grimpr Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από έναν AMD Athlon X3 για Παιχνίδια; H απάντησή στου Toms Hardware το μαγαζί... http://www.tomshardware.co.uk/athlon-ii-x3-440-gaming-performance,review-31906.html Breaking It Down The first scenario is minimum frame rates. As we've discussed, minimum frame rates are far more important than average frame rates, and any advantage here is noticeable. When we tested World in Conflict, one of the more CPU-dependent games we've tested, it became apparent that the Athlon II X3 440 does not have the same capabilities as the Core i7-920. The Core i7-920 doubles the Athlon II X3 440's minimum of 10 FPS in this title. Granted, the Athlon II X3 440 also achieves a better minimum frame rate in S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat, but the Core i7-920 manages to double 10 FPS in that title, too. In general, the Athlon II X3 440 might not be the best choice for CPU-intensive games like World in Conflict and perhaps even CPU-intensive, real-time strategy games in general. The second scenario in which the Athlon II X3 440 might not be ideal is when multiple graphics cards are employed. When we use two Radeon HD 5870 cards in CrossFire, the Core i7-920 system stretches its legs, while the Athlon II-based system doesn't seem to gain much additional performance at all. In fact, when we compare the Athlon II X3 440 results in CrossFire mode with the single-card Core i7-920 results, we are surprised to see that the Core i7-920 manages to beat the Athlon-based system more often than not (at least up to 1920x1080). At 2560x1600, the graphics subsystem is always the bottleneck. But realistically, who pairs an extremely expensive 30" monitor with one of the cheapest CPUs available? To summarize, the Athlon II X3 440 is an excellent budget gaming processor for single graphics card applications, and probably represents the best price/performance value we've seen to date. But for folks with more cash who are looking for greater performance out of their gaming system (particularly when using multi-card graphics configurations or CPU-intensive game titles) ,higher-end CPUs are definitely a viable option. Remember that the name of the game here is balance. As you scale up graphics muscle, adding the processing horsepower to match will yield an optimal balance between the two subsystems.
vasilisga Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 ενταξει δεν νομιζω οτι ειπε τιποτα καινουριο... απολυτως λογικο μου φαινεται
Nikosgiann Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 στο ιδιο αρθρο παραθετει και μετρησεις παιχνιδιων συγκρινοντας τον AMD με τον i7-920 εχοντας την 5850.. benchmarks
benign Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Μαλλον το εγραψε εδω ο grimpr γιατι καποιοι φιλοι συνεχως συνιστουν στο τμημα των αναβαθμισεων πανακριβους επεξεργαστες.Πρεπει επομενως να ξεκαθαριζεται καθε φορα τι gaming αναγκες εχει ο καθε φιλος που θελει αναβαθμιση,γιατι οπως σωστα λεει το αρθρο,ο μεσος gamer ειναι καλλυμενος και με ενα φτηνο cpu.
paylidis Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 η αλήθεια είναι πως το τελευταίο διαστημα, μετα την ελευση των 7, εχω την εντύπωση οτι οι απαιτησεις για αυξηση της ισχύος cpu έχουν μειωθεί. Καιρός ηταν να υπάρχει ενας κορεσμός... Οφείλω πάντως να ομολογήσω οτι δεν το περίμενα απο τον Χ3 (ξερετε οτι δεν εχω και την καλύτερη γνώμη), που αποτελεί μάλιστα και παλιο (σχετικά) "μοντέλο" σε σχέση με τον Χ6...
sozz Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 γιατι δεν εβαλαν κανενα gta 4 mfsx που εκει μετραει το cpu??
alex_000 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δεν νομιζω οτι υπαρχουν πλεον noobs οι οποιοι ενω θελουν το pc κυριως για games σκανε 300 ευρω για cpu και 100 gia gpu οπως πασσαρουν τα πλαισια. Σημερα εχουμε τα ιντερνετς αυτα πρεπει να τελιωσανε το 2000 βαρια βαρια.
alex_000 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Και γιατί συνεχίζουν τα πλαίσια ρε φίλε να στήνουν τέτοια pc έτοιμα;Νομίζεις ότι δεν βγάζουν τα περισσότερα λεφτά από εκεί; Γιατι ο κοσμος ειναι ασχετος , δεν νομιζω ομως οτι αυτα τα μηχανηματα απευθυνονται σε gamers. Απευθυνονται μαλλον 1)Στους γονεις των 10χρονων που ειναι ασχετοι 2)στους ασχετους που ειναι εξ ορισμου ασχετοι 3)Στην πλειοψηφια του κοσμου που χρησιμοποιει το pc για λιγο απο ολα και οχι για gaming (κυριως)
nem52 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Μαλλον το εγραψε εδω ο grimpr γιατι καποιοι φιλοι συνεχως συνιστουν στο τμημα των αναβαθμισεων πανακριβους επεξεργαστες.Πρεπει επομενως να ξεκαθαριζεται καθε φορα τι gaming αναγκες εχει ο καθε φιλος που θελει αναβαθμιση,γιατι οπως σωστα λεει το αρθρο,ο μεσος gamer ειναι καλλυμενος και με ενα φτηνο cpu. Υπαρχει μεσος gamer??? Δηλαδη ποιος ειναι? Εγω δεν παιζω πολλα παιχνιδια στο pc.. παιζω ενα αλλα θελω να μ@μ@ει σε αυτο το game.. ειμαι μεσος gamer δηλαδη? ειτε παιζεις ενα game ειτε πολλα, ειτε μια ωρα ειτε 10 λεπτα την μερα εξαρταται το ποσο καλα θελεις να το παιζεις.. Εγω πιστευω οτι δεν υπαrχει μεσος gamer.. αλλα απλα καποιος που πριν την αγορα του cpu του επιλεγει ποσα καλα θελει να παιζει καθε game.
paylidis Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Ισως δεν μπορει να κρυφτει η "αγάπη" για την intel ενταξει ρε παιδιά, και εγω είμαι Intel-maniac όπως εσεις είστε amd-maniac. Αλλά βέβαια μία είσηδη σαν και αυτη προκάλεσε το ενδιαφέρον μου για (θετικό, αναμφίβολα) σχολιασμό. Τώρα με το να ηλεκτορο-μαλλιοπιανόμαστε δε θεωρω οτι έχει κανένα νόημα... Άμα θέλετε κανονίζουμε να πάμε σε ένα γήπεδο να φωνάζουμε (να κανουμε και κερκίδα) Επίσης, το οτι η Intel εβγαλε π.χ. τον επεξεργαστη με τους 80000 πυρήνες και φτερά αποτελεί είδηση, αυτό όμως που παρατέθηκε εδω αποτελεί γεγονός. Ας τα διαχωρίσουμε... (ίσως θα κολλούσε καλύτερα στο θέμα των ειδησεων). ---------- Προσθήκη στις 08:28 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 08:26 ---------- Υπαρχει μεσος gamer??? Δηλαδη ποιος ειναι? Εγω δεν παιζω πολλα παιχνιδια στο pc.. παιζω ενα αλλα θελω να μ@μ@ει σε αυτο το game.. ειμαι μεσος gamer δηλαδη? ειτε παιζεις ενα game ειτε πολλα, ειτε μια ωρα ειτε 10 λεπτα την μερα εξαρταται το ποσο καλα θελεις να το παιζεις.. Εγω πιστευω οτι δεν υπαrχει μεσος gamer.. αλλα απλα καποιος που πριν την αγορα του cpu του επιλεγει ποσα καλα θελει να παιζει καθε game. συμφωνώ σε αυτό. Αλλο μέσος χρήστης του υπολογιστη και άλλο μεσος gamer. Και εγω δηλαδή είμαι ικανοποιημένος απο fsx στο λαπτοπ της υπογραφης μου με την 8400... Περι ορεξεως αλλα δεν τιθεται θέμα ποσοτικοποίησης...
Psycho_Warhead Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Το καλυτερο εγω λεω ειναι να εχεις εναν used Q9550 να του ριξεις και OC και θα πετας
benign Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Υπαρχει μεσος gamer??? Δηλαδη ποιος ειναι? Εγω δεν παιζω πολλα παιχνιδια στο pc.. παιζω ενα αλλα θελω να μ@μ@ει σε αυτο το game.. ειμαι μεσος gamer δηλαδη? ειτε παιζεις ενα game ειτε πολλα, ειτε μια ωρα ειτε 10 λεπτα την μερα εξαρταται το ποσο καλα θελεις να το παιζεις.. Εγω πιστευω οτι δεν υπαrχει μεσος gamer.. αλλα απλα καποιος που πριν την αγορα του cpu του επιλεγει ποσα καλα θελει να παιζει καθε game. Ο ορος μεσος gamer οντως στα Ελληνικα μπορει να προκαλεσει συγχυση,τον εχω παρει απο ξενα τεχνολογικα αρθρα που εχουν τον ορο average gamer εννοωντας αγοραστικα τον καταναλωτη που θα δωσει πχ. μεχρι 150 euro μαχιμουμ για vga ,αλλα τοσα για cpu κτ.λ. Δηλαδη ο ορος σημαινει τον καταναλωτη που δεν θα ξοδεψει υπερογκα ποσα για πανακριβες καρτες γραφικων των 300 ευρω,η πανακριβους επεξεργαστες.Καποιον που δεν την βρισκει μετρωντας ενα ενα τα fps ,λεω εγω πιο λαικα και ωμα,και ενδιαφερεται για πιο σημαντικες και δημιουργικες συνισταμενες ενος game. Επλιζω να εξηγησα την απορια σου.
George! Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Με το σύστημα της υπογραφής μου, αν πάρω καμιά ATI 5870 ή gtx 285 θα παίζει τα παιχνίδια με υψηλές ρυθμίσεις(ενεργοποιημένα φίλτρα κτλ.) στα γραφικά;
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 @George! αυτό και αν είναι offtopic! edit: τώρα που το σκέφτομαι, όχι και τόσο...
Dropsreef Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Με το σύστημα της υπογραφής μου, αν πάρω καμιά ATI 5870 ή gtx 285 θα παίζει τα παιχνίδια με υψηλές ρυθμίσεις(ενεργοποιημένα φίλτρα κτλ.) στα γραφικά; 1.Καλυτερα η ερωτηση να γινοταν στο thread που σχετίζεται με τις Gpu 2.Απο τοροφοδοσια εισαι μια χαρα 3.Ενδεχόμενο bottleneck με τον επεξεργαστή της υπογραφής σου 4.Τι να την κανεις την 5870 ή την gtx 285 σε 19αρα CRT οθόνη 5.Η 5870 δυσκολα χωράει σε αυτό το κουτί και λογω του κακου air flow εκει μεσα θα γινεται της κολάσεως απο θερμοκρασίες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.