Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με com...και Assus

satfoxy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια.

Στο pc μου εχω asus p5n32 sli deluxe.πανακριβη για τοτε που την πηρα.

Εξοδο σε serial εχει μονο πανω στη modethrboard και με καλωδιο την βγαζω απο το κουτι.

Προχθες θελησα να συνδεσω την com με δορυφορικο δεκτη αλλα,μολις ετρεχα το προγραμμα και γινοταν η προσπαθεια επικοινωνίας μου εβγαζε το μηνημα :it is not a valid integer value.

Εκανα αρκετες προσπαθειες και με την με τις δυο com ( η αλλη ειναι pci to com) αλλα παντα το ιδιο αποτελεσμα.Εχω τα seven στο pc και σκεφτηκα οτι κανει δεν παει καλα με το λειτουργικο.Βαζω αλλο δισκο και περναω xp.Και εκει τα ιδια.Μιλαμε φορτωσα κανονικα.Τα μαζευω και παω σε pc φιλου.Κανω την ιδια διαδικασια και η δουλεια γινεται με την πρωτη.Παιρνω το δικο του καλωδιο και παω να δοκιμασω στο δικο μου pc.Τιποτε και παλι.

Κολλησα.Παιρνω αλλο pc στο σπητι που και εκεινο εχει asus M2k αν θημαμαι καλα.Δοκιμαζω και ΕΚΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.:cry::cry::cry::cry:Και με xp και με seven.Ξανα :cry::cry::cry:

Παω δοκιμαζω σε αλλο φτηνιαρικο pc με ολα onboard και παιζει κανονικα.

Και ερωτω...ειναι λογικο? ειναι καποια ρυθμιση? ειναι οι asus (αλλη φορα δεν ξαναπαιρνω asus) τι μπορει να φταιει.

Αν καποιος γνωριζει τι και πως ευχαριστω πολυ.

Δημοσ.

Μήπως το πρόγραμμα για την σύνδεση χρειάζεται κάποιο επιπλέον στοιχείο για παράδειγμα αρκετά χρειάζονται κάποια έκδοση .net η vb runtime η κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Μα το ιδιο προγραμμα τρεχω σε ολα τα pc.Και τρεχει κανονικα.Μαλιστα εχθες φιλος μου μου πρότεινε να δω τις ταχυτητες της Com τις οποιες και δοκιμασα....αλλα τιποτε.

Ευχαριστω για τον χρονο σου.

Δημοσ.

Το καλώδιο που χρησιμοποιείς έρχοταν μαζί με την μητρική σου στο κουτί της ή το αγόρασες extra ??

Υπάρχουν 2 τύποι καλωδίων (φαινομενικά ίδια, αλλά με διαφορετική pin-to-pin συνδεσμολογία) για αυτές τις εσωτερικές COM προεκτάσεις που λες.

Δημοσ.
Το καλώδιο που χρησιμοποιείς έρχοταν μαζί με την μητρική σου στο κουτί της ή το αγόρασες extra ??

Υπάρχουν 2 τύποι καλωδίων (φαινομενικά ίδια, αλλά με διαφορετική pin-to-pin συνδεσμολογία) για αυτές τις εσωτερικές COM προεκτάσεις που λες.

Το αγορασα extra απο ebay.

Και καλα ας πουμε οτι δεν κανει το καλωδιο,δεν κανει και η pci καρτα που εβαλασυνολικα δηλαδη ολο το pc,..το δευτερο τελειως διαφορετικο pc που εκανα και δεν δουλευει και εκεινο τι φταιει?Σε αλλα δυο ξενα ps's που δοκίμασα ο δεκτης δουλευει κανονικοτατα.

Πρεπει κατι με τις ρυθμισεις να παιζει αλλα τι?

Δημοσ.

Ρίξε καμιά ματιά στις ρυθμίσεις του bios για την onboard serial αν δεν το έχεις κάνει.Χλωμό το βλέπω αλλά δεν χάνεις και τίποτα να δοκιμάσεις.

Δημοσ.
Ρίξε καμιά ματιά στις ρυθμίσεις του bios για την onboard serial αν δεν το έχεις κάνει.Χλωμό το βλέπω αλλά δεν χάνεις και τίποτα να δοκιμάσεις.

Το ειδα αλλα να σου πω την αληθεια δεν ειμαι σιγουρος τι να βαλω η τι ειναι το σωστο.Δεν το πειραξα.Αν ξερεις τι να δοκιμασω το κανω αμεσως.

Δημοσ.

Απλά μην είναι disabled και να είναι στο normal mode. Αν και τώρα που διάβασα πιο προσεκτικά τι

έκανες δεν φαίνεται να παίζει κάτι τέτοιο, άκυρο.

Δημοσ.
Το αγορασα extra απο ebay.

Και καλα ας πουμε οτι δεν κανει το καλωδιο,δεν κανει και η pci καρτα που εβαλασυνολικα δηλαδη ολο το pc,..το δευτερο τελειως διαφορετικο pc που εκανα και δεν δουλευει και εκεινο τι φταιει?Σε αλλα δυο ξενα ps's που δοκίμασα ο δεκτης δουλευει κανονικοτατα.

Πρεπει κατι με τις ρυθμισεις να παιζει αλλα τι?

Ίσως ότι δεν παίζει ούτε η ενσωματωμένη εσωτερική COM, ούτε η COM-PCI κάρτα να είναι δύο διαφορετικά προβλήματα που δεν σχετίζονται ... με κοινό αποτέλεσμα όμως ;).

Για την εσωτερική COM είναι πιθανό να μην χρησιμοποιείς τον σωστό τύπο καλωδίου. Βρες κάποιον με ASUS και δοκίμασε με το δικό του εσωτερικό COM καλώδιο μήπως δεις φως.

Η COM-PCI κάρτα λειτουργεί σε άλλο PC ? Θα πρέπει να εγκαταστήσεις τους τελευταίους οδηγούς για την εν λόγο κάρτα για το λειτουργικό που χρησιμοποιείς.

Δημοσ.

Τελικα η λυση που νομιζω οτι θα μου λυση το προβλημα ειναι η αλλαγη της

μητρικής.

Ιδωμεν.

Σας ευχαριστω ολους.

Δημοσ.

Απλά για την ιστορία.. έχω την A8N-SLi... με την εσωτερική COM και το καλώδιο προέκτασης ... και λειτουργεί κανονικά.. χρησιμοποιούσα την COM για χρόνια.

Αν ψαχτείς παραπάνω πιστεύω θα βγάλεις άκρη ;)

Δημοσ.

Απλά για την ιστορία.. έχω την A8N-SLi... με την εσωτερική COM και το καλώδιο προέκτασης ... και λειτουργεί κανονικά.. χρησιμοποιούσα την COM για χρόνια.

Αν ψαχτείς παραπάνω πιστεύω θα βγάλεις άκρη ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...