανοιχτά οι Αγγλοι εδω και χρόνια πως ο βασικότερος λογος που δε τα επιστρέφουν ειναι πως μετά όλοι θα τα ζητάνε πίσω οπότε το Βρετανικό μουσείο, θα γινει τοπικό μηδενικό αφου δε θα έχει παρά ελάχιστα να εκθέσει.

Πάνω σε αυτό θέλω να τονισω οτι περίπτωση επιστροφής μαρμάρων στην Ελλάδα, θα αύξανε και την επισκεψιμότητα στο μουσείο της Ακρόπολης και στον ευρύτερο χώρο.

Μιλάμε για ένα μουσείο (της Ακροπολης) που λειτουργει 6 χρόνια και δέχεται 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο που αυξάνονται συνεχώς.

Είναι πολύ μεγάλη η μαγκιά της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων (και ότι ακόμα σχεδιάζεται να γινει και να αναδειχθεί). Ευτυχως σε αυτό το κράτος υπάρχουν και μορφωμένοι άνθρωποι που ακούγονται ακομα και περνάει ο λόγος τους, ωστε να γινονται σωστά έργα που αναδεικνύουν τα πολιτιστικά στοιχεία.

αυτό όμως που πρέπει να αναγνωρίσουμε στους άγγλους είναι το ότι δεν προσπαθούν να αλλάξουν την ιστορία των μνημείων και να τα βαπτίσουν ''βρετανικά'' , όπως κάνει το γνωστό γειτονικό έθνος.

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνω απόλυτα και γιαυτο και θα σεβαστω όποιον μου θέσει ως επιχειρημα πως "διαφημίζουν" τη χώρα μας.

Άσχετα αν διαφωνω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...