jimarass Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Ρε παίδες, υπάρχει μεταγαμιαίο συμβόλαιο δηλαδή ρύθμιση για ΜΕΤΑ το γάμο? πχ για περιπτώσεις όπως γονική παροχή και τέτοια, να μην πηγαίνει 50- 50...
scullyist Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Γιατί, προβλέπονται από το νόμο και τα προ-? Δεν το ξέρω αλλά σκέφτομαι ότι έτσι κι αλλιως μιλάμε για ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ των δύο (μέσω δικηγόρου/συμβολαιογράφου φυσικά), οπότε γιατί να μην υπάρχει/ισχύει και μετά- αν έχει συμφωνηθεί και υπογραφεί από το ζευγάρι?
jimarass Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Γιατί, προβλέπονται από το νόμο και τα προ-? Δεν το ξέρω αλλά σκέφτομαι ότι έτσι κι αλλιως μιλάμε για ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ των δύο (μέσω δικηγόρου/συμβολαιογράφου φυσικά), οπότε γιατί να μην υπάρχει και μετά- αν έχει συμφωνηθεί και υπογραφεί? Με ενδιαφέρει η περίπτωση γονικής παροχής στην οποία η σύζυγος δεν έχει καμία σχέση αλλά σε περίπτωση διαζυγίου θα δικαιούται τα μισά. Μπορεί αυτό να ρυθμιστεί μετά το γάμο λες? Το να κάνεις συμφωνητικό δε λέει κάτι αν αυτό δεν είναι νόμιμο και συνταγματικό.
scullyist Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Με ενδιαφέρει η περίπτωση γονικής παροχής στην οποία η σύζυγος δεν έχει καμία σχέση αλλά σε περίπτωση διαζυγίου θα δικαιούται τα μισά. Μπορεί αυτό να ρυθμιστεί μετά το γάμο λες? DISCLAIMER, με το φτωχό μου το μυαλό το λέω, δεν γνωρίζω τα νομικά. Αλλά αν το δεχτεί γιατί να μην γίνεται, μεταξύ των δύο δεν θα είναι το συμφωνητικό και κατωχυρωμένο σε δικηγόρο/συμβολαιογράφο? αν πχ εγώ δηλώσω έστω και μετά τον γάμο ότι σε περίπτωση που χωρίσουμε δεν διεκδικώ κάτι έστω κι αν με αξιώνει ο νόμος να το πάρω, δεν μπορώ να σκεφτώ γιατί να μην στέκει νομικά. Τώρα πόσο έξυπνο είναι να δεχτεί να το υπογράψει αυτό, είναι ένα τεραααααααάστιο ερώτημα, με μια και μοναδική απάντηση, βεβαίως αρνητική Το να κάνεις συμφωνητικό δε λέει κάτι αν αυτό δεν είναι νόμιμο και συνταγματικό. Ε πάω πάσο, ας περιμενουμε τους δικηγόρους. Αν ισχύει το παραπάνω πάντως, το ερώτημα είναι γιατί να θεωρείται μη νομιμο ή αντισυνταγματικό αλλά τεσπά.
downloader007 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Άμα πρόκειται για γονική παροχή,είναι δικά σου,εξασφαλισμένα,κάτι σαν προικώα... Δεν χρειάζονται συμφωνίες πριν ή μετά,μιλάμε για την απόλυτη ένωση. Αλλοιώς,αν σκέφεστε έτσι,χωρίστε.Άλλωστε το πρώτο βήμα του διαζυγίου είναι ο γάμος. *κλεμένο
jimarass Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Άμα πρόκειται για γονική παροχή,είναι δικά σου,εξασφαλισμένα,κάτι σαν προικώα... Δεν χρειάζονται συμφωνίες πριν ή μετά,μιλάμε για την απόλυτη ένωση. Αλλοιώς,αν σκέφεστε έτσι,χωρίστε.Άλλωστε το πρώτο βήμα του διαζυγίου είναι ο γάμος. *κλεμένο Πριν το γάμο ναι!! ΜΕτά όχι....επιβεβαιωμένα από συγγενικό πρόσωπο. Το πρόβλημα δεν είναι με τη γυναίκα μου, αλλά το ότι η γονική παροχή θα γίνει σε εμένα και την αδελφή μου, επομένως όπως εγώ δεν θα ήθελα να έχει μερίδιο ο σύζυγός της, φροντίζω να είμαι και εγώ οκ.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 22 Ιουλίου 2010 Ρε παίδες, υπάρχει μεταγαμιαίο συμβόλαιο δηλαδή ρύθμιση για ΜΕΤΑ το γάμο?πχ για περιπτώσεις όπως γονική παροχή και τέτοια, να μην πηγαίνει 50- 50... Ζητήματα οικογενειακών σχέσεων δεν μπορούν να είναι αντικείμενο ιδιωτικών συμφωνητικών στην ελληνική έννομη τάξη.
jimarass Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Ζητήματα οικογενειακών σχέσεων δεν μπορούν να είναι αντικείμενο ιδιωτικών συμφωνητικών στην ελληνική έννομη τάξη. Δηλαδή? Δεν μπορεί να γίνει αυτό? Η γυναίκα μου σε περίπτωση διαζυγίου θα πάρει το 50% από τη γονική παροχή??
Timour21 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δηλαδή? Δεν μπορεί να γίνει αυτό? Η γυναίκα μου σε περίπτωση διαζυγίου θα πάρει το 50% από τη γονική παροχή?? Απ'οσο γνωρίζω (εκτός αν έχει αλλάξει κάτι) οτιδήποτε αποκτηθεί απο την στιγμή του γάμου και μετά, πάει 50-50 ναι. Αν η γονική παροχή γίνει πριν απο το γάμο, τότε το έταιρο ήμισυ δεν δικαιούται μερίδιο σε περίπτωση διαζυγίου...
tarantules Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2010 Ότι έχεις ΠΡΙΝ το γάμο δεν στο αγγίζει ΚΑΝΕΙΣ. Ότι αποκτήσεις απο το γάμο και ΜΕΤΑ πάει 50-50 εκτός εαν κάνεις ιδιωτικό συμφωνητικό που να λέει οτι η σύζυγός σου δεν αξιώνει κάτι από τα περουσιακά σου στοιχεία
wgibson Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 λοιπον παμε σε πολυ απλα και μπακαλιστικα κατα 1397ΑΚ, καθε συζυγος οτι αποκτα πριν και μετα το γαμο ειναι δικο του, εκτος εαν παει στο 1403ΑΚ και επιλεξει με συμβαση την κοινοκτημοσυνη επομενως καθετι μετα το γαμο παει 50-50. Οποτε στην πρωτη περιπτωση 1397ΑΚ εαν παρετε διαζυγιο μονο εαν εγερθει αγωγη για αποκτηματα 1400ΑΚ. Για τα υπολοιπα πληρωσε και ενα δικηγορο να σου πει...
nikos_e34 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2010 πολλές φοβίες ρε τζιμάρα πες μας περί τίνος πρόκειται για να σε συμβουλέψουμε καταλλήλως
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.