Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απορώ πως κάποιοι που δεν έχουν συμμετάχσει σε open-source project αναφέρονται τόσο απόλυτα στην διαδικασία ανάπτυξης του κώδικα.

Όχι δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με την ανάπτυξη κώδικα από μια ομάδα σε εταιρία που παράγει λογισμικό κλειστού κώδικα.

Όταν γράφεις κώδικα σε open-source project, oι σύμμαχοί σου είναι το documentation, τα comments, 2-3 άλλοι προγραμματιστές στο project και κυρίως το κεφάλι σου.

Π.χ ας πάμε σ'ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ open-source project όπως το FreeBSD. Νομίζετε ότι ο κάθε προγραμματιστής - 100 official, και καμια 1000 παρατρεχάμμενοι + 40 ΜΑΘΗΤΕΣ οι οποίοι παίρνουν μέρος μέσω του Google Summer of Code - ξέρουν τον κώδικα απ'έξω? Ή ότι έχουν μια γενική εικόνα για το τι κάνει κάθε κομμάτι του κώδικα? ΛΑΘΟΣ.

• Απαντ. 140
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Απορώ πως κάποιοι που δεν έχουν συμμετάχσει σε open-source project αναφέρονται τόσο απόλυτα στην διαδικασία ανάπτυξης του κώδικα.

Όχι δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με την ανάπτυξη κώδικα από μια ομάδα σε εταιρία που παράγει λογισμικό κλειστού κώδικα.

Όταν γράφεις κώδικα σε open-source project, oι σύμμαχοί σου είναι το documentation, τα comments, 2-3 άλλοι προγραμματιστές στο project και κυρίως το κεφάλι σου.

Π.χ ας πάμε σ'ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ open-source project όπως το FreeBSD. Νομίζετε ότι ο κάθε προγραμματιστής - 100 official, και καμια 1000 παρατρεχάμμενοι + 40 ΜΑΘΗΤΕΣ οι οποίοι παίρνουν μέρος μέσω του Google Summer of Code - ξέρουν τον κώδικα απ'έξω? Ή ότι έχουν μια γενική εικόνα για το τι κάνει κάθε κομμάτι του κώδικα? ΛΑΘΟΣ.

Εγώ πάλι γιατί νομίζω ότι οι αρχές σωστής ανάπτυξης λογισμικού ισχύουν και για open source και closed source το ίδιο ?

Θεωρείς ότι ένα τραπεζικό σύστημα με 1000 database tables μπορεί να συντηρηθεί χωρίς documentation , καλά comments και φυσικά ευανάγνωστο κώδικα ?

Δημοσ.

Οι σωστές αρχές ανάπτυξης είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοσθούν όταν τα μέλη του project είναι γεωγραφικά διεσπαρμένα. Εννοείται πως σε ένα project open source δεν κάνει ο καθένας ότι του κατέβει, υπάρχουν μπούσουλες, documentation, μπαγζίλες, στόχοι, forums για να συζητήσεις για τον κώδικα κτλ.

Και πάλι όμως καμμία σχέση με μια ομάδα ανάπτυξης που εργάζεται στον ίδιο χώρο. :)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Η συμφωνία αυτή έχει ξεκινήσει απο το 2002, αλλά τότε είχε υπογράψει και το NATO.

Εμένα πάντως δε μου κάνει για απλή συνεργασία. Κάτι βρομάει εδώ και οι hackers είναι αυτόι που μυρίζουν λιγότερο, μάλλον για cyberwar το κόβω!

• 3 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...