beatblaster666 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Λοιπόν το σύστημα είναι παλιό και πολύ αγαπημένο και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για downloading / uploading, συνεπώς δουλεύει αρκετές ώρες καθημερινά. Το θέμα είναι ότι ο θόρυβος του μετά από 6 συναπτά έτη δεν παλεύεται. Asus p4p800 + Pentium 4 2.8 Ghz + Nvidia GeForce FX 5700. Θέλω να του βάλω νέο κουτί, σκεφτόμουν αυτό. Πέρα από καθαρισμό / αντικατάσταση πάστας και συμμάζεμα καλωδίων τα οποία και θα γίνουν κατά τη μεταφορά τι άλλο προτείνετε? Πραγματικά αν μπορώ να το καταφέρω θα ήθελα που λέει ο λόγος να κοιμάμαι δίπλα του χωρίς να ακούω το παραμικρό. Ελπίζω να μη ζητάω πολλά.
antonl Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Να κοιμάσαι δίπλα του και να μην ακούς τίποτα, το κόβω αδύνατο. Μπορείς όμως να το κάνεις αρκετά ήσυχο. Για αρχή θα πρέπει να δεις από που προέρχεται ο θόρυβος. Τροφοδοτικό, vga fan, cpy fan, case fans;
isay Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Με το ρεύμα που καις για τα torrents, γιατί δεν αγοράζεις ετήσιες συνδρομές για rapidshare,megaupload, κλπ; Φθηνότερα θα σου πέφτει. Έτσι θα κοιμάσαι και το βράδυ χωρίς φασαρία
beatblaster666 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Να κοιμάσαι δίπλα του και να μην ακούς τίποτα, το κόβω αδύνατο. Που λέει ο λόγος Μπορείς όμως να το κάνεις αρκετά ήσυχο. Για αρχή θα πρέπει να δεις από που προέρχεται ο θόρυβος. Τροφοδοτικό, vga fan, cpy fan, case fans; Σίγουρα από το τωρινό κουτί. Το τροφοδοτικό έκανε κάποιο θόρυβο, μείωσα την ένταση του fun του και κάπως καλύτερα είναι. Πολύ θόρυβο κάνει το cpu fan. Ούτε ο σατανάς να 'χε μπει μέσα του. Το κουτί που λέω να πάρω το είδες; ---------- Προσθήκη στις 22:29 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:28 ---------- Με το ρεύμα που καις για τα torrents, γιατί δεν αγοράζεις ετήσιες συνδρομές για rapidshare,megaupload, κλπ; Φθηνότερα θα σου πέφτει. Έτσι θα κοιμάσαι και το βράδυ χωρίς φασαρία Ποιος σου πε ότι το καίω στα torrents κύριε μου; Δεν ασχολούμαι με torrents.
isay Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Ποιος σου πε ότι το καίω στα torrents κύριε μου; Δεν ασχολούμαι με torrents. Επειδή έγραψες το παρακάτω: ...και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για downloading / uploading, συνεπώς δουλεύει αρκετές ώρες καθημερινά.... "Η συμπτωματολογία είναι κοινή για πολλές ασθένειες"
lionheart75 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 80+ ευρώ κουτί για να τοποθετήσεις τόσο παλιό hardware το βλέπω ολίγον τι λάθος φίλε μου. Τσάμπα λεφτά πως να το κάνουμε. Αν τώρα έχεις βαρεθει το case αλλάζει το πράγμα, αλλά δεν χρειάζεται να πάρεις τόσο ακριβό. Με 35 ευρώ την κάνεις τη δουλειά σου τέλεια με ένα Xigmatek. Όσον αφορά το θόρυβο είναι βέβαιο ότι προέρχεται κυρίως απο την ψύκτρα του pentium και εν συνεχεία τα υπόλοιπα παλιά φουρφούρια που υπάρχουν, μαζί με του psu συμπληρώνουν τη φασαρία. Για μένα κοίταξε αν μπορείς να μοντάρεις την ψύκτρα του cpu με άλλο καινούργιο πιο ήσυχο φουρφούρι που θα μπορεί να κάνει δουλειά όσον αφορά την ψύξη, προκειμένου να μην αναγκαστείς να παρεις aftermarket cooler. Εν συνεχεία αλλάζεις τα fans (που πιθανόν υπαρχουν) του case με καινούργια πιο αθόρυβα και καλύτερης ψύξης απο τα παλιά που πθανόν έχεις. Κάτι σε nexus ας πούμε. Τέλος, χωρίς να ξέρω πιο psu έχεις, δες αν μπορείς να το αλλάξεις με κάποιο φθηνό / αξιόπιστο καινούργιο με 12άρη τουλάχιστον fan. Ρίχνεις και ένα καθάρισμα στο εσωτερικό και κάνεις και ένα σωστό cable management και είσαι κομπλέ.
beatblaster666 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 80+ ευρώ κουτί για να τοποθετήσεις τόσο παλιό hardware το βλέπω ολίγον τι λάθος φίλε μου. Τσάμπα λεφτά πως να το κάνουμε.Αν τώρα έχεις βαρεθει το case αλλάζει το πράγμα, αλλά δεν χρειάζεται να πάρεις τόσο ακριβό. Με 35 ευρώ την κάνεις τη δουλειά σου τέλεια με ένα Xigmatek. Μην αγχώνεσαι για αυτό εξάλλου θέλω κάτι και για μελλοντική χρήση. Όσον αφορά το θόρυβο είναι βέβαιο ότι προέρχεται κυρίως απο την ψύκτρα του pentium και εν συνεχεία τα υπόλοιπα παλιά φουρφούρια που υπάρχουν, μαζί με του psu συμπληρώνουν τη φασαρία. Για μένα κοίταξε αν μπορείς να μοντάρεις την ψύκτρα του cpu με άλλο καινούργιο πιο ήσυχο φουρφούρι που θα μπορεί να κάνει δουλειά όσον αφορά την ψύξη, προκειμένου να μην αναγκαστείς να παρεις aftermarket cooler. Πολύ σωστός. Εν συνεχεία αλλάζεις τα fans (που πιθανόν υπαρχουν) του case με καινούργια πιο αθόρυβα και καλύτερης ψύξης απο τα παλιά που πθανόν έχεις. Κάτι σε nexus ας πούμε.Τέλος, χωρίς να ξέρω πιο psu έχεις, δες αν μπορείς να το αλλάξεις με κάποιο φθηνό / αξιόπιστο καινούργιο με 12άρη τουλάχιστον fan. 12 άρι fan δεν έχει σίγουρα. Καμμία πρόταση; Επίσης φουρφούρι = επικό!
phanispal Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Ό,τι και να έχει, μια αλλαγή ανεμιστήρα σε psu μπορεί ν' αποβεί δύσκολη έως περιπετειώδης, οπότε προσοχή.
beatblaster666 Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2010 Ό,τι και να έχει, μια αλλαγή ανεμιστήρα σε psu μπορεί ν' αποβεί δύσκολη έως περιπετειώδης, οπότε προσοχή. Το χα επιχειρήσει μία φορά και δεν πρόκειται να το ξανακάνω αλλα νομίζω λέει για αλλαγή τροφοδοτικού γενικά.
HamerZ Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Και γιατί αρχικά δεν το βγάζεις εκτός δωματίου; Κόστος θα έχεις μόνο σε καλώδια μακρύτερα
HamerZ Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Δημοσ. 12 Μαΐου 2010 Και γιατί αρχικά δεν το βγάζεις εκτός δωματίου; Κόστος θα έχεις μόνο σε καλώδια μακρύτερα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.