Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με θύρες USB

angmar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μία MSI 865PE Neo 2 που τελευταία αντιμετωπίζει το εξής πρόβλημα, οι USB της δίνουν ρεύμα, αλλά δεν αναγνωρίζονται οι συσκευές στα λειτουργικά (δοκιμάστηκε με Windows XP SP3 και Ubuntu 9.10). Προφανώς δοκίμασα διάφορες συσκευές, φλασάκια, κινητά, κάμερες, τα λαμπάκια τους ανάβουν και οι συσκευές φορτίζουν, αλλά τα λειτουργικά δε τις βλέπουν. Έκανα reset το bios μπας και, αλλά τίποτα, έβαλα μια pci κάρτα με USB και πάλι τίποτα.

Καμιά ιδέα;

Δημοσ.

Λογικα καποιο προβλημα εχουν τα windows και δεν κανουν αυτοματη εγκατασταση των drivers...

Δοκιμασε να κανεις boot μεσω Linux με καποιο live cd ή ξαναπερνα drivers για usb σαν αλλη λυση

Δημοσ.
(δοκιμάστηκε με Windows XP SP3 και Ubuntu 9.10)

Λογικα καποιο προβλημα εχουν τα windows και δεν κανουν αυτοματη εγκατασταση των drivers...

Δοκιμασε να κανεις boot μεσω Linux με καποιο live cd ή ξαναπερνα drivers για usb σαν αλλη λυση

σε πρόλαβα ;) (επίσης για drivers, ξαναπέρασα των win αλλά και της PCI usb αλλά τζίφος.)

Δημοσ.
έβαλα μια pci κάρτα με USB και πάλι τίποτα.

αν τελικα δεν σου δουλεψουν οι usb πριν πεταξεις τη μητρικη μπορεις να βαλεις μια pci με usb θυρες πχ

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.569656

εγω το ειχα κανει και σε μια asus και σε μια gigabyte που εβγαλαν προβλημα με τον usb controller

κι εσένα σε πρόλαβα ;)

Δημοσ.

Νικ, όλους τους πρόλαβες - αλλά έτσι που τα λες, το πρόβλημα το έχουν τα φλασάκια, τα κινητά, κι οι κάμερες.....

Δημοσ.

Παράξενο :rolleyes:

Οι ρυθμήσεις του Bios για τις USB τι σου δίνουν να πειράξεις; Κανάλι μπορείς να τους αλλάξεις απο εκεί;

Υ.Γ Οι έξτρα με την PCI δεν δούλευαν ούτε κάτω απο unix???

Υ.Γ2 Link

Δημοσ.

Και οι άλλοι 2 desktops και το 1 netbook στα οποία δουλεύουν τα παραπάνω φλασάκια, κινητά, κάμερες; Γιατί τότε πάμε για φούντο :P

Δημοσ.

...ε τότε ή και τα δύο λειτουργικά φταίνε (απίθανο δεν ακούγεται; ) ή και η USB controller card (μαζί με τις μανίσιες USB θύρες).

Την τελευταία, την έχεις δοκιμάσει αλλού (άλλο πισί) btw;

Ειδικά αν είναι καμμιά με VIA (& αναρχία - στην κυριολεξία) τσιπάκι, no wonder then

Δημοσ.
Παράξενο :rolleyes:

Οι ρυθμήσεις του Bios για τις USB τι σου δίνουν να πειράξεις; Κανάλι μπορείς να τους αλλάξεις απο εκεί;

Στο bios μπορώ να απενεργοποιήσω τον usb controller ή/και να ενεργοποιήσω usb legacy support. Δε κάνουν διαφορά.

Υ.Γ Οι έξτρα με την PCI δεν δούλευαν ούτε κάτω απο unix???

Όχι δεν έκαναν κιχ, κλασικά έδιναν ρεύμα αλλά το λειτουργικό δεν έβλεπε συσκευές.

...ε τότε ή και τα δύο λειτουργικά φταίνε (απίθανο δεν ακούγεται; ) ή και η USB controller card (μαζί με τις μανίσιες USB θύρες).

Την τελευταία, την έχεις δοκιμάσει αλλού (άλλο πισί) btw;

Ειδικά αν είναι καμμιά με VIA (& αναρχία - στην κυριολεξία) τσιπάκι, no wonder then

Είναι όντως βία (& σεξ θα έλεγα), έχει δοκιμαστεί σε άλλο pc και δουλεύει η καταραμένη.

Είναι λογικό αυτό όμως; Να πω κάτι έπαθε ο controller της mobo και οι usb απεβίωσαν, αυτές της pci δε θα έπρεπε να δουλεύουν, αφού έχει δικό της controller;

Δημοσ.

Όλα μαζί; Μόνο πρόβλημα με τις USB αναφέρει (αν εννοείς τις θύρες, μπορεί να κάηκε κάτι -έχω τέτοια μητρική με τιναγμένα κάτι τρανζιστοράκια πριν τις USB- ή τεσπα να έπαθε ζημιά κάποιος πιθανός standalone controller).

angmar, η VIA που δε δουλεύει, στο εν λόγω, δε μου φαίνεται "περίεργο". Το έχω συναντήσει κι εγώ. Δοκίμασε να της αλλάξεις PCI (αν και υποπτέυομαι πως το έκανε ήδη). Mε είχε μανουριάσει άσχημα μια 1 τέτοια κάρτα (τσιπ VIA) σε ένα pc : Λες και ήθελε μερικές δοκιμές, "για να πάρει μπρος"...

Κατά τ' άλλα, η μπακάλικη μέθοδος λέει : τα ξηλώνεις όλα, βάζεις μετά πάνω τα βασικά για μπουτάρισμα (μητρική/PSU/CPU/GPU/RAM, και περνάς Win σε έναν άλλο δίσκο. Ε αν κι εκεί δεν, κάτι μήθηκε (όχι θυ).

Δημοσ.

Να μαι πάλι, λοιπόν σε στιγμές απόγνωσης μπήκα στο bios και απενεργοποίησα τελείως τον usb controller της μητρικής. Για κάποιο μαγικό λόγο τώρα δουλεύει κανονικά η pci usb κάρτα.

Το πρόβλημα λοιπόν λύθηκε μερικώς.

Παίζει καμιά εξήγηση του γιατί;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...