Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Κάπως έτσι το σκέφτομαι κι εγώ. Πλας ότι εκεί που είναι έχουν τη δυνατότητα να τα δουν περισσότεροι άνθρωποι που όντως ενδιαφέρονται κλπ κλπ.

Απλώς μου είχε φανεί ελαφρώς αντιαισθητικό όλο αυτό το ξεκατίνιασμα στο χώρο του μουσείου.

Μαθηματα υποταγης και ενστερνισμου των αποψεων της υπερτατης

φυλης των Αγγλογκεουλων ονομαζεται αυτο.

• Απαντ. 188
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Πλας ότι εκεί που είναι έχουν τη δυνατότητα να τα δουν περισσότεροι άνθρωποι που όντως ενδιαφέρονται κλπ κλπ.

Με το δικό σου σκεπτικό ας τους δώσουμε και τον Παρθενώνα να τον κάνουν σετ με τα μάρμαρα, για να τα βλέπει περισσότερος κόσμος.

Πόσο άνετοι είναι κάποιοι με αυτό το θέμα, είναι άξιο απορίας. "Ε ντάξει μωρέ καλά είναι εκεί που είναι, τι τα θέλουμε και εμείς". Η πολιτιστική μας κληρονομιά βρίσκεται σε χέρια ξένων, τα οποία εκμεταλλεύονται με δικό τους κέρδος.

Δημοσ.
αν τα νοικιάσουμε (ή τα δανειστούμε, όπως έχουν προτείνει) στην ουσία θα έχουμε δεχτεί ότι είναι δικά τους.

Μα είναι δικά τους ρε παιδιά... Αφού τα πήραν, τέλος... Μήπως στο αρχαιολογικό μουσείο μας δεν εκθέτουμε εμείς μερικές μούμιες? Ελληνικές είναι? Η πρέπει μήπως να μας ζητήσουν πίσω οι Γερμανοί τα MP40 από το πολεμικό μουσείο... Η να ζητήσουμε από τους Τούρκους να διαλύσουν την Αγία Σοφία, και να την μεταφέρουν εδώ για να την ξαναχτίσουμε στην Αθήνα?

Τέσπα, όπως και να'χει, πήγα να ψηφίσω, αλλά είναι σχετικά περίπλοκη διαδικασία... Πιστεύω θα είχε πολύ περισσότερους ψήφους, αν ψήφιζες με ένα κλικ... Επίσης μου είπε να πατήσω κάτι σαν activation link σε ένα mail που θα μου έρθει αλλά τίποτα ακόμα... Θετική κίνηση πάντως... Αλλά σκεφτείτε και πόσο πιο αρνητικό αντίκτυπο θα έχει αν αντί για 1m υπογραφές, μαζευτούν 100k... :S

Δημοσ.

Και εμένα 3 μέρες τώρα το e-mail που έλεγε δεν ήρθε.

---------- Προσθήκη στις 15:11 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:10 ----------

Μα είναι δικά τους ρε παιδιά... Αφού τα πήραν, τέλος... Μήπως στο αρχαιολογικό μουσείο μας δεν εκθέτουμε εμείς μερικές μούμιες? Ελληνικές είναι? Η πρέπει μήπως να μας ζητήσουν πίσω οι Γερμανοί τα MP40 από το πολεμικό μουσείο... Η να ζητήσουμε από τους Τούρκους να διαλύσουν την Αγία Σοφία, και να την μεταφέρουν εδώ για να την ξαναχτίσουμε στην Αθήνα?

Συμφωνώ μαζί σου, αλλά άλλο τα MP40 και άλλο τα μάρμαρα του Παρθενώνα. Όπως επίσης και η Αφροδίτη της Μήλου, που είναι το πρώτο έκθεμα με το που μπαίνεις στον λούβρο.

Δημοσ.

Η πολιτιστική κληρονομιά δεν έχει κτητική αντωνυμία. Ανήκει σε όλους μας! Σκέψου να ζήταγαν οι άραβες να μη χρησιμοποιούνται τα νούμερα, Ντιν!

Το κέρδος του Βρετανικού Μουσείου δεν ξέρω ποιο είναι βέβαια, πλην της επισκεψιμότητας, που αυτό δε μεταφράζεται σε χρήμα, διότι δεν έχει εισητήριο (τουλάχιστον στην εποχή μου δεν είχε).

Όσο για την Αφροδίτη της Μήλου εκεί που είναι ανήκει, μερικές αίθουσες πριν τη Μόνα Λίζα. Δεν υπάρχει παρθενογένεση σε οτιδήποτε και το ταξίδι μέσα στο Λούβρο αξίζει και το χρόνο του και φτηνό είναι, αρκεί να θεωρείς ότι επενδύεις στο χρόνο που περνάς εκεί μέσα.

Δημοσ.

Ναι, και γενικά, με τους αρχαίους πολιτισμούς, μπαίνει το "παγκόσμια" πριν το πολιτιστική κληρονομιά.

*όντως, δωρεάν είσοδο έχουν ακόμα.

Δημοσ.
Η πολιτιστική κληρονομιά δεν έχει κτητική αντωνυμία. Ανήκει σε όλους μας!

Βρε @insomniaK, αυτα ειναι αποψεις των κλεπταποδοχων, τι σημαινει ανηκει σε ολους;

Ως προς το να τα βλεπουν, να τα θαυμαζουν, ναι, αλλα μεχρι εκει.

Οσο για την επισκεψιμοτητα, ας δωσουν πισω ολα τα κλεμμενα, μετα ας φερουν εκει τα κοτρωνια του stonehenge να δουμε τι

επισκεψιμοτητα θα εχουν.

Δημοσ.
Η πολιτιστική κληρονομιά δεν έχει κτητική αντωνυμία. Ανήκει σε όλους μας! Σκέψου να ζήταγαν οι άραβες να μη χρησιμοποιούνται τα νούμερα, Ντιν!

Το κέρδος του Βρετανικού Μουσείου δεν ξέρω ποιο είναι βέβαια, πλην της επισκεψιμότητας, που αυτό δε μεταφράζεται σε χρήμα, διότι δεν έχει εισητήριο (τουλάχιστον στην εποχή μου δεν είχε).

Όσο για την Αφροδίτη της Μήλου εκεί που είναι ανήκει, μερικές αίθουσες πριν τη Μόνα Λίζα. Δεν υπάρχει παρθενογένεση σε οτιδήποτε και το ταξίδι μέσα στο Λούβρο αξίζει και το χρόνο του και φτηνό είναι, αρκεί να θεωρείς ότι επενδύεις στο χρόνο που περνάς εκεί μέσα.

Η πολιτιστική μας κληρονομιά ανήκει στους σε 'μας, στους Έλληνες. Δεν ανήκει ούτε στους Άγγλους, ούτε στους Γάλλους. Άμα άνηκε σε όλους, όπως λες, δεν θα τα εκμεταλλεύονταν μερικοί, όπως γίνεται. Αν εσύ θεωρείς ότι τα μάρμαρα και η Αφροδίτη της Μήλου δεν πρέπει/δεν χρειάζεται να είναι στα ελληνικά μουσεία, τότε ας μην συζητάμε.

---------- Προσθήκη στις 16:02 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:01 ----------

Βρε @insomniaK, αυτα ειναι αποψεις των κλεπταποδοχων, τι σημαινει ανηκει σε ολους;

Ως προς το να τα βλεπουν, να τα θαυμαζουν, ναι, αλλα μεχρι εκει.

Οσο για την επισκεψιμοτητα, ας δωσουν πισω ολα τα κλεμμενα, μετα ας φερουν εκει τα κοτρωνια του stonehenge να δουμε τι

επισκεψιμοτητα θα εχουν.

+1 gf030 .

Δημοσ.

Η σημερινή κατάσταση του Παρθενώνα μου θυμίζει αρκετά την κατάσταση τη χώρας:

Ένα τεμαχισμένο ερείπιο και τα μισά του κομμάτια βρίσκονται στα χέρια και τις ορέξεις ξένων.

Το πρόβλημα είναι πως δε νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι και στα 2.

Δημοσ.

Ναι αλλά το να μένουμε άπραγοι σε όλα αυτά δεν ωφελεί και σε τίποτα. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία λένε.

Δημοσ.

δε βλέπω κανένα λόγο να γυρίσουν τα ελγίνεια σε μια χώρα που δε σέβεται τα αρχαία που φιλοξενούνται εδώ. ένοιωσα τόση ντροπή όταν πάτησα τελευταία φορά στην Ακρόπολη, ντροπή για τους άσχετους που είχαν βάλει να κάνουν τους φύλακες (παραμονές των ολυμπιακών αγώνων) που ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί. ας δείξουμε σεβασμό στα όσα έχουμε στα χέρια μας και θα ήταν η καλύτερη εκστρατεία για την επιστροφή των μαρμάρων.

πάντως τόση κακογουστιά σ΄αυτό το βίντεο νομίζω ότι μάλλον βλάπτει την υπόθεσή μας παρά την ωφελεί. απ΄την άλλη, είναι σημάδι των καιρών, απ΄τη μελίνα στην έλενα ... :fear:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Η πολιτιστική κληρονομιά δεν έχει κτητική αντωνυμία.

Αφού δεν έχει κτητική αντωνυμία τότε γιατί οι Άγγλοι δεν μας δίνουν πίσω τα μάρμαρα να είναι και στο φυσικό τους περιβάλλον και σε ένα ολοκληρωμένο μουσείο, αλλά αρνούνται πεισματικά και συνεχίζουν να τα θεωρούν δικά τους;

Δεν είναι προτιμότερο λοιπόν αυτή την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά να την φυλάσσουμε στο original μέρος και όχι ένα άγαλμα εδώ, 5 μάρμαρα παραπέρα;

Σκέψου να ζήταγαν οι άραβες να μη χρησιμοποιούνται τα νούμερα, Ντιν!

Αυτό είναι άτοπο, γιατί κι εμείς δεν ζητάμε δικαιώματα περί γραφής ή γλώσσας και ας είναι αρκετές λέξεις στα αγγλικά και σε άλλες γλώσσες ελληνογενείς. Άλλο η μετάδοση γνώσης και άλλο το ξήλωμα από τον Παρθενώνα μαρμάρων για να στολίσουν μια έπαυλη. Αν είναι έτσι να πάω να ξηλώσω το Στόουνχεντζ και να το πετάξω στο Σέιχ Σου να το καμαρώνουμε όλοι μαζί. Δεν νομίζω να έχει κανείς αντίρρηση.

Η προσέλκυση τουρισμού δεν μεταφράζεται σε χρήμα; Για την ψυχή της μάνας τους το κάνουν θαρρώ.

Επεξ/σία από DeViAnT_Puppet!
Δημοσ.

48685916.png

Μεταχύ μας, μεταχά, όχι, ακόμα και αν μου υποσχεθείς πως μετά την τρίτη μπουκάλα θα καταφέρω να δω το βίντεο ολόκληρο, ΔΕ ΣΕ ΠΙΝΩ, ΕΧΕΙΣ ΑΠΑΙΣΙΑ ΓΕΥΣΗ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

[μου σβήστηκε το μήνυμα όταν το έγραφα, ξανά λοιπόν και συντομότερο]

[τα σβησμένα μου μέσα]Αυτό άλλωστε είναι γνωστό από το σχολείο, όπου διδασκόμαστε αρχαία αιγυπτιακή ιστορία και της μέσης ανατολής, ρωμαϊκή, θα έπρεπε να κάνουμε της άπω ανατολής της αφρικής και φτάνουμε μέχρι το μεσαίωνα, βυζάντιο, αναγέννηση, διαφώτιση, οθωμανική, αγγλοσαξονική κλπ. Αυτές όλες οι περίοδοι του πολιτισμού με επιτεύγματα τους (όπως άλλωστε και της Ν. Αμερικής, της Αυστραλίας, της ΝΑ Ασίας) είναι παγκόσμια κληρονομιά. Ζούμε σε αυτόν τον κόσμο, διότι ο ανθρωπος διαχρονικά χτίζει πάνω στην στέρεα βάση του παρελθόντος του. Αντί να βαυκαλιζομαστε με το παρελθόν, θα έπρεπε να δουλεύουμε για το μέλλον.

(^Αυτά μπορεί η garnele να τα διατυπώσει με λιγότερα ιστορικά άλματα και σωστότερη φρασεολογία).

Από εκει και πέρα, χαμογελώ περιπαικτικά σε όσους αναφέρουν πως τα γλυπτά του παρθενώνα αποτελούν πόλο έλξης στο Λονδίνο και θεωρώ, 1. δεν έχετε πάει στο Λονδίνο ή 2. ότι δεν έχετε επισκεφθεί το Βρετανικό μουσείο.

Χωρίς να τα απαριθμήσω το section world cultures του μουσείου, αφιερώνει το 2.5% στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, 1 στους 40 πολιτισμούς!!!

Δε με απασχολεί που είναι τα αγάλματα ή τα γλυπτά, εφόσον όλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά.

Σόρρυ κιόλας, αλλά στην Π. Διαθήκη δεν αναφέρεται το οφθαλμός αντι οφθαλμού και τα σχετικά, να το επιστρέψετε στους Ιουδαίους, είναι κομμάτι του πολιτισμού τους. Αυτό κολλάει σε όσους προτείνουν την αρχαιοκαπηλία ως επιχείρημα.

Όσο για τον χρήστη που αναφέρει ότι αν διαφωνώ μαζί του, να μη συμμετέχω στη συζήτηση, να μη μου απευθύνεται και να αγνοεί τα γραπτά μου.

Επεξ/σία από insomniaK

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...