Αδμιν Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Κανείς δεν είπε ότι πρέπει να αφανιστεί η προσωπική άποψη ή να συμπαθήσουμε με το ζόρι κάποιον. Το ζήτημα είναι να μην έχουμε την απαίτηση οι όποιες προτιμήσεις μας να ακολουθούνται από όλους τους άλλους. Κάτι περί ελευθερίας ενός ατόμου που τελειώνει εκεί που αρχίζει αυτή του άλλου ατόμου. Αυτό ακριβώς είναι. Ισχύει αμφίδρομα. Αν δηλαδή υπήρχε καμιά μυστική υπηρεσία με σκοπό την αφάνισή των ομαλάρων, ναι, ομολογώ υπάρχει πρόβλημα.
timekeeper Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Ας πω κι εγώ την γνώμη μου. Καταρχάς για μένα η ομοφυλοφιλία είναι παρέκκλιση από το κανονικό. Αλλά, (αυτό το αλλά σαν την κόκα κόλα είναι) είναι δικαίωμα του καθενός οι επιλογές και η πορεία που χαράσσει. Δεν μπορώ εγώ (δεν έχω το δικαίωμα) να κατακρίνω και να καταδικάσω. Και συμφωνώ απόλυτα με δικαιώματα όπως το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης που ρυθμίζει θέματα περιουσίας κτλ. Δεν μπορώ να κατανοήσω όμως πως οι ίδιοι δεν βλέπουν ότι η παρέλαση, μόνο υπέρ τους δεν είναι... Με την υποστήριξη του MAD;;; Απλά πουλάει το όλο πανηγύρι. Επίσης κάθετος είμαι στο θέμα υιοθεσίας. Ξέρω ότι κάποια στιγμή θα γίνει και εδώ, είναι αναπόφευκτο. Απλά, παλιότερα, οι όποιες επιλογές, κουβαλούσαν κι ένα βάρος και μία ευθύνη. Τώρα προσπαθούμε να περάσουμε την απόκλιση σαν επιλογή η οποία χαίρει όλων των δικαιωμάτων κι αυτό που δεν επιτρέπει η φύση, το επιτρέπει ο νόμος... Ειλικρινά, δεν με αγγίζει το αν η ομοφυλοφιλία βγήκε από τον πίνακα των ψυχικών νοσημάτων. Ούτως ή άλλως οι περισσότεροι ψυχίατροι δεν πιστεύουν στην ύπαρξη της ψυχής. Ούτε η αναγνώριση τέτοιων δικαιωμάτων ήταν αυτό που κρατούσε πίσω τις κοινωνίες μας, δεν είδα να διορθώνονται σε τίποτα αυτές που προχώρησαν σε τέτοιες αποφάσεις.
FilipposMD Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Εντάξει, είναι προφανώς πολύ διαφορετικό από τους μαύρους ή τις γυναίκες ε. Δηλαδή οκ, για αυτές τις 2 ομάδες, υπήρχε ξέρω 'γω νομοθεσία που απαγόρευε τις ψήφους. Και αυτό είναι κάτι ελαφρώς διαφορετικό από την κοινωνική κριτική, άλλο τι νομίζει η γειτόνισσα και άλλο το πως με έχει για λεκανόβουρτσα το κράτος. Προφανώς δεν είναι το ίδιο (για αντιστοιχία μίλησα, όχι ομοιότητα). Δεν βάλαμε τους γκέι να μας καλλιεργούν τα χωράφια, ούτε τους απαγορεύσαμε να ψηφίζουν. Αλλά δεν είναι ίδια και η ένταση της διαμαρτυρίας, έτσι; Σκέψου έναν άνθρωπο που δεν προσπαθεί να κρύψει την ομοφυλοφιλία του. Το πρόβλημά του είναι πολύ μεγαλύτερο από την κοινωνική κριτική. Αν είναι δάσκαλος θα διαμαρτύρονται οι γονείς, αν είναι πολιτικός δε θα βγει, σν είναι στρατιωτικός την πάτησε, αν ζει σε κανένα χωριό θα του κόβουν την καλημέρα. Αν είναι σε κώμα, δεν μπορεί ο σύντροφός του να αποφασίσει για εκείνον, αν σκοτωθεί ο σύντροφός του δεν κληρονομεί την περιουσία που μπορεί να απέκτησαν από κοινού και χίλια δυο άλλα. Ε, με αυτά ως δεδομένα, το να βγαίνουν μια φορά τον χρόνο στο δρόμο, δε μου φαίνεται και τόσο υπερβολική αντίδραση! Έστω κι αν δεν είναι του γούστου μου. Οι κομμωτές και οι μόδιστροι της τηλεόρασης είναι η εξαίρεση, όχι ο κανόνας. Όσο για τις βρισιές κτλ, αν γινόταν αυτό, θα έπρεπε να βγουν στο δρόμο όλα τα αγάμητα λυκειόπαιδα για το "μαλάκα", όλες οι κοινωνικές λειτουργοί συγκεκριμένου κλάδου για το "πουτ*να", οι ενδοκρινολόγοι για το "αρχ*δι", οι φιλόλογοι για το "μουν*λεβιέ", οι φουρνάρηδες για το "παπάρα", οι αγρότες για το "μπάμια", οι ψαράδες για το "πέρκα", οι Ιταλοί για το "καρι*λα" και πάει λέγοντας. Οι βρισιές που αναφέρεις μάλλον επιβεβαιώνουν το επιχείρημά μου. Ο άνθρωπος δηλαδή που επιλέγει σύντροφο του ιδίου φύλου και μπορεί να είναι μονογαμικός και σεμνότατος, μπαίνει γενικά στην ίδια κατηγορία με την ..τάνα, που δε νομίζω ότι θεωρείται από τους πολλούς και πρότυπο ηθικής και αξιοπρέπειας. Αν πήγαινες να ζήσεις σε μια χώρα, όπου στις κοινές βρισιές, εκτός από τις γνωστές υπήρχε και ο "Έλληνας" ή το "μακρυμάλλης" ή κάτι άλλο που σε αφορούσε εκ των πραγμάτων, θα ένιωθες ότι πρέπει να σπάσεις το στερεότυπο ή όχι; Το να επιμένεις στην προβολή της προτίμησής σου ως μέρος μιας μειονότητας είναι το ίδιο εμετικό με τον str8 που θα κάτσει να σου πω πως το έβαλε κάτω το γκομενάκι και το έκανε να λιποθυμήσει με ανελέητο 48ωρο μπίστωμα με διάλειμμα μόνο για να την συνεφέρει. Σ' αυτό γενικά συμφωνώ. Γι' αυτό και με την αισθητική της γκέι κοινότητας δεν τα πάω καλά. Καμιά φορά όμως, χρειάζεται ένα μπαμ για να αλλάξουν τα πράγματα. Χωρίς να είμαι βέβαιος για το πού βρίσκεται η διαχωριστική γραμμή.
Morticia Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Άσχετο. Το θέμα του τόπικ είναι "Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας 2010". Μοιάζει σα να μιλάει για την Αθήνα ως πόλη.
Moderators Malthador Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Εγώ πάντως δεν ξέρω κανέναν στρέιτ, που να κλείνει την τσόντα όταν αρχίζει λεσβιακή σκηνή. Υποκρισία uber alles. Sorry κιόλας.
htps Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Οι σεξουαλικές προτιμήσεις δεν είναι κάτι αυστηρά προσωπικό; Εννοώ, δε βγαίνεις να τις προβάλλεις, διαφημίσεις, διαλαλήσεις δημόσια. 'Αρα γιατί να υπάρχει ντροπή ή υπερηφάνεια γι' αυτές; Ωραιος συμφωνω απολυτα.Νομιζω αυτο αφορα τον καθενα μας προσωπικα καθως επισης κ τους αγαπημενους μας στους οποιους επιλεγουμε εαν θα το εκφρασουμε η οχι Παντως δεν εχω παει ποτε σε pride εκτος του οτι βαριεμαι αφανταστα την διαδικασια ,να παω να κανω τι?Να πω τι?Ενταξει κοιταχτε με τον παιρνω στα 4 η τον δινω στο ορθιο?Παντως θα ηθελα να παω εστω απο περιεργεια αλλα να παω για να υπερηφανευτω η οχι για την σεξουαλικοτητα μου?...λιγο αχρειαστο μου φαινεται...Ομως να παω για να αναγνωριστει το civil partnership με τον συντροφο μου στην Βρετανια και εδω στην Ελλαδα...ε ναι γι αυτο θα πηγαινα..χωρις δευτερη σκεψη Επισης πιο παλια ειχα δει κ μια αλλη καμπανια στην Αγγλια εκτος αυτην του get over it στην οποια δυο τυπακια λιγο μετα την εφηβεια δηθεν καναν αντροδουλειες και μερεμετια σε εναν εξωτερικο χωρο κ στο ασχετο αρχισαν να φασωνονται...κ η διαφημηση εκλεισε λιτα με ενα...you never know...
Super Moderators billdanos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Υ.Γ. Δεν εχω προβλημα με τους gay (αρκει να μη μου την πεφτουν). Με τις κραγμενες εχω προβλημα σε ολα τα επιπεδα. Είναι σα να λες "δεν είμαι ρατσιστής, αλλά σιχαίνομαι τους μαύρους! Μπορώ να πω οτι συμφωνώ. Εχω γνωστούς gay και Λεσβίες που δεν προκαλούν και όλα καλα. Είχα όμως και καθηγητή στο πανεπιστήμιο που την επεφτε άσχημα σε οποιον εκανε το λαθος να πάει στο γραφείο του (εγω γλύτωσα, εναν φίλο τον απείλησε οτι αν δεν του δώσει το κινητό του θα τον κόψει στο μάθημα - τελικά όντως τον εκοψε). Και γω είχα έναν καθηγητή που ζητούσε στην ψύχρα λεφτά για να σου περάσει το μάθημα και όποιος δεν έδινε τον έκοβε! Και στις 2 περιπτώσεις το πρόβλημα είναι η συμπεριφορά και η κατάχρηση "εξουσίας" και όχι οι προτιμήσεις στο κρεβάτι! Επίσης κάθετος είμαι στο θέμα υιοθεσίας. Ξέρω ότι κάποια στιγμή θα γίνει και εδώ, είναι αναπόφευκτο. Σε αυτό το θέμα δεν είμαι πλεον απόλυτος μιας και μελέτες δείχνουν πως ένα παιδί που μεγαλώνει με 2 γυναίκες ή 2 άντρες, έχει τις ίδιες πιθανότητες να είναι ομοφυλόφιλο, όσο και τα υπόλοιπα με "νορμαλ" γονείς! Εξάλλου έχουμε δει πολλές φορές φρικιαστικές συμπεριφορές "νορμαλ" γονέων απέναντι στα παιδιά τους!
Timour21 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Εγώ απο την άλλη θεωρώ πως τέτοιου είδους παρελάσεις, γίνονται για να προκαλέσουν αντιδράσεις... και το πετυχαίνουν (καλώς ή κακώς...). Κάτι αντίστοιχο με τις ετήσιες παρελάσεις καθολικών και προτεσταντών στην Ιρλανδία δηλαδή...
Super Moderators billdanos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Εγώ απο την άλλη θεωρώ πως τέτοιου είδους παρελάσεις, γίνονται για να προκαλέσουν αντιδράσεις... και το πετυχαίνουν (καλώς ή κακώς...).Κάτι αντίστοιχο με τις ετήσιες παρελάσεις καθολικών και προτεσταντών στην Ιρλανδία δηλαδή... Τόσες και τόσες παρελάσεις και πορείες γίνονται, αυτό μας πείραξε? Για τους περισσότερους πέρασε αδιάφορα!
Timour21 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Τόσες και τόσες παρελάσεις και πορείες γίνονται, αυτό μας πείραξε? Για τους περισσότερους πέρασε αδιάφορα! Δεν είπα οτι με πείραξε, το ΣΚ ήμουν θεσ/νίκη και έφαγα το parade των Ηρακλέων οταν γύριζα στην μάπα (το οποίο με πείραξε για να είμαι ειλικρινής). Αλλά και δω να ήμουν πάλι δεν θα με πείραζε, το μόνο που είπα είναι οτι γίνονται κυρίως για να προκαλέσουν αντιδράσεις, μπορεί να κάνω και λάθος...
Αδμιν Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Ουσιαστικά είναι για να αυξήσουν το visiability τους. Γιαυτό και το σύνθημα "είμαστε παντού". Αυτό θα μπορούσαμε να το αναλύσουμε (πχ η αιτία που υπάρχει ρατσισμών κατά των ΛΟΑΔ είναι γιατί για την ευρύτερη κοινωνία αποτελούν την εξαίρεση. Προεκτείνετε τις ευθείες για το συμπέρασμα). Ίσως κάπου να έχουν χάσει το νόημα βέβαια. Γενικότερα όμως η πράξη δεν έχει λόγο να είναι κατακριτέα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.
De@th L0rd Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Εγώ πάντως δεν ξέρω κανέναν στρέιτ, που να κλείνει την τσόντα όταν αρχίζει λεσβιακή σκηνή. Υποκρισία uber alles. Sorry κιόλας. Πόσο μάλλον όταν συνεχίζουν με χιονοπόλεμο...
timekeeper Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Σε αυτό το θέμα δεν είμαι πλεον απόλυτος μιας και μελέτες δείχνουν πως ένα παιδί που μεγαλώνει με 2 γυναίκες ή 2 άντρες, έχει τις ίδιες πιθανότητες να είναι ομοφυλόφιλο, όσο και τα υπόλοιπα με "νορμαλ" γονείς! Εξάλλου έχουμε δει πολλές φορές φρικιαστικές συμπεριφορές "νορμαλ" γονέων απέναντι στα παιδιά τους! Κλασσική ατάκα αυτό που είπες... Είπαμε, όσα δεν παραχωρεί η φύση, τα παραχωρεί ο νόμος...
Super Moderators billdanos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Κλασσική ατάκα αυτό που είπες... Είπαμε, όσα δεν παραχωρεί η φύση, τα παραχωρεί ο νόμος... Και αυτό κλασικό είναι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.