Προς το περιεχόμενο

Πρόγραμμα ανάκλησης laptop Vaio από τη Sony


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το μικρότερο πρόβλημα των vaio ειναι αυτή η ανάκληση, δεν υπάρχει μεγαλύτερη απάτη απο αυτά τα φορητά, σε όλους τους τομείς!

Για τα Vaio τα λες αυτα; Σε λιγο θα μας πεις οτι οι τηλεορασεις Sony ειναι μονο φιρμα και με τα ιδια λεφτα θα μπορουσες να παρεις μια Philips ή Toshiba με καλυτερα χαρακτηριστικα και καθολου πιθανοτητα πρασινιλας, οτι τα Bluray τους επισης υστερουν σε σχεση με τα LG επειδη δεν παιζουν mkv και BD9, και κυριως, οτι τα Vaio εχουν και αλλα προβληματα πλην της υπερθερμανσης, και οτι αυτα που ακουγονται οτι εχουν μια καρτα γραφικων intel (ενσωματωμενη) για να ρυθμιζουν το backlight της οθονης και μια αλλη για να στελνουν εικονα στην οθονη (ati/nvidia) και πρέπει να κατεβασεις drivers και για τα δυο για να δουλευει το laptop ειναι ολα περα για περα αληθινα :P Ειλικρινα, πως κοιμουνται το βραδυ αυτοι που λενε τετοια ψεματα για την κυρια sony; :-D

 

ΥΓ: Περα απο την πλακα, μονο τα κινητα τους αξιζουν, αμα πεσεις σε καλο μοντελο χωρις προβληματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ανακλήσεις προϊόντων γίνονται από όλες τις εταιρίες από εκεί και πέρα λογικό ήταν να γίνουν ποστ από δυσαρεστημένους πελάτες της Sony αλλά και από ένθερμους υποστηρικτές της εταιρίας.

 

Επειδή λοιπόν οι γενικεύσεις πολλές φορές μπορούν να οδηγήσουν σε λανθασμένες εντυπώσεις ειδικά όταν αυτές οι γενικεύσεις στηρίζονται σε αριθμό ερευνών και δοκιμών που δεν αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα ικανό να χαρακτηρίσει μία εταιρία, καλό είναι να αποφεύγονται. Από εκεί και πέρα ο καθένας μας φυσικά λέει την γνώμη του και κρίνεται φυσικά για αυτή.

 

Κάθε γνωστή εταιρία στον χώρο, σε βάθος χρόνου, έδωσε αξιόλογα μηχανήματα αλλά και άλλα που παρουσίαζαν προβλήματα ή που για πολλούς και διάφορους λόγους δεν είχαν επιτυχή πορεία, όπως και αν ορίζει κάποιος την επιτυχία.

 

Όταν λοιπόν κάποιος έχει κάποιες συγκεκριμένες απαιτήσεις από ένα μηχάνημα και θέτει ένα όριο στο ποσό που θα διαθέσει, κάνει μία έρευνα αγοράς και καταλήγει σε 5-6 μοντέλα από τα οποία και τελικά επιλέγει ποιο θα αγοράσει.

 

Αφού τέθηκε το θέμα της ποιότητας της κατασκευής γενικά και αόριστα χωρίς λοιπούς περιορισμούς (αξία, σκοπός χρήσης, κλπ) παραθέτω link site που ήδη έχω αναφέρει σε προηγούμενο ποστ και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του όπως και περιορίζει την αναζήτηση στα δικά του μέτρα και σταθμά:

 

http://www.notebookcheck.net/Purchase-Consultation.13212.0.html#results

 

Δεν υποστηρίζω ότι το site είναι αντικειμενικό, αυτό που λέω είναι ότι από εκεί κάποιος μπορεί να βρει κάποια μηχανήματα που ικανοποιούν τις απαιτήσεις του και από εκεί και πέρα site με reviews υπάρχουν πάρα πολλά, οπότε και από εκεί παίρνει γνώμες, τις αξιολογεί και καταλήγει σε κάποιο συγκεκριμένο μηχάνημα.

 

Δηλαδή δεν αγοράζουμε κάποιο μηχάνημα επειδή είναι κάποιας συγκεκριμένης εταιρίας, αλλά αγοράζουμε συγκεκριμένο μηχάνημα που πληρεί τις προδιαγραφές μας βάζοντας σε δεύτερη ή και τρίτη μοίρα το logo της εταιρίας που φέρει. (Περί φανμποϊσμού ο λόγος.)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κυριως, οτι τα Vaio εχουν και αλλα προβληματα πλην της υπερθερμανσης, και οτι αυτα που ακουγονται οτι εχουν μια καρτα γραφικων intel (ενσωματωμενη) για να ρυθμιζουν το backlight της οθονης και μια αλλη για να στελνουν εικονα στην οθονη (ati/nvidia) και πρέπει να κατεβασεις drivers και για τα δυο για να δουλευει το laptop ειναι ολα περα για περα αληθινα :P Ειλικρινα, πως κοιμουνται το βραδυ αυτοι που λενε τετοια ψεματα για την κυρια sony; :-D

 

Κατανοώ και σέβομαι την εμπάθεια σου για την SONY αλλά μην φτάνουμε στο άλλο άκρο λέγοντας υπερβολές.Και φυσικά μιλάμε για τα Vaio συγκεκριμένα και όχι για τηλεοράσεις, dvd, ψυγεία, κινητά ή διαστημόπλοια.

 

Να διευκρινήσω κατ' αρχήν ότι δεν έχω καμιά τρέλα ή έρωτα με τα VAIO και ότι αλλάζω laptop πάρα πολύ συχνά. Πριν 3 μήνες είχα Macbook Pro, τώρα έχω SONY και αύριο μπορεί να αγοράσω Τhinkpad ή ASUS.

 

Δεν νομίζω ότι τα Vaio γενικότερα αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπερθέρμανσης...κάθε άλλο εδώ και χρόνια είναι από τα καλύτερα λάπτοπ σε θερμική συμπεριφορά με μεγάλη παράδοση στον τομέα αυτό! Ακόμη και το θέμα για το οποίο μιλάμε αφορά πιθανή υπερθέρμανση και δεν αποτελεί δεδομένο πρόβλημα. Ίσως ο όρος "ανάκληση" που χρησιμοποιούμε είναι αρκετά βαρύς όταν το πιθανό πρόβλημα λύνεται με ένα απλό bios update και δεν πρόκειται για αστοχία υλικού ή κάτι άλλο. Από προσωπική εμπειρία έχω το VAIO CW2 και ουδέποτε παρουσίασε το παραμικρό πρόβλημα θερμοκρασιών. Αντίθετα μάλιστα και με κάθε ειλικρίνεια πρόκειται για ένα από τα ψυχρότερα λάπτοπ που είχα ποτέ στην κατοχή μου Το γεγονός αυτό αποκτά μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για 14αρι, με i3+nvidia 330M και περιορισμένες λόγω μεγέθους διαστάσεις. Ακόμη και ύστερα από GPU O/C , 3dmark tests, benchmarks κτλ το μηχάνημα παρέμεινε ψυχρό σε όλο το σασί (και το κάτω και το πάνω μέρος) ενώ δεν έχω δει ποτέ θερμοκρασίες που θα με έκαναν να ανησυχήσω έστω και στο ελάχιστο.

 

Για το θέμα των δύο καρτών ΔΕΝ έχω καταλάβει τί ακριβώς εννοείς. Πολλά επαγγελματικά-ψιλοακριβά laptop κατασκευάζονται με 2 κάρτες γραφικών με προφανή λόγω την εξοικονόμηση ενέργειας, την μεγαλύτερη αυτονομία αλλά και χαμηλότερες θερμοκρασίες όταν δεν χρειαζόμαστε να δουλέψουμε "βαριά" γραφικά. Το συναντάμε κυρίως σε 13αρια μοντέλα και φυσικά όχι μόνο της SONY αλλά και ASUS, Thinkpad κτλ. Τις περισσότερες φορές υπάρχει ένας διακόπτης πάνω στο laptop που μας επιτρέπει να επιλέγουμε αν θέλουμε να ξεκινήσουμε το μηχάνημα με την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών ή κάποια πιο ισχυρή (ΑΤΙ/NVIDIA). (Stamina/Performance mode). Προφανώς και απαιτούνται και οι δύο drivers γιατί έχουμε 2 κάρτες γραφικών. Το πρόβλημα δεν κατάλαβα ακόμη που είναι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ανακλήσεις προϊόντων δεν γίνονται για ψύλλου πήδημα και σίγουρα ένα αντικειμενικά καλό μοντέλο (και γενικότερα η σειρά cw) δεν αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα όλων των φορητών της Sony.

 

http://www.notebookcheck.net/Review-Sony-Vaio-VPC-CW2S1E-L-Notebook.27414.0.html

 

Προσωπικά σε αυτή την τιμή θα πήγαινα κατά Packard Bell μεριά, πχ:

 

http://www.notebookcheck.net/Review-Packard-Bell-Easynote-TJ75-Notebook.27217.0.html

 

αφού και οι διαστάσεις των χεριών μου κάνουν τα 14άρια ακόμα μικρότερα... :lol:

 

http://www.skroutz.gr/s/249078/Sony-Vaio-VPC-CW2S1E-R-P-W-B.html

http://www.skroutz.gr/s/266674/Packard-Bell-EasyNote-TM86-JO-250.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...