vrastabill Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Χαιρετιζω το φορουμ και μπαινω κατευθειαν στο ψητο. Αγορασα 2 ομοια pc απο το e-shop με PC configurator option (φτιαξτο μονος σου) και τα 2 εχουν το παρακατω configuration : Intel Core i5 750 2.67Mhz Asus P7P55 LX 2 x 2Gb Corsair ή Crucial Gigabyte Nvidia 9800 Gt [passive cooling] WDC 1Tb 7200rpm 16mb cache thermaltake 700 W OS Windows XP Professional 32 bit Φαινομενικα ειναι αρκετα καλα pc για την δουλεια που τα θελω.(autocad ktl) Τα μηχανηματα ηρθαν συναρμολογημενα απο αυτους αλλα εγω εκανα την εγκατασταση λειτουργικου και drivers [αδυνατο να εκανα λαθος εχω κανει παρα πολλα]. Και τα 2 μηχανηματα υπολειτουργουν και ειναι πολυ πιο αργα σε σχεση με το παλιο P4 που εγινε freenas στο σπιτι. Αργουν να κανουν εκκινηση αλλα τα χειροτερα ερχονται οταν κανουν. Στο μοζιλα πληκτρολογω κατι και τα γραμματα εμφανιζονται μετα απο 3-4''. για να ανοιξει προγραμμα στην ωρα του πρεπει να κανω ταμα. ακομα και το ποντικι καθυστερει. Εχω: 1.Σκαναρει σε βαθος για ιους με avg - Τιποτα 2.Απενεργοποιησει ενα ενα τα προγραμματα που μπορει να το "βαραινουν" (AVG-ZoneAlarm-uTorerent-etc) - Καμια Βελτιωση 3.Κανει update ολα τα drivers με τiς τελευταιες εκδοσεις - Καμια Βελτιωση 4.τρεξει το CCleaner μηπως και.. - Τιποτα 5.Τσεκαρει το Task Manager για μεγαλο CPU Usage - Δεν υπαρχει κατι ανυσηχητικο Σε αυτο το σημειο να αναφερω οτι καμια φορα μου βγαζει ενα εικονιδιο οτι η καρτα γραφικων δεν ηλεκτροδοτηται επαρκως και οτι θα ρυθμιστουν αυτοματα οι ιδιοτητες της για να ειναι το συστημα stable και επισης να ελενξω αν τροφοδοτηται με καλωδιο απο το τροφοδοτικο. Ανοιγωντας το πλαινο πορτακι ειδα οτι το καλωδιο ειναι συνδεμενο στην πισω μερια της καρτα και ακομα ενα καλωδιο "SPIFκατι" που μου ειπαν ειναι για να δινει ηχο στο HDMI. Εχω δοκιμασει τα παντα μεχρι ρυθμισεις στα BIOS αλλα δεν ειδα προκοπη. Θα μου πειτε με το δικιο σας 3 χρονια εγγυηση εχεις, στειλε το οπως μου ειπαν και αυτοι (e-shop)αλλα το γραφειο θα μεινει χωρις pc για ποσο καιρο και αυτο δεν γινεται. Ειπα λοιπον μηπως και η λυση βρισκεται μπροστα μου και να κανω μια υστατη προσπαθεια ευχαριστω προκαταβολικα οσους απαντησουν. φιλικα vrastabill EDIT: Ετρεξα το Passmark Performance Test και ιδού. το cpu δεν θα επρεπε να σκοραρει πιο ψηλα?
Nikos Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Βρες ένα livecd από Linux και τρέξε το. Αν και σε αυτό αργεί το πληκτρολόγιο, είναι θέμα hardware, αλλιώς δεν έχουν εγκατασταθεί σωστά τα Windows. Επίσης κάνε ένα memtest στις μνήμες και δες αν υπάρχει bios update για την ΜΒ σου.
TheELF Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Όπως βλέπεις ο ίδιος το πρόβλημα είναι στους δίσκους,άνοιξε το κουτί και δες στα jumper του δίσκου,εκτος από τα κλασικά MASTER,SLAVE,CS πρέπει να έχει ακόμα ένα jumper για το ultra ATA βγάλτο για να μην περιορίζεται. Δες και εδώ για να ρυθμίσεις το σύστημα σου για το μέγιστο δυνατό transfer rate.
scrooge Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Όπως βλέπεις ο ίδιος το πρόβλημα είναι στους δίσκους,άνοιξε το κουτί και δες στα jumper του δίσκου,εκτος από τα κλασικά MASTER,SLAVE,CS πρέπει να έχει ακόμα ένα jumper για το ultra ATA βγάλτο για να μην περιορίζεται.Δες και εδώ για να ρυθμίσεις το σύστημα σου για το μέγιστο δυνατό transfer rate. αχμ...λες να εχει βαλει IDE δισκο?...αυτα που λες δεν ισχυουν στους sata δισκους εδω κ 7 χρονια.
TheELF Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 http://www.computer-juice.com/forums/f44/sata-2-jumpers-16148/ http://www.forums.gr/showthread.php?31107-E%F1%FE%F4%E7%F3%E7-%E3%E9%E1-%F3%EA%EB%E7%F1%FC-%E4%DF%F3%EA%EF/page2 Και όμως φιλε ακόμα και στο 2010 πρέπει να κάνουμε χειροκίνητες ρυθμίσεις. OK sorry έγραψα ultra ΑΤΑ εννοούσα SATA
scrooge Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 ναι, τα ξερω αυτα. δεν ειναι για master slave. ειναι γι αυτο που λεει, περιορισμο του sata II σε sata I κλπ. αμα διαβασεις τα links που ποσταρες θα δεις οτι ειναι αυτο που λεω. τα cs, master, slave υπαρχουν μονο σε ide δισκους.καθε sata port ειναι dedicated και δεν εχει master/slave να ρυθμισεις. δε νομιζω οτι ο φιλος εχει προβλημα με το δισκο. κατι αλλο παιζει.αυτο που σου εβγαλε φιλε με την καρτα γραφικων που δεν παιρνει ρευμα.. στο βγαζει κ στα 2? σιγουρα κοιταξες αν εχει μπει σωστα η τροφοδοσια στην καρτα γραφικων? κ τα 2 pc thermaltake εχουν πανω?
TheELF Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Ουφ,ένταξη είμαι γερος και είναι και περασμένη η ώρα ,αλλα τα sata2 έχουν jumper για επιλογή sata1 η sata2. Αφού του βγάζει πολύ μικρή ταχύτητα στους σκληρούς πως γίνετε να μην έχουν πρόβλημα?
liopyr Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Τσέκαρες το 6pin της κάρτας και ήταν σωστά συνδεδεμένο; Αν ναι, βγάλτο και δώστης από άλλο 6pin, λογικά το 700άρι της thermaltake έχει και δεύτερο. Βάλε ένα σύγχρονο 64bit λειτουργικό για να αποκλείσουμε τα xp ως πιθανότητα προβλήματος. Τσέκαρε θερμοκρασίες και τρέξε ένα stability test.
vrastabill Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Καλησπερα Καταρχην να σας ευχαριστησω ολους για τις απαντησεις - πpοτασεις. Επίσης κάνε ένα memtest στις μνήμες και δες αν υπάρχει bios update για την ΜΒ σου. Τρεχω το memtest και οπου ναναι τελειωνει. Μολις τελειωσει σβηνω και ανοιγω κουτι να δω για jumper και καλωδια EDIT1: Το ετρεξα για 8 τεστ (3 ωρες) χωρις να βρει κανενα error EDIT2: Λοιπον εχουμε και λεμε: Όπως βλέπεις ο ίδιος το πρόβλημα είναι στους δίσκους,άνοιξε το κουτί και δες στα jumper του δίσκου,εκτος από τα κλασικά MASTER,SLAVE,CS πρέπει να έχει ακόμα ένα jumper για το ultra ATA βγάλτο για να μην περιορίζεται.Δες και εδώ για να ρυθμίσεις το σύστημα σου για το μέγιστο δυνατό transfer rate. Οι δισκοι ειναι Sata αλλα δεν εχουν jumper σε κανενα πιν. ναι, τα ξερω αυτα. δεν ειναι για master slave. ειναι γι αυτο που λεει, περιορισμο του sata II σε sata I κλπ. αμα διαβασεις τα links που ποσταρες θα δεις οτι ειναι αυτο που λεω. τα cs, master, slave υπαρχουν μονο σε ide δισκους.καθε sata port ειναι dedicated και δεν εχει master/slave να ρυθμισεις. δε νομιζω οτι ο φιλος εχει προβλημα με το δισκο. κατι αλλο παιζει.αυτο που σου εβγαλε φιλε με την καρτα γραφικων που δεν παιρνει ρευμα.. στο βγαζει κ στα 2? σιγουρα κοιταξες αν εχει μπει σωστα η τροφοδοσια στην καρτα γραφικων? κ τα 2 pc thermaltake εχουν πανω? Ναι μου το βγαζει και στα 2. thermaltake και τα 2 αν και το ενα ειναι 500 w και τα 2 βγαζουν προβλημα. σωστη και η τροφοδοσια. αλλαξα καλωδιο αλλα και slot ( ειναι με cable manager - αποσπωμενα καλωδια) και παλι βγαζει για ανεπαρκεια ρευματος..εχω παλαβωσει 1.θα βαλω τα default settings στο BΙΟS αν και δεν θυμαμαι να πειραξα τιποτα 2.θα βαλω στο δευτερο partition ενα 64μπιτο λειτουργικο 3. θα βαλω και ενα δευτερο δισκο αν ειστε σιγουροι οτι το προβλημα ειναι στο δισκο. εγω ομως εκτος απο τους δισκους προσεξα χαμηλο σκορ και στα: CPU - Multimedia innstructions & Graphics 2D Transparent Vectors δεν εχει να κανει με την καρτα γραφικων επομενως?
alakhai Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Από την μηδαμινή μου εμπειρία το μόνο που μπορώ να λογιστώ είναι τι θα μπορούσε να πάει στραβά στα κοινά σημεία των δυο πολογιστών? Και αυτά είναι η εγκατάσταση του hardware (που δυστυχώς δεν έκανες εσύ για να γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πώς έγινε βήμα βήμα η όλη εργασία και εάν ο τεχνικός έκανε κάποιο λάθος) και δεύτερον το λογισμικό (αλλά μόνο στην περίπτωση που εγκατέστησες την ίδια... μαιμού και στους δυο). Ίσως οι απορίες αυτές να βοηθήσουν κάποιον επίδοξο... dr House να βρει κάποια καλή ιδέα.
Oxygyn Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Ειχα κανει και εγω ενα PC με ΧΡ και πηγαινε ετσι αργα.Ευτυχος δεν ηταν για μενα.Τα μονα κινα που εχουν με τα δικα σου ειναι: 1.Intel Core i5 750 2.67Mhz 2.WDC 1Tb 7200rpm (32μβ) Τον μονταρισα εγω(1ας απο τους πολλους)και εχει γνησια ΧΡ SP2 1μιση ωρα τα ΧΡ εγραφε.Ελατοματικοι ι5?? Δεν ξερω...
phanispal Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Δεν τίθεται θέμα ελαττωματικού επεξεργαστή, οπότε σίγουρα δεν έγκειται εκεί το θέμα.
@topos Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 1)Τι τροφοδοτικα εχουν? 2)100αριζουν ολοι οι πυρηνες οταν τρεχεις ζορικες εφαρμογες?Δοκιμασε με κανενα occt και πες μας... 3)Απο θερμοκρασιες πως τα πας?Υπαρχει περιπτωση να σου κανει throtling (ριχνει συχνοτητα εαν πιανει μαξ θερμοκασια),κατεβασε cpu-z/speedfan και δες συχνοτητες/θερμοκρασιες ενω τρεχεις occt. Κοιτα τα παραπανω κ βλεπουμε...
Oxygyn Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Τι να σας πω.Δε το εχω το PC και ειναι 70χιλ. μακρια. 1. LAMTECH 700W(σφιριζε λιγο) τωρα chieftec 550W. 2.3.Απο θερμοκρασιες 25-32? στα ΧΡ χωρις φορτιο και τα ρολογια νορμαλ. κοιτουσα το ΒΙΟΣ ολα σωστα.
vrastabill Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2010 Χαιρετω το φορουμ λοιπον εχουμε και λεμε: τα windows ειναι στο ενα xp pro 32 bit el και στο αλλο xp pro 32 bit en και ειναι και τα 2 γνησια και updated. δοκιμασα και occt και δεν ανεβηκε η θερμοκρασια πανω απο 75C σε ολους τους επεξεργαστες (1-2 βαθμους +-)(35-38 idle). το μηνημα για την ανεπαρκεια τροφοδοσιας της καρτα γραφικων σταματησε να παρουσιαζετε αφου εβαλα εναν ανταπτορα απο 2 IDE ρευματος σε 1 PCI-E. ωστοσο τα πισι ενω ιδια πλην του τροφοδοτικου (ενα thermaltake toughpower 700 και ενα 500αρι) ακομα σερνονται και ειναι τοσο σπασα.....δικα που σκεφτομαι πολυ σοβαρα να τα βαλω φωτια και να τα καψω. η τελευταια μου λυση ειναι να τα στειλω στο e-shop και να σπασουν τα δικα τους νευρα.. εχω πιστεψει βαθια μεσα μου οτι το προβλημα ειναι στην καρτα γραφικων και σε αυτο εχουν συντελεσει και τα αποτελεσματα του benchmark που ειναι στο πρωτο ποστ. αν ερθει σε καποιον επιφοιτηση μεσα στο πσκ θα με βοηθουσε πολυ. αλλιως δευτερα πουρνο πουρνο acs σημαινει κουριερ ευχαριστω οσους βοηθησαν αλλα και οσους θα βοηθησουν προκαταβολικα καλο σαβατοκυριακο σε ολους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.