z@xos Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 Δημοσ. 21 Απριλίου 2010 Καλησπερα, πριν λιγο ψαχτηκα για το πως θα μπορουσα να φτασω τον AMD Athlon 64 x2 4800+ στην κανονικη του συχνοτητα(2.5GHz) γιατι δουλευε χαμηλοτερα(2.1GHz). Υστερα απο αρκετες αποτυχημενες προσπαθιες (δεν μπορουσε oυτε να bootαρει το μηχανημα, κολουσε στο "καλως ορισατε" των winXP 32bit) εκανα ενα clear cmos και υστερα απο τρια restart bootαρε και μαλιστα ειδα την μαμα συχνοτητα(2.5GHz) στην cpu. Για να μην τα πολυλογω... γλυκάθηκα και ειπα δεν τον ανεβαζω λιγο ακομη?? ανεβασα λοιπον μια επιλογη στο BIOS η οποια ελεγε: "CPU Host/HTT Clock" απο τα 200 στα 205 στην αρχη και στη συνεχεια στα 210(oπου και αναγκαστηκα να δωσω λιγο ρευμα παραπανω και να φτασω το "CPU VID Control" στo 1.42500 volt απο το auto που κειμενοταν γυρω στο 1.3. Τρεχω ενα ORTHOS και στα πρωτα 15 λεπτα(ανοιχτο πλαινο καπακι κουτιου) η MaxTemp ειχε αγκιξει τους 68(core0)-69(core1), και στη συνεχεια κλεινωντας το πλαινο η θερμοκρασιες(μετα απο κανα 5λεπτο) αρχισαν να πευτουν και να κοιμενονται στους 64-65 (αυτο λογικα συνεβει γιατι το πλαινο εχει ενα δικο του fun). Oι απορειες μου ειναι οι εξης: 1η) Οι θερμοκρασιες μου ειναι μεσα στα λογικα πλαισια?(ρωταω γιατι οταν η cpu δουλευε στα 2.1GHz ειχα maxtemps τους 57-58 βαθμους αντι για 64+ που εχω τωρα) 2η) Τι ειναι/σημαινουν οι εξης επιλογες του BIOS: α) CPU Host/HTT Boot Up Clock β) CPU Host/HTT Adjust Gap Διευκρινησεις: Η μητρικη μου ειναι η DFI Lanparty UT 790FX-M2R , θερμοκρασιες βλεπω μεσω του coretemp και οι γνωσεις μου στο oc ειναι πολυ περιορισμενες(i am an amature:o:o:o) Y.Γ.:Συγνωμη αν σας κουρασα με το μεγεθος του post αλλα δεν μπορουσα να γινω πιο λακωνικος. Ευχαριστω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.