Προς το περιεχόμενο

Παπάδες, Δημόσιοι Υπάλληλοι

PaNtErAz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αλλο παππας και αλλο μοναχος...

ο παππας ειναι μεσα στον κοσμο και ζει σαν αυτους..Εχει εξοδα για το σπιτι του,οικογενεια,βενζινες για την εκκλησια που ανηκει κτλ.Επιπλεον δεν νομιζω να επιλεγουν σε ποια εκκλησια θα πανε...

Σχετικα με το πολλες χωρες στηριζονται στην θρησκεια τους.Να προσθεσω οτι ακομη και πολεμους κανουν βαση θρησκειων.Με τοπ τις ακολουθες θρησκειες:χριστιανους,καθολικους,μουσουλμανους, κτλ...

@φιλιποςmd σχετικα με το

1.γιατι μαλλον δεν χρειαζονται επιπλεον λεφτα...

Επιπλεον οι κληρικοι και η εκκλησια καποτε ανηκε στα ηθη και εθιμα...δηλ.καθε μερα εκκλησια κτλ.

2. σε ποια χρηματα αναφερεσαι?

3.4.γιατι απο καπου πρεπει να βγαζουν λεφτα περα απο δωρεες προς αυτους .

και γιατι αν τα πουλαγαν ολα μαλλον θα χαναν και "δυναμη" που θα πηγαινε σε καποιον που την εχει ηδη εφοσον μπορει να αγορασει...

• Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
.

@φιλιποςmd σχετικα με το 2. σε ποια χρηματα αναφερεσαι?

3.γιατι απο καπου πρεπει να βγαζουν λεφτα περα απο δωρεες προς αυτους και γιατι αν τα πουλαγαν ολα μαλλον θα χαναν και "δυναμη" που θα πηγαινε σε καποιον που την εχει ηδη εφοσον μπορει να αγορασει...

Αναφέρομαι στα χρήματα που πληρώνει το κράτος για τη μισθοδοσία των κληρικών και προέρχονται από τη φορολογία. Κάποιος έγραψε πάνω ότι αυτά τα λεφτά είναι 226 μύρια το χρόνο.Πες δηλαδή ότι από τον φόρο που πληρώνω, τα 20 ευρώ πηγαίνουν γι' αυτό το σκοπό. Και το επιχείρημα είναι ότι είναι καλό που πηγαίνουν εκεί, γιατί η εκκλησία βοηθάει τους φτωχούς. Ε, αυτά τα 20 ευρώ μου όμως, εγώ θα ήθελα να αποφασίζω ποιος θα τα διαχειρίζεται. Αν ο πολιτικός τα διαχειριστεί λάθος, μπορώ να μην τον ψηφίσω. Αν ο αρχιεπίσκοπος τα σπαταλήσει, τι μπορώ να κάνω; Τίποτα. Άδικο και απαράδεκτο.

Δεν λέω να τα πουλήσουν. Λέω να μοιράσουν τα εκατομμύρια στρέμματα γης και τα χιλιάδες ακίνητα σε φτωχούς κατοίκους αυτής της χώρας. Αν το κάνουν αυτό και μεγαλύτερη ισότητα θα υπάρξει στην κοινωνία και σχεδόν καθόλου φτώχεια, καθώς είναι πολλά τα ακίνητα. Έτσι κάνει ο σωστός χριστιανός.

Δημοσ.
.

@φιλιποςmd σχετικα με το 2. σε ποια χρηματα αναφερεσαι?

3.γιατι απο καπου πρεπει να βγαζουν λεφτα περα απο δωρεες προς αυτους και γιατι αν τα πουλαγαν ολα μαλλον θα χαναν και "δυναμη" που θα πηγαινε σε καποιον που την εχει ηδη εφοσον μπορει να αγορασει...

Αναφέρομαι στα χρήματα που πληρώνει το κράτος για τη μισθοδοσία των κληρικών και προέρχονται από τη φορολογία. Κάποιος έγραψε πάνω ότι αυτά τα λεφτά είναι 226 μύρια το χρόνο.Πες δηλαδή ότι από τον φόρο που πληρώνω, τα 20 ευρώ πηγαίνουν γι' αυτό το σκοπό. Και το επιχείρημα είναι ότι είναι καλό που πηγαίνουν εκεί, γιατί η εκκλησία βοηθάει τους φτωχούς. Ε, αυτά τα 20 ευρώ μου όμως, εγώ θα ήθελα να αποφασίζω ποιος θα τα διαχειρίζεται. Αν ο πολιτικός τα διαχειριστεί λάθος, μπορώ να μην τον ψηφίσω. Αν ο αρχιεπίσκοπος τα σπαταλήσει, τι μπορώ να κάνω; Τίποτα. Άδικο και απαράδεκτο.

Δεν λέω να τα πουλήσουν. Λέω να μοιράσουν τα εκατομμύρια στρέμματα γης και τα χιλιάδες ακίνητα σε φτωχούς κατοίκους αυτής της χώρας. Αν το κάνουν αυτό και μεγαλύτερη ισότητα θα υπάρξει στην κοινωνία και σχεδόν καθόλου φτώχεια, καθώς είναι πολλά τα ακίνητα. Έτσι κάνει ο σωστός χριστιανός.

Δημοσ.

Κολλησες στα χρηματα αυτα.

δηλ εσυ λες οτι απο τα 1000-1600ε που πανε σαν μισθος για καθε ατομα της εκκλησιας προερχονται οι δωρεες,οι βοηθειες κτλ?!!!

Και να μην τον ψηφισεις εσυ τον ψηφιζουν αλλοι...οποτε συνεχιζετε το παραμυθι...

Δεν νομιζω να υπαρχουν πετυχημενες πατεντες για εναν σωστο /ισονομο/ισοδυναμο κτλ.κοσμο.Αυτο που λες ηταν ιδεα κουμουνισμου...ξερεις που κατεληξε...

Δημοσ.

δηλ εσυ λες οτι απο τα 1000-1600ε που πανε σαν μισθος για καθε ατομα της εκκλησιας προερχονται οι δωρεες,οι βοηθειες κτλ?!!!

Και να μην τον ψηφισεις εσυ τον ψηφιζουν αλλοι...οποτε συνεχιζετε το παραμυθι...

Δεν νομιζω να υπαρχουν πετυχημενες πατεντες για εναν σωστο /ισονομο/ισοδυναμο κτλ.κοσμο.Αυτο που λες ηταν ιδεα κουμουνισμου...ξερεις που κατεληξε...

Δημοσ.

Αυτο που λες για τα ακινητα ειχα ακουσει προσφατα οτι επειδη μια οικογενεια ειχε απληρωτους 2 μηνες απο το νοικι σε ενα σπιτι απο τα πολλα που ανηκε στην εκκλησια, τους εκανε εξωση!!! Κοροιδευομαστε?:o

Δημοσ.

Αυτο που λες για τα ακινητα ειχα ακουσει προσφατα οτι επειδη μια οικογενεια ειχε απληρωτους 2 μηνες απο το νοικι σε ενα σπιτι απο τα πολλα που ανηκε στην εκκλησια, τους εκανε εξωση!!! Κοροιδευομαστε?:o

Δημοσ.

Δεν συνεννοούμαστε νομίζω...

Άσχετα από τα άλλα έσοδα της εκκλησίας, παίρνει τόσα εκατομμύρια από το κράτος ως οργανισμός που παρέχει κοινωνικό έργο; Γιατί αυτό ήταν το επιχείρημα πριν. Ε, εγώ λέω ότι ως πολίτης, πρέπει να έχω λόγο σ' αυτό.

Συγγνώμη, αλλά το ότι τους ψηφίζουν άλλοι δεν είναι επιχείρημα. Το θέμα είναι αν δίνεται η δυνατότητα ελέγχου, έστω και του υποτυπώδους, όπως συμβαίνει με τις εκλογές.

Επίσης, ο κομμουνισμός είναι άσχετος με αυτά που λέω. Εμένα πες δε με νοιάζει να μην υπάρχουν κοινωνικές ανισότητες. Τη χριστιανική εκκλησία δεν τη νοιάζει; Η τωρινή συμπεριφορά της είναι ακριβώς αντίθετη με τον λόγο του Θεού που υποτίθεται ότι πρεσβεύει. Ο Κόκκαλης και ο Λάτσης καθόλου δε με νοιάζουν που μαζεύουν λεφτά, γιατί δεν βγαίνουν να κάνουν κήρυγμα. Οι Μητροπολίτες μου τη δίνουν, που μιλάνε για ανιδιοτελή προσφορά στον πλησίον και χρειάζονται 1600 ευρώ το μήνα για να αγοράζουν χρυσά πετραχείλια.

Δημοσ.

Δεν συνεννοούμαστε νομίζω...

Άσχετα από τα άλλα έσοδα της εκκλησίας, παίρνει τόσα εκατομμύρια από το κράτος ως οργανισμός που παρέχει κοινωνικό έργο; Γιατί αυτό ήταν το επιχείρημα πριν. Ε, εγώ λέω ότι ως πολίτης, πρέπει να έχω λόγο σ' αυτό.

Συγγνώμη, αλλά το ότι τους ψηφίζουν άλλοι δεν είναι επιχείρημα. Το θέμα είναι αν δίνεται η δυνατότητα ελέγχου, έστω και του υποτυπώδους, όπως συμβαίνει με τις εκλογές.

Επίσης, ο κομμουνισμός είναι άσχετος με αυτά που λέω. Εμένα πες δε με νοιάζει να μην υπάρχουν κοινωνικές ανισότητες. Τη χριστιανική εκκλησία δεν τη νοιάζει; Η τωρινή συμπεριφορά της είναι ακριβώς αντίθετη με τον λόγο του Θεού που υποτίθεται ότι πρεσβεύει. Ο Κόκκαλης και ο Λάτσης καθόλου δε με νοιάζουν που μαζεύουν λεφτά, γιατί δεν βγαίνουν να κάνουν κήρυγμα. Οι Μητροπολίτες μου τη δίνουν, που μιλάνε για ανιδιοτελή προσφορά στον πλησίον και χρειάζονται 1600 ευρώ το μήνα για να αγοράζουν χρυσά πετραχείλια.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Λαβράκι του ΣΔΟΕ! Μοναχός του Αγίου Όρους βρέθηκε με 2,5 εκατ. ευρώ στον λογαριασμό του.

Ο μοναχός από την πλευρά του υποστηρίζει ότι τα χρήματα δεν είναι δικά του αλλά συγκεντρώνονται εδώ και χρόνια από πιστούς.

Στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών βρίσκεται τραπεζικός λογαριασμός μοναχού του Αγίου Όρους, με καταθέσεις ύψους περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία της Κυριακής» ο λογαριασμός εντοπίστηκε από την αρμόδια αρχή για την αντιμετώπιση υποθέσεων νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις (ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος), η υπόθεση ερευνάται από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, ενώ ενημερώθηκε και η εισαγγελία Βέροιας.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο 45χρονος μοναχός εγκαταβιεί σε μοναστήρι του Αγίου Όρους και λειτουργεί ως πνευματικός γυναικείας αδελφότητας στον νομό Ημαθίας, ενώ βρέθηκε στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών όταν διαπιστώθηκαν κινήσεις μεγάλων χρηματικών ποσών στο λογαριασμό του.

Η εισαγγελία πρωτοδικών Βέροιας επιβεβαίωσε ότι παρέλαβε από το ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας τη δικογραφία η οποία θα εξεταστεί , ενώ ο μοναχός από την πλευρά του υποστηρίζει ότι τα χρήματα δεν είναι δικά του αλλά συγκεντρώνονται εδώ και χρόνια από πιστούς, με μοναδικό σκοπό την ανέγερση μοναστηριού στην Ημαθία.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=57677&catid=13

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...