Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με ram

George!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο σύστημα της υπογραφής μου είχα μνήμες Kingston 2χ1gb ddr400 με χρόνους cl 3-3-3-8.

Πήρα και έβαλα άλλες δύο ίδιες, δηλαδή 4χ1gb(όλες Kingston το ίδιο μοντέλο) και η ταχύτητα από 200mhz έγινε 158mhz, ενώ και το command rate έγινε από 1Τ, 2Τ. Τέλος άλλαξαν και οι χρόνοι cl οι οποίοι έγιναν 2.5-3-3-7

Υπάρχει κάποια λύση;

Αν όχι, μήπως με συμφέρει να αφήσω μόνο τα 2gb που είχα πριν;

Ευχαριστώ

cpuzl.th.jpg

Δημοσ.

Ίσως να παίζει περιορισμός του chipset όταν είναι όλα τα memory slots γεμάτα, αν και δε θυμάμαι κάτι τέτοιο, στη συγκεκριμένη μητρική τουλάχιστον.

Ανέβασε screenshots από την καρτέλα SPD όλων των dimms.

Δημοσ.

Υπάρχει κάποια λύση;

Αν όχι, μήπως με συμφέρει να αφήσω μόνο τα 2gb που είχα πριν;

Αν βάλεις στο bios χειροκίνητα τις τιμές, τις κρατάει ή τις αλλάζει;

Σε κάθε άλλη περίπτωση καλύτερα να έχεις μεγάλη ποσότητα μνήμης έστω και λίγο πιο αργή.

Αν έχεις xp δοκίμασε να βάλεις 3 gb μνήμης. Άλλωστε περισσότερα δεν χρειάζονται για 32bit-o λειτουργικό.

Μπορεί να ισχύει ο περιορισμός του chipset όπως είπε και ο phanispal. Ισως ένα update του bios να βοηθήσει.

Δημοσ.

Στο bios δεν βλέπω να έχει ρυθμίσεις για τις μνήμες.

Φοβάμαι μήπως με τα 4gb έχω χειρότερη απόδοση γιατί διαβάζω ότι το command rate Τ1 έχει καλύτερη απόδοση εως και 30% από το Τ2. Αν βαλουμε και την μειωμένη ταχύτητα στα 158mhz τότε το βλέπω σαν χάος.

phanispal έτοιμα και τα screenshot από την καρτέλα SPD:

slot1.th.jpg

slot2w.th.jpg

slot3.th.jpg

slot4.th.jpg

*Λειτουργικό σύστημα έχω τα windows 7 64bit.

Και του επεξεργαστή:

cpuc.th.jpg

Δημοσ.
Στο bios δεν βλέπω να έχει ρυθμίσεις για τις μνήμες.

Φοβάμαι μήπως με τα 4gb έχω χειρότερη απόδοση γιατί διαβάζω ότι το command rate Τ1 έχει καλύτερη απόδοση εως και 30% από το Τ2. Αν βαλουμε και την μειωμένη ταχύτητα στα 158mhz τότε το βλέπω σαν χάος.

Καθόλου χάος δεν θα δεις... είναι μικρή η διαφορά.

Στο bios πήγαινε στα advanced -> dram configuration και άλλαξε την ρύθμιση από auto σε manual και πειραματίσου με τις τιμές.

Δημοσ.

Εδώ: http://www.overclock.net/amd-memory/32605-1t-vs-2t-command-rate-there.html διάβασα για 25%(τελικά) διαφορά.

Υπάρχει τρόπος να ρυθμίσω τις ταχύτητες από τα windows; γιατί στο bios δεν βλέπω κάτι.

Αν αφήσω τα 3gb θα γίνει Τ1(;) και 200mhz; (Ξέρω ότι έτσι θα χάσω το dual channel).

Έψαχνα καιρό να βρω αυτά τα 2 επιπλέον gb και τώρα κοντεύω να σκάσω με την ατυχία μου...

Δημοσ.

Ευχαριστώ και τους δύο. The_Judas κάναμε σχεδόν ταυτόχρονα το post και δεν πρόλαβα να δω τις οδηγίες σου.

Μου έβγαλε την παρακάτω οθόνη(ίδια με του phanispal):

dsc01323u.th.jpg

Έβαλα 400 τα mhz, 3 το cas και τώρα θέλω βοήθεια σχετικά με τις τιμές που πρέπει να βάλω στα υπόλοιπα. Το Min RAS είναι το 8 από το 3-3-3-8 στις μνήμες;

Ποιες από τις υπόλοιπες τιμές πρέπει να αλλάξω;

Δημοσ.
Ευχαριστώ και τους δύο. The_Judas κάναμε σχεδόν ταυτόχρονα το post και δεν πρόλαβα να δω τις οδηγίες σου.

Μου έβγαλε την παρακάτω οθόνη(ίδια με του phanispal):

dsc01323u.th.jpg

Έβαλα 400 τα mhz, 3 το cas και τώρα θέλω βοήθεια σχετικά με τις τιμές που πρέπει να βάλω στα υπόλοιπα. Το Min RAS είναι το 8 από το 3-3-3-8 στις μνήμες;

Ποιες από τις υπόλοιπες τιμές πρέπει να αλλάξω;

Αν θυμάμαι καλά πρέπει να είναι έτσι η αντιστοιχία:

CL - tRCD - tRP - tRAS = 3-3-3-8

Μπορείς βέβαια να βάλεις το κλοκ στα 400mhz και να αφήσεις τα timings στο αυτόματο.

Δημοσ.

Το έφτιαξα και το 8ράκι με την πολύτιμη βοήθειά σας.

Τις τιμές για τα Trc, Trfc, Trwt, Twr μπορώ να τις βρω κάπου;

Το memory timing να το κάνω 1Τ;

Δημοσ.

Καλύτερα μην ασχοληθείς με τα υπόλοιπα subtimings.

Αυτό που σίγουρα θυμάμαι από την s939 εποχή, είναι ότι με 4 dimms, δεν είναι εφικτό το 1Τ στο Command Rate.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...