Sylvia88 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 ...Λοιπόν Insomniaξ, η κατάσταση έχει ως εξής. Το ανιψάκι μου(που υπεραγαπάω) ΔΥΣΤΥΧΩΣ για μένα και ΕΥΤΥΧΩΣ για την αδερφή μου θα πάει σε Γερμανικό σχολείο σε κάνα χρόνο :eek: Προσπάθησα να την μεταπείσω άλλα μάταια Θα τον στέλνει λοιπόν τα απογεύματα σε Ελληνικό,και εγώ,σαν καλή ΕΛΛΗΝΙΔΑ :lol: ΘΕΙΑ του θέλω να του χαρίσω για την εισαγωγή του στο δημοτικό ένα καλό λεξικό. Θέλω λοιπόν να είναι ένα λεξικό Νεοελληνικής Γλώσσας,πλήρες,και κατά προτίμηση το καλύτερο που κυκλοφορεί. Ποιες εκδόσεις είναι γνωστές για τα λεξικά του; Το καλά λεξικά έχουν παραπάνω από έναν τόμο;Ποιο είναι αυτό με τις πιο πολλές λέξεις; Αν γίνεται βέβαια να έχει και την κάθε σημασία της :o Το μόνο λεξικό που έχω εγώ είναι ένα μικρό πρόχειρο εκδόσεις Σαββάλα,για μαζί είναι ότι πρέπει ωστόσο όχι τόσο για ανάγνωση στο σπίτι Ξέρω πως είναι μικρός ακόμα για να ξεφυλίζει λεξικά,αλλά θέλω να το έχει και για αργότερα .. Και κάτι άλλο...βγένουν κάθε χρόνο καινούργια λεξικά;Δεν ξέρω τι γίνεται στην Ελλάδα σε θέματα λεξικολογίας,στην Γερμανία πχ σχεδόν κάθε χρόνο σφάζονται για το πως τελικά πρέπει να γράφεται η τάδε λέξη Χρηματικό ποσόν αδιάφορο Υ.Γ ήθελα να ρωτήσω κάποιον καθηγητή σε κάνα Ελληνικό Πανεπιστήμιο μέχρι που θυμήθηκα πως δεν γνωρίζω κανέναν Και το Google Greece πραγματικά είναι ΑΧΡΗΣΤΟ
DeathBoy Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Γεία σου,σωστή η σκέψη να κάνεις ένα τέτοιο δώρο στο ανηψάκι σου...θα έλεγα λεξικό Μπαμπινιώτη. Επίσης θα ήθελα να κάνω μια μικρο-ερώτηση...τι θα κερδίσει το παιδί αν πάει σε Γερμανικό σχολείο?και το απόγευμα θα μαθαίνει Ελληνικά?πως?με ποιόν τρόπο,εγώ βλέπω το παιδί να τρελένεται με 1000 γλώσσες πάνω από το κεφάλι του.Αποψή μου.
YiN Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Ο Μπαμπινιώτης ειναι ένα πολύ καλό λεξικό όντως, σκέψου όμως ότι θα του πάρει δεκαετίες μέχρι να το χρησιμοποιήσει (κι αν). Θα σου έλεγα να κοιταξεις για ένα μικρό ορθογραφικό λεξικό και μάλιστα μπορείς να δεις αν υπάρχει κάτι ηλεκτρονικής φύσης (πραγματικά δεν έχω ιδέα). Θα του είναι πιο χρήσιμο μέσα στην επόμενη πενταετία.
Sylvia88 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Γεία σου,σωστή η σκέψη να κάνεις ένα τέτοιο δώρο στο ανηψάκι σου...θα έλεγα λεξικό Μπαμπινιώτη. Επίσης θα ήθελα να κάνω μια μικρο-ερώτηση...τι θα κερδίσει το παιδί αν πάει σε Γερμανικό σχολείο?και το απόγευμα θα μαθαίνει Ελληνικά?πως?με ποιόν τρόπο,εγώ βλέπω το παιδί να τρελένεται με 1000 γλώσσες πάνω από το κεφάλι του.Αποψή μου. Οκ ευχαριστώ για την πρόταση Μπαμπινιώτη.Η αδερφή μου ,επειδή η ίδια πήγαινε σε Ελληνικό σχολείο και ήταν μέτρια μαθήτρια,ήταν πάντα της άποψης πως το Ελληνικό δεν της πρόσφέρει όσα το Γερμανικό.Επίσης επειδή δεν έχει σκοπό να έρθει Ελλάδα,σκέφτεται πως με το Γερμανικό σχολείο ο μικρός θα ενταχθεί πιο καλά στην Γερμανική κοινωνία και θα τον βοηθήσει κατά πολύ να σπουδάσει σε Γ.Πανεπιστήμιο...εγώ είμαι τελείως αντίθετης άποψης,πήγα και σε Γερμανικό και μπορώ να πω πως το σχολικό τους σύστημα είναι ένα ΑΙΣΧΟΣ και μισό...διαχωρίζουν τα παιδιά από το δημοτικό (!!!)μετά την 6η δημοτικού ανάλογα με τον βαθμό τους,αυτά που είναι λιγότερα καλά τα στέλνουν σε σχολείο με τελικό απολυτήριο αξίας κ....χαρτου,αν είναι μέτρια τα στέλνουν σε σχολείο με καλύτερες προδιαγραφές για τα μελλοντικά τους θέματα και αν είναι άριστοι τα στέλνουν στα λεγόμενα "Γυμνάσια"..τι να σου εξηγώ ότι να ναι ...Το θέμα με δυο γλώσσες δεν είναι πρόβλημα,όλοι στην οικογένεια έτσι μεγαλώσαμε(από το δημοτικό είχαμε καθημερινώς μια ώρα Γερμανικά) Ο Μπαμπινιώτης ειναι ένα πολύ καλό λεξικό όντως, σκέψου όμως ότι θα του πάρει δεκαετίες μέχρι να το χρησιμοποιήσει (κι αν). Θα σου έλεγα να κοιταξεις για ένα μικρό ορθογραφικό λεξικό και μάλιστα μπορείς να δεις αν υπάρχει κάτι ηλεκτρονικής φύσης (πραγματικά δεν έχω ιδέα). Θα του είναι πιο χρήσιμο μέσα στην επόμενη πενταετία. Αυτό σκέφτηκα στην αρχή πως ένα μικρό θα είναι πιο χρήσιμο όσο είναι μικρός,ωστόσο και ποτέ δεν ξέρεις πως μπορεί να εξελιχθεί σαν μαθητής και πόσο θα είναι το ενδοιαφέρον του για τα Ελληνικά,γι'αυτό λέω να του πάρω το καλύτερο δυνατόν Edit...βασικά ..η αλήθεια είναι πως μου κακοφαίνεται που θα πάει Γερμανικό...δεν θέλω να γίνει απο αυτά τα παιδιά που μιλάνε σπαστά Ελληνικά και άμα του μιλάω εγώ στην μητρική του να μου απαντάει στα Γερμανικά...δεν ξέρω ίσως και να υπερβάλλω μιας και είναι ανιψιός μου και την ευθύνη βέβαια και για το σχολείο του την έχει η αδερφή μου πάνω απ'όλα ...ένα ανιψάκι έχω και εγώ η έρμη
YiN Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Βρε, πάρτου ένα ορθογραφικό, αυτό θα μείνει στην άκρη και θα ξεχαστεί. Θεία του είσαι, δεν χάνεστε, αν θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την ελληνική του παίρνεις και τον Μπαμπινιώτη αργότερα-ή κάτι ανάλογο τέλος πάντων.
Sylvia88 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Θέλω να ξέρει ότι έχει ένα καλό λεξικό στο πλάι του Χμμ μάλλον έχετε δίκιο ...ένα απλό για αρχή θα ήταν καλύτερο ...δεν ξέρω,έχω ακούσει πως η εκπαίδευση από μικρή ηλικία ξεκινάει σωστά,μπορεί αργότερα,να μας πει ποιος ....για τα Ελληνικά και έτσι
gtroza Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 διακοπές στην Ελλάδα και όλα θα πάρουν το δρόμο που θέλεις .
arxaggelos Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Πάρε του ένα που να έχει και CD. Δεν πρόκειται ποτέ να ανοίξει ένα εγκώδες χάρτινο λεξικό, όσο καλό και να είναι.
Sylvia88 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Πάρε του ένα που να έχει και CD. Δεν πρόκειται ποτέ να ανοίξει ένα εγκώδες χάρτινο λεξικό, όσο καλό και να είναι. Χμμ γιατί το λες αυτό; Να ρωτήσω και κάτι άλλο..από εγκυκλοπαίδιες ποιες είναι η καλύτερες; Αυτές τις θέλω για τον εαυτό μου Θυμάμαι μια παλιά μου συμμαθήτρια είχε στο σπίτι της περίπου 10/15 τόμους απο αυτές που είχαμε και στο σχολείο στην βιβλιοθήκη...είναι χρήσιμες η απλώς γράφει ότι ήδη γνωρίζουμε; Συγγνώμη που άνοιξα νέο thread και δεν το έγραψα στο τόπικ για τα βιβλία,αλλά σκέφτηκα πως η συζήτηση να οδηγήσει και αρκετά οφ τόπικ σχετικά με την παιδεία Αυτό με το cd επίσεις δεν ξέρω αλλά,πολύ τεχνολογία ρε παιδί μου
Sylvia88 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Πάρε του ένα που να έχει και CD. Δεν πρόκειται ποτέ να ανοίξει ένα εγκώδες χάρτινο λεξικό, όσο καλό και να είναι. Χμμ γιατί το λες αυτό; Να ρωτήσω και κάτι άλλο..από εγκυκλοπαίδιες ποιες είναι η καλύτερες; Αυτές τις θέλω για τον εαυτό μου Θυμάμαι μια παλιά μου συμμαθήτρια είχε στο σπίτι της περίπου 10/15 τόμους απο αυτές που είχαμε και στο σχολείο στην βιβλιοθήκη...είναι χρήσιμες η απλώς γράφει ότι ήδη γνωρίζουμε; Συγγνώμη που άνοιξα νέο thread και δεν το έγραψα στο τόπικ για τα βιβλία,αλλά σκέφτηκα πως η συζήτηση να οδηγήσει και αρκετά οφ τόπικ σχετικά με την παιδεία Αυτό με το cd επίσεις δεν ξέρω αλλά,πολύ τεχνολογία ρε παιδί μου
insomniaK Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Το παιδί θα μιλάει τη γλώσσα της χώρας που μεγάλωσε. Τα υπόλοιπα είναι για να βαυκαλιζόμαστε οι υπόλοιποι. Αν ήταν δικό μου παιδί θα το πήγαινα σε δίγλωσσο, αλλά δε μου φαίνεται και πολύ κακή ιδέα το γερμανικό σχολείο.
insomniaK Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Το παιδί θα μιλάει τη γλώσσα της χώρας που μεγάλωσε. Τα υπόλοιπα είναι για να βαυκαλιζόμαστε οι υπόλοιποι. Αν ήταν δικό μου παιδί θα το πήγαινα σε δίγλωσσο, αλλά δε μου φαίνεται και πολύ κακή ιδέα το γερμανικό σχολείο.
StrEaMLiNe Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 τι θα κερδίσει το παιδί αν πάει σε Γερμανικό σχολείο?και το απόγευμα θα μαθαίνει Ελληνικά?πως?με ποιόν τρόπο,εγώ βλέπω το παιδί να τρελένεται με 1000 γλώσσες πάνω από το κεφάλι του.Αποψή μου. Ναι, ενώ το να το στέλνουμε ΑΓΓΛΙΚΑ-ΓΑΛΛΙΚΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ-ΠΙΑΝΟ-ΚΑΡΑΤΕ-ΤΕΝΙΣ είναι καλύτερο. Ας μην υπερβάλουμε, υπάρχουν πολλοί δίγλωσσοι και είναι μια χαρά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα